Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Chomik_mandżurski wrote:AgnieszkaW wspaniały wynik, gratulacje! 😍 Czekamy na transfer!
Liliak, ja mialam 2 transfery na cyklu sztucznym, na estrofemie. Ostatnio 6.08.24 - 14dc wizyta i dwa dni pozniej, 16dc wlaczony progesteron, ktory biore juz na stale od tamtej chwili. Mnie nic nie bolalo na estrofemie, Dr mowil ze on powinien miec dzialanie euforyzujace, a ja raczej czulam ze mam wahania nastroju i krzyczalam na meza 😆 Po pierwszej punkcji zaczelam czuc incydentalne bardzo mocne, chwilowe klucie w podbrzuszu, ale jakby w troche innym miejscu niz jajniki. Mocne na tyle ze przy kichaniu potrafilam zawyc z bolu. Dr nie widzial nic niepokojacego w usg, nie wyjasnilismy tego. W tej chwili juz tego nie czuje ale to trwalo kilka miesiecy.
Estrofem zablokowal u mnie owulacje za kazdym razem, wiec niestety nie wiem jak wyglada sytuacja jesli w obrazie usg bedzie pecherzyk w jajniku.
Właśnie ja też się spodziewałam działania euforyzującego a jest wręcz przeciwnie. Na męża nie krzyczę, ale cały czas chce mi się spać i czuje się strasznie wzdęta po każdym jedzeniu, piersi mnie rwą... i zero sił. No nic dobrego
A czy po wizycie dostałaś coś jeszcze jakieś leki poza progiem? Jakie dawki proga są na sztucznym? Zakładam, że większe niż miałam wcześniej na naturalnym.
A właśnie, jeszcze odnośnie proga to widziałam na forum że niektóre dziewczyny dostają na ryczałcie, a niektóre na 100%. Jak to jest w Gamecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 11:54
Starania od 2021r.
Ona: 32l,
❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto
✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2,
On: 32l,
❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
01.24- histeroskopia, usunięty polip
II IVF
06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji -
Dostalam jeszcze neoparin 60 tez 16dc. Ja biore 3x duphaston 10mg, 3x cyclogest 400mg i 3x 2 luteine 50mg. W poprzednim cyklu podobnie, ale zamiast cyclogestu utrogestan 200 (2x mniejsza dawka progesteronu w porownaniu do cyclogestu jesli dobrze rozumiem) i mialam wtedy progesteron 11 w dniu transferu, wiec dr dorzucil prolutex w zastrzykach... tym razem w dniu FET prg 25.98 wiec nie trzeba bylo dokladac zastrzykow. Ja place ryczalt za leki, w sumie wychodzi ok 150 zl za jakies 3 tygodnie. Podejrzewam ze progesteron bedzie za free po zalozeniu karty ciazy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 12:16
Liliak lubi tę wiadomość
♀️ 88 wszystko ok, AMH 1.27, jajowody drożne
♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, morfologia 2%
Kariotypy ok
Starania od 2021
05.23 Invicta Gdynia
08.23 - zmiana na Gamete
09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
02.24 - FET beta 0
07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
13.08 FET 7tc 💔 -
Chomik_mandżurski wrote:Dostalam jeszcze neoparin 60 tez 16dc. Ja biore 3x duphaston 10mg, 3x cyclogest 400mg i 3x 2 luteine 50mg. W poprzednim cyklu podobnie, ale zamiast cyclogestu utrogestan 200 (2x mniejsza dawka progesteronu w porownaniu do cyclogestu jesli dobrze rozumiem) i mialam wtedy progesteron 11 w dniu transferu, wiec dr dorzucil prolutex w zastrzykach... tym razem w dniu FET prg 25.98 wiec nie trzeba bylo dokladac zastrzykow. Ja place ryczalt za leki, w sumie wychodzi ok 150 zl za jakies 3 tygodnie. Podejrzewam ze progesteron bedzie za free po zalozeniu karty ciazy?
Powinni Ci dać od razu po potwierdzeniu ciąży, czyli po pozytywnej becie x2. Jakie to wspaniałe uczucie iść do apteki i zapłacić równe 0 złotych ❤️
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny ,
Jestem 19dpt blastocysty i dzisiaj mialam lekkie brazowe plamienie ze sluzem ...nic nie boli, ale spanikowalam zrobilam bety
16 dpt byla 2560
18dpt 5585
A dzisiaj 19dpt jak dostalam plamienia poszlam na bete i 7109
Czy to ok ? Narazie plamienie sie nie pojawilo tez ktoras z Was na tym etapie plamila?
