Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Tupciu mam sprawę zaprosiłam Cię do przyjaciółek.
Miłego weekendu Dziewczyny !Lenonki, Magnolia90 lubią tę wiadomość
-
Lenonki wrote:Jak byłam na tej nieszczęsnej wizycie u dr na Jaskowej Dolinie, to wystawiła mi skierowania do końca ciąży i dała taka specjalna rozpiske co się kiedy wykonuje 🤷♀️😁 Pierwszy raz się z tym spotkałam.
Przekonalyscie mnie z Marzenka I faktycznie umowie się do L, ale dopiero przed świętami, bo teraz za 2 tyg mam polowkowe i za kolejne 2 tyg zwykła wizytę w LM 😁 Będę chodziła równolegle do LM i L. Robiłam już tak w pierwszej ciąży (LM i Gameta) i nie było problemu ze zwrotem kosztów. Fajnie, że usg I, II i III trym nie wchodzą w pule swobody leczenia.Lenonki lubi tę wiadomość
Starania od 05.2015
Niepłodność idiopatyczna, niskie amh, 3 x clo, 2 x IUI
1 ICSI lipiec 2018 - syn ♥️
30.01.2020 - FET ☹️
2 ICSI lipiec 2020 - córka❤️
-
Jaksa wrote:Wiem, że u Ciebie ziścił się najgorszy scenariusz 😔 ale ogólnie jak oceniasz Ś-F?
Generalnie miła, rzeczowa dr. Zna się na rzeczy, zawsze miała czas, nie czułam żeby pędziła na wizycie. Jednakże jak już byłam na oddziale to cóż, chyba mnie nie poznała i jakoś tak mi było przykro. Ale jak się ma dużo pacjentów to może i tak jest.
Na pewno bedziecie w dobrych rękachJaksa lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Super jak tak wybieracie lekarzy juz, tez bym chciala, ale poki co o tym nie mysle bo obawiam sie tej kolejnej wizyty (a mam we wtorek). Czy Kropek jest nadal ze mna, czy podrosl? Ostatnio byl troche maly i stad moje obawy. Ale myslenie nic tu nie da, trzeba przeczekac tych kilka dni i bedzie wiadomo juz wszystko.Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
cyqada wrote:Już Ci zazdroszczę wizyt u L 🥰 Ale ja już do trzech chodzić nie będę 😉 Czyli w poprzedniej ciąży korzystałaś z refundacji wizyt w Gamecie, jak chodziłaś do L? Nie było problemu, że to ta sama "usługa"?Poszperałam i się okazuje, że u mnie od niedawna też jest ta swoboda leczenia, czyli mogłabym chyba odzyskać część kosztów za wizyty w Gamecie?
Tak, bez żadnego problemu zwracają. W pierwszej ciąży nawet oddali za usg I trym u dr M, pomimo tego, że zrobiłam też w LM 😁 Zdarzyło się również, że zwrócili za badania krwi moje czy B, które robiłam poza LM, ale koleżance kiedyś odrzucili 🤷♀️ Ciekawe czy mogłabyś wziąć fv za wizyty, które już odbyłas w Gamecie, choć pewnie nie masz paragonów, ale mają historię z Twoim nazwiskiem 🤔 Nie wiem tylko jak jest rozliczany kwartał... Czy chodzi o kwartały kalendarzowe, czy jak oni to licza 🤔cyqada lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Dzięki za odpowiedź 👍 U mnie ta swoboda leczenia jest od niedawna, więc za poprzednie wizyty już nie będę kombinować. Ale od najbliższej biorę fakturę i będę próbować 😁
Lenonki, Marysiaaa lubią tę wiadomość
Starania od 05.2015
30.01.2020 - FET ☹️
-
Andromeda wrote:Super jak tak wybieracie lekarzy juz, tez bym chciala, ale poki co o tym nie mysle bo obawiam sie tej kolejnej wizyty (a mam we wtorek). Czy Kropek jest nadal ze mna, czy podrosl? Ostatnio byl troche maly i stad moje obawy. Ale myslenie nic tu nie da, trzeba przeczekac tych kilka dni i bedzie wiadomo juz wszystko.
Coś widzę, że nadchodzący tydzień będzie obfitował w wizyty 😁Andromeda lubi tę wiadomość
Starania od 05.2015
30.01.2020 - FET ☹️
-
Andromeda, tule wirtualnie🤗 wierzę, że Twój Kropek ma się doskonale. To czekanie jest wykańczające, i tak będziemy się razem denerwować od wizyty, do wizyty, już do końca ciąży😅
Sywi, jeśli byś chciała, to Ś by prowadził Twoją ciążę do końca, ale przez ten nieszczęsny covid, nie wiadomo czy mogą sobie na to pozwolić🤷♀️ Edit. na pewno nie zostawi Cię bez opieki ginekologicznej tak z dnia na dzień, może zasugerować zmianę lekarza, ale póki go nie znajdziesz, Ś będzie Cię prowadził🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 15:50
Andromeda lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Lenonki ja też mam pakiet VIP, z wizyty domowej korzystałam jak mnie rozłożyła angina z gorączką. Ale u mnie w firmie to ja jestem osobą, która jest pionierem w wykorzystywaniu usług medycznych 😅 Mamy w pakiecie prywatny poród, prywatną położną i załatwiałam ten temat znajomym z pracy, ale o swobodzie leczenia nie miałam pojęcia, a nikt widocznie nie potrzebował do tej pory. W poniedziałek zadzwonię do opiekuna i wybadam temat, ale pewnie faktury z Gamety za odbytą wizytę już nie dostanę. Tak czy siak bardzo dziękuję 😊
Lenonki, Marysiaaa lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Sywi, ja też mam wizytę 26.11 u Ś. chyba na 10.40.
Mnie jeszcze nie odesłał, nic nie mówił, może dlatego że jestem z Gdyni, dziewczyny odesłane chyba jesteście spoza?
Jeśli chodzi o lekarzy z Gdyni to obleciałam wielu na etapie starań... głównie chodziłam do evimedu, raz byłam u dr Macieja Pawłowskiego i zrobił na mnie dobre wrażenia (jedna wizyta w ciąży ), dobre opinie słyszałam też o dr Pabin, przyjmuje na placu kaszubskim, dr Wnuk tez podobno ok, ale nie byłam. Gdyby Ś mnie odesłał to nie wiem do kogo bym poszła 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 17:30
Sywi lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka, zainteresowałas mnie tym prywatnym porodem i położna 😁 w takim razie i ja muszę się skontaktować ze swoim opiekunem 😉
Andromeda, zgadzam się z tym co kiedyś pisaly dziewczyny, gdyby Ś. był zaniepokojony rozmiarami malucha, to na pewno by o tym powiedział. Wiesz, że on nie maluje trawy na zielono 😉
Andromeda, Niezapominajka 🍀, cyqada, Magnolia90 lubią tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Dziewczyny odnośnie odsyłania Ś. pacjentek w ciąży- u mnie tez padła taka propozycja. Do Gdyni mam około 65 km. Poszłam na jedna wizytę do gina w swojej miejscowości- z wpisem do karty ciąży. Ś. na kolejnej wizycie zapytał czy jestem zadowolona, opisałam mu jak wyglądała wizyta (była naprawdę kiepska 🙈), powiedziałam, ze jeśli mogę, to wolałabym pozostać przy wizytach u niego, bo czuję się bezpiecznie i nikomu nie zaufam tak jak jemu. Uśmiechnął się powściągliwie i już nigdy nie wróciliśmy do tematu zmiany lekarza. Nawet w pandemii, po wyjściu ze szpitala kiedy już odeszły mi wody i miałam się meldować u Ś. raz w tygodniu aż do porodu ( w sumie zdążyłam być raz 😂). Tak wiec myślę, ze pomimo tego co się dzieje, jak się z nim pogada to będzie prowadził ciąże. Tym bardziej, ze ograniczają znów nowe pacjentki... trzymam kciuki ✊ może warto spróbować?
cyqada, Sywi, Magnolia90 lubią tę wiadomość
-
Tajka ja mam na 9 , także się miniemy raczej😊
No właśnie nie wiem jak to jest z tym prowadzeniem ciąży u Ś, ale obawiam się, że może być tak jak Jaksa mówi- przez ten chory czas teraz Ś może odsyłać pacjentki😞 Bardzo liczę na to że nie, zaufałam mu i nie chciałabym teraz zmieniać lekarza, ale zdaję sobie też sprawę z tego, że trzeba dać szansę dostania się w ręce Ś innym parom z problemami z zajściem w ciążę😊
Ja się jeszcze nie orientowałam w lekarzach, chciałam poznać Waszą opinię dziewczyny😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 17:44
-
Dziewczyny, pamiętam, że jak zaszłam w ciążę w listopadzie i dowiedzialam się o tej swobodzie leczenia od mojej kierowniczki to wyciągnęłam dwie faktury z gamety za październik tak żeby się zmieścić w ostatnim kwartale i otrzymałam zwrot pieniędzy.
Za badania tez otrzymałam zwrot (do wniosku załączyłam skierowanie od Ś).Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 18:04
Niezapominajka 🍀, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Magnolia, kiedy masz wizytę u nowego dr, żeby sprawdzić ten ten wstydzioch to faktycznie chłopak? 😁
Fragola, Limoncia to się będzie działo w poniedziałek 🍷🤠😈💏🙊🤰PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:Magnolia, kiedy masz wizytę u nowego dr, żeby sprawdzić ten ten wstydzioch to faktycznie chłopak? 😁
Fragola, Limoncia to się będzie działo w poniedziałek 🍷🤠😈💏🙊🤰Niezapominajka 🍀, Lenonki, cyqada, Marysiaaa, Magnolia90 lubią tę wiadomość
-
Limoncia wrote:Ooo tak 😂 Niezapominajka kończy maraton, my zaczynamy 🍾🥂🤠🐎 😂😂
Lenonki, cyqada, Limoncia, Magnolia90 lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Lenonki wrote:Dobrze pamiętam, że testujesz jakoś za tydzień? 🙂👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️