X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Bydgoszcz 🌞💜💙💚
Odpowiedz

Gameta Bydgoszcz 🌞💜💙💚

Oceń ten wątek:
  • AneczkaKluseczka Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiek wrote:
    W porządku 😃 oby to było jak najszybciej 🙏

Oby oby :) Nie ma tutaj więcej dziewczyn, które leczą się w Gamecie?

• Nowa88 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na liście rezerwowych ,ale jak dzwoniłam się zapytać jak sytuacja i która jestem na liście to powiedzieli ze tego nie widzą🤔 ja jestem od połowy czerwca zapisana i mam czekać na telefon

Wysłany: 9 sierpnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa88 wrote:
    Ja też jestem na liście rezerwowych ,ale jak dzwoniłam się zapytać jak sytuacja i która jestem na liście to powiedzieli ze tego nie widzą🤔 ja jestem od połowy czerwca zapisana i mam czekać na telefon

O rety, jeszcze lepiej :/

• Ktosiek Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dzwoniła Pani z Gamety w sprawie kwalifikacji, także coś się dzieje 😃 mam nadzieję że do tych które czekają też niedługo zadzwonią 😃

izabelka90, AneczkaKluseczka, Dosia88 lubią tę wiadomość

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam we wtorek na wizycie i dostaliśmy kwalifikacje,tylko że my mamy zarodki z procedury komercyjnej i to jest podobno inna pula pieniędzy, za wszystkie badania musiałam sama zapłacić (wirusowe i wymazy).

AneczkaKluseczka lubi tę wiadomość

16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
  • Nowa88 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też dziś dzwonili,więc coś ruszyło😃

izabelka90, Ktosiek, AneczkaKluseczka, Dosia88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 sierpnia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, do mnie jeszcze nie dzwonili :/

• Dosia88 Nowa

Wysłany: 22 października, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, czekamy od lipca na telefon w sprawie komórki dawczyni - jak tam sprawa wygląda u Was? 🙂

• Megi1000 Nowa

Wysłany: 23 października, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my czekamy od kwietnia. W maju dostaliśmy telefon byla dawczyni ale okazało się ze miala puste pecherzyki . Potem zadzwonili bo wyszla lipa z tą dawczynia ze maja inna ale kolor oczu zupełnie inny wiec podziękowaliśmy. I tak czekamy nadal... czyli juz miła pol roku ... Dzwoniłam na początku września to pani mówiła ze dawczyn mało a potrzeby wielkie . Albo zgłaszają sie z inna grupa krwi lub inne oczy. A czas leci:((

• Ktosiek Koleżanka

Wysłany: 25 października, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy od sierpnia na zarodek i też cisza na razie....

W pierwszej procedurze w KD na komórkę czekaliśmy 3 miesiące, w drugiej- połowie roku. Wiec powinni się niedługo odzywać do Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 14:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy wiecie moze gdzie w Bydgoszczy mozna zrobic badania proga z krwi w ndz?

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 26 października, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Hej dziewczyny. Czy wiecie moze gdzie w Bydgoszczy mozna zrobic badania proga z krwi w ndz?
    Szpital MSWiA na markwarta. Zadzwoń, to lab diagnostyka/vitalabo i umów się z paniami.

16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Szpital MSWiA na markwarta. Zadzwoń, to lab diagnostyka/vitalabo i umów się z paniami.
    Niestety dzwonilam tam i panie dzis nie pobieraja, pozostaje mi czekac do jutra :(

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 26 października, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Niestety dzwonilam tam i panie dzis nie pobieraja, pozostaje mi czekac do jutra :(
    O kurcze to coś musiało się zmienić 😞 bo w grudniu 2023 tak właśnie badałam hormony jak szykowałam się do transferu.

30.08.25 V FET 4BB ❌
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
  • AsaiChan279 Nowa

Wysłany: 5 listopada, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneczkaKluseczka wrote:
    Oby oby :) Nie ma tutaj więcej dziewczyn, które leczą się w Gamecie?

Hej, ja jestem nowa. ☺️
    Mamy wizytę w Gamecie niedługo. 😭
    Bardzo mnie to wszystko stresuje bo nie sądziłam, że będziemy musieli z partnerem korzystać z usług w klinikach leczenia niepłodności. 😭
    Jak Wy dajcie radę...

• Asia_a Znajoma

Wysłany: 5 listopada, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przywitam się, ja też w Gamecie. Jestem już po punkcji i dziś dowiedzieliśmy się o ilości blastek 🥰 jak się macie dziewczyny? Jakies nowe wieści?