U Sliwy wiyzta dopiero 10 wrzesnia ta serduszkowa -
Hej dziewczyny,
Ojj dawno bardzoo dawno mnie tu nie było.
Mała skończyła 3 lata.. Czas leci tak szybko 😞
Myślę o powiększeniu rodziny chociaż mój mąż nie wiem czy nadal tego chce. Rok temu o ustanowiliśmy koniec starań ale pewnej wiecie jak to jest. Ta myśl nadal zostaje u kobiety że chciałaby drugie maleństwo. Na jesień braliśmy mega dużo witamin. Wyniki mega się poprawiły w sensie liczebność ale nadal brak prawidłowych plemników i mało o ruchu postępowym. Niestety nie dotarliśmy do lekarza bo zaczęłam pracę.
Dziś zamowilam kolejny raz zestaw i już nie mam zamiaru się poddać. Mała pyta kiedy będzie miała rodzeństwo i te pytania są tak cholernie trudne 😖
Niestety nie dam rady nadrobić zaległości.
Wszystkim przyszłym mamom serdecznie gratuluję a tym starającym się dużo wytrwałości 😘
Ps tęskniłam 🥰🥰🥰Inviciible, Trinity_Nea, Klaudiaaaa lubią tę wiadomość
-
Matylda123 jesteśmy na tym samym etapie, ja nie plamie ale na Twoim miejscu chyba napisalabym wiadomosc do Dr. Pewnie by mnie to uspokoilo.
Maszonku, dobrze zrozumialam, ze prowadzicie ciaze w Gamecie? Jaki to jest koszt? 9.09 mamy wizyte na serduszko i chcielibysmy zeby dr Ś prowadzil nas juz do konca. Bardzo sie boje, ze uslyszymy odmowe.♀️ 88 wszystko ok, AMH 1.27, jajowody drożne
Kariotypy ok
Starania od 2021
05.23 Invicta Gdynia
08.23 - zmiana na Gamete
02.24 - FET beta 0
19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
13.08 FET 7tc 💔 -
Matylda123 wrote:Czesc Dziewczyny ,
Jestem 19dpt blastocysty i dzisiaj mialam lekkie brazowe plamienie ze sluzem ...nic nie boli, ale spanikowalam zrobilam bety
16 dpt byla 2560
18dpt 5585
Czy to ok ? Narazie plamienie sie nie pojawilo tez ktoras z Was na tym etapie plamila?
U Sliwy wiyzta dopiero 10 wrzesnia ta serduszkowa
Hej, ja nie doszłam nigdy do takiego etapu, ale widziałam na forum że to się zdarza i wtedy dziewczyny szybko aplikujaja sobie progesteron. Beta wydaje się okStarania od 2021r.
Ona: 32l,
❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto
✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2,
On: 32l,
❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
01.24- histeroskopia, usunięty polip
II IVF
06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji -
Chomik_mandżurski wrote:Matylda123 jesteśmy na tym samym etapie, ja nie plamie ale na Twoim miejscu chyba napisalabym wiadomosc do Dr. Pewnie by mnie to uspokoilo.
Maszonku, dobrze zrozumialam, ze prowadzicie ciaze w Gamecie? Jaki to jest koszt? 9.09 mamy wizyte na serduszko i chcielibysmy zeby dr Ś prowadzil nas juz do konca. Bardzo sie boje, ze uslyszymy odmowe.
Wizyta ciążowa 300 zlotych i ten minus, ze wszystkie badania płatne niestety. Oprócz prenatalnych -
Chomik_mandżurski wrote:Matylda123 jesteśmy na tym samym etapie, ja nie plamie ale na Twoim miejscu chyba napisalabym wiadomosc do Dr. Pewnie by mnie to uspokoilo.
Maszonku, dobrze zrozumialam, ze prowadzicie ciaze w Gamecie? Jaki to jest koszt? 9.09 mamy wizyte na serduszko i chcielibysmy zeby dr Ś prowadzil nas juz do konca. Bardzo sie boje, ze uslyszymy odmowe. -
Maszonku, dobrze zrozumialam, ze prowadzicie ciaze w Gamecie? Jaki to jest koszt? 9.09 mamy wizyte na serduszko i chcielibysmy zeby dr Ś prowadzil nas juz do konca. Bardzo sie boje, ze uslyszymy odmowe.
