X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • katkas Nowa

Wysłany: 5 sierpnia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

czy ktoś był u jakiegoś genetyka z gamety i ma pozytywną opinię, kto tam przyjmuje? Od kogoś słyszałam tylko nazwisko Zielińska i Kaczorowska? Może macie kogoś innego do polecenia? Potrzebujemy się wybrać do kogoś przed kolejną procedurą, tym razem planujemy zbadać zarodki. Poprzednia się nie udała.

• Liliak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katkas wrote:
    Cześć dziewczyny,

czy ktoś był u jakiegoś genetyka z gamety i ma pozytywną opinię, kto tam przyjmuje? Od kogoś słyszałam tylko nazwisko Zielińska i Kaczorowska? Może macie kogoś innego do polecenia? Potrzebujemy się wybrać do kogoś przed kolejną procedurą, tym razem planujemy zbadać zarodki. Poprzednia się nie udała.

Mi powiedziano że Kaczorowska jest od tego typu przypadków i tylko do niej mogę się w tym celu umawiać. Wydawala się ok, chociaż próbowała namówić nas na dodatkowe badania zarodków, bardziej rozszerzone + dużo czasu poświęciła na obgadywanie innych klinik. Wystawiła nam skierowanie na badania na jakieś stronie i później dostawałam smsy z kodem znizkowym niby od niej. Byliśmy też u innej, ale nazwiska nie pamiętam, możliwe że Zielińska. Ta to zrobiła tragiczne wrażenie, praktycznie nic nie wiedziała. Chciałam żeby wyjaśniła mi dokładnie wyniki, tam jakieś liczby podają i chciałam wiedzieć co to oznacza, ale niczego się nie dowiedziałam. Dużo więcej podpowiedział mi embriolog..
    Szczerze, to moim zdaniem,one tylko wystawiają papierki. Mogłyby to zrobić bez wizyty na prośbę lekarza. Trochę to marnowanie naszego czasu i pieniędzy. Tak samo jak I te nikomu niepotrzebne wizyty u anastezjologa.

Starania od 2021r.
    Ona: 32l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto, ANA2 1:640, DFS70, cross match 50,2%
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31, białko S, białko C

On: 33l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
  • Chomik_mandżurski Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy u dr L na konsultacji. To byla konieczna formalnosc przed pgta, nie mamy obciazen genetycznych. Bardzo mily czlowiek ale mam podobne zdanie jak Liliak - zmarnowany czas i 500 zl.

MaDi lubi tę wiadomość

♀️ 88 AMH 1.27 -> 0.93 maj 25, jajowody drożne, BMI 20.1, KIR AA, HLA-C C2, ANA 1:1000, PAI-1 5g/5g, cross match 25.9%, cd56 cd138⏳️
    ♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
    Kariotypy ok

Starania od 2021
    05.23 Invicta Gdynia
    08.23 - zmiana na Gamete
    09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
    12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
    01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
    02.24 - FET beta 0

07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
    19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
    13.08 FET 7tc 💔

05.25 start trzeciej procedury IVF, krótki protokół
    21.05 - punkcja, 10 kumulusów -> 8 🥚 -> 1 ❄️ 3.1.1
  • MaDi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    My byliśmy u dr L na konsultacji. To byla konieczna formalnosc przed pgta, nie mamy obciazen genetycznych. Bardzo mily czlowiek ale mam podobne zdanie jak Liliak - zmarnowany czas i 500 zl.

Niestety, ale mogę to samo powiedzieć, jedna z droższych wizyt, która nic nie wniosła.. 🤷‍♀️

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
‹‹ 3957 3958 3959 3960 3961
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