Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
A to niedługo ruszcie 😊 pamiętam to uczucie wewnętrznego spokoju , bardzo cieszyłam sie ze że wreszcie zaczynamy procedurę i działamy w temacie. Najgorzej wspominam te rozczarowania białymi testami i życiem od dni plodnych do dni płodnych. Nawet te nieudane inseminacje mnie tak nie dobbijaly jak te naturalne starania. Trzymam kciuki za Was 🤗
Magnolia90 wrote:Czyli objawy bardzo ciążowe, cieszę się ☺️8 dni szybko zmianie i będzie 💓 💓💓 Ucho mi się często przytyka i samo przechodzi 🤷 pewnie faktycznie skoki ciśnienia
Wizyta 14.07, ruszamyMam już prawie wszystkie wyniki tylko czekam na chlamydię i mam przed wizytą zrobić TSH i ft 4. Ogólnie po tym jak zaakceptowaliśmy z M. fakt, że tylko ivf może pomóc i mamy zebrane potrzebne na to fundusze, to czuję wewnętrzny spokój. Wiem, że na każdym etapie może pójść coś nie tak ale czuję, że zrobiliśmy krok milowy w staraniach i ruszyliśmy z miejsca. Do tego konkretny lekarz dzięki któremu czuję, że jestem w dobrych rękach.
Wogóle ceny tych badań zwalają z nóg, ale jak pomyślałam, że np. żłobek kosztuje 800 zł to trzeba się przyzwyczajać 😜 -
Ewuszek a jak u Ciebie ? Czekacie na crio?
Ola powodzenia na jutrzejszej wizycie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:31
-
AnnMari wrote:A to niedługo ruszcie 😊 pamiętam to uczucie wewnętrznego spokoju , bardzo cieszyłam sie ze że wreszcie zaczynamy procedurę i działamy w temacie. Najgorzej wspominam te rozczarowania białymi testami i życiem od dni plodnych do dni płodnych. Nawet te nieudane inseminacje mnie tak nie dobbijaly jak te naturalne starania. Trzymam kciuki za Was 🤗
Margot piękna dziewczynka 💞
Ann przynajmniej wiadomo, że wszystko dobrze jak objawy dają o sobie znać 😁 Dobrze, że nie witasz się z rana z toaletą 🙈 A wizyta lada moment.
Magnolia powodzenia! Mnie właśnie tego spokoju brakuje, cieszę się, że ta decyzja Wam go dała 😊 Tak jak pisze Ann, narazie etap od miesiąca do miesiąca naturalnie z coraz słabszą nadzieją, bo każdy wygląda dokładnie tak samo. Widzisz, że nic się nie dzieje i nie zmienia.Marzenka85 lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapomniajka - ostatnio w ciąży wymiotowałam tylko raz , za to męczyły mnie okropne mdłości i zgaga.
Wy na urlopie jeszcze jesteście ?może kolejna wizyta w Gamecie nie będzie potrzebna ! namówiłam szwagierkę, żeby w końcu zapisała się do Ś. , to musiała odwołać wizytę, bo zaszła w ciążę
4 tygodnie różnicy jest między nami
-
Właśnie wróciliśmy, ale jakoś nie odpoczęłam 😔 Pochodziliśmy po górach i wyjazd udany, pogoda dopisała, ale psychicznie czuję się jakoś ciężko. Ś. zasugerował nam jeszcze pół roku prób naturalnych, ale nie wiem czy dam aż tyle radę 🙈 Wstępnie z mężem ustaliliśmy, że teraz drożność i AMH tak jak zlecił i po 4 cyklach naturalnych wracamy w cyklu wrześniowym - taki kompromis. Mam też receptę od niego na Aromek, ale narazie nie biorę przed badaniami.
Szwagierce się super udało, wiele takich historii czytałam. Będziecie miały maluchy z tego samego okresu, super 😊 A jak długo się starała zanim zapisała się na wizytę?
I dobrze, że Cię nie męczą chociaż żołądkowe dolegliwości ciążowe, tym bardziej, że Wojtuś jeszcze nadal wymaga opieki, a pewnie samopoczucie byłoby gorsze.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Ooo zazdroszczę gór ! Gdzie byliście dokładnie?
