Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj 22dpt♀️ 88 wszystko ok, AMH 1.27, jajowody drożne
♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, morfologia 2%
Kariotypy ok
Starania od 2021
05.23 Invicta Gdynia
08.23 - zmiana na Gamete
09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
02.24 - FET beta 0
07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
13.08 FET 7tc 💔 -
Chomik_mandżurski wrote:Serduszka nie ma, póki co widac tylko zarodek (jego cień na obrazie - echo). Ma dopiero 1mm. Z daty miesiączki wynika, że powinnam byc w 5w6d, na usg 5w1d. Mam fobię społeczną, bardzo źle znoszę i odchorowuję takie interakcje mimo kilkuletniego leczenia i terapii. Ta wizyta dała mi dużo do myślenia.
Dziękuję Wam za trzymanie kciuków ❤️
Strasznie mi przykro, że musiałaś przez to przejść. Okropna sytuacja, która nie powinna mieć miejsca odpoczywaj i postaraj się w ogóle o tym nie przypominać! U mnie 5+4 nie było widać zarodka, tylko taka niteczkę. Kciuków nie puszczamyChomik_mandżurski lubi tę wiadomość
-
Chomiczku to kiedy teraz masz przyjsc?
Nie przejmuj sie nasz dr jest jaki jest on nie lubi jak cos sie na wlasna reke robi no taki jest nie potrafi sie tak moze wczuc ze wtedy jestesmy spokojniejsze ...chociaz mozemy tez sie nie potrzebnie wkrecac dlatego moze lepiej nie robic tych bet ale jak to monitorowac oszalec mozna od niepewnosci mnie caly czas boli plamien juz nie mam ale te bole to takiej mniej niz miesiaczkowe uznaje to za dobry znakChomik_mandżurski lubi tę wiadomość
-
Hania1990 wrote:Dziewczyny, a czy któraś z was robiła Sanco w Gamecie? Zastanawiam się, z czego wynika różnica - w Gamecie 2320, a w Diagnostyce bezpośrednio 1990. Ponad 300 złotych różnicy to dużo kasy. Długo czekałyście w Gamecie na wynik?
Edit: sprawdziłam i to było 5 dni kalendarzowych, a akurat po drodze był weekend.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 12:39
Hania1990 lubi tę wiadomość
-
Maszonek wrote:Robiłam poza Gameta, na kod promocyjny z apki PregLife i wyszło jeszcze taniej, bodajże 1750, jeśli dobrze pamiętam. Czekałam chyba 5 dni roboczych?
Edit: sprawdziłam i to było 5 dni kalendarzowych, a akurat po drodze był weekend.
Kurcze, no właśnie zupełnie nie opłaca się robić tego w Gamecie, chociaż umówiłam się z lekarka, że przed pobraniem zerknie, czy wszystko ok i można pobierać krew. Byłaś gdzieś przed pobraniem na usg? -
Chomiczku dobre wieści, oby tak dalej 🍀
Co do dr, to nie powinien był Ci tak powiedzieć.
Staram się jednak zobaczyć to od jego strony (daje wyraźne zalecenia, Ty robisz po swojemu -wniosek: nie ufasz mu). Ja też w mojej pracy spotykam się z tekstami:"zrobiłam tak, bo na forum/w internecie napisali że..." i wiem jak to drażni... albo ktoś mi ufa albo nie...
Tak czy inaczej sposób potraktowania niefajnyChomik_mandżurski lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Maszonek wrote:Robiłam je po prenatalnych, czekając na konsultację genetyka (czekałam na nią miesiąc!), więc wiedziałam że USG jest OK.
Ja właśnie planuję zrobić je w 11 tygodniu, jeszcze przed prenatalnymi, żeby pójść tam spokojniejsza mam nadzieję 🙏🏼 -
Teraz też bym tak zrobiła. Przecież nie musisz się tłumaczyc lekarce prowadzącej, że pobranie będzie gdzie indziej. Jeśli ta promka z której korzystałam jest nadal aktualna, to jest to 500 zł różnicy - piechotą nie chodzi. I tak kliniki na nas srogo zarabiają....
-
Na nastepna wizyte ide 13.09 czyli rowno miesiac po transferze. Mam wypisanych teraz wiecej badan, w tym badanie moczu. Wydaje mi sie ze do zrobienia 1- 2 dni przed wizyta chociaz nie mam informacji na skierowaniu kiedy, nie mam zalecen na pismie a slabo pamietam przez emocje 🙈 Boje sie ze znowu cos zrobie nie tak, a to dopiero poczatek 🙈 Leki wszystkie na ryczałt, mimo karty ciazy - tez juz nie smiem pytac, moze nie sa na liscie...
Ciekawi mnie dlaczego kalkulatory przyrostow sugerowaly nieprawidlowosci i kontakt z lekarzem, skoro to bujda, ale czas zostawic ten temat i ufac, ze tak wlasnie jest, a z malym gryzoniem wszystko ok 🐹
Ja nie zdazylam powiedziec nic o internecie na wizycie, do pewnego momentu wizyta przebiegala w normie jednak haslo "wolniejszy niz spodziewany przyrost bety" uruchomilo Doktora. Wiem tez z wlasnego poletka, ze ludzie nie potrafia sie poslugiwac danymi dostepnymi w internecie i to bywa frustrujace, trzeba im wtedy tlumaczyc rzeczy o ktorych nie maja pojecia, a nie zawsze ma sie na to chec i czas. Czasem tez mozna miec gorszy dzien. Poza beta zbadalam sobie witaminy i ferrytyne ale juz do niczego sie nie przyznam 🙊
Bardzo Wam dziekuje, jestescie dla mnie duzym wsparciem
Matyldko Ty juz po usg czy jeszcze czekasz?Trinity_Nea lubi tę wiadomość
♀️ 88 wszystko ok, AMH 1.27, jajowody drożne
♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, morfologia 2%
Kariotypy ok
Starania od 2021
05.23 Invicta Gdynia
08.23 - zmiana na Gamete
09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
02.24 - FET beta 0
07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
13.08 FET 7tc 💔 -
Chomik_mandżurski wrote:Na nastepna wizyte ide 13.09 czyli rowno miesiac po transferze. Mam wypisanych teraz wiecej badan, w tym badanie moczu. Wydaje mi sie ze do zrobienia 1- 2 dni przed wizyta chociaz nie mam informacji na skierowaniu kiedy, nie mam zalecen na pismie a slabo pamietam przez emocje 🙈 Boje sie ze znowu cos zrobie nie tak, a to dopiero poczatek 🙈 Leki wszystkie na ryczałt, mimo karty ciazy - tez juz nie smiem pytac, moze nie sa na liscie...
