Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyelinkagd wrote:Nie przyjmuje leków. Teraz we wtorek idę do lekarza to pogadam o tym.
-
kotek87 wrote:Hej jestem po wizycie
Endo 8 mm (podobno dobre)
Pęcherzyk dominujący na lewym jajniku 25 mm
Na prawym 14 mm ale raczej z tego nic nie bedzie.
Dostałam dzis zastrzyk ovritelle. Mamy dzialac dzis jutro i w pn
Powodzenia zatem Kotek!
Endo b.dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 17:59
kotek87 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Czara wrote:Więc w zależności jakie masz bakterie i ile ich masz, dostaniesz antybiotyk albo globulki. Po kilku dniach ponowny posiew i wtedy jeśli będzie czysto - hsg. Bez leczenia nie pozbędziesz się ich i lekarz nie dopuści się do badania drożności. Ja we wtorek mam wizytę z posiewem i to już koniec cyklu. Jeśli będzie ok, to jeszcze w lipcu podejdę do badania, a w sierpniu inseminacja
III. 2016r - początek starań
VI.2017r. - Gameta Gdynia
Jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna
08.01.2018 - cb
09-12.2018 3podejscia IUI
04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
17.07.2019 - start IVF krótki protokół
29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
14.02.2022 -5 FET-10dpt-262,5 U/I, 12 dpt-603 U/I, 16 dpt-3162,9 U/I, 22 dpt-24847,9 U/I, 26dpt-55594,4 U/I
22.03.2022 jest ❤️ CRL 1,63cm
11.04.2922 CRL 4,2cm
23.06.2022 USG połówkowe - wszystko ok - chłopiec 452gr. -
w piatek robiłam progesteron, dr Wójcik kazal napisac z wynikami do siebie i...do dznia dzisiejszego mi nie dal znac;(( ręce i juz opadają do tej Gamety naprawdę...to moja ostatnia wizyta tam. 1000 zl za inseminacje łatwo wziąć nie? a co dalej....??
zakłądam ze jak mam 77 nmol progesteron/l i znalazłam przeliczniek w necie ze 1 ng/l odpowiada 3.18 nmol/l to wynik jest 24 ng a Wójciek mówil ze luteine mam sobie wykupic ( recepte wypisał) jak będzieponiżej 10 ng.l/
Wkurzam się juz naprawdę, test za tydzien no i sobie czekam teraz bo co i pozostało ale...podejście mnie rozwala;((LAURA -
nick nieaktualnyŁadny progesteron! Ja w ciąży miałam... 6 ng. Wtedy po końskich dawkach duphastonu i luteiny podskoczył do 24.
Wiesz co, może lekarz nie zobaczył sms-a? Do mnie Dr. Skweres albo odpisywał, albo oddzwaniał. A jak miałam naprawdę problem czy nie rozumiałam smsa ( ) to dzwoniłam sama. Recepty zostawiał na recepcji, nie musiałam chodzić specjalnie na wizytę. W Invicta, niestety, nie uświadczyłam tego.
Dzisiaj zrobiłam kolejne badania. Jestem lżejsza o... 500 zł! -
nick nieaktualnyelinkagd wrote:Kurcze szkoda ze nie wiedziałam bo bym sobie zrobiła wcześniej posiew i z tym wynikiem poszła do lekarza bo tak to mam tylko wynik cytologii ale mam nadzieje ze to wystarczy do wskazania odpowiedniego leczenia.
-
Czara wrote:Ładny progesteron! Ja w ciąży miałam... 6 ng. Wtedy po końskich dawkach duphastonu i luteiny podskoczył do 24.
Wiesz co, może lekarz nie zobaczył sms-a? Do mnie Dr. Skweres albo odpisywał, albo oddzwaniał. A jak miałam naprawdę problem czy nie rozumiałam smsa ( ) to dzwoniłam sama. Recepty zostawiał na recepcji, nie musiałam chodzić specjalnie na wizytę. W Invicta, niestety, nie uświadczyłam tego.
Dzisiaj zrobiłam kolejne badania. Jestem lżejsza o... 500 zł!
eh...no ale jak mniemam 24 to dobry wynik i nie muszę brac tej luteiny tak/?
recepte mam no ale nie bede brac bez sensu jak nie muszę bo jeszcze sobie zaszkodzekotek87 lubi tę wiadomość
LAURA -
Hałasianka wrote:No mi Śliwiński który mnie prowadzi tez odpisywał i oddzwaniał. Teraz Wójcik był na zastępstwo i powiedział..prosze do mnie napisać poprowadzę ten cykl do końca. i dupa;)
eh...no ale jak mniemam 24 to dobry wynik i nie muszę brac tej luteiny tak/?
recepte mam no ale nie bede brac bez sensu jak nie muszę bo jeszcze sobie zaszkodze
może faktycznie wyślij mu jeszcze raz sms-a -
nick nieaktualnyMyślę, że nie powinnaś brać. Za tydzień, po pozytywnym teście zrób ponownie badanie. Jeśli będzie niski - to szybko idź po luteinę. Teraz, gdy jeszcze nie wiesz czy na pewno jesteś w ciąży, a progesteron jest ładny, to chyba nie ma co kombinować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 12:20
Hałasianka lubi tę wiadomość
-
Czara wrote:W moim wyniku napisane było co to za bakteria, czy jest jej dużo, jakimi lekami można ją zwalczyć. Jeśli u Ciebie jest napisane chociaż co to za dziadostwo, to lekarz dobierze odpowiednie leczenie. Nie wiem tylko czy cytologia i powiew to to samo.
Szczegółowy opis:
Czynniki infekcyjne (mikroorganizmy):
- niespecyficzna infekcja bakteryjna
Uwagi: Stopień nasilenia zmian zapalnych mały.
Więc już sama nie wiem czy lekarz coś z tego wywnioskuje
III. 2016r - początek starań
VI.2017r. - Gameta Gdynia
Jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna
08.01.2018 - cb
09-12.2018 3podejscia IUI
04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
17.07.2019 - start IVF krótki protokół
29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
14.02.2022 -5 FET-10dpt-262,5 U/I, 12 dpt-603 U/I, 16 dpt-3162,9 U/I, 22 dpt-24847,9 U/I, 26dpt-55594,4 U/I
22.03.2022 jest ❤️ CRL 1,63cm
11.04.2922 CRL 4,2cm
23.06.2022 USG połówkowe - wszystko ok - chłopiec 452gr. -
nick nieaktualnyMoże lekarz będzie chciał pobrać posiew aby sprawdzić jakie to dokladnie bakterie? Chociaż ja na ostatniej wizycie miałam pobieraną próbkę do cytologii,mimo że mam te bakterie. Lekarz nie kazał czekać az się wyleczą... Więc może to jednak coś innego. Jutro się dowiesz. Daj znać
-
dziękuje czuje się ok, cycki dalej troche bolą ale nic poza tym. No i strach... już dwa razy ryczałam,że może być coś nie tak.
No i piszecie o progesteronie, a ja mam 9,4 czyli mega nisko, w pt wieczorem miałam dopiero wynik i to mnie jeszcze podłamało. Ś jak z nim rozmawiałam po wynikach bety powiedzial,żeby już mu nie pisać jak będzie progesteron tylko przyjść z wynikiem na wizyte, to już jutro, ale ja się tak boje mam w domu duphaston, może już zacząć brać? eh, nie no chyba do jutra wytrzymam.
czara, a Ty przy pozamacicznej miