Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Eveee wrote:Dziękuję Wam z całego serca za miłe słowa. Rzeczywiście - co do imienia to porozmawiam z bratem. Imię odmienia się, brat ma Janka, to może niech moje maleństwo będzie zdrobniale Jasiu
Cieszę się chociaż, że mój tata miał świadomość, że wnuk w drodze, choć strasznie smutno, że nie weźmie go nigdy na ręce
Moi rodzice niestety nie doczekali nawet mojego ślubu...
Mama zdążyła chociaż poznać mojego przyszłego 🙂
Mam nadzieję, że mimo wszystko wiedzą i widzą..."...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Jaksa jeju jakie te Twoje dzieciaczki są cudne 😍 bardzo miło czytać, że u Was wszystko dobrze 😘
Ja obecnie w 7 tygodniu drugiej ciąży 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 13:32
Tanowa, Jaksa, Patrycja0301, Mośka, Fragola_95, Kaśik, madzia28, MajóweczkA, bezsilna, Patka🎀, Lucy91, AgZa lubią tę wiadomość
-
Jaksa wrote:Sywi, dziękuję i gratuluję! ❤️ Ciąża z maluchem w domu wygląda już nieco inaczej😁 Lilka daje Ci czasem odpocząć?
Od września idzie do żłobka, więc mam nadzieję, że trochę odpocznę przed podwójnym armagedonem 🤣 będzie mnie czekał bunt 2 latka i noworodek, więc faktycznie muszę nabrać sił 😉
A Ty jak sobie radzisz? ignas jest wymagający?
Trinity_Nea, Jaksa lubią tę wiadomość
-
Sywi, Ignaś jest totalnie bezproblemowym dzieckiem (gdyby nie brać pod uwagę wizyt lekarskich i rehabilitacji oraz stresu związanego z jego dalszym rozwojem i zdrowiem) nie wiedziałabym, że mam drugie dziecko w domu😅😉 apetyt wspaniały, zasypia sam, jak już jest zmęczony nie płacze tylko "mówi" Aaahaa😀 Córcia to niezła agentka, ale bardzo samodzielna i co najważniejsze o 19.30 śpią🙏 więc wieczór jest nasz😁
Zazdroszczę żłobka, my czekamy jeszcze rok żeby wypuścić Młodą w Swiat (do przedszkola), i wtedy będzie miała gdzie spożytkować swoją energię😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 19:35
Sywi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa wrote:Sywi, Ignaś jest totalnie bezproblemowym dzieckiem (gdyby nie brać pod uwagę wizyt lekarskich i rehabilitacji oraz stresu związanego z jego dalszym rozwojem i zdrowiem) nie wiedziałabym, że mam drugie dziecko w domu😅😉 apetyt wspaniały, zasypia sam, jak już jest zmęczony nie płacze tylko "mówi" Aaahaa😀 Córcia to niezła agentka, ale bardzo samodzielna i co najważniejsze o 19.30 śpią🙏 więc wieczór jest nasz😁
Zazdroszczę żłobka, my czekamy jeszcze rok żeby wypuścić Młodą w Swiat (do przedszkola), i wtedy będzie miała gdzie spożytkować swoją energię😉
Ale cudnie że Ignaś taki bezproblemowy, mały wojownik ♥️
A sen po godzinie 19 to zbawienie dla stanu psychicznego rodziców 🤪 Lilka też chodzi spać koło 19, więc jeszcze coś z tego wieczoru można uszczknąć😉Jaksa lubi tę wiadomość
-
Jaksa dzięki za rady 😘
Sywi bunt dwulatka i noworodek… skąd ja to znam 😂 sen o 19? Ale to były czasy 😂 u nas zmiana w okolicach 2 urodzin- teraz zasypia najczęściej około 20.30, długo nie mogłam tego zaakceptować wewnętrznie 🙈 ale nic nie poradzę 😂 czy jest drzemka w dzień (bo ma szczęście wróciły 🙈), czy jest dzień bez drzemki- efekt ten sam 🤷♀️ Także zazdroszczę i korzystajciemi mega brakuje tego czasu wieczorem 😂😂😂
Jaksa, Sywi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Kuczka wrote:Jaksa dzięki za rady 😘
Sywi bunt dwulatka i noworodek… skąd ja to znam 😂 sen o 19? Ale to były czasy 😂 u nas zmiana w okolicach 2 urodzin- teraz zasypia najczęściej około 20.30, długo nie mogłam tego zaakceptować wewnętrznie 🙈 ale nic nie poradzę 😂 czy jest drzemka w dzień (bo ma szczęście wróciły 🙈), czy jest dzień bez drzemki- efekt ten sam 🤷♀️ Także zazdroszczę i korzystajciemi mega brakuje tego czasu wieczorem 😂😂😂
