Fertimedica Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Evie wrote:U mnie dziś porażka na pełnej linii... odebrałam właśnie wyniki AmH. Wynik powalil mnie z nóg... 0,35 ng/ml .. jeszcze pół roku temu miałam 0,75 😭😭😭 takie połączenie z plemnikami mojego męża to chyba koniec marzenia o ciąży ... 😭😭😭
Evie, AMH podobno jest bardzo zmienne! Często spada po punkcji. Rozmawiałaś z lekarzem prowadzącym?Starania od 2018 roku
2 IUI i 3 transfery nieudane
…
6.10 Transfer zarodka 4.2.1
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
21dpt maleństwo 2,5mm i ❤️😍
6t 5d maleństwo ma 8 mm ❤️
8t 5d 2,2 cm szczęścia ❤️
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
*kocham Cię, zostań ze mną!*
-
pannaaleksandra wrote:Evie, AMH podobno jest bardzo zmienne! Często spada po punkcji. Rozmawiałaś z lekarzem prowadzącym?
Dziś odebrałam wyniki, nie zdążylam jeszcze do niej napisać...Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Nie, dopiero w poniedziałek. Ale mam złe przeczucia niestety
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
Malica dziękuje za wywołanie! Nie nadrobię wszystkich zaległych stron niestety...opieka nad małym pochłania mnie na maksa, tym bardziej, że zaliczamy wszystko po kolei- problemy z karmieniem, bóle brzuszka, kolki 😅 dziś kończy 2 miesiące i nie mogę się czasem ciagle otrząsnąć, że na prawdę go mamy...miałam wizytę po połogu u dr Dz i mamy się zgłosić za rok po rodzeństwo jeśli się zdecydujemy, bo ja po cc. jak Ty się czujesz? 🙂
Malica, Aleczemutek lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
@Fiore cieszę się ze się odezwalas mimo matczynych obowiązków chyba ten pierwszy rok taki ciężki u większości rodziców... u nas ok, jakieś mam nienajlepsze przepływy w tętnicach macicy, za tydzień mam już połówkowe 😱 nie wiem kiedy to zleciało? Czekam tez na pierwsze ruchy, urządzamy nowe mieszkanie, a ogólnie ciaza jest dla mnie mega łaskawa, nie mam i nie miałam żadnych dolegliwości jutro kontrolna wizyta wiec może Mała się trochę odsłoni 🥰 dużo siły Ci życzę i oby mniej nieprzyjemnych dolegliwości dla Cibie i maluszka🙏🤞
-
@Anetko myśli i modlitwy jutro z Tobą 🤞🍀🙏❤️ Jeśli będziesz miała siły odezwij się jak się czujesz po, ogromne kciuki!!!
@Ewa100 trzymam kciuki za jutro, niesetety to zawsze 50/50, mam nadzieje ze Twój maluszek nas tu wszystkich miło zaskoczy 🤞🍀🙏❤️ Czekamy na informacje -
Malica wrote:@Anetko myśli i modlitwy jutro z Tobą 🤞🍀🙏❤️ Jeśli będziesz miała siły odezwij się jak się czujesz po, ogromne kciuki!!!
Ogromnie dziękuję! ❤️ Odezwę się na pewno! 😘 -
Kochane jestem już po. Zdążyłam już odespać tą barbarzyńską pobudkę o 6 🙈
Sam zabieg w porządku, bardziej nieprzyjemny niż bolesny. Najpierw mi jeździł usg i nawet nie wiem kiedy wbił igle. Pobrali dwie próbki, okazało się, że te mikromacierze miałam wpisane w skierowanie, więc nie musiałam nic płacić 🙂
Zakopałam się w łóżku z kotami i będę wychodzić tylko na siusiu przez najbliższe dni.
Mają dzwonić jak będą wyniki, mam nadzieję, że do końca tygodnia 🙏🏻 -
Aneta8 wrote:Kochane jestem już po. Zdążyłam już odespać tą barbarzyńską pobudkę o 6 🙈
Sam zabieg w porządku, bardziej nieprzyjemny niż bolesny. Najpierw mi jeździł usg i nawet nie wiem kiedy wbił igle. Pobrali dwie próbki, okazało się, że te mikromacierze miałam wpisane w skierowanie, więc nie musiałam nic płacić 🙂
Zakopałam się w łóżku z kotami i będę wychodzić tylko na siusiu przez najbliższe dni.
Mają dzwonić jak będą wyniki, mam nadzieję, że do końca tygodnia 🙏🏻
Dzielna Kobieta 👏 odpoczywaj teraz i ściskamy mocno kciuki za dobre wieści 🙏🙏🙏 😊😘Aneta8, Malica lubią tę wiadomość
Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Dziewczyny odebrałam wynik bety.... niski 8.1 po transferze 3 dniowego zarodka.
