Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Margot, właśnie jak Twoja temp?
Anovi, zgadzam się ze wszystkim co napisała Pini. Skonsultuj to z kimś bardziej profesjonalnym bo męczysz sie i Ty i Jerzyk.
Lena, co tak milczysz? 😉PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyHej! Pamiętacie mnie jeszcze? Nie mam ostatnio czasu tu zagladac.
Przeczytałam 3 ostatnie strony i ile zmian! Gratuluje nowych brzuszków, dzieciątek powitanych na świecie i trzymam mocno kciuki za kolejne ciąże.
Lena, kiedy pora na Ciebie? Jak podróże samochodem z Nina? U nas jednak choroba lokomocyjna i najgorzej w korkach. Kilka dni temu zrobiliśmy sobie wycieczkę po Polsce i wracając ze Śląska zwymiotował 1 km od domu...
Anovi, mój Franio tez masakrycznie ulewal. Wylatywały mu dosłownie fontanny i to trwało gdzieś do 7-8 miesiąca aż. Mam nadzieje ze u was szybciutko to minie, bo wiem jakie to uciążliwe.
Kinga, przepraszam ze pytam ale cała noc by mi zajęło czytanie starych wiadomości... Czemu Juleczka musi nosić gips? I to aż pół roku?
Lunitari, zaglądasz tu czasem? Pamiętaj ze został u mnie pojemnik po cieście
Franek to żywe złoto. Biega, wspina się, nasladuje nas i prawie wszystko rozumie co się do niego mówi. Szok.Hałasianka, Aśka32, Lunitari lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o temperature to dostałam dziś @... Martwi mnie to bo mam coraz krótsze cykle. Zawsze miałam 28 dni, potem raz 27, potem 3x26 a teraz już 25... Czytalam, że może to być powodem, że jajo się nie zagnieżdża... Nie wiem co robić dalej... Jestem załamanaI ciąża naturalna - Maja 05/2015
od 12/2017 - starania o 2 dziecko
03/2019 - Gameta Gdynia
04/2019 - jajowody drożne
05/2019 - AMH 0,713 ;(
05-07/2019 - Stymulacje Aromkiem
08-10/2019 4x IUI - nieudane
01/2020 IVF długi protokól; punkcja ( 11 kumulusów, 7 MII, 6 zapłodnionych, 0 zarodków )
02/2020 - AMH 0,456
03/2020 - cud II kreski! 13dpo bhcg 141 mIU/ml; 15dpo bhcg 304 mIU/ml; 18dpo 1279 mIU/ml; 24dpo 11630 mIU/ml; 🥰
30/03 jest
21/11/2020 Dorotka jest z nami -
Alicja ja zrobiłam usg piersi na własną rękę. Pokazałam wynik doktorowi Ś. i trochę mnie wyśmiał, że niepotrzebnie. Ja powiedziałam, że to moje pieniądze, i że nie żałuję, bo wynik jest dobry i jestem spokojniejsza. Ale nie był zły, tak z pobłażaniem tylko na mnie patrzył
alicjaaa_d wrote:Babeczki mam jeszcze taką rozkminę. Bo nigdy w życiu nie miałam usg piersi. I tak sobie myślę, że fajnie byłoby się przebadac, czy wszystko jest ok. Czy Ś. mi to może zrobić podczas wizyty czy ja muszę się jakoś specjalnie umówić na takie usg??alicjaaa_d lubi tę wiadomość
-
AnnMari wrote:Alicja ja zrobiłam usg piersi na własną rękę. Pokazałam wynik doktorowi Ś. i trochę mnie wyśmiał, że niepotrzebnie. Ja powiedziałam, że to moje pieniądze, i że nie żałuję, bo wynik jest dobry i jestem spokojniejsza. Ale nie był zły, tak z pobłażaniem tylko na mnie patrzyłLAURA
-
Hałasianka wrote:P. S. Sophie oczywiście mamy taka sama
No nie tylko Sophie widzę leży na skip hopie a obok bibs eh te nowości i podobny gust haha
Ale ten czas leci naprawdę... Cóż za mężczyzna ))
Musialabym Ci moja sciane w sypialni pokazac
Ale mata stara! Jeszcze po starszakuHałasianka lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Hahaha znowuz
Musialabym Ci moja sciane w sypialni pokazac
Ale mata stara! Jeszcze po starszaku
A jak rozszerzanie diety u was idzie? Jakieś ząbki,?
