Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny ❤️🧡 wczoraj z tego wszystkiego przespałam cały wieczór aż do dziś przynajmniej szybciej minęło, idę zaraz na betę i proga. Proszę o kciuki 🙏🙏🙏🤞
Tanowa, Przyjaciolka, Lucy91, Chomik_mandżurski, Hania1990, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2021r.
Ona: 31l,
❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza,
✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp prawidłowy
On: 31l,
❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
✔️kariotyp prawidłowy
I IVF
10.23 > 2 dojrzale🥚🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
01.24- histeroskopia, usunięty polip
II IVF
06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
09.09.24 transfer
14.09.24 ⏸️
17.09.24 beta 81,3🙏🙏
19.09.24 beta 149
21.09.24 beta 221
23.09.24 beta 301,7 💔
26.09.2024 beta 631,3
28.09.2024 beta 1104
30.08.2024 beta 1640 -
Liliak to pewnie implantacja, bardzo mocno trzymam kciuki🤞 Napisz od razu jak dzisiejsze wyniki.
Ccarolinaa bardzo wspolczuje Waszej straty, nie wyobrazam sobie zobaczyc serduszko i musiec sie potem pozegnac. Badaliscie moze zarodek po poronieniu? Ja mialam u dr Cz 2 x IUI gdy moj dr byl na urlopie. W sumie to bylo kilka wizyt, tez zawsze wychodzilismy zadowoleni. Kciuki zacisniete 🤞
Przyjaciolko, bardzo mi przykro, ze Wasz transfer sie nie udal, wiem jak bardzo to boli, rozczarowuje, zlosci💔 Az trudno opisac ten koktajl emocji.
Dziekuje Wam wszystkim za slowa wsparcia.
Wczoraj poronilam w domu. Wszystko trwalo 5 godzin, takiego bolu nie doswiadczylam nigdy w zyciu, ale wiem tez ze mam bardzo niski prog bolu jesli chodzi o drogi rodne. Jestem juz pogodzona z sytuacja, mysle ze wszystko sie zamknie gdy pochowamy po swojemu zarodek.
Dr mowil ze na nastepna procedure musimy poczekac 3 miesiace. Ja jeszcze nie wiem czy chce wtedy czy troche pozniej. Ogranicza nas na pewno umowa na refundacje IVF i tam jest okreslona max przerwa miedzy procedurami 6 miesiecy, ale nie wiem jak w przypadku poronienia.
Poki co oby do konca dnia i to podejscie sie sprawdza.
Jeszcze raz wszystkim Wam dziekuje i duzo dobrego i szczescia dla Was dziewczyny ❤️♀️ 88 wszystko ok, AMH 1.27, jajowody drożne
♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, morfologia 2%
Kariotypy ok
Starania od 2021
05.23 Invicta Gdynia
08.23 - zmiana na Gamete
09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
02.24 - FET beta 0
07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
13.08 FET
7dpt beta 38.5
9dpt beta 107.0
10dpt beta 159.9
14dpt beta 629.0
21dpt beta 2300
22dpt pecherzyk
29dpt beta 5160
30dpt usg brak akcji serca, ciaza obumarla 💔 -
Witam Was dziewczyny, ja jak zawsze Was podczytuję i kibicuję i jestem razem z Wami. Ja dalej walczę z moim endometrium. Mialam histeroskopie pobrali wycinek i okazało się że jest lekkie zapalenie. Przez dwa tygodnie brałam antybiotyk. Za tydzień mam wizytę i zoabczymy co dalej...Po malu tracę nadzieję że nie uda nam się wziąć naszego drugiego maluszka, na samą myśl poprostu serce mi pęka...
-
Mam wyniki ! Myslalam ze się nie doczekam, ale są. Beta 81,3 i prog 27,3. Teraz oby przeżyć do czwartku i doczekać się dobrego przyrostu
Nelcia wrote:Hej, widzę , że są same nowe dziewczyny dawno mnie tu nie było Mam pytanie czy od punkcji do transferu to okres około 1,5 MSC dobrze pamiętam? Mialam 2 lata temu i nie pamiętam Pozdrawiam
To zależy od tego czy to transfer świeży czy odroczony. U każdego moze byc inaczej. Zalezy czy badasz zarodki czy nie, jak dlugue masz cykle itp. Ja np. mialam 01.07 punkcje a transfer 09.09
Tanowa, Maszonek, Hania1990, Chomik_mandżurski, AgnieszkaW, Lucy91, Trinity_Nea, AgZa, aga12345 lubią tę wiadomość
Starania od 2021r.
❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
✔️kariotyp prawidłowy
I IVF
II IVF
09.09.24 transfer
14.09.24 ⏸️
17.09.24 beta 81,3🙏🙏
19.09.24 beta 149
21.09.24 beta 221
23.09.24 beta 301,7 💔
26.09.2024 beta 631,3
28.09.2024 beta 1104
30.08.2024 beta 1640 -
Liliak wrote:Mam wyniki ! Myslalam ze się nie doczekam, ale są. Beta 81,3 i prog 27,3. Teraz oby przeżyć do czwartku i doczekać się dobrego przyrostu
Gratulacje! Ja już też po, 13 dni po zastrzyku ovitrelle beta 58, prog 35, Ś jeszcze się nie odezwał 🙈Liliak, AgZa lubią tę wiadomość
-
Tanowa wrote:Liliak wrote:Mam wyniki ! Myslalam ze się nie doczekam, ale są. Beta 81,3 i prog 27,3. Teraz oby przeżyć do czwartku i doczekać się dobrego przyrostu
Gratulacje! Ja już też po, 13 dni po zastrzyku ovitrelle beta 58, prog 35, Ś jeszcze się nie odezwał 🙈
Super to razem będziemy powtarzac pojutrze
Ja nawet się nie przyznaje, bo dostałam przykaz żeby zbadać w czwartek.Tanowa lubi tę wiadomość
Starania od 2021r.
✔️kariotyp prawidłowy
I IVF
II IVF
09.09.24 transfer
14.09.24 ⏸️
17.09.24 beta 81,3🙏🙏
19.09.24 beta 149
21.09.24 beta 221
23.09.24 beta 301,7 💔
26.09.2024 beta 631,3
28.09.2024 beta 1104
30.08.2024 beta 1640 -
Liliak wrote:Mam wyniki ! Myslalam ze się nie doczekam, ale są. Beta 81,3 i prog 27,3. Teraz oby przeżyć do czwartku i doczekać się dobrego przyrostu
To zależy od tego czy to transfer świeży czy odroczony. U każdego moze byc inaczej. Zalezy czy badasz zarodki czy nie, jak dlugue masz cykle itp. Ja np. mialam 01.07 punkcje a transfer 09.09
Gratuluję
Zarodki będę badała itd , ale właśnie chodzi mi tylko o to ile trwało od 1 dnia leków do punkcji samej bo właśnie po punkcji mam dużą imprezę rodzinna i nie chce iść obolała a punkcję źle przechodzę akurat.Jeszcze mam nadzieję -
Chomik_mandżurski wrote:Liliak to pewnie implantacja, bardzo mocno trzymam kciuki🤞 Napisz od razu jak dzisiejsze wyniki.
Ccarolinaa bardzo wspolczuje Waszej straty, nie wyobrazam sobie zobaczyc serduszko i musiec sie potem pozegnac. Badaliscie moze zarodek po poronieniu? Ja mialam u dr Cz 2 x IUI gdy moj dr byl na urlopie. W sumie to bylo kilka wizyt, tez zawsze wychodzilismy zadowoleni. Kciuki zacisniete 🤞
Przyjaciolko, bardzo mi przykro, ze Wasz transfer sie nie udal, wiem jak bardzo to boli, rozczarowuje, zlosci💔 Az trudno opisac ten koktajl emocji.
Dziekuje Wam wszystkim za slowa wsparcia.
Wczoraj poronilam w domu. Wszystko trwalo 5 godzin, takiego bolu nie doswiadczylam nigdy w zyciu, ale wiem tez ze mam bardzo niski prog bolu jesli chodzi o drogi rodne. Jestem juz pogodzona z sytuacja, mysle ze wszystko sie zamknie gdy pochowamy po swojemu zarodek.
