X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Matylda123 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przestrasz sie tak jak ja jakby wystapilo kilka kropelek zywej krwi tez mialam ciemne bardzo delikatne plamienia

Liliak lubi tę wiadomość

• Przyjaciolka Przyjaciółka

Wysłany: 17 września, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomiczku, daj jakiś znak co u Ciebie i jak się czujesz ? ❤️‍🩹

Hania1990 lubi tę wiadomość

Starania od 2022 r
    Ona 28 lat
    On 30 lat
    Jedna nieudana IUI.
    Pai hetero dodatni,
    Przeciwciała ASA 1:10, ANA 1:160,
    Komórki nk we krwi aktywowane późne wysokie.
    Wyleczona ureaplasma.
    Usunięty polip (histeroskopia marzec 2024 na NFZ bez biopsji endometrium).
    Jajowody drożne.
    Hiperglikemia reaktywna.
    Kariotypy okej .
    Nasienie : HBA 85%, 4% prawidłowych plemników,
    06.2024 start procedury IVF
    07.2024 punkcja ➡️ 22 pobranych kumulusów ➡️ 15 prawidłowych ➡️ 6 zapłodnionych ➡️ 1 zarodek 4.1.1 ❄️
    08.2024 ❄️ 4.1.1 transfer cykl sztuczny z embryoglue - beta nie ruszyła 🥺
    10.2024 punkcja ➡️ 28 pobranych kumulusów ➡️ 17 prawidłowych komórek ➡️ 15 zapłodnionych komórek ➡️ 7 zarodków (ZyMot dodatkowo) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    12.2024 transfer cykl naturalny 4.1.1 z embryoglue ❄️ z neoparin i encorton 10mg
  • Liliak Ekspertka

Wysłany: 17 września, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️🧡 wczoraj z tego wszystkiego przespałam cały wieczór aż do dziś :D przynajmniej szybciej minęło, idę zaraz na betę i proga. Proszę o kciuki 🙏🙏🙏🤞

Tanowa, Przyjaciolka, Lucy91, Chomik_mandżurski, Hania1990, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2021r.
    Ona: 32l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2,

On: 32l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
  • Chomik_mandżurski Przyjaciółka

Wysłany: 17 września, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak to pewnie implantacja, bardzo mocno trzymam kciuki🤞 Napisz od razu jak dzisiejsze wyniki.
    Ccarolinaa bardzo wspolczuje Waszej straty, nie wyobrazam sobie zobaczyc serduszko i musiec sie potem pozegnac. Badaliscie moze zarodek po poronieniu? Ja mialam u dr Cz 2 x IUI gdy moj dr byl na urlopie. W sumie to bylo kilka wizyt, tez zawsze wychodzilismy zadowoleni. Kciuki zacisniete 🤞
    Przyjaciolko, bardzo mi przykro, ze Wasz transfer sie nie udal, wiem jak bardzo to boli, rozczarowuje, zlosci💔 Az trudno opisac ten koktajl emocji.
    Dziekuje Wam wszystkim za slowa wsparcia.
    Wczoraj poronilam w domu. Wszystko trwalo 5 godzin, takiego bolu nie doswiadczylam nigdy w zyciu, ale wiem tez ze mam bardzo niski prog bolu jesli chodzi o drogi rodne. Jestem juz pogodzona z sytuacja, mysle ze wszystko sie zamknie gdy pochowamy po swojemu zarodek.
    Dr mowil ze na nastepna procedure musimy poczekac 3 miesiace. Ja jeszcze nie wiem czy chce wtedy czy troche pozniej. Ogranicza nas na pewno umowa na refundacje IVF i tam jest okreslona max przerwa miedzy procedurami 6 miesiecy, ale nie wiem jak w przypadku poronienia.
    Poki co oby do konca dnia i to podejscie sie sprawdza.
    Jeszcze raz wszystkim Wam dziekuje i duzo dobrego i szczescia dla Was dziewczyny ❤️

♀️ 88 wszystko ok, AMH 1.27, jajowody drożne
    ♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, morfologia 2%
    Kariotypy ok

Starania od 2021
    05.23 Invicta Gdynia
    08.23 - zmiana na Gamete
    09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
    12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
    01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
    02.24 - FET beta 0

07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
    19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
    13.08 FET 7tc 💔
  • Matylda123 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomiczku przytulam mocno jeszcze wsz sie ulozy . Niestety te ciaze po in vitro sa ciezkie ...ja mam wizyte 25 .09 trzymjacie kciuki narazie juz nie mam plamien ....

