X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Bydgoszcz 🌞💜💙💚
Odpowiedz

Gameta Bydgoszcz 🌞💜💙💚

Oceń ten wątek:
  • AneczkaKluseczka Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiek wrote:
    W porządku 😃 oby to było jak najszybciej 🙏

Oby oby :) Nie ma tutaj więcej dziewczyn, które leczą się w Gamecie?

• Nowa88 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na liście rezerwowych ,ale jak dzwoniłam się zapytać jak sytuacja i która jestem na liście to powiedzieli ze tego nie widzą🤔 ja jestem od połowy czerwca zapisana i mam czekać na telefon

Wysłany: 9 sierpnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa88 wrote:
    Ja też jestem na liście rezerwowych ,ale jak dzwoniłam się zapytać jak sytuacja i która jestem na liście to powiedzieli ze tego nie widzą🤔 ja jestem od połowy czerwca zapisana i mam czekać na telefon

O rety, jeszcze lepiej :/

• Ktosiek Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dzwoniła Pani z Gamety w sprawie kwalifikacji, także coś się dzieje 😃 mam nadzieję że do tych które czekają też niedługo zadzwonią 😃

izabelka90, AneczkaKluseczka, Dosia88 lubią tę wiadomość

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam we wtorek na wizycie i dostaliśmy kwalifikacje,tylko że my mamy zarodki z procedury komercyjnej i to jest podobno inna pula pieniędzy, za wszystkie badania musiałam sama zapłacić (wirusowe i wymazy).

AneczkaKluseczka lubi tę wiadomość

16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
  • Nowa88 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też dziś dzwonili,więc coś ruszyło😃

izabelka90, Ktosiek, AneczkaKluseczka, Dosia88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 sierpnia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, do mnie jeszcze nie dzwonili :/

• Dosia88 Nowa

Wysłany: 22 października, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, czekamy od lipca na telefon w sprawie komórki dawczyni - jak tam sprawa wygląda u Was? 🙂

• Megi1000 Nowa

Wysłany: 23 października, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my czekamy od kwietnia. W maju dostaliśmy telefon byla dawczyni ale okazało się ze miala puste pecherzyki . Potem zadzwonili bo wyszla lipa z tą dawczynia ze maja inna ale kolor oczu zupełnie inny wiec podziękowaliśmy. I tak czekamy nadal... czyli juz miła pol roku ... Dzwoniłam na początku września to pani mówiła ze dawczyn mało a potrzeby wielkie . Albo zgłaszają sie z inna grupa krwi lub inne oczy. A czas leci:((

• Ktosiek Znajoma

Wysłany: 25 października, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy od sierpnia na zarodek i też cisza na razie....

W pierwszej procedurze w KD na komórkę czekaliśmy 3 miesiące, w drugiej- połowie roku. Wiec powinni się niedługo odzywać do Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 14:55

• NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 25 października, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy wiecie moze gdzie w Bydgoszczy mozna zrobic badania proga z krwi w ndz?

Starania od 2018
    01.2022 - I procedura, pierwszy transfer - córeczka <3

Walka o rodzeństwo od 09.2024:
    11.2024 - FET cb 💔
    01.2025 - FET nieudany :(
    03.2025 - minihisteroskopia - niedrożne jajowody, ogromny stan zapalny, nisza po CC, cd138 - ujemne
    07.2025 - II procedura, 1 zarodek po PGTa
    10.2025 - transfer, 4dpt ⏸️
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 26 października, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Hej dziewczyny. Czy wiecie moze gdzie w Bydgoszczy mozna zrobic badania proga z krwi w ndz?
    Szpital MSWiA na markwarta. Zadzwoń, to lab diagnostyka/vitalabo i umów się z paniami.

16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
  • NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 26 października, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Szpital MSWiA na markwarta. Zadzwoń, to lab diagnostyka/vitalabo i umów się z paniami.
    Niestety dzwonilam tam i panie dzis nie pobieraja, pozostaje mi czekac do jutra :(

Starania od 2018
    01.2022 - I procedura, pierwszy transfer - córeczka <3

Walka o rodzeństwo od 09.2024:
    11.2024 - FET cb 💔
    01.2025 - FET nieudany :(
    03.2025 - minihisteroskopia - niedrożne jajowody, ogromny stan zapalny, nisza po CC, cd138 - ujemne
    07.2025 - II procedura, 1 zarodek po PGTa
    10.2025 - transfer, 4dpt ⏸️
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 26 października, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Niestety dzwonilam tam i panie dzis nie pobieraja, pozostaje mi czekac do jutra :(
    O kurcze to coś musiało się zmienić 😞 bo w grudniu 2023 tak właśnie badałam hormony jak szykowałam się do transferu.

30.08.25 V FET 4BB ❌
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
  • AsaiChan279 Nowa

Wysłany: 5 listopada, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneczkaKluseczka wrote:
    Oby oby :) Nie ma tutaj więcej dziewczyn, które leczą się w Gamecie?

Hej, ja jestem nowa. ☺️
    Mamy wizytę w Gamecie niedługo. 😭
    Bardzo mnie to wszystko stresuje bo nie sądziłam, że będziemy musieli z partnerem korzystać z usług w klinikach leczenia niepłodności. 😭
    Jak Wy dajcie radę...

