Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
tupciu wrote:A ja dzis byłam znowu u lekarza 🤭 tym razem poszłam tylko przedłużyć zwolnienie, ale przy okazji dr podejrzał dzidziusie i potwierdził, że wszystko z nimi ok 🥰
Zastanawiała mnie tylko jedna rzecz, zgodnie z USG ciąża jest młodsza niż wynika to z OM i daty transferu (zgodnie z crl jednego maluszka mamy równo 10tc, a dla drugiego wychodzi 10tc+1). Czy któraś z dziewczyn po ivf miała taką sytuację?
Tupciu u mnie róznica czasmi wychodziła nawet o 2 tygodnie także nie martw się -
Cześć dziewczyny
Melduję - u nas wszystko względnie wporzo. Nudności i ból głowy nie ustaje, ale ogólnie odbieramy to za dobry znak, Dzidzi rośnie. Brzuchol się zaokrągla miło, Dzidzi zaczyna rządzić menu i porami karmienia, Małża bezbłędnie wyczuwa kiedy śpi a kiedy nie a tylko mija dłoń jest w stanie ją uspokić jak tańczy breakdance!
Generalnie przedwczoraj wylądowaliśmy na SORze. Poprzytulaliśmy się nieco i nagle zrobiło się krwawo, najedliśmy się strachu co nie miara. Okazało się, że Małża ma polip doczesnowy (czy jak to sie nazywa dokładnie), całkiem spory i tkliwy. Nie zagraża póki co niczemu, ale Małża musi trochę ograniczyć aktywność. I przytulanie
Koniczynko, wyczytałem w locie, że masz problem z luteiną - w sensie reakcji, gryzie, szczypie nie do wytrzymania? Jeśli tak to mieliśmy ten sam problem, normalna luteina była nie do wytrzymania, płynna lawa. Rozwiązaniem okazał się Lutinus - luteina w najlepszej formie. Niestety, drogie jak diabli, ale u nas zrobiło robotę, dzięki temu braliśmy do tego tygodnia bez większych dolegliwości. Teraz Ś już odstawia i Lutinus i Duphaston.
Kuczka, niezły brzuchol! Czadersko, jaramy się Ogólnie jaramy się wszystkimi Waszymi brzuszkami dziewczyny
Elinka, jak tam? Tęsknimy!
AgZa, jak u Was? Nie widziałem, żebyście się udzielali, mamy nadzieję, że magia żyworódki zadziałała!Kasia2602, alicjaaa_d, Kuczka, AgZa, tupciu lubią tę wiadomość
-
Kasia2602 wrote:Andromeda w końcu i Ty się doczekasz takiego brzuszka. Ja też w to nie wierzyłam bo u nas największy problem leży po stronie narzeczonego bo jest niestety bezpłodny 😢Zdecydowaliśmy się na anonimowego dawcę i tak już jestem 25 tc a jeszcze 2 zarodki na nas czekają. Nie należy się poddawać. Mam czasami takie wrażenie że mojego boli to że nie będzie biologicznym ojcem, ale wiem że będzie dobrym tatą dla naszego synka i będzie go kochał mimo wszystko. 😉 🙂Nie ważne kto spłodził ale wychował i dał poczucie bezpieczeństwa.
Ja mam komórki dawczyni i nigdy przez myśl mi nie przyszło, że jak się uda to jakimś w stopniu nie będę mamą.... będę i to nie 71% jak zgodność z dawczyni a 100% ! będę nosić pod ❤️ kochać, czuć, rodzić, wychowywać 🍀
Andromeda, Kasia2602, Lenonki, alicjaaa_d, HanaMontana, tupciu lubią tę wiadomość
34l
Endometrioza, AMH <0,2 POF
III 2019 - ICSI z KD (4.1.1) 😔
V 2019 - ICSI z KD (4.2.2) [*] 😭 11tc (11dpt bhcg - 233,3, 14dpt bhcg - 776,7)
08 II 2020 - transfer 4.1.1. (PRG 19.082)
14 II 2020 - beta 6dpt - 71,7 🍀
17 II 2020 - beta 9dpt - 414,98 🍀, PRG 35,76
21 II 2020 - beta 13dpt - 2045,84 🍀, PRG 36,8
28 II 2020 - beta 20dpt - 15389 🍀, PRG 34,8
05 III 2020 - 26dpt jest ❤️
20 X 2020 - Narodziny Floriana 🙏❤️🍀
30 VIII 2021 - transfer 4.1.1 (PRG 32) 😞
30 V 2022 - transfer 4.1.1 + EmbryoGlue (PRG 27) 😞
Zakończona przygoda z IVF -
Kosmamitka wrote:Ja mam komórki dawczyni i nigdy przez myśl mi nie przyszło, że jak się uda to jakimś w stopniu nie będę mamą.... będę i to nie 71% jak zgodność z dawczyni a 100% ! będę nosić pod ❤️ kochać, czuć, rodzić, wychowywać 🍀starania od 2016 r.