• AsaiChan279 Nowa

Wysłany: 6 listopada, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_a wrote:
    Hej, przywitam się, ja też w Gamecie. Jestem już po punkcji i dziś dowiedzieliśmy się o ilości blastek 🥰 jak się macie dziewczyny? Jakies nowe wieści?

A powiesz mi, jak wygląda pobieranie w Gamecie jajeczek? Na żywca? Czy usypiają?

Dużo zdrówka i wytrwałości. :(

• Asia_a Znajoma

Wysłany: 6 listopada, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsaiChan279 wrote:
    A powiesz mi, jak wygląda pobieranie w Gamecie jajeczek? Na żywca? Czy usypiają?

Dużo zdrówka i wytrwałości. :(

Nieeee na żywca to się nie spotkałam, żeby gdzieś robili, słyszałaś o takich praktykach? :(

Bardzo komfortowo to przebiega muszę przyznać i zupełnie nie ma się czym stresować. Najpierw jest cała procedura sprawdzenia danych osobowych (na każdym etapie), podczas procedury jest lekarz (zależnie kto danego dnia pobiera), anestezjolożka i położne. Kładziesz się na łóżku, dostajesz lek i momentalnie zasypiasz. Budzisz się już w sali pooperacyjnej. Sam zabieg trwa kilka minut. Leżysz sobie i powoli się budzisz, a po 2h wychodzisz i czekasz na wizytę lekarską. Dostajesz ciasteczka i herbatę. Bardzo to sprawnie jest zorganizowane trzeba przyznać. Dziewczyny, które miały zabieg w tym dniu co ja wychodziły w równie dobrej formie jak ja :) nie ma się czym martwić. Po dwóch dniach (mimo 1.11 i święta) zadzwoniła Pani embriolożka powiedzieć ile zarodków się zapłodniło.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem, chociaż doświadczenie mam małe, bo to pierwsza procedura :)

• AsaiChan279 Nowa

Wysłany: 6 listopada, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_a wrote:
    Nieeee na żywca to się nie spotkałam, żeby gdzieś robili, słyszałaś o takich praktykach? :(

Bardzo komfortowo to przebiega muszę przyznać i zupełnie nie ma się czym stresować. Najpierw jest cała procedura sprawdzenia danych osobowych (na każdym etapie), podczas procedury jest lekarz (zależnie kto danego dnia pobiera), anestezjolożka i położne. Kładziesz się na łóżku, dostajesz lek i momentalnie zasypiasz. Budzisz się już w sali pooperacyjnej. Sam zabieg trwa kilka minut. Leżysz sobie i powoli się budzisz, a po 2h wychodzisz i czekasz na wizytę lekarską. Dostajesz ciasteczka i herbatę. Bardzo to sprawnie jest zorganizowane trzeba przyznać. Dziewczyny, które miały zabieg w tym dniu co ja wychodziły w równie dobrej formie jak ja :) nie ma się czym martwić. Po dwóch dniach (mimo 1.11 i święta) zadzwoniła Pani embriolożka powiedzieć ile zarodków się zapłodniło.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem, chociaż doświadczenie mam małe, bo to pierwsza procedura :)

Bardzo jestem Ci wdzięczna, że tak dokładnie to opisałaś. Bardzo Ci dziękuję. :( Ja przez to wszystko jestem kłębkiem nerwów.
    Nie spotkałam się w sumie, ale nie byłam pewna, jak wygląda procedura bo my tak naprawdę dopiero zaczynamy swoją przygodę. Jestem przerażona tym wszystkim. W poniedziałek mamy pierwsze badania. Zastanawiam się jakich dokumentów oni oczekują... A czy jeśli mogę spytać to jakie badania są im potrzebne? Możesz coś podpowiedzieć? :(

Jeszcze raz dziękuję. ❤️

• Asia_a Znajoma

Wysłany: 7 listopada, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsaiChan279 wrote:
    Bardzo jestem Ci wdzięczna, że tak dokładnie to opisałaś. Bardzo Ci dziękuję. :( Ja przez to wszystko jestem kłębkiem nerwów.
    Nie spotkałam się w sumie, ale nie byłam pewna, jak wygląda procedura bo my tak naprawdę dopiero zaczynamy swoją przygodę. Jestem przerażona tym wszystkim. W poniedziałek mamy pierwsze badania. Zastanawiam się jakich dokumentów oni oczekują... A czy jeśli mogę spytać to jakie badania są im potrzebne? Możesz coś podpowiedzieć? :(

Jeszcze raz dziękuję. ❤️

Nie ma za co:)
    Wysłałam Ci zaproszenie, to wyślę Ci listę badań w wiadomości prywatnej. To będzie Wasza pierwsza wizyta?

AsaiChan279 lubi tę wiadomość

‹‹ 18 19 20 21 22
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