Dr mowil ze na nastepna procedure musimy poczekac 3 miesiace. Ja jeszcze nie wiem czy chce wtedy czy troche pozniej. Ogranicza nas na pewno umowa na refundacje IVF i tam jest okreslona max przerwa miedzy procedurami 6 miesiecy, ale nie wiem jak w przypadku poronienia.
Jeszcze raz wszystkim Wam dziekuje i duzo dobrego i szczescia dla Was dziewczyny ❤️ -
Bardzo mi przykro strat. Nie ma słów aby były pocieszające. Wierzę w to, że po każdej burzy w końcu wychodzi słońce.
Gratuluję pozytywnych bet! Liliak na Twoją betę szczególnie czekałam, trzymam kciuki za dobre przyrosty .
Nelcia, myślę że 1,5-2 miesiące, to zależy od Twojego cyklu Punkcje miałam na początku sierpnia, też mieliśmy badane zarodki i teraz czekam na transfer (zakładając pierwsze dni października).Liliak, Tanowa lubią tę wiadomość
♒👩33 l ❤♏🧑35 l
starania od 2018
2020 - poronienie zatrzymane (9 tc)
2020 - cb
2021 - cp (jajnikowa)
2022 - cb
3xIUI - 2023 - cb
06.2024 - IVF
pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)
01.10.2024 - transfer (4.1.1.) -
Chomik_mandżurski wrote:.
a procedure musimy poczekac 3 miesiace. Ja jeszcze nie wiem czy chce wtedy czy troche pozniej. Ogranicza nas na pewno umowa na refundacje IVF i tam jest okreslona max przerwa miedzy procedurami 6 miesiecy, ale nie wiem jak w przypadku poronienia.
Jeszcze raz wszystkim Wam dziekuje i duzo dobrego i szczescia dla Was dziewczyny ❤️
Chomiczku, myślę że te 6 miesięcy można obejść, może jakieś zaświadczenie od psychologa, albo nawet psychiatry by tu pomogło? Jak już psychicznie i fizycznie dojdziesz do siebie to porozmawiaj o tym z lekarzem.
Starania od 2021r.
✔️kariotyp prawidłowy
I IVF
II IVF
09.09.24 transfer
14.09.24 ⏸️
17.09.24 beta 81,3🙏🙏
19.09.24 beta 149
21.09.24 beta 221
23.09.24 beta 301,7 💔
26.09.2024 beta 631,3
28.09.2024 beta 1104
30.08.2024 beta 1640 -
Cześć Dziewczyny,
Stoję przed trudna decyzją i nie wiem jak mam się zachować.
Czy są tu pacjentki dr Ś które po nieudanych transferach lub stratach zostały wysłane do innych lekarzy na konsultacje typu immunolog lub hematolog ?
W poniedziałek mamy mieć 1 transfer, po punkcji i badaniu pgta mamy tylko 1 zdrowy zarodek.
Po 2 stracie ( dwa razy udało się zajść przez 3 lata i obie ciążę stracone) byłam u dr Jarosz immunolog na konsultacji i zleciła badania, między innymi KiR l, wynik to KIR AA.
Dr Śliwiński nie chce słuchać o włączeniu tych leków i mówi że nie ma wskazać i że to dopiero 1 transfer.
Mam w domu wykupiony accofil i nie wiem czy mam wziąć dzisiaj ten zastrzyk wbrew jemu. Mąż mówi że jak to zrobię i on się zorientuje to zrezygnuje z dalszego prowadzenia nas.
Zastawiam się czy to dr Ś ma taki opór przed braniem immunologi pod uwagę czy wszyscy lekarze w Gamecie mają takie podejście.
Czytałam w Waszych stopkach że część z Was przyjmowała accofil i tak się zastawiam czy to było wbrew zaleceniom lekarza czy jednak zdecydowali się na współpracę z immulonogiem ?
Dużo to wszytsko kosztuje psychicznie, chciałabym dać temu zarodkowi jak najlepsze warunki i szansę aby dałby upragnioną ciążę -
Flyleaf wrote:Cześć Dziewczyny,
Czy są tu pacjentki dr Ś które po nieudanych transferach lub stratach zostały wysłane do innych lekarzy na konsultacje typu immunolog lub hematolog ?