Każda wizyta to koszt 300 zł, plus wszystkie badania płatne, poza prenatalnym, które moga wypisać na NFZ.Chomik_mandżurski lubi tę wiadomość
-
A ile jest tych badań i jaki jest ich koszt? Bardziej chodzi mi o rząd wielkości. Np sumarycznie w trakcie ciąży wyjdzie 10 tysięcy, 5 czy to raczej dużo mniejsza kwota? Wizyta raz w miesiącu? Na prenatalne na NFZ mozna sie pewnie nie doczekac...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 15:52
Kariotypy ok
Starania od 2021
05.23 Invicta Gdynia
08.23 - zmiana na Gamete
02.24 - FET beta 0
13.08 FET 7tc 💔 -
Chomik_mandżurski wrote:A ile jest tych badań i jaki jest ich koszt? Bardziej chodzi mi o rząd wielkości. Np sumarycznie w trakcie ciąży wyjdzie 10 tysięcy, 5 czy to raczej dużo mniejsza kwota? Wizyta raz w miesiącu? Na prenatalne na NFZ mozna sie pewnie nie doczekac...
Co wizytę krew i siuśki, ja teraz miałam dwie wizyty to morfologia, tsh, ft4, glukoza, plus jakieś parametry wirusologiczne, mimo że miałam świeże do transferu. A może masz jakieś prywatne ubezpieczenie? Ja mam jakieś z pracy i wszystkie wyniki robię właśnie z tego ubezpieczenia. Prenatalne na NFZ robią właśnie w Gamecie i terminy są dostępne, chociaż ja się umawiałam w połowie sierpnia na koniec września 🫣
Chomik_mandżurski lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny! Mam LUXMED i nawet mogłabym tam prowadzić ciążę, bo jest w pakiecie. Mam jednak problemy z zaufaniem a dr Ś ufam prawie bezgranicznie :p Jak to wtedy wygląda Haniu, idziesz do ginekologa z ubezpieczenia prywatnego i mówisz otwarcie, że takie badania Ci zlecono tam gdzie prowadzisz ciąże? Może to by było nawet wykonalne i u mnie
Ostatnio kolega z Gdańska opowiadał, że na NFZ jego żonie zaproponowano termin badań, które powinna wykonać w ciąży, który wypadał już po dacie porodu, więc robili prywatnie 🙉Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Kariotypy ok
Starania od 2021
05.23 Invicta Gdynia
08.23 - zmiana na Gamete
02.24 - FET beta 0
13.08 FET 7tc 💔 -
Chomik_mandżurski wrote:Dziękuję dziewczyny! Mam LUXMED i nawet mogłabym tam prowadzić ciążę, bo jest w pakiecie. Mam jednak problemy z zaufaniem a dr Ś ufam prawie bezgranicznie :p Jak to wtedy wygląda Haniu, idziesz do ginekologa z ubezpieczenia prywatnego i mówisz otwarcie, że takie badania Ci zlecono tam gdzie prowadzisz ciąże? Może to by było nawet wykonalne i u mnie
Ostatnio kolega z Gdańska opowiadał, że na NFZ jego żonie zaproponowano termin badań, które powinna wykonać w ciąży, który wypadał już po dacie porodu, więc robili prywatnie 🙉
Wiesz co ja mam tu zdrowie i mam opcję zgłoszenia badań od dowolnego lekarza i zrealizowania ich w placówce Diagnostyki, a jeśli chodzi o luxmed to nie wiem Ale może warto byłoby chodzić równolegle, żeby zaoszczędzić? To zawsze są pieniądze, które się przydadzą na wyprawkę na przykład
Te badania są w ciul drogie, sama tarczyca czy progesteron, nie mówiąc już o reszcie.
Chomik_mandżurski lubi tę wiadomość
-
Matylda123 wrote:Mam lezec...ze leki bez zmian.... jeju ciekawe od czego to jest co to znaczy ..tak jakby stara krew i wychodzi brzuch nie boli...