Chomik_mandżurski, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Zofia88 Nowa

Wysłany: 17 września, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, ja jak zawsze Was podczytuję i kibicuję i jestem razem z Wami. Ja dalej walczę z moim endometrium. Mialam histeroskopie pobrali wycinek i okazało się że jest lekkie zapalenie. Przez dwa tygodnie brałam antybiotyk. Za tydzień mam wizytę i zoabczymy co dalej...Po malu tracę nadzieję że nie uda nam się wziąć naszego drugiego maluszka, na samą myśl poprostu serce mi pęka...

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 17 września, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę , że są same nowe dziewczyny dawno mnie tu nie było ;) Mam pytanie czy od punkcji do transferu to okres około 1,5 MSC dobrze pamiętam? Mialam 2 lata temu i nie pamiętam :( Pozdrawiam

Jeszcze mam nadzieję
  • Liliak Ekspertka

Wysłany: 17 września, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam wyniki ! Myslalam ze się nie doczekam, ale są. Beta 81,3 i prog 27,3. Teraz oby przeżyć do czwartku i doczekać się dobrego przyrostu :)
    Nelcia wrote:
    Hej, widzę , że są same nowe dziewczyny dawno mnie tu nie było ;) Mam pytanie czy od punkcji do transferu to okres około 1,5 MSC dobrze pamiętam? Mialam 2 lata temu i nie pamiętam :( Pozdrawiam

To zależy od tego czy to transfer świeży czy odroczony. U każdego moze byc inaczej. Zalezy czy badasz zarodki czy nie, jak dlugue masz cykle itp. Ja np. mialam 01.07 punkcje a transfer 09.09

Tanowa, Maszonek, Hania1990, Chomik_mandżurski, AgnieszkaW, Lucy91, Trinity_Nea, AgZa, aga12345 lubią tę wiadomość

Starania od 2021r.

❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
  • Tanowa Przyjaciółka

Wysłany: 17 września, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Mam wyniki ! Myslalam ze się nie doczekam, ale są. Beta 81,3 i prog 27,3. Teraz oby przeżyć do czwartku i doczekać się dobrego przyrostu :)

Gratulacje! Ja już też po, 13 dni po zastrzyku ovitrelle beta 58, prog 35, Ś jeszcze się nie odezwał 🙈

Liliak, AgZa lubią tę wiadomość

• Liliak Ekspertka

Wysłany: 17 września, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanowa wrote:
    Liliak wrote:

Gratulacje! Ja już też po, 13 dni po zastrzyku ovitrelle beta 58, prog 35, Ś jeszcze się nie odezwał 🙈

Super <3 to razem będziemy powtarzac pojutrze :)
    Ja nawet się nie przyznaje, bo dostałam przykaz żeby zbadać w czwartek.

Tanowa lubi tę wiadomość

Starania od 2021r.

✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
  • Tanowa Przyjaciółka

Wysłany: 17 września, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety wyjazd służbowy i powrót w niedzielę, a do poniedziałku na pewno bym nie wytrzymała 🙈

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 17 września, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:

To zależy od tego czy to transfer świeży czy odroczony. U każdego moze byc inaczej. Zalezy czy badasz zarodki czy nie, jak dlugue masz cykle itp. Ja np. mialam 01.07 punkcje a transfer 09.09

Gratuluję :)

Zarodki będę badała itd , ale właśnie chodzi mi tylko o to ile trwało od 1 dnia leków do punkcji samej bo właśnie po punkcji mam dużą imprezę rodzinna i nie chce iść obolała a punkcję źle przechodzę akurat.

