X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Staraczka, Nelcia, MaDi- myślę że tak naprawdę to mu teraz wygodnie. Dziecko jest. Do tego Mała zdrowa, niesamowicie rozwinięta jak na swój wiek i może obawia się, że drugie takie nie będzie?
    Co do CC to na bank będę miała- teraz musiałam, a to już jest wskazaniem + wiek...
    Eh... zobaczymy...

Nelcia- masz wyniki bety???

Eh masakra godzinę temu nie było , a teraz jestem w sklepie i nie otwieram bo nie chce się zdenerwować haha

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nie ma wyników, za późno poszłam do lab :(

Jeszcze mam nadzieję
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Oczywiście nie ma wyników, za późno poszłam do lab :(
    A dzisiaj? Nadal nic? Czekamy...

• Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, pytanko-robilas bipsje+histero u dr Ś?
    Dziewczyny dziś dostałam miesiączkę po odstawieniu lekow-najgorsza, jaką mialam w życiu.Ktoras z Was też tak miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 13:41

Starania na luzie- 2023
    Starania konkretne-styczen 2024
    ♀️Ona:35
    PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
    Amh:3.3(09'2024)
    Jajowody drozne
    Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
    4.cykl na clo+ovitrelle

♂️:36
    Seminogram✅
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 wrote:
    Domi, pytanko-robilas bipsje+histero u dr Ś?
    Dziewczyny dziś dostałam miesiączkę po odstawieniu lekow-najgorsza, jaką mialam w życiu.Ktoras z Was też tak miała?
    Tak, również miałam urwanie chmury i bóle...
    Ja też robiłam histero u Ś. i uważam, że jest w tym mistrzem. Po przebudzeniu się nie czułam żadnego bólu i tego, że było grzebane. Panie mówiły mi, że jest w tym bardzo dokładny i nieinwazyjny. Miały rację.

Nusia89 lubi tę wiadomość

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 0,2 porażka , nawet nie było próby implantacji

Jeszcze mam nadzieję
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Przytulam. Znam to uczucie i rozumiem. Chwila na ból i walczymy dalej!

Nelcia lubi tę wiadomość

• Domi0307 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka wrote:
    Tak, również miałam urwanie chmury i bóle...
    Ja też robiłam histero u Ś. i uważam, że jest w tym mistrzem. Po przebudzeniu się nie czułam żadnego bólu i tego, że było grzebane. Panie mówiły mi, że jest w tym bardzo dokładny i nieinwazyjny. Miały rację.
    Nusia, u mnie tak samo jak u STARAczki - i z okresem, i z histero.
    Okres był straszny, bardzo bolący i dość obfity przez pierwsze dwa dni, które na szczęście szybko minęły. Kolejna miesiączka już normalna.
    A histero z biopsja robiłam u dr Ś, chociaż było to zalecenie immunologa. Po zabiegu bez żadnych dolegliwości, nie miałam nawet żadnych plamień.

Nusia89 lubi tę wiadomość

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 dodatnie, miano 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów, cross-match ✅️
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - AZF ✅️
    - kariotyp ✅️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna
    20.01.2025 - start I procedury - protokół długi (Gonapeptyl, Ovaleap, Mensinorm)
    14.02.2025 - punkcja -> 11 kumulusów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1 zarodek
    19.02.2025 - I ET (blastka 4.2.1) - hcg 8dpt-10.10, 10dpt-8.02, 13dpt-1 ❌️🥺
    27.03.2025 - histeroskopia + biopsja
    CD56 ✅️ CD138 ❌️ (stan zapalny, antybiotykoterapia, bez konieczności biopsji kontrolnej)
    06.05.2025 - start II procedury - protokół krótki (Gonal, Mensinorm, Orgalutran)
    17.05.2025 - punkcja -> 15 kumulusów, 13 dojrzałych, 8 zapłodnionych, 2 zarodki: ❄️ (5 doba) ❄️(6 doba)
  • Domi0307 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Bardzo mi przykro. Przytulam!

Nelcia lubi tę wiadomość

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 dodatnie, miano 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów, cross-match ✅️
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - AZF ✅️
    - kariotyp ✅️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna
    20.01.2025 - start I procedury - protokół długi (Gonapeptyl, Ovaleap, Mensinorm)
    14.02.2025 - punkcja -> 11 kumulusów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1 zarodek
    19.02.2025 - I ET (blastka 4.2.1) - hcg 8dpt-10.10, 10dpt-8.02, 13dpt-1 ❌️🥺
    27.03.2025 - histeroskopia + biopsja
    CD56 ✅️ CD138 ❌️ (stan zapalny, antybiotykoterapia, bez konieczności biopsji kontrolnej)
    06.05.2025 - start II procedury - protokół krótki (Gonal, Mensinorm, Orgalutran)
    17.05.2025 - punkcja -> 15 kumulusów, 13 dojrzałych, 8 zapłodnionych, 2 zarodki: ❄️ (5 doba) ❄️(6 doba)
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wysłałam Skw wiadomość , pewnie jeszcze dostanę zjeby, że za szybko zrobiłam i , że kazał inaczej...

Jeszcze mam nadzieję
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Dzięki dziewczyny, wysłałam Skw wiadomość , pewnie jeszcze dostanę zjeby, że za szybko zrobiłam i , że kazał inaczej...