W poniedziałek mamy mieć 1 transfer, po punkcji i badaniu pgta mamy tylko 1 zdrowy zarodek.
Po 2 stracie ( dwa razy udało się zajść przez 3 lata i obie ciążę stracone) byłam u dr Jarosz immunolog na konsultacji i zleciła badania, między innymi KiR l, wynik to KIR AA.
Dr Śliwiński nie chce słuchać o włączeniu tych leków i mówi że nie ma wskazać i że to dopiero 1 transfer.
Mam w domu wykupiony accofil i nie wiem czy mam wziąć dzisiaj ten zastrzyk wbrew jemu. Mąż mówi że jak to zrobię i on się zorientuje to zrezygnuje z dalszego prowadzenia nas.
Zastawiam się czy to dr Ś ma taki opór przed braniem immunologi pod uwagę czy wszyscy lekarze w Gamecie mają takie podejście.
Czytałam w Waszych stopkach że część z Was przyjmowała accofil i tak się zastawiam czy to było wbrew zaleceniom lekarza czy jednak zdecydowali się na współpracę z immulonogiem ?
Dużo to wszytsko kosztuje psychicznie, chciałabym dać temu zarodkowi jak najlepsze warunki i szansę aby dałby upragnioną ciążę
A przyszłaś do niego już ze wskazaniami od immunologa? Bo podobno jeśli się ma konkretną listę od immuno to on się tego trzyma.
Sam z siebie na pewno nic nie da bo jest przeciwny badaniom immunologicznym i lekom, ale dziewczyny jak przychodzą z kartką co ma być do transferu to zwykle to akceptuje. Chyba że coś się zmieniło w ostatnich miesiącach w jego postępowaniu. Ale skoro masz wskazania to walcz o to, bo zarodek jest zbyt cennyTrinity_Nea lubi tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Flyleaf wrote:Cześć Dziewczyny,
Dużo to wszytsko kosztuje psychicznie, chciałabym dać temu zarodkowi jak najlepsze warunki i szansę aby dałby upragnioną ciążę
Trochę się wtrącę chociaż nie jestem pacjentką Gamety. Ja chyba bym zaryzykowała i wzięła ten accofil. Też mam zalecenia od dr Jarosz, aby przyjmować accofil na kir AA. Pierwszy transfer zdrowego i jedynego zarodka niestety się nie powiódł i bardzo mnie to zawiodło. Chociaż u mnie przyczyną niepowodzenia mógłby stan zapalny, który nie został do końca wyleczony, bo lekarz pobierający biopsję stwierdził, że wynik kontrolny jest prawidłowy...... Jednak jak rozmawiałam z dr Jarosz to powiedziała mi, że kir AA mógł być główną przyczyną tego, że beta urosła do 13 i zaczęła spadać.On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, obniżone parametry nasienia
Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Stan zapalny endometrium❌podwyższone komórki NK w macicy ❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
17/06/2024 Transfer
BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞 -
Przyjaciolka wrote:Chomiczku rozumiem że chcesz odpocząć i po takich przeżyciach pewnie i sama bym tak zrobiła ale co do okresu przerwy to nie ma nigdzie powiedziane że między jedną a drugą procedura musi być 6 miesięcy. Nie wiem jak to jest w przypadku poronienia ale ja również jak Ty miałam punkcje w lipcu a transfer w sierpniu. Był tylko jeden zarodek i transfer mrożony - beta nie drgnęła i kiedy dostałam miesiączkę doktor kazał umówić się za 2/3 tyg na wizytę i możemy działać już od następnego cyklu.. więc zaskoczyła mnie twoja wiadomość szczerze. Bo mamy już plan działania na kolejną procedurę i jeśli będziemy chcieli to mamy zielone światło i możemy zaczynać
Z tego, co Chomiczek pisze, rozumiem że 6mies to maksymalna przerwa.
Chomiczku, zobaczysz jak będziesz się czuła i który moment będzie tym właściwym.
Pogadaj najwyżej z lekarzem jak to jest.
Trzymaj się."...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️