Jeszcze mam nadzieję

Wysłany: 17 września, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    Liliak to pewnie implantacja, bardzo mocno trzymam kciuki🤞 Napisz od razu jak dzisiejsze wyniki.
    Ccarolinaa bardzo wspolczuje Waszej straty, nie wyobrazam sobie zobaczyc serduszko i musiec sie potem pozegnac. Badaliscie moze zarodek po poronieniu? Ja mialam u dr Cz 2 x IUI gdy moj dr byl na urlopie. W sumie to bylo kilka wizyt, tez zawsze wychodzilismy zadowoleni. Kciuki zacisniete 🤞
    Przyjaciolko, bardzo mi przykro, ze Wasz transfer sie nie udal, wiem jak bardzo to boli, rozczarowuje, zlosci💔 Az trudno opisac ten koktajl emocji.
    Dziekuje Wam wszystkim za slowa wsparcia.
    Wczoraj poronilam w domu. Wszystko trwalo 5 godzin, takiego bolu nie doswiadczylam nigdy w zyciu, ale wiem tez ze mam bardzo niski prog bolu jesli chodzi o drogi rodne. Jestem juz pogodzona z sytuacja, mysle ze wszystko sie zamknie gdy pochowamy po swojemu zarodek.
    Dr mowil ze na nastepna procedure musimy poczekac 3 miesiace. Ja jeszcze nie wiem czy chce wtedy czy troche pozniej. Ogranicza nas na pewno umowa na refundacje IVF i tam jest okreslona max przerwa miedzy procedurami 6 miesiecy, ale nie wiem jak w przypadku poronienia.
    Jeszcze raz wszystkim Wam dziekuje i duzo dobrego i szczescia dla Was dziewczyny ❤️
    Chomiczku rozumiem że chcesz odpocząć i po takich przeżyciach pewnie i sama bym tak zrobiła ale co do okresu przerwy to nie ma nigdzie powiedziane że między jedną a drugą procedura musi być 6 miesięcy. Nie wiem jak to jest w przypadku poronienia ale ja również jak Ty miałam punkcje w lipcu a transfer w sierpniu. Był tylko jeden zarodek i transfer mrożony - beta nie drgnęła i kiedy dostałam miesiączkę doktor kazał umówić się za 2/3 tyg na wizytę i możemy działać już od następnego cyklu.. więc zaskoczyła mnie twoja wiadomość szczerze. Bo mamy już plan działania na kolejną procedurę i jeśli będziemy chcieli to mamy zielone światło i możemy zaczynać

Starania od 2022 r
    Ona 28 lat
    On 30 lat
    Jedna nieudana IUI.
    Pai hetero dodatni,
    Wyleczona ureaplasma.
    Jajowody drożne.
    Hiperglikemia reaktywna.
    Kariotypy okej .
    07.2024 punkcja ➡️ 22 pobranych kumulusów ➡️ 15 prawidłowych ➡️ 6 zapłodnionych ➡️ 1 zarodek 4.1.1 ❄️
    10.2024 punkcja ➡️ 28 pobranych kumulusów ➡️ 17 prawidłowych komórek ➡️ 15 zapłodnionych komórek ➡️ 7 zarodków (ZyMot dodatkowo) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    12.2024 transfer cykl naturalny 4.1.1 z embryoglue ❄️ z neoparin i encorton 10mg

Wysłany: 18 września, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz źle przeczytałam . Zrozumiałam 6 miesięcy a chodziło mi o 3

Starania od 2022 r
    Ona 28 lat
    On 30 lat
    Jedna nieudana IUI.
    Pai hetero dodatni,
    Wyleczona ureaplasma.
    Jajowody drożne.
    Hiperglikemia reaktywna.
    Kariotypy okej .
  • AgnieszkaW Ekspertka

Wysłany: 18 września, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro strat. Nie ma słów aby były pocieszające. Wierzę w to, że po każdej burzy w końcu wychodzi słońce.

