katkas wrote:
Cześć dziewczyny,
czy ktoś był u jakiegoś genetyka z gamety i ma pozytywną opinię, kto tam przyjmuje? Od kogoś słyszałam tylko nazwisko Zielińska i Kaczorowska? Może macie kogoś innego do polecenia? Potrzebujemy się wybrać do kogoś przed kolejną procedurą, tym razem planujemy zbadać zarodki. Poprzednia się nie udała.
Mi powiedziano że Kaczorowska jest od tego typu przypadków i tylko do niej mogę się w tym celu umawiać. Wydawala się ok, chociaż próbowała namówić nas na dodatkowe badania zarodków, bardziej rozszerzone + dużo czasu poświęciła na obgadywanie innych klinik. Wystawiła nam skierowanie na badania na jakieś stronie i później dostawałam smsy z kodem znizkowym niby od niej. Byliśmy też u innej, ale nazwiska nie pamiętam, możliwe że Zielińska. Ta to zrobiła tragiczne wrażenie, praktycznie nic nie wiedziała. Chciałam żeby wyjaśniła mi dokładnie wyniki, tam jakieś liczby podają i chciałam wiedzieć co to oznacza, ale niczego się nie dowiedziałam. Dużo więcej podpowiedział mi embriolog..
Szczerze, to moim zdaniem,one tylko wystawiają papierki. Mogłyby to zrobić bez wizyty na prośbę lekarza. Trochę to marnowanie naszego czasu i pieniędzy. Tak samo jak I te nikomu niepotrzebne wizyty u anastezjologa.
Starania od 2021r.
Ona: 32l,
❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto, ANA2 1:640, DFS70, cross match 50,2%
✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31, białko S, białko C
On: 33l,
❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
01.24- histeroskopia, usunięty polip
II IVF
06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
III IVF
03 25 > 2 ❄️
4.1.1 > ET 👼 7tc
Starania od 2021r.
Ona: 32l,
❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto, ANA2 1:640, DFS70, cross match 50,2%
✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31, białko S, białko C
On: 33l,
❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
01.24- histeroskopia, usunięty polip
II IVF
06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
III IVF
03 25 > 2 ❄️
4.1.1 > ET 👼 7tc