Człowiek ma morze pod nosem, ale jednak góry to góry .
Szwagierka starała się ponad rok, to już jej 3 ciąża , mam nadzieję, że wreszcie ze szczęśliwym zakończeniem.
Raz przeszła poronienie, a raz terminację ze względu na bezczaszkowie. Za pierwszym razem udało im się bardzo szybko i pamiętam jak obawiała nam się powiedzieć , że jest w ciąży , bo wiedziała o naszych staraniach . Pamiętam jak jej zazdrościłam, ale tak pozytywnie, bo mamy bardzo dobre relacje . W jej drugiej ciąży , ja chodziłam z wielkim brzuchem a ona musiała jechać na zabieg przerwania ciąży. Wiem, że nie mogła na mnie patrzeć. Dałyśmy sobie trochę czasu. Mam nadzieję, że wreszcie będzie mogła cieszyć się macierzyństwem, bardzo jej tego życzę. -
Kraków, a później Zakopane. Byliśmy na Nosalu i na Rusinowej Polanie, moje serce zawsze jest za morzem, ale potrzebowaliśmy zmiany środowiska.
Oj ogromnie współczuję, bardzo ciężkie przeżycia za nią 😔 Bardzo mocno życzę szczęśliwego rozwiązania. Ja obecnie mam podobną przygodę z moją najlepszą przyjaciółką. Wiedziała pierwsza o naszych staraniach i problemach, a im udało się nieplanowanie zajść w ciążę w równy rok naszych starań. Też musiałam sobie to ułożyć w głowie, maj był bardzo ciężki pod tym względem, ale wspieram ją i cieszę się bardzo, że nie musiała przechodzić tego co ja 🙂👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Zola89 wrote:Tupciu, co postanowiłaś? Pojechałaś gdzieś na kontrolę?
Magnolia90, Zola89 lubią tę wiadomość
IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
2018: 4x IUI = 2x cb
Starania od 2016 -
Niezapominajka, jeśli masz duże ciśnienie, żeby przyspieszyć z tematem to możesz jeszcze skonsultować się w Invicie. Oni tam kładą głównie nacisk na efektywność, a trochę mniejszy, moim zdaniem, na aspekty ogólno-zdrowotne. W konsekwencji, możliwe, że by Ci zaproponowali szybciej wspomagane starania. Mi, mimo wszystko, bardziej odpowiada filozofia Gamety
Justyna, ja miałam jakiś mieszany ten protokól (jak to określił lekarz), ale zaczynałam jak w długim od anty, żeby wyciszyć jajniki i uzyskać później lepszej jakości komórki. Tylko ten protokól był jakoś modyfikowany, żebym później nie zareagowała za bardzo na stymulację, bo przy pcos bardzo łatwo o hiperstymulację z jej niebezpiecznymi konsekwencjami. Jeśli więc u Ciebie mogą być też słabsze komórki, to może Ci długi zaproponują.Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
Starania od 2016 -
Justyna, ja przy pcos miałam krótki protokół.
Moja koleżanka, u której wyniki były książkowe (ivf ze względu na słabą jakość nasienia jej męża) miała mieć też krótki protokół. Poszła na wizytę na początku cyklu, żeby dr Ś rozpisał jej stymulację, ale po ocenie obrazu USG zmienił protokół na długi (nie podobało mu się, że pęcherzyki były nierówne chyba). Także chyba jest wiele czynników, które się składają na dobór protokołu.
Tupciu, cieszę się że jest lepiej ☺️
Dziewczyny, wszystkie tu doskonale rozumiemy przez co przechodzicie 😔 dla mnie największym kopniakiem od losu było to, że w dniu kiedy poroniłam pierwszą ciążę moja dobra koleżanka zrobiła swój pierwszy pozytywny test ciążowy. Bardzo ciężko patrzyło mi się na jej rosnący brzuch.