Gratuluję pozytywnych bet! Liliak na Twoją betę szczególnie czekałam, trzymam kciuki za dobre przyrosty .

Nelcia, myślę że 1,5-2 miesiące, to zależy od Twojego cyklu :) Punkcje miałam na początku sierpnia, też mieliśmy badane zarodki i teraz czekam na transfer (zakładając pierwsze dni października).

Liliak, Tanowa lubią tę wiadomość

♒👩33 l ❤♏🧑35 l
    starania od 2018
    2020 - poronienie zatrzymane (9 tc)
    2020 - cb
    2021 - cp (jajnikowa)
    2022 - cb
    3xIUI - 2023 - cb

06.2024 - IVF
    pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)

01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
    6 dpt cień cienia
    8 dpt beta: 93,50 (blada kreska)
    10 dpt 226,00
    13 dpt 987,6
    18 dpt pęcherzyk w macicy :)
    29 dpt CRL 7,2 mm i ❤
    11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171
  • Liliak Ekspertka

Wysłany: 18 września, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    .
    a procedure musimy poczekac 3 miesiace. Ja jeszcze nie wiem czy chce wtedy czy troche pozniej. Ogranicza nas na pewno umowa na refundacje IVF i tam jest okreslona max przerwa miedzy procedurami 6 miesiecy, ale nie wiem jak w przypadku poronienia.

Chomiczku, myślę że te 6 miesięcy można obejść, może jakieś zaświadczenie od psychologa, albo nawet psychiatry by tu pomogło? Jak już psychicznie i fizycznie dojdziesz do siebie to porozmawiaj o tym z lekarzem.

Starania od 2021r.

✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
  • Flyleaf Koleżanka

Wysłany: 18 września, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Stoję przed trudna decyzją i nie wiem jak mam się zachować.
    Czy są tu pacjentki dr Ś które po nieudanych transferach lub stratach zostały wysłane do innych lekarzy na konsultacje typu immunolog lub hematolog ?
    W poniedziałek mamy mieć 1 transfer, po punkcji i badaniu pgta mamy tylko 1 zdrowy zarodek.
    Po 2 stracie ( dwa razy udało się zajść przez 3 lata i obie ciążę stracone) byłam u dr Jarosz immunolog na konsultacji i zleciła badania, między innymi KiR l, wynik to KIR AA.
    Dr Śliwiński nie chce słuchać o włączeniu tych leków i mówi że nie ma wskazać i że to dopiero 1 transfer.
    Mam w domu wykupiony accofil i nie wiem czy mam wziąć dzisiaj ten zastrzyk wbrew jemu. Mąż mówi że jak to zrobię i on się zorientuje to zrezygnuje z dalszego prowadzenia nas.
    Zastawiam się czy to dr Ś ma taki opór przed braniem immunologi pod uwagę czy wszyscy lekarze w Gamecie mają takie podejście.
    Czytałam w Waszych stopkach że część z Was przyjmowała accofil i tak się zastawiam czy to było wbrew zaleceniom lekarza czy jednak zdecydowali się na współpracę z immulonogiem ?
    Dużo to wszytsko kosztuje psychicznie, chciałabym dać temu zarodkowi jak najlepsze warunki i szansę aby dałby upragnioną ciążę :)

Ona 34
    On 37
    Starania od 2019r
    6 cykli symulowanych,3 x IUI

2021.10 - poronienie zatrzymane - szpital łyżeczkowanie
    2023.03 - poronienie (7tyg)