Ajć, akurat do dra mogłaś za 3 dni napisać, jeden dzień szybciej zawsze można jakoś wytłumaczyć 😬 Ale dr S jest łagodny, spokojnie 😇

Przykro, że się nie udało :( Kiedyś myślałam, że to zawsze boli tak samo- każdy test bez cienia, a najgorzej jak głupi test daje cień cienia, ale beta już bez złudzeń... Ale teraz, po tych latach wiem, że nie tak samo, a za każdym razem kawałek nas odbiera.. I to chyba nigdy z głowy nie wychodzi 😣

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Aga-de Koleżanka

Wysłany: 6 maja, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia, bardzo mi przykro.
    Ja dzisiaj 6 dpt, też mam bóle brzucha jak na okres i oczywiście czarny scenariusz w głowie, że kolejna próba będzie fiaskiem:( pierwsza betę planuję zrobić w czwartek, bo do soboty ciężko będzie mi wytrzymać

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Ajć, akurat do dra mogłaś za 3 dni napisać, jeden dzień szybciej zawsze można jakoś wytłumaczyć 😬 Ale dr S jest łagodny, spokojnie 😇

Przykro, że się nie udało :( Kiedyś myślałam, że to zawsze boli tak samo- każdy test bez cienia, a najgorzej jak głupi test daje cień cienia, ale beta już bez złudzeń... Ale teraz, po tych latach wiem, że nie tak samo, a za każdym razem kawałek nas odbiera.. I to chyba nigdy z głowy nie wychodzi 😣
    Jedyne co to tłumacze sobie , że z dwojga złego lepiej tak niż miało by się szybko skończyć tak jak wcześniej, już nie wiem o co chodzi , czasem nachodzi mnie taką myśl , że może to połączenie nasze ja i mąż nigdy nie uda się mieć dziecka? Nie mamy żadnej konkretnej przyczyny , a Skw o dziwo mnie nie opierdzielil tylko napisał , że z takim wynikiem nie mam brać dalej leków bo to nie ma sensu już i przyjść w 2, 3 d c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 15:59

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-de wrote:
    Nelcia, bardzo mi przykro.
    Ja dzisiaj 6 dpt, też mam bóle brzucha jak na okres i oczywiście czarny scenariusz w głowie, że kolejna próba będzie fiaskiem:( pierwsza betę planuję zrobić w czwartek, bo do soboty ciężko będzie mi wytrzymać
    Może ja wykorzystałam limit pecha, też bym nie wytrzymała do soboty

Jeszcze mam nadzieję
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia, szczerze mi przykro.Aga-de, może Tobie się uda u odmienisz złą passę, która tu ostatnio jest.

Nelcia lubi tę wiadomość

Starania na luzie- 2023
    Starania konkretne-styczen 2024
    ♀️Ona:35
    PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
    Amh:3.3(09'2024)
    Jajowody drozne
    Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
    4.cykl na clo+ovitrelle

♂️:36
    Seminogram✅
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy z wyniku 0,200 może coś podrosnąć? To 6 dzień po transferze jak badałam betę, ja już jestem pewna na 100, że nie ale mi tu w głowie mieszają, że tak szybko badałam i , za może urosnąć , chodzi mi o to , że odstawiam leki i nie chcę potem żeby coś było nie tak?

Jeszcze mam nadzieję
  • Liliak Autorytet

Wysłany: 6 maja, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Dziewczyny czy z wyniku 0,200 może coś podrosnąć? To 6 dzień po transferze jak badałam betę, ja już jestem pewna na 100, że nie ale mi tu w głowie mieszają, że tak szybko badałam i , za może urosnąć , chodzi mi o to , że odstawiam leki i nie chcę potem żeby coś było nie tak?

Widziałam na forum rok temu, że dziewczyna zbadała 5 dnia i miała wynik <2,3 a 8 dnia około 50. Wszystko dobrze sie skonczylo.. oczywiście to wyjątkowa sytuacja i myślę że w większości przypadków jeśli beta w 5 czy 6 dniu jest ujemna to już nic z tego nie będzie, ale nie odstawialabym leków, dla czystego sumienia.

Starania od 2021r.
    Ona: 32l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31

On: 33l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > 👼 7tc
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Widziałam na forum rok temu, że dziewczyna zbadała 5 dnia i miała wynik <2,3 a 8 dnia około 50. Wszystko dobrze sie skonczylo.. oczywiście to wyjątkowa sytuacja i myślę że w większości przypadków jeśli beta w 5 czy 6 dniu jest ujemna to już nic z tego nie będzie, ale nie odstawialabym leków, dla czystego sumienia.
    2,3 a ja mam 0,20 więc chyba raczej zerowe szanse, Skw kazal mi odstawić leki

Jeszcze mam nadzieję
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    2,3 a ja mam 0,20 więc chyba raczej zerowe szanse, Skw kazal mi odstawić leki

Jeśli to Cię uspokoi, to weź jeszcze przez dwa dni leki, mocno już to na cykl nie wpłynie.

A powiedz, immunologię macie sprawdzoną?

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Jeśli to Cię uspokoi, to weź jeszcze przez dwa dni leki, mocno już to na cykl nie wpłynie.

A powiedz, immunologię macie sprawdzoną?
    Odstawiłam leki od dzisiaj , jutro jeszcze zrobię betę dla potwierdzenia bo mam darmowe skierowanie, immuno w jakim sensie? Byliśmy u Słuchanek i miałam nk 12 i mówiła żebym brała encorton przy kolejnym podejściu, ale to chyba za małe NK żeby brać? A przesyltraszylam się skutków ubocznych i nie brałam , nie wiem czy to może pomóc , boję się skutków ubocznych

Jeszcze mam nadzieję
‹‹ 3936 3937 3938 3939 3940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