Kuczka nie strasz mnie myślałam że z wiekiem ze spaniem będzie tylko lepiej 😆 mój syn ma 11 miesięcy a zdarza się że nadal budzi się co godzinę chyba bardzo chce być jedynakiem 😅
Jaksa ale masz słodziaki w domu 😁 nadal myślisz o transferze pamiętam że wspominałaś o tym jakiś czas temu 🙂 mój syn to terrorysta są dni że płacze razem z nim padam noce bezsenne dni intensywne brak czasu dla siebie ale jak patrzę w te piękne niebieskie duże oczy to moje serce kłuci się z rozumem co do drugiego dziecka mamy jeszcze jeden zarodek i bijemy się z myślami czy damy radę z dwójką czy jednak przy naszym urwisie nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 21:03
Sywi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Ewuszek każdy egzemplarz jest inny
u Karoli zawsze sen byl problematyczną kwestią 🙈 tak wiec patrząc na to co było- jest o niebo lepiej 😂 zdarzają się nawet całe przespane noce 😂😂😂 za to młodsza siostra w tej kwestii anioł! W dzień zawsze spała mało, ale teraz ma około 13 drzemkę 1,5-2 godziny, wiec dla mnie nowość :p Karola miała zawsze turbodrzemki 😂 a około 19-19.30 zasypia na noc :p karmie na spika 22-23 (zależy jak się ogarnę) i czasem pobudka około 3 na mleko, a czasem dopiero po 5 🫣 mam nadzieję, ze się to nie pogorszy 😂 śmieje się, ze aż dziw, ze z młodsza jest łatwiej niż ze starsza 😜
Ewuszek, Sywi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Kuczka wrote:Ewuszek każdy egzemplarz jest inny
u Karoli zawsze sen byl problematyczną kwestią 🙈 tak wiec patrząc na to co było- jest o niebo lepiej 😂 zdarzają się nawet całe przespane noce 😂😂😂 za to młodsza siostra w tej kwestii anioł! W dzień zawsze spała mało, ale teraz ma około 13 drzemkę 1,5-2 godziny, wiec dla mnie nowość :p Karola miała zawsze turbodrzemki 😂 a około 19-19.30 zasypia na noc :p karmie na spika 22-23 (zależy jak się ogarnę) i czasem pobudka około 3 na mleko, a czasem dopiero po 5 🫣 mam nadzieję, ze się to nie pogorszy 😂 śmieje się, ze aż dziw, ze z młodsza jest łatwiej niż ze starsza 😜
Mówią że jak pierwsze dziecko to diabeł to drugie musi być aniołkiem😅 bije się z myślami co do drugiego dziecka ja nie jestem typową ,, matką Polką " i nie wiem czy fizycznie i psychicznie dam rady z dwójką ale mamy jeszcze jeden zarodek i nie potrafimy zamknąć tematu mimo że nam też go ktoś podarował serce mi pęka jak pomyślę że mielibyśmy z niego zrezygnować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 21:09
Trinity_Nea, AgZa lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎
Kuczka wrote:Jaksa dzięki za rady 😘
elinkagd lubi tę wiadomość
-
Ewuszek, miło Cię "czytać" 😀 myślę cały czas, i gdyby nie wielka niewiadoma związana z dalszym rozwojem I., pewnie już bym się umawiała do Ś😅 jednak racjonalna strona mnie hamuje, bo wiem, że kolejna ciąża (i o zgrozoo! jakbym znów musiała ją przeleżeć), byłaby kosztem zdrowia i sprawności synka. Dlatego czekamy cierpliwie i mam nadzieję, że, jak już Młody zacznie chodzić, i nie potwierdzi się diagnoza mpd diplegii (co niektórzy przebąkiwali, że może być), wracamy po ❄️
Jak już jesteś w określonej sytuacji, na pewno dasz radę ze wszystkim, w końcu to forum składa się z samych WOJOWNICZEK. Jednak z każdą decyzją trzeba czuć się komfortowo, więc doskonale rozumiem Twoje dylematy.Sywi, Ewuszek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Ewuszek wrote:Mówią że jak pierwsze dziecko to diabeł to drugie musi być aniołkiem😅 bije się z myślami co do drugiego dziecka ja nie jestem typową ,, matką Polką " i nie wiem czy fizycznie i psychicznie dam rady z dwójką ale mamy jeszcze jeden zarodek i nie potrafimy zamknąć tematu mimo że nam też go ktoś podarował serce mi pęka jak pomyślę że mielibyśmy z niego zrezygnować.