A teraz sama chodzę z wielkim brzuchem i Wy się na pewno doczekacie! ✊☺️Niezapominajka 🍀, tupciu lubią tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Niezapomniajka zazdrość to chyba uczucie , które dobrze zna , każda staraczka, bo każdemu się udaje, tylko nie mi. Dobrze, że jest takie miejsce jak to forum, gdzie człowiek , może zawsze znaleźć słowa pocieszenia i wsparcie dziewczyn z podobnymi problemami
Magnolia , zdecydowanie Ś. jest moim mistrzem. Dr na pewno zrobi wszystko , żeby Wam się udało , można mu zaufać. Aż ciężko mi uwierzyć, że znowu spotyka mnie to samo szczęścieOczywiście w głowie mam pełno obaw , ale staram się myśleć pozytywnie i zobaczymy co przyniesie los.
Niezapominajka 🍀, HanaMontana, Magnolia90 lubią tę wiadomość
-
Wszystkie macie rację i to prawda, to forum to ogromne wsparcie. Nikt nas lepiej nie zrozumie od nas samych, każda przeżywa swoje problemy i zna doskonale wszystkie uczucia towarzyszące bezskutecznym staraniom. A dzisiaj jakieś przechodzę niespodziewane podłamanie, jestem przed owulacją, a nastrój jak dzień przed okresem 🙈
Tupciu ciśnienie mam, ale zdrowy rozsądek też. Wiem, że trafiłam na mądrego lekarza i po pierwszej wizycie u dr Ś. naprawdę byłam pod wrażeniem, czytając Wasze historie tylko się w tym utwierdzam. Byłam na jednej wizycie w Invicta i od razu usłyszałam o inseminscji, nawet bez obrazu USG, z dobrymi wynikami + sceptyczne nastawienie do skierowania na HSG, a zachwalanie tego badania w ich klinice - zupełnie odwrotnie do tego co otrzymałam w Gamecie. Po przemyśleniu i rozmowie z mężem stwierdziliśmy, że idziemy zgodnie z planem i wskazówkami od Ś., ale z taką modyfikacja, że aż pół roku to chyba nie wytrzymam także daliśmy sobie 4 cykle 😅tupciu lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka bardzo mądre podejście 🤗
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
-
AnnMari wrote:Niezapominajka bardzo mądre podejście 🤗
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
Starania od 2016 -
AnnMari wrote:Ewuszek a jak u Ciebie ? Czekacie na crio?
Ola powodzenia na jutrzejszej wizycie 😊
U mnie nie za ciekawie☹️ miałam mieć crio w następnym cyklu czyli byłoby za około tydzień ale byłam dziś u diabetologa i potwierdził mi cukrzycę niestety bez insuliny się raczej nie obędzie zlecił mi jeszcze dodatkowe badania zabronił podchodzić do transferu do czasu wyrównania cukrów 😭 żeby tego było mało mam problem z żołądkiem i jelitami nie wiem co mi jest nigdy nie miałam takich objawów nie wiem czy jest to spowodowane stresem bo zaczęło się to miej więcej po procedurze mam wydęty brzuch dosłownie jakbym była w piątym miesiącu ciąży i okropne biegunki, bardzo boli mnie żołądek chyba będę musiała mieć gastro i kolonoskopię czekam na wizytę u gastrologa który obecnie żeby nie było tak dobrze jest na urlopie 😣 nie mam pojęcia kiedy będę mogła podejść do transferu mam nadzieję że jeszcze w tym roku ale jedyne o czym teraz marze to wyleczenie jelit i ustanie tych dolegliwości2019-2020 3xICSI 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Ewuszek przykro mi bardzo , ale wiadomo teraz Twoje zdrowie najważniejsze. Mam nadzieję, że szybko uda Wam się ogarnąć cukry i wyleczyć żółądek. Trzymaj się!
Ewuszek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewuszek, lepiej przeczekać i dojść z organizmem do ładu żeby kropek miał jak najlepsze warunki
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. Zobaczymy co tam dr S wymyśliEwuszek lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Ewuszek bardzo współczuję 😔 Wracaj do zdrowia!
Marysia trzymam kciuki aby ten cykl okazał się tym szczęśliwym! Jak wrażenia po badaniu?👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️