• Asia_a Znajoma

Wysłany: 5 listopada, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przywitam się, ja też w Gamecie. Jestem już po punkcji i dziś dowiedzieliśmy się o ilości blastek 🥰 jak się macie dziewczyny? Jakies nowe wieści?

• AsaiChan279 Nowa

Wysłany: 6 listopada, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_a wrote:
    Hej, przywitam się, ja też w Gamecie. Jestem już po punkcji i dziś dowiedzieliśmy się o ilości blastek 🥰 jak się macie dziewczyny? Jakies nowe wieści?

A powiesz mi, jak wygląda pobieranie w Gamecie jajeczek? Na żywca? Czy usypiają?

Dużo zdrówka i wytrwałości. :(

• Asia_a Znajoma

Wysłany: 6 listopada, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsaiChan279 wrote:
    A powiesz mi, jak wygląda pobieranie w Gamecie jajeczek? Na żywca? Czy usypiają?

Dużo zdrówka i wytrwałości. :(

Nieeee na żywca to się nie spotkałam, żeby gdzieś robili, słyszałaś o takich praktykach? :(

Bardzo komfortowo to przebiega muszę przyznać i zupełnie nie ma się czym stresować. Najpierw jest cała procedura sprawdzenia danych osobowych (na każdym etapie), podczas procedury jest lekarz (zależnie kto danego dnia pobiera), anestezjolożka i położne. Kładziesz się na łóżku, dostajesz lek i momentalnie zasypiasz. Budzisz się już w sali pooperacyjnej. Sam zabieg trwa kilka minut. Leżysz sobie i powoli się budzisz, a po 2h wychodzisz i czekasz na wizytę lekarską. Dostajesz ciasteczka i herbatę. Bardzo to sprawnie jest zorganizowane trzeba przyznać. Dziewczyny, które miały zabieg w tym dniu co ja wychodziły w równie dobrej formie jak ja :) nie ma się czym martwić. Po dwóch dniach (mimo 1.11 i święta) zadzwoniła Pani embriolożka powiedzieć ile zarodków się zapłodniło.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem, chociaż doświadczenie mam małe, bo to pierwsza procedura :)

• AsaiChan279 Nowa

Wysłany: 6 listopada, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_a wrote:
    Nieeee na żywca to się nie spotkałam, żeby gdzieś robili, słyszałaś o takich praktykach? :(

Bardzo komfortowo to przebiega muszę przyznać i zupełnie nie ma się czym stresować. Najpierw jest cała procedura sprawdzenia danych osobowych (na każdym etapie), podczas procedury jest lekarz (zależnie kto danego dnia pobiera), anestezjolożka i położne. Kładziesz się na łóżku, dostajesz lek i momentalnie zasypiasz. Budzisz się już w sali pooperacyjnej. Sam zabieg trwa kilka minut. Leżysz sobie i powoli się budzisz, a po 2h wychodzisz i czekasz na wizytę lekarską. Dostajesz ciasteczka i herbatę. Bardzo to sprawnie jest zorganizowane trzeba przyznać. Dziewczyny, które miały zabieg w tym dniu co ja wychodziły w równie dobrej formie jak ja :) nie ma się czym martwić. Po dwóch dniach (mimo 1.11 i święta) zadzwoniła Pani embriolożka powiedzieć ile zarodków się zapłodniło.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem, chociaż doświadczenie mam małe, bo to pierwsza procedura :)

Bardzo jestem Ci wdzięczna, że tak dokładnie to opisałaś. Bardzo Ci dziękuję. :( Ja przez to wszystko jestem kłębkiem nerwów.
    Nie spotkałam się w sumie, ale nie byłam pewna, jak wygląda procedura bo my tak naprawdę dopiero zaczynamy swoją przygodę. Jestem przerażona tym wszystkim. W poniedziałek mamy pierwsze badania. Zastanawiam się jakich dokumentów oni oczekują... A czy jeśli mogę spytać to jakie badania są im potrzebne? Możesz coś podpowiedzieć? :(

Jeszcze raz dziękuję. ❤️

• Asia_a Znajoma

Wysłany: 7 listopada, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsaiChan279 wrote:
    Bardzo jestem Ci wdzięczna, że tak dokładnie to opisałaś. Bardzo Ci dziękuję. :( Ja przez to wszystko jestem kłębkiem nerwów.
    Nie spotkałam się w sumie, ale nie byłam pewna, jak wygląda procedura bo my tak naprawdę dopiero zaczynamy swoją przygodę. Jestem przerażona tym wszystkim. W poniedziałek mamy pierwsze badania. Zastanawiam się jakich dokumentów oni oczekują... A czy jeśli mogę spytać to jakie badania są im potrzebne? Możesz coś podpowiedzieć? :(

Jeszcze raz dziękuję. ❤️

Nie ma za co:)
    Wysłałam Ci zaproszenie, to wyślę Ci listę badań w wiadomości prywatnej. To będzie Wasza pierwsza wizyta?

‹‹ 16 17 18 19 20
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