WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Domi0307 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-de wrote:
    Mój dzisiejszy wynik bety (8dpt) 29,3.
    Trzymam mocno kciuki za przyrosty! 🤞

Aga-de lubi tę wiadomość

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 dodatnie, miano 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów, cross-match ✅️
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - AZF ✅️
    - kariotyp ✅️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna
    20.01.2025 - start I procedury - protokół długi (Gonapeptyl, Ovaleap, Mensinorm)
    14.02.2025 - punkcja -> 11 kumulusów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1 zarodek
    19.02.2025 - I ET (blastka 4.2.1) - hcg 8dpt-10.10, 10dpt-8.02, 13dpt-1 ❌️🥺
    27.03.2025 - histeroskopia + biopsja
    CD56 ✅️ CD138 ❌️ (stan zapalny, antybiotykoterapia, bez konieczności biopsji kontrolnej)
    06.05.2025 - start II procedury - protokół krótki
  • Lidia19 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Mam ogromną prośbę do Pań którym udało się pokonać niepłodność i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku 🙏☺️

Jestem studentką dietetyki, piszę pracę magisterską, której celem jest wskazanie ewentualnych różnic w poziomie wiedzy oraz identyfikacja obszarów wymagających zwiększonej edukacji w zakresie suplementacji w okresie przedkoncepcyjnym i ciążowym, w dwóch grupach kobiet: tych które nie miały problemu z niepłodnością i tych które niestety się z nią mierzyły .
    Obecnie jestem również w ciąży, aktualnie 32+4 tc, rozwiązanie w czerwcu i koniecznie chciałabym do tego czasu skończyć pisanie pracy 😅 ale żeby to zrobić muszę przeprowadzić badania, a do tego potrzebuję jeszcze około 15 ankiet, wypełnionych głównie przez bohaterki, które walkę z niepłodnością wygrały i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku 🥰
    Będę bardzo wdzięczna jeśli znajdą się tu kobietki które zechcą mi w tym pomóc i wypełnią ankietę 🙏 nie zajmie to dużo czasu, maksymalnie 5-6 minut ☺️ będę bardzo wdzięczna za pomoc ❤️

Poniżej zostawiam link:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=JKjnj0H2e0ijvNzbetXfXy43DtFe1YVFjjT4QbRN9sNUNDUyRVg1NlhOTjZINjBYN1lMMFk1Q01HNy4u

‹‹ 3936 3937 3938 3939 3940
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