Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Pini wrote:Doktor odpisał ekspresowo. Jadę dziś po receptę na luteinę podjęzykową (fuuu).
Mam też powtórzyć betę w czwartek plus TSH i FT4.
Dziękuję dziewczyny za to kibicowanie
Jak tylko wyniki w czwartek będą ok to szukam pary
Jaki powinnam mieć przyrost?LAURA -
Pini, no ja coś czułam ! Super wiadomość !
Pisałyśmy wszystkie, że dr S ma tęęęęęęę moc !!!
Trzeba założyć klub Gametowych mam i organizować spotkania co jakiś czasPini lubi tę wiadomość
-
Lenonki, Miałam brać Pabi. Nie zdążyłam wykupić bo @ nie przyszła.
Nie mieści mi się to wszystko w głowie bo 22dc żadnego pęcherzyka dominującego. Beta taka około 11dniowa chyba. Okaże się w czwartek co i jak.
Lunitari fajnie że wywołałam u Ciebie uśmiech:)
W ogóle forum Gamety jedyne w swoim rodzaju! Tyle wsparcia, dobrych rad, mnóstwo wspaniałych kobietWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 16:29
Lenonki, bazylkove lubią tę wiadomość
-
Dzięki
Pini - gratuluję
Może kilka słów o mnie: jestem na etapie wyboru kliniki i dzięki temu forum skłaniam się do Gamety. Aktualnie leczę się u tego samego lekarza co bazylkove. Na ostatniej wizycie dr P potwierdził to co już sama zdążyłam sobie zaplanować - jeśli do końca roku się nie uda zajść w ciążę to zostaje mi tylko IVF. Myślę o zmianie lekarza w październiku/listopadzie, żeby poznać trochę klinikę zanim podejdę w niej do in vitro.
-
Dr zdiagnozował IO , która powodowała brak owulacji i długie nieregularne cykle - biorę Gliukophage 1000 XR a cykle teraz trwają 28-30 dni zamiast 45 itp. Ponadto 3-7 dc biorę Etruzil - inna forma letrozolu na stymulacje i w końcu mam owulacje
Gorsze są poskręcane jajowody - tego niestety lekami nie wyleczy. Proponował jakąś klinikę w Lublinie - chyba któraś z was tam miała jechać na konsultację - ale stwierdziliśmy, że trochę już czekamy na tą ciąże i decydujemy się na in vitro.
-
Stonka też chodziłam do dr P., ale szybko odpuściłam.
Pini możliwe, że jeszcze włączony zostanie steryd. Mi dr Su ( immunolog) wręcz zwiększyła dawkę. -
Hej Stonka.
Masz już jakiegoś lekarza na „oku”?
Nasi mają dużo sukcesów na koncie, mimo czasem niepochlebnych opinii wśród lekarzy „z miasta”.
Dobrze mieć ze sobą już jakieś badania, HSG itd. - choć doktorzy zawsze zlecają to, czego potrzeba.
Na pierwszą wizytę trochę się czeka, więc może warto już się wstępnie zapisać
Łapiecie się na refundację?
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Ja się leczyłam, a teraz prowadzę ciąże u dra Ś. Kilka osób (Marysia - ciąża, Domi i Aśka) podchodziły u Niego do IVF, mogą pewnie coś więcej powiedzieć na ten temat. Doktor jest specyficzny, w pierwszym kontakcie może wydawać się oschły i zasadniczy, ale w rzeczywistości jest profesjonalistą. Ja Go uwielbiam.
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Gratulacje raz jeszcze Pini. Daj znać jak mąż zareagował na taką niespodziankę
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Cześć Stonka
z tego co pamiętam, to chyba Koniczynka miała zamiar konsultować się w Lublinie.
Długo się już staracie?7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
bazylkove wrote:Cześć Stonka
z tego co pamiętam, to chyba Koniczynka miała zamiar konsultować się w Lublinie.
Długo się już staracie?
2,5 roku około
Pierwszy rok zrobiliśmy sobie taki "próbny", nie przykładaliśmy się za bardzo
kolejne miesiące mijały, a ja zapracowana byłam i tego nawet nie zauważyłam, że coś jest nie tak i dopiero pod koniec ub. roku stwierdziłam, że trzeba iść do specjalisty, bo zwykły ginekolog tylko kwas foliowy potrafił zalecić.
Czytałam, że byłaś w Bocianie - tą klinikę polecił Ci lekarz, czy sami wybraliście? -
Cześć Dziewczyny
Pamiętacie mnie? 3 tygodnie temu zakończyłem pierwsze podejście do IVI niepowodzeniem. Dziś mieliśmy konsultacje u dr Śliwińskiego. Wszystko świetnie omówił. Gdybyśmy się zdecydowali na kolejne podejście to też już jest plan działania. Doktor z każdą wizytą nas czymś zaskakujenaprawdę dobrze trafiliśmy, a raczej został nam polecony
A tak z innej beczki to podjęłam decyzję, że od nowego roku rozpoczynam działalność gospodarczą. Gdybyście szukały fajnej księgowej - to tu jestem
Pini!! Co za wiadomość! ! Chociaż miałam takie przeczucie przeglądając wczoraj wątekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 21:38
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
No Domili jesteś
wywoływałam Cię kilka stron temu
I jaki teraz plan? Ś coś mówił dlaczego tak się potoczyło? Powodzenia z działalnością, trzymam kciuki i będę polecać
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