Kochana może podrażniłaś sobie śluzówkę od tabletek. Jeżeli nic nie boli to uspokój głowę, z kropkiem na pewno wszystko w porządku 🥰🥰
Mówię to ja weteranka dużych krwawień.
2 w poprzedniej ciąży - zdrowa aktualnie 2 latka.
1 już zaliczyłam w tej ciąży - kropek rośnie.
Do tego okropny ból podbrzusza - krwiaki.
Leż odpoczywaj obejrzyj sobie serial będzie dobrze 🥰
Ja nie prowadzę ciąży w Gamecie co dr Cz nie prowadzi ciąż. Do prenatalnych i się żegnamy.
Mam u siebie w mieście 2 lekarzy na NFZ którzy przepisują mi badania za darmo i robią usg i dobrych lekarzy, którzy w razie czego przyjmują prywatnie od strzała.
Na prenatalne umówiłam się w Gamecie na wizycie serduszkowej.Chomik_mandżurski, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
👩28l
👨30l
Gameta Gdynia
1 IVF start 01.2022 mamy 2❄️❄️
➖24.02 FET -
7dpt - beta 45
10dpt - beta 200
18 dpt - beta 3129
25.03 jest ❤️
Została 1 ❄️
Wracamy 😍
FET 03.24 bhcg 0
9 komórek zapłodniony.
3 ❄️
1 ET -13.07
10dpt - beta 89,40
12dpt - beta 144
14dpt - beta 330
Czekamy kropku ♥️ -
Matylda123 wrote:Czesc Dziewczyny ,
16 dpt byla 2560
18dpt 5585
U Sliwy wiyzta dopiero 10 wrzesnia ta serduszkowa
U mnie po wizycie w toalecie też się pojawiają plamienia (progesteron=zaparcia), może u Ciebie to też ma jakiś związek? U mnie te plamienia to nie od razu, tylko po jakimś czasie, właśnie brązowe wymieszane ze śluzem. -
Matylda- spokojnie, z tego co wiem, to niebezpieczna jest krew żywa jasna. No i beta ładnie rośnie 👍"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Gama81 wrote:Dziewczyny, którą klinikę polecacie - niskie AMH, 43 lata? Ktoś pisał o dodatkowych badaniach zarodków? Chciałabym z moich komórek. Wszystko komercyjnie.
Wszystkie, które zaszły w Gamecie polecą Gametę😉
Nie wiem jak jest teraz, ale ja byłam bardzo zadowolona. Krótko, zwięźle i na temat. Bez czarowania, ale z kulturą i szacunkiem.
U mnie skończyło się na KD, ale to nie ma znaczenia. Mamy Swój Cud 🩷"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
starania od 2017
AMH 0,5
FSH 13-15
stymulacje 10/11/12.2021
12dpt-1032
16dpt-6703
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
bezsilna wrote:Hej dziewczyny,
Ojj dawno bardzoo dawno mnie tu nie było.
Mała skończyła 3 lata.. Czas leci tak szybko 😞
Myślę o powiększeniu rodziny chociaż mój mąż nie wiem czy nadal tego chce. Rok temu o ustanowiliśmy koniec starań ale pewnej wiecie jak to jest. Ta myśl nadal zostaje u kobiety że chciałaby drugie maleństwo. Na jesień braliśmy mega dużo witamin. Wyniki mega się poprawiły w sensie liczebność ale nadal brak prawidłowych plemników i mało o ruchu postępowym. Niestety nie dotarliśmy do lekarza bo zaczęłam pracę.
Dziś zamowilam kolejny raz zestaw i już nie mam zamiaru się poddać. Mała pyta kiedy będzie miała rodzeństwo i te pytania są tak cholernie trudne 😖
Niestety nie dam rady nadrobić zaległości.
Wszystkim przyszłym mamom serdecznie gratuluję a tym starającym się dużo wytrwałości 😘
Ps tęskniłam 🥰🥰🥰
Cześć. Fajnie, że zawitałaś.
3lata??? Wow... Rzeczywiście zleciało.
Mam trochę podobne rozterki. Tzn. czeka na nas jeszcze jeden zarodek i planuję wrócić po niego w przyszłym roku. Mój mąż póki co bardzo sceptyczny... 😔 A ja nie wyobrażam sobie go zostawić...bezsilna lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
starania od 2017
AMH 0,5
FSH 13-15
stymulacje 10/11/12.2021
12dpt-1032
16dpt-6703
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️