Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry. Zastanawiam się nad wyborem kliniki w Czechach i w sumie chciałam spróbować mini stymualcji bo w normalnym invitro i tak rosną mi maksymalnie 3 pęcherzyki
Ale są tak negatywne opinie, że nie wiem co myśleć. Chciałabym spróbować protokołu bez antagonisty.
-
agelee wrote:Dzień dobry. Zastanawiam się nad wyborem kliniki w Czechach i w sumie chciałam spróbować mini stymualcji bo w normalnym invitro i tak rosną mi maksymalnie 3 pęcherzyki
Ale są tak negatywne opinie, że nie wiem co myśleć. Chciałabym spróbować protokołu bez antagonisty.
Różne opinie zawsze będą. Teraz pewnie mniej opini bo jest dofinansowanie w Polsce. Może na grupie na fb znajdziesz świeższe opinie jak to teraz wygląda. Ogólnie zawsze jest ryzyko, że dany protokół nie podpasuje i nie będzie dobrego wyniku.
Ja się przenosiłam z Krakowa do eurofertil przed dofinansowaniem i jestem zadowolona. Z 3-4 pecherzyków w podwójnej ministymulacji miałam 4 zdrowe zarodki. Wcześniej w Polsce 3x krotki protokół na dużych dawkach. Ja z tych co pilnują sobie wszystkiego więc do transferu kontrolowałam progesteron, estradiol, lekarz gin wspomagający z Polsce i dr Sydor immunolog.Starania od 01.2020
07.21 cp
02.22 I ET-biochem,
04.22 II FET-8tc 💔
03.23 III FET 6tc 💔
Eurofertil
05.24 IV FET 10dpt 110, 12dpt 330, 14dpt 1100
01.2025 ❤️ na świecie -
Mysza01 wrote:Różne opinie zawsze będą. Teraz pewnie mniej opini bo jest dofinansowanie w Polsce. Może na grupie na fb znajdziesz świeższe opinie jak to teraz wygląda. Ogólnie zawsze jest ryzyko, że dany protokół nie podpasuje i nie będzie dobrego wyniku.
Ja się przenosiłam z Krakowa do eurofertil przed dofinansowaniem i jestem zadowolona. Z 3-4 pecherzyków w podwójnej ministymulacji miałam 4 zdrowe zarodki. Wcześniej w Polsce 3x krotki protokół na dużych dawkach. Ja z tych co pilnują sobie wszystkiego więc do transferu kontrolowałam progesteron, estradiol, lekarz gin wspomagający z Polsce i dr Sydor immunolog.
Mysza ile wyniosła Cię podwójna ministymulacja i badanie zarodków?
Robiłaś jak jeszcze Pani Lenka pracowała?Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
Lena887 wrote:Mysza ile wyniosła Cię podwójna ministymulacja i badanie zarodków?
Robiłaś jak jeszcze Pani Lenka pracowała?
Oj nie pamiętam:( ale wszystko zgodnie z cennikiem wychodziło.
Tak, pani Lenka wyczarowała zarodki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 09:29
Starania od 01.2020
07.21 cp
02.22 I ET-biochem,
04.22 II FET-8tc 💔
03.23 III FET 6tc 💔
Eurofertil
05.24 IV FET 10dpt 110, 12dpt 330, 14dpt 1100
01.2025 ❤️ na świecie -
U mnie 4 stymualcje na maksymalnych dawkach i wtedy organizm wariuje. Na przykład na 9 pęcherzyków rosną 3 i to w takim tempie, że 11 dnia była punkcja. Okazało się, że nawet jeden był przejrzały. A dlaczego nie chcieli mi dać mniejszych dawek? Bo pierwszy stymualcja była anulowana przez brak postępu. I od tego czasu ładowali od razu 450 UI. U mnie nigdy nie rosną wszystkie pęcherzyki. Tak jakby jedne blokowały drugie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 20:03
-
Witajcie dziewczyny,
Macie kogoś do polecenia do przygotowania do transferu FET Z Wawy lub okolic?
-
Pierwsze spotkanie, wszystko super, wyniki super, w ich ocenie są szanse, mimo, że w Polsce mówiono mi, że są słabe. Miałam nadzieję, że tu mają lepsze metody, więcej możliwości. Niestety po wpłacie wszystko było z automatu, sama procedura jak w fabryce. Zero indywidualnego podejścia, tak naprawdę każdego wezmą na procedure ,tylko aby kasa się zgadzała. W trakcie nie są już tak optymistyczni i mili. A już się uda i zaskoczysz. A ja nie to oczywiście, czy możemy zaproponować dalsze kroki. Wracam do naszej poradni. Tak jak ktoś napisał tu nie leczą przyczyny niepłodności.
-
Ja powiem tak miałam tam kilka stymulacji i zarodki też niestety po badaniach wszystkie chore. Tam się idzie po zarodki a nie diagnozę.
I teraz za 2 miesiące wracam na ostatnie już mini stymulacje i koniec.
Musze też dodać że po ich lekach nie rosły mi pęcherzykitzn rosły dwa razy dłużej stymulacja trwała ponad 24dni ale już po naszym menopurze wszysko było ok i stymulacja trwała 11dni. -