2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy
03.2019 I IUI AID
07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 1 ❄ 3aa
12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
31.05.21 transfer zarodka 4AA; 7dpt-25,35mlU/ml,8 dpt-41,09mlU/ml,10dpt-125,60mlU/ml 14 dpt-608,40 mlU/ml,17 dpt-1624 mlU/ml,31 dpt-25308mlU/ml, 35 dpt-39036mlU/ml
-
Marzenka ja mam jakoś około 8, muszę w mailu sprawdzić 🤦♀️ Ciężko u mnie z pamięcią 🙈
Zola na pewno się gdzieś miniemy, bo później jeszcze do Ś. idę, wiec prędzej niż o 10 z Gamety raczej nie wyjdę 🤦♀️
Jamniki kiedy prenatalne?
Brzuchol mam duuuuuuzy 🙈 ale przed ciąża tez miałam 😂🤭 cała jestem duża 😂 poza wzrostem 🤭
A Wasz dzieć już tak fika? Dalej nie ma suwaczka 😂 -
To fajnie, że macie rano wizyty, nie trzeba będzie cały dzien forum odswieżac 😉 ja jutro planowałam rano jechac do gamci ale nie mam z kim Helci zostawić
-
PanieJamnik, to w którym tygodniu ciąży jesteście?? Czujecie już ruchy?
Marzenka, pewnie, polecamy się z Kuczką jako opiekunki dla Helci 😁
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Alicja wszystkiego najlepszego 😚
Dziewczyny kciuki za jutrzejsze wizyty!
Marzenka a na jakim etapie jesteście z procedurą?alicjaaa_d lubi tę wiadomość
-
Andromeda wrote:Dziewczyny umowilam sie na przedinseminacyjna wizyte do S. 24/02. 2h przed wizyta mam zrobic badanie hormonow wiec na wizyte akurat beda wyniki. Ale teraz pytanie: kiedy maz ma oddac nasienie? Juz po wizycie jak bedzie wiadomo czy startujemy? Czy rano jak bede w labo?
Andromeda lubi tę wiadomość
We're all mad here
41 letnia mamuśka, 21 letniego "szkraba" 😉
06.2019 poczatek romansu z Gameta
21.12.2019 IUI podejście 1-nie udane
20.01.2020 IUI podejście 2- nie udane
18.02.2020 IUI podejście 3 i ostatnie - nie udane -
Dzisiaj się zaczął 12tc (11+0). Prenatalne mamy na 20 lutego, nie możemy się doczekać! A co do ruchów... No samych ruchów to nie czujemy, za wcześnie chyba. Ale jak Dzidzi nie śpi i tańczy, to Małża czuję kłucie i rozpieranie macicy - jak śpi albo ja położę dłoń to się uspokaja maaaaaagia
Do suwaczka już miałem ze 2-3 podejścia i jakoś nie mogę tego ogarnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 17:35
Cheshire_Cat lubi tę wiadomość
-
Panie Jaminik a skąd Wy w sumie wiecie , że dziecko powoduje kłucie i rozpieranie macicy ?
Mnie też kuło, ciągnęło, rozpierało, ale zupełnie nie łączyłam tego z dzieckiem, tylko z macicą, która się powiększa .
W 12 tygodniu jedynie co czułam to gazy w jelitach , ruchy były zdecydowanie później -
Dzięki Dziewczyny, może uda mi się rano przyjechać w takim razie
Kuczka, daj znać czy będzie korek na obwodnicy przy pierwszym zjeździe na Gdynię 😉
Ann, wstępnie 3 marca mam histero. Jwlsi wszystko będzie w porządku to w kwietniu ruszamy ze stymulacją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 18:06
Kuczka lubi tę wiadomość
-
Madaa mój mąż brał Fertilmen Plus, ale Ś. nas wyśmiał, że od tej ilości witamin mężczyzna może dostać co jedynie biegunki później brał też Tamoxifen (na receptę) ale niestety wyniki ani drgnęły, a nawet się pogorszyły.
Marzenka może razem będziemy miały transfer jak wszystko dobrze pójdzie -
Ann, planujesz zabrac kropka w kwietniu?
Ja bardzo liczę na to, że w kwietniu już będę znowu w dwupaku 😋cyqada lubi tę wiadomość
-
Marzenka, tak! O ile wszystko pójdzie dobrze, to w połowie kwietnia byłby transfer Jakoś mało realne mi się wydaje, że znowu byłabym w ciąży... Ale bardzo byśmy chcieli .
Zola89, cyqada lubią tę wiadomość
-
PanJamnik wrote:AgZa, jak u Was? Nie widziałem, żebyście się udzielali, mamy nadzieję, że magia żyworódki zadziałała!
Skoro Twoja ręka działa uspokajająco, to pewnie czujesz już ruchy. To jest dopiero magia:-). Życzymy żeby mdłości się już skończyły i przyszedł ten nudny czas ciąży:-). Pozdrawiamy:-).PanJamnik lubi tę wiadomość
-
AnnMari wrote:Marzenka, tak! O ile wszystko pójdzie dobrze, to w połowie kwietnia byłby transfer Jakoś mało realne mi się wydaje, że znowu byłabym w ciąży... Ale bardzo byśmy chcieli .
-
1 blastka nam została, bo Wojciech to 3-dniowiec. Mamy zamrożone jeszcze 6 komórek, więc skorzystamy jak będa potrzebne.
Marzenka85 wrote:Ile macie mrozaków?