X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Staraczka, Nelcia, MaDi- myślę że tak naprawdę to mu teraz wygodnie. Dziecko jest. Do tego Mała zdrowa, niesamowicie rozwinięta jak na swój wiek i może obawia się, że drugie takie nie będzie?
    Co do CC to na bank będę miała- teraz musiałam, a to już jest wskazaniem + wiek...
    Eh... zobaczymy...

Nelcia- masz wyniki bety???

Eh masakra godzinę temu nie było , a teraz jestem w sklepie i nie otwieram bo nie chce się zdenerwować haha

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nie ma wyników, za późno poszłam do lab :(

Jeszcze mam nadzieję
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Oczywiście nie ma wyników, za późno poszłam do lab :(
    A dzisiaj? Nadal nic? Czekamy...

• Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, pytanko-robilas bipsje+histero u dr Ś?
    Dziewczyny dziś dostałam miesiączkę po odstawieniu lekow-najgorsza, jaką mialam w życiu.Ktoras z Was też tak miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 13:41

Starania na luzie- 2023
    Starania konkretne-styczen 2024
    ♀️Ona:35
    PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
    Amh:3.3(09'2024)
    Jajowody drozne
    Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
    4.cykl na clo+ovitrelle

♂️:36
    Seminogram✅
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 wrote:
    Domi, pytanko-robilas bipsje+histero u dr Ś?
    Dziewczyny dziś dostałam miesiączkę po odstawieniu lekow-najgorsza, jaką mialam w życiu.Ktoras z Was też tak miała?
    Tak, również miałam urwanie chmury i bóle...
    Ja też robiłam histero u Ś. i uważam, że jest w tym mistrzem. Po przebudzeniu się nie czułam żadnego bólu i tego, że było grzebane. Panie mówiły mi, że jest w tym bardzo dokładny i nieinwazyjny. Miały rację.

Nusia89 lubi tę wiadomość

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 0,2 porażka , nawet nie było próby implantacji

Jeszcze mam nadzieję
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Przytulam. Znam to uczucie i rozumiem. Chwila na ból i walczymy dalej!

Nelcia lubi tę wiadomość

• Domi0307 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka wrote:
    Tak, również miałam urwanie chmury i bóle...
    Ja też robiłam histero u Ś. i uważam, że jest w tym mistrzem. Po przebudzeniu się nie czułam żadnego bólu i tego, że było grzebane. Panie mówiły mi, że jest w tym bardzo dokładny i nieinwazyjny. Miały rację.
    Nusia, u mnie tak samo jak u STARAczki - i z okresem, i z histero.
    Okres był straszny, bardzo bolący i dość obfity przez pierwsze dwa dni, które na szczęście szybko minęły. Kolejna miesiączka już normalna.
    A histero z biopsja robiłam u dr Ś, chociaż było to zalecenie immunologa. Po zabiegu bez żadnych dolegliwości, nie miałam nawet żadnych plamień.

Nusia89 lubi tę wiadomość

♀️ 34
    - RZS
    - ANA 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów, cross-match ✅️
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - AZF ✅️
    - kariotyp ✅️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.25 - wizyta kwalifikacyjna
    20.01.25 - start I procedury - protokół długi (Gonapeptyl, Ovaleap, Mensinorm)
    14.02.25 - punkcja (11-6-6-1 zarodek)
    19.02.25 - I ET (4.2.1) - hcg 8dpt-10.10, 10dpt-8.02, 13dpt-1 ❌️🥺
    27.03.25 - histeroskopia + biopsja
    CD56 ✅️ CD138 ❌️ (stan zapalny, antybiotykoterapia, bez konieczności biopsji kontrolnej)
    06.05.25 - start II procedury - protokół krótki (Gonal, Mensinorm, Orgalutran)
    17.05.25 - punkcja (15-13-8-2❄️❄️)
    17.06.25 - II FET (4.1.1) ❌️
  • Domi0307 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Bardzo mi przykro. Przytulam!

Nelcia lubi tę wiadomość

♀️ 34
    - RZS
    - ANA 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów, cross-match ✅️
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - AZF ✅️
    - kariotyp ✅️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.25 - wizyta kwalifikacyjna
    20.01.25 - start I procedury - protokół długi (Gonapeptyl, Ovaleap, Mensinorm)
    14.02.25 - punkcja (11-6-6-1 zarodek)
    19.02.25 - I ET (4.2.1) - hcg 8dpt-10.10, 10dpt-8.02, 13dpt-1 ❌️🥺
    27.03.25 - histeroskopia + biopsja
    CD56 ✅️ CD138 ❌️ (stan zapalny, antybiotykoterapia, bez konieczności biopsji kontrolnej)
    06.05.25 - start II procedury - protokół krótki (Gonal, Mensinorm, Orgalutran)
    17.05.25 - punkcja (15-13-8-2❄️❄️)
    17.06.25 - II FET (4.1.1) ❌️
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wysłałam Skw wiadomość , pewnie jeszcze dostanę zjeby, że za szybko zrobiłam i , że kazał inaczej...

Jeszcze mam nadzieję
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Dzięki dziewczyny, wysłałam Skw wiadomość , pewnie jeszcze dostanę zjeby, że za szybko zrobiłam i , że kazał inaczej...