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
Aneta8 wrote:Kochane jestem już po. Zdążyłam już odespać tą barbarzyńską pobudkę o 6 🙈
Mają dzwonić jak będą wyniki, mam nadzieję, że do końca tygodnia 🙏🏻Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Ewa100 wrote:Dziewczyny odebrałam wynik bety.... niski 8.1 po transferze 3 dniowego zarodka.
-
Mają dzwonić jak będą wyniki, mam nadzieję, że do końca tygodnia 🙏🏻Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Czy jesteście w stanie polecić mi lekarza z fertimedica w sytuacji kiedy nie chcemy ivf ?
u mnie obniżone amh, problemy immunologiczne, a ostatnio również jakieś anomalie w hormonach. Rok temu podwyższone fsh, a teraz bardzo nisko i jednocześnie wysoki estradiol (w 2dc poziom 423). Wczoraj wizyta u mojego gina i okazało się, że w 8dc jestem już po owulacji
Mój lekarz rozkłada ręce i nie jest mi w stanie pomóc.
U męża też problemy ale on leczy się u dr Wolskiego.
Potrzebuje lekarza, który to zbierze do kupy i będzie umiał nam pomóc nie proponując jednocześnie od razu ivf czy IUI.
W fertimedica mąż systematycznie podczas swojego leczenia robi badania nasienia, więc klinika poszła na pierwszy rzut w rozważaniach. Nie chcę jednak iść by znów zostać odesłana gdzieś indziej. Nie mam już na to siły tym bardziej, że nie jesteśmy z Warszawy i wizyty wiążą się z braniem przez nas urlopu
Będę Wam bardzo bardzo wdzięczna za podpowiedzi !
-
@Joan osobiście myśle ze każdy w Ferti poleci inseminacje lub ivf może początkowo jakieś leczenie hormonalne, ale w końcu pewnie padną powyższe propozycje. My leczyliśmy się u dr Dziadeckiego poza klinka z uwagi na problemy u męża (u Wolskiego tez) i po 3 latach walki uznaliśmy ze ivf to jedyna droga mimo ze jak 3 lata wcześniej dr Dz stwierdził ze zaprasza na ivf trzasnęłam drzwiami i wyszłam z jego gabinetu. Może spróbuj u dr Maksyma , to lekarz skupiający się na problemie i na pewno nie odeśle Was na ivf, trochę dziwna persona ale wiedzę ma ogromna No i zajmuje się Parami a nie mężczyzna oddzielnie kobieta oddzielnie. Nam niesetety żadne wizyty leki etc nie pomogły a próbowaliśmy wielu rzeczy... z ginekologów dla Ciwbie mogę polecić dr Artura Drobniak lub DrMonike Drobniak, tez nie zbagatelizuja problemów. Dr Drobniak jeśli trzeba zrobić pogłębiona diagnostykę wpychał mnie na Karowa, oboje są aniołami. Dr Monika prowadzi obecnie koja cize A co do Ferti to tu polecamy Dr Dziadeckiego i dr Goncikowska ale nie mogę obiecać jak podejdą do iui i ivf... Powodzenia a jak będziesz potrzebować jakiś podpowiedzi pisz 🍀🤞
PS możecie wizyty odbywać on linę w Ferti tzn konsultacje które nie łącza się z badaniami, wtedy nie musicie jeździćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 12:27
Joan lubi tę wiadomość
-
@Joan Ja również jestem pacjentka dr Dziadeckiego. U nas głównie problem leżał po stronie męża. Przez pierwsze 1.5 roku dr ani razu nie wspomniał o IUI i IVF. Próbowaliśmy leczenia i zabiegów, a dopiero później padła propozycja IUI, podchodziliśmy 3 razy bezskutecznie, i raz do IVF. Teraz prowadzę u dr ciążę, byłam jeszcze u 2 innych lekarzy w kierunku prowadzenia, ale wróciłam do dr - z nim czuję się jakoś bezpieczniej. 😁
Malica lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy badałyscie po transferze poziom progesteronu? Ja zbadałam dziś i jest 10.94, nie wiem czy napisać do lekarza, czy dać spokój.
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
Ewa100 wrote:Dziewczyny, czy badałyscie po transferze poziom progesteronu? Ja zbadałam dziś i jest 10.94, nie wiem czy napisać do lekarza, czy dać spokój.
-
Malica wrote:Ja badałam i dostałam opierdziel ale badałam dalej i się uparłam na więcej. Mi spadał progesteron z 18 na 16 jak doszło do 11 wydusiłam na dr Dz podwyższenie dawek! Choć dr twierdzi ze nie ma to znaczenia i naukowych dowodów uparłam się. Na wątku miesięcznym dziewczyny pisały ze 11 to taki graniczny...
A jakie brałaś podwyższone dawki?
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3