Moja młodsza ma diabła w oczach 😂 jest jej wszędzie pełno i już tak psoci, ze strach się bać, co będzie jak stanie na nogach 😂 co do Twoich obaw- musisz wiedzieć jak się czujeszja jestem samodzielną mamą i choć bywają ciężkie dni, to nie wyobrażam sobie nie mieć dwóch szkrabów 🥰
Sywi- w tej kwestii liczę, ze jesień/ zima będzie pomocnym czasem i dzieci będą szybciej zasypiać i zacznie się problem z budzeniem rano do żłobka, bo będzie ciemno 😂Sywi, Ewuszek lubią tę wiadomość
-
Wchodzę na forum a tu taka niespodzianka 🎁🐣 moje cudowne weteranki i wiadomości od nich 😁
Bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze, maluchy Nam rosną... Czas zasuwa jak szalony. Cieszmy się z każdej chwili z Naszymi bobaskamj. Nawet jeśli dają nam czasem w kość. 🥴
Moja gwiazda skończyła już rok... Ja się pytam kiedy?🤯
Buziaki dla Was, powodzenia również dla wszystkich staraczek 😘Sywi, Ewuszek, Jaksa, Trinity_Nea, AgZa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.
https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6 -
Bezsilna👋😀, ja też nie pojmuję kiedy ten czas ucieka... Jeszcze niedawno takie niemowlaczki🥺🤗 a jakiś czas temu, moja 2,5 latka wypaliła tekstem "jadę do babci, Ty masz mnie na co dzień, mamo nie panikuj" 😂🤣 dorastają jakoś szybko, nie ma co...
Wszystkiego dobrego dla Córci❤️🎉
Sywi, Kuczka, Patka🎀, Niezapominajka 🍀, bezsilna, Trinity_Nea, AgZa lubią tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa wierzę że diagnoza się nie potwierdzi Twój synek już udowodnił że jest wojownikiem a jak wygląda sytuacja że wzrokiem ?
Bezsilna czytam forum na bieżąco ale z powodu braku czasu nie udzielam się czytałam co Cię spotkało bardzo mi przykro 😔 zamierzasz podejść do kolejnej procedury ? Czy zamierzacie zapłodnić zamrożone komórki ?Jaksa, bezsilna lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎
Ewuszek, ze wzrokiem z miesiąca na miesiąc nieco lepiej, terapia widzenia daje efekty💪 Michę z jedzeniem, pilota i komórkę wypatrzy już z 3 metrów😉Jednak na ile I. będzie widział, do jakiego etapu dotrze i kiedy się ten progres zatrzyma, tego nikt nam niestety nie powie🤷♀️ To kwestia dalszych dróg wzrokowych w 🧠 i wg niektórych okulistów nerwów wzrokowych, więc to jest sprawa bardzo indywidualna.
Bezsilna, doczytałam starsze posty🥺😢 bardzo mi przykro...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 23:00
Ewuszek, bezsilna lubią tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Ewuszek wrote:Jaksa wierzę że diagnoza się nie potwierdzi Twój synek już udowodnił że jest wojownikiem a jak wygląda sytuacja że wzrokiem ?
Bezsilna czytam forum na bieżąco ale z powodu braku czasu nie udzielam się czytałam co Cię spotkało bardzo mi przykro 😔 zamierzasz podejść do kolejnej procedury ? Czy zamierzacie zapłodnić zamrożone komórki ?
Póki co robimy przerwę bo psychicznie fizycznie oraz finansowo jest teraz ciężko.. Ale kto wie może w Nowym Roku uda się podejść. Mamy zamrożone komórki o możemy zapłodnić 3 jak nie chcemy wszystkich 6 😊Ewuszek, Trinity_Nea, Sywi lubią tę wiadomość
-
Witajcie w nowym tygodniu. Kciuki za wszystkie bety i transfery. Darla, czy ty jeszcze w dwupaku? Jeśli tak to uściski dla Ciebie i oby rozpakowanie było lajtowe 😉
Patka, daj koniecznie znać jak tam pierwsze chwile w domu, jak starszy brat i czy tatuś już przepadł na punkcie córeczki.
A do mamusiek pytanko- ile tygodni po porodzie wróciła wam miesiączka?Patka70 lubi tę wiadomość