X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną faza lutealna po lekach
Odpowiedz

faza lutealna po lekach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klif Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was wygląda faza lutealna po braniu leków? Macie takie same objawy, jak przed ich braniem? Ja biorę CLO na początku cyklu, w okresie około owulacyjnym biorę Castagnus, a w fazie lutealnej Luteinę. To mój pierwszy cykl z lekami i widzę różnicę w szyjce, ilości śluzu i pobolewa mnie czasem jajnik. Wcześniej tak nie miała. Jak wygląda to u Was?

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nikt mi nie odpowiedział :( Mam zupełnie inne objawy w fl po lekach, niż przed ich braniem. Nie bolą mnie piersi (a bolały zawsze już 10 dni przed @), boli mnie prawy sutek (jest powiększony i twardy- jakies zapalenie?), boli mnie podbrzusze, a wcześniej nigdy nie dokuczało mi przed @. Jestem w szoku, że leki tak potrafią zamieszać i zmienić wszystkie objawy nadchodzącej @.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore dhupaston ale nic nie czuje poki co.

Klif lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ją brałam luteine 8 miesięcy i od pierwszego cyklu czułam się inaczej, nie wiedziałam kiedy przyjdzie @ bo nic nie czułam, generalnie zawsze po luteine @ była skapa, brzuch nie bolał ani kręgosłup- zawsze mnie strasznie bolał już przed @ minus to zatrzymująca się woda i uczucie opuchniecia.
    Teraz pierwszy cykl z clo i duphaston - ból jajników w okolicach owulacji. Teraz nie czekam na @ i mam straszne skurcze chwilami ;/ mega bolesne, ale chwilowe np jak długo siedzę inagle wstaje itp miałam już takie gdy brałam tabsy anty i robiłam przerwe na krwawienie z odstawienia.

iv094x39ir3hgbzx.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