U nas nic na razie za to jedzenie wchłania jak odkurzacz ale przemiana materii po tatusiu i 6 kup dziennie... Normalnie jak kaczka nie mówiąc o tym że tyle energii co ona ma i spala to trudno uwierzyć! Duracell mały zazdroszczę hshs będzie mogła korzystać z przyjemności jedzenia wszystkiego na co ma ochotę i nie będzie tyc
A tak serio to aż miło popatrzeć jak dziecko je z przyjemnością, zwłaszcza ugotowane przez mamusie posiłkiLAURA -
AnnMari wrote:Alicja ja zrobiłam usg piersi na własną rękę. Pokazałam wynik doktorowi Ś. i trochę mnie wyśmiał, że niepotrzebnie. Ja powiedziałam, że to moje pieniądze, i że nie żałuję, bo wynik jest dobry i jestem spokojniejsza. Ale nie był zły, tak z pobłażaniem tylko na mnie patrzył
No nie zdziwiłam się, bo spotkałam się już z podobną jego reakcją w tym temacie. Do tej pory nie kumam, jak lekarz może kwestionować zasadność profilaktyki nowotworu, który dotyka coraz więcej kobiet przed 30-tką i jest najczęściej rozpoznawalnym nowotworem u ciężarnych. Bilans dzisiejszego dnia: 6/21 pacjentek wiek zachorowania <35 rż. Dziś już po leczeniu lub w trakcie.
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Ann naprawdę żenada z tą reakcją 😔
Czara +/- 10 dni 🙂
My bardzo rzadko jeździmy z Nina.. ostatnio chyba z 2 miesiące temu..nie mam siły na takie stresy naprawdę..ale jak już musimy to daje te krople i odkąd je stosuje to jeszcze nie zwymiotowała.
Halasianko Laura wygląda jak okaz zdrowia! 😍Aż niemożliwe że są problemy z serduszkiem..
4me maly jaki czaruś 😁
Lenonki podczytuje czasem z ukrycia 😁 nie śpię od 2.45🙄 właśnie skończyłam pakować torby do szpitala 😌
#zjedzpizzeo22inoczglowy 😂
4me lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ej ja chcę spać!!! Co się dzieje? 😂
Marzenka85, kinga27.30, Zola89, Aśka32, alicjaaa_d, Pomi, Lunitari lubią tę wiadomość
-
Kuczka wrote:Ej ja chcę spać!!! Co się dzieje? 😂
-
Kuczka wrote:Serio? Już? 🤦♀️😱😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 05:39
-
Marzenka „zablokowałam Cię” (taka nowa zabawa wśród młodzieży, żeby ktoś nie mógł mówić) 😂 od wczoraj próbujesz mnie zniechęcić 😂 nie uda Ci się! Dziś lecę na betę, mam nadzieję, ze będzie prawidłowa 😉 wtedy wynik do Ś. i czekanie. Wczoraj zmarła moja babcia 😭 Zwolniła miejsce na świecie dla naszego dziecka... przykre to 😪
-
Kuczka, moje serdeczne kondolencje. Mam nadzieję, że dzisiejsza beta wywoła uśmiech na Twojej twarzy :*
Hałasianka, potwierdzam, Laura rośnie na śliczną pannicę 🧡
Czara, Julka ma dysplazję 4 stopnia i wrodzone zwichnięcie prawej nóżki. Właśnie jedziemy do wojewódzkiego (tam jest ortopedia dziecieca gum) się zarejestrować na oddziałHałasianka lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Czwartek: Kuczka powtórka bety, Kasia2602 wizyta u gin., Anys krwawe usg
Piątek:
Sobota:
Kuczka, kciuki za piękne przyrosty! ✊✊✊
Kasia, Anys, powodzenia na wizytach ☺️✊
Margot, przykro mi... Wiem, że jest ciężko, ale trzeba walczyć dalej...
Kuczka, jak byłam w ciąży to w sumie jedynym objawem było niespanie od 4, codziennie, z zegarkiem w ręku 😋 za to popołudniu była obowiązkowa drzemka no i spać szłam o 21. Także to na pewno objaw 😁
Co do usg piersi w ciąży, to ja spotkałam się z opinią lekarza ginekologa (i to nie był lekarz z gamety), że akurat w ciąży nie należy robic bo gruczoły rosną, czy zmieniają się, i badanie jest niewiarygodne 🤔 może coś pokrecilam z tymi gruczołami, ale sens był taki, żeby w ciąży nie robić. 😐Kasia2602 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️