Start IVF 6.2024
    6 zapłodnionych -> 3 przetrwały -> po pgta 1
    23.09 - transfer 4.1.2
    10 dpt beta 251 prog 25
    14 dpt beta 2519
    17.10 USG CRL 0.42 cm <3
    28.10 USG CRL 1,69 cm <3
    27.11 Prenatalne wszystko dobrze <3
    20.01 Połówkowe?
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 18 września, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flyleaf wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Czy są tu pacjentki dr Ś które po nieudanych transferach lub stratach zostały wysłane do innych lekarzy na konsultacje typu immunolog lub hematolog ?
    W poniedziałek mamy mieć 1 transfer, po punkcji i badaniu pgta mamy tylko 1 zdrowy zarodek.
    Po 2 stracie ( dwa razy udało się zajść przez 3 lata i obie ciążę stracone) byłam u dr Jarosz immunolog na konsultacji i zleciła badania, między innymi KiR l, wynik to KIR AA.
    Dr Śliwiński nie chce słuchać o włączeniu tych leków i mówi że nie ma wskazać i że to dopiero 1 transfer.
    Mam w domu wykupiony accofil i nie wiem czy mam wziąć dzisiaj ten zastrzyk wbrew jemu. Mąż mówi że jak to zrobię i on się zorientuje to zrezygnuje z dalszego prowadzenia nas.
    Zastawiam się czy to dr Ś ma taki opór przed braniem immunologi pod uwagę czy wszyscy lekarze w Gamecie mają takie podejście.
    Czytałam w Waszych stopkach że część z Was przyjmowała accofil i tak się zastawiam czy to było wbrew zaleceniom lekarza czy jednak zdecydowali się na współpracę z immulonogiem ?
    Dużo to wszytsko kosztuje psychicznie, chciałabym dać temu zarodkowi jak najlepsze warunki i szansę aby dałby upragnioną ciążę :)

A przyszłaś do niego już ze wskazaniami od immunologa? Bo podobno jeśli się ma konkretną listę od immuno to on się tego trzyma.

Sam z siebie na pewno nic nie da bo jest przeciwny badaniom immunologicznym i lekom, ale dziewczyny jak przychodzą z kartką co ma być do transferu to zwykle to akceptuje. Chyba że coś się zmieniło w ostatnich miesiącach w jego postępowaniu. Ale skoro masz wskazania to walcz o to, bo zarodek jest zbyt cenny :)

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 18 września, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flyleaf wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Trochę się wtrącę chociaż nie jestem pacjentką Gamety. Ja chyba bym zaryzykowała i wzięła ten accofil. Też mam zalecenia od dr Jarosz, aby przyjmować accofil na kir AA. Pierwszy transfer zdrowego i jedynego zarodka niestety się nie powiódł i bardzo mnie to zawiodło. Chociaż u mnie przyczyną niepowodzenia mógłby stan zapalny, który nie został do końca wyleczony, bo lekarz pobierający biopsję stwierdził, że wynik kontrolny jest prawidłowy...... Jednak jak rozmawiałam z dr Jarosz to powiedziała mi, że kir AA mógł być główną przyczyną tego, że beta urosła do 13 i zaczęła spadać.

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 18 września, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciolka wrote:
    Chomiczku rozumiem że chcesz odpocząć i po takich przeżyciach pewnie i sama bym tak zrobiła ale co do okresu przerwy to nie ma nigdzie powiedziane że między jedną a drugą procedura musi być 6 miesięcy. Nie wiem jak to jest w przypadku poronienia ale ja również jak Ty miałam punkcje w lipcu a transfer w sierpniu. Był tylko jeden zarodek i transfer mrożony - beta nie drgnęła i kiedy dostałam miesiączkę doktor kazał umówić się za 2/3 tyg na wizytę i możemy działać już od następnego cyklu.. więc zaskoczyła mnie twoja wiadomość szczerze. Bo mamy już plan działania na kolejną procedurę i jeśli będziemy chcieli to mamy zielone światło i możemy zaczynać

Z tego, co Chomiczek pisze, rozumiem że 6mies to maksymalna przerwa.

Chomiczku, zobaczysz jak będziesz się czuła i który moment będzie tym właściwym.
    Pogadaj najwyżej z lekarzem jak to jest.
    Trzymaj się.

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
‹‹ 3864 3865 3866 3867 3868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