Ciekawi mnie dlaczego kalkulatory przyrostow sugerowaly nieprawidlowosci i kontakt z lekarzem, skoro to bujda, ale czas zostawic ten temat i ufac, ze tak wlasnie jest, a z malym gryzoniem wszystko ok 🐹
Ja nie zdazylam powiedziec nic o internecie na wizycie, do pewnego momentu wizyta przebiegala w normie jednak haslo "wolniejszy niz spodziewany przyrost bety" uruchomilo Doktora. Wiem tez z wlasnego poletka, ze ludzie nie potrafia sie poslugiwac danymi dostepnymi w internecie i to bywa frustrujace, trzeba im wtedy tlumaczyc rzeczy o ktorych nie maja pojecia, a nie zawsze ma sie na to chec i czas. Czasem tez mozna miec gorszy dzien. Poza beta zbadalam sobie witaminy i ferrytyne ale juz do niczego sie nie przyznam 🙊
Bardzo Wam dziekuje, jestescie dla mnie duzym wsparciem
Matyldko Ty juz po usg czy jeszcze czekasz?
Tak, zrób sobie ze dwa dni przed wizyta, żebyś miała świeże zależy co bierzesz - utrogestan czy neoparin powinnaś mieć za darmo, z kodem C. Ja biorę jeszcze duphaston, ale on nie jest refundowany, więc 100 procent
Chomik_mandżurski lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Wy siebie słyszycie? Czy naprawdę chęć posiadania dziecka przysłania Wam szacunek i godność do samych siebie? Lekarze z gamety może i są dobrymi specjalistami od niepłodności, ale wszyscy są chamowaci, niekulturalni, źle traktują kobiety, które są w bardzo trudnej sytuacji, a wy zamiast nie zgadzać się na takie zachowania, pisać na nich skargi i negatywne opinie to próbujecie ich zrozumieć i tłumaczyć że może mieli zły dzień. W przypadku lekarza nie ma miejsca na zły dzień, jest to wysoce nieprofesjonalne i nieetyczne. Kobieta potrzebuje nie tylko pomocy medycznej w swojej chorobie ale też wsparcia i traktowania z szacunkiem. Korzystałam z gamety raz i nigdy więcej bym tam nie poszła właśnie z powodu lekarzy i ich zachowania, byłam chora jak miałam wejść do gabinetu, nie wolno było zadać prostego pytania, nie można było zadzwonić, nie dostałam zwolnienia lekarskiego na czas stymulacji mimo złego samopoczucia i trudności w zwalnianiu się z pracy na pół dnia co drugi dzień. Pamiętajcie o sobie i dbajcie o godność i szacunek!
Lucy91 lubi tę wiadomość
-
@Pinia80 - ale każdy ma prawo mieć swoją opinię, prawda? Moja babcia mawia - racja jest jak 🍑, każdy ma własną.
Nie masz monopolu na jedyną słuszna ocene, a używanie argumentu "godności i szacunku dla siebie" i pouczanie mentorskim tonem nie jest ani w porządku, ani empatyczne. Myślę, że to forum służy temu, aby sobie wzajemnie pomoc i się wesprzeć, a nie rozlewaniu swojej frustracji na inne osoby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 17:43
Hania1990, Kaśik, Chomik_mandżurski, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Pinia80 wrote:Dziewczyny czy Wy siebie słyszycie? Czy naprawdę chęć posiadania dziecka przysłania Wam szacunek i godność do samych siebie? Lekarze z gamety może i są dobrymi specjalistami od niepłodności, ale wszyscy są chamowaci, niekulturalni, źle traktują kobiety, które są w bardzo trudnej sytuacji, a wy zamiast nie zgadzać się na takie zachowania, pisać na nich skargi i negatywne opinie to próbujecie ich zrozumieć i tłumaczyć że może mieli zły dzień. W przypadku lekarza nie ma miejsca na zły dzień, jest to wysoce nieprofesjonalne i nieetyczne. Kobieta potrzebuje nie tylko pomocy medycznej w swojej chorobie ale też wsparcia i traktowania z szacunkiem. Korzystałam z gamety raz i nigdy więcej bym tam nie poszła właśnie z powodu lekarzy i ich zachowania, byłam chora jak miałam wejść do gabinetu, nie wolno było zadać prostego pytania, nie można było zadzwonić, nie dostałam zwolnienia lekarskiego na czas stymulacji mimo złego samopoczucia i trudności w zwalnianiu się z pracy na pół dnia co drugi dzień. Pamiętajcie o sobie i dbajcie o godność i szacunek!
To niestety nie tylko w Gamecie, ale wszędzie - mnie spotkało w Invimedzie, a w Gamecie trafiłam na najżyczliwszych lekarzy, jakich poznałam. Ale to prawda - też dałam się przetyrac chamskiemu lekarzowi, którego się po prostu bałam.