Ajć, akurat do dra mogłaś za 3 dni napisać, jeden dzień szybciej zawsze można jakoś wytłumaczyć 😬 Ale dr S jest łagodny, spokojnie 😇

Przykro, że się nie udało :( Kiedyś myślałam, że to zawsze boli tak samo- każdy test bez cienia, a najgorzej jak głupi test daje cień cienia, ale beta już bez złudzeń... Ale teraz, po tych latach wiem, że nie tak samo, a za każdym razem kawałek nas odbiera.. I to chyba nigdy z głowy nie wychodzi 😣

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Aga-de Koleżanka

Wysłany: 6 maja, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia, bardzo mi przykro.
    Ja dzisiaj 6 dpt, też mam bóle brzucha jak na okres i oczywiście czarny scenariusz w głowie, że kolejna próba będzie fiaskiem:( pierwsza betę planuję zrobić w czwartek, bo do soboty ciężko będzie mi wytrzymać

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Ajć, akurat do dra mogłaś za 3 dni napisać, jeden dzień szybciej zawsze można jakoś wytłumaczyć 😬 Ale dr S jest łagodny, spokojnie 😇

Przykro, że się nie udało :( Kiedyś myślałam, że to zawsze boli tak samo- każdy test bez cienia, a najgorzej jak głupi test daje cień cienia, ale beta już bez złudzeń... Ale teraz, po tych latach wiem, że nie tak samo, a za każdym razem kawałek nas odbiera.. I to chyba nigdy z głowy nie wychodzi 😣
    Jedyne co to tłumacze sobie , że z dwojga złego lepiej tak niż miało by się szybko skończyć tak jak wcześniej, już nie wiem o co chodzi , czasem nachodzi mnie taką myśl , że może to połączenie nasze ja i mąż nigdy nie uda się mieć dziecka? Nie mamy żadnej konkretnej przyczyny , a Skw o dziwo mnie nie opierdzielil tylko napisał , że z takim wynikiem nie mam brać dalej leków bo to nie ma sensu już i przyjść w 2, 3 d c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 15:59

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-de wrote:
    Nelcia, bardzo mi przykro.
    Ja dzisiaj 6 dpt, też mam bóle brzucha jak na okres i oczywiście czarny scenariusz w głowie, że kolejna próba będzie fiaskiem:( pierwsza betę planuję zrobić w czwartek, bo do soboty ciężko będzie mi wytrzymać
    Może ja wykorzystałam limit pecha, też bym nie wytrzymała do soboty

Jeszcze mam nadzieję
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia, szczerze mi przykro.Aga-de, może Tobie się uda u odmienisz złą passę, która tu ostatnio jest.

Nelcia lubi tę wiadomość

Starania na luzie- 2023
    Starania konkretne-styczen 2024
    ♀️Ona:35
    PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
    Amh:3.3(09'2024)
    Jajowody drozne
    Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
    4.cykl na clo+ovitrelle

♂️:36
    Seminogram✅
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy z wyniku 0,200 może coś podrosnąć? To 6 dzień po transferze jak badałam betę, ja już jestem pewna na 100, że nie ale mi tu w głowie mieszają, że tak szybko badałam i , za może urosnąć , chodzi mi o to , że odstawiam leki i nie chcę potem żeby coś było nie tak?

Jeszcze mam nadzieję
  • Liliak Autorytet

Wysłany: 6 maja, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Dziewczyny czy z wyniku 0,200 może coś podrosnąć? To 6 dzień po transferze jak badałam betę, ja już jestem pewna na 100, że nie ale mi tu w głowie mieszają, że tak szybko badałam i , za może urosnąć , chodzi mi o to , że odstawiam leki i nie chcę potem żeby coś było nie tak?

Widziałam na forum rok temu, że dziewczyna zbadała 5 dnia i miała wynik <2,3 a 8 dnia około 50. Wszystko dobrze sie skonczylo.. oczywiście to wyjątkowa sytuacja i myślę że w większości przypadków jeśli beta w 5 czy 6 dniu jest ujemna to już nic z tego nie będzie, ale nie odstawialabym leków, dla czystego sumienia.

Starania od 2021r.
    Ona: 32l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto, ANA2 1:640, DFS70, cross match 50,2%
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31, białko S, białko C

On: 33l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Widziałam na forum rok temu, że dziewczyna zbadała 5 dnia i miała wynik <2,3 a 8 dnia około 50. Wszystko dobrze sie skonczylo.. oczywiście to wyjątkowa sytuacja i myślę że w większości przypadków jeśli beta w 5 czy 6 dniu jest ujemna to już nic z tego nie będzie, ale nie odstawialabym leków, dla czystego sumienia.
    2,3 a ja mam 0,20 więc chyba raczej zerowe szanse, Skw kazal mi odstawić leki

Jeszcze mam nadzieję
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    2,3 a ja mam 0,20 więc chyba raczej zerowe szanse, Skw kazal mi odstawić leki

Jeśli to Cię uspokoi, to weź jeszcze przez dwa dni leki, mocno już to na cykl nie wpłynie.

A powiedz, immunologię macie sprawdzoną?

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Jeśli to Cię uspokoi, to weź jeszcze przez dwa dni leki, mocno już to na cykl nie wpłynie.

A powiedz, immunologię macie sprawdzoną?
    Odstawiłam leki od dzisiaj , jutro jeszcze zrobię betę dla potwierdzenia bo mam darmowe skierowanie, immuno w jakim sensie? Byliśmy u Słuchanek i miałam nk 12 i mówiła żebym brała encorton przy kolejnym podejściu, ale to chyba za małe NK żeby brać? A przesyltraszylam się skutków ubocznych i nie brałam , nie wiem czy to może pomóc , boję się skutków ubocznych

Jeszcze mam nadzieję
‹‹ 3936 3937 3938 3939 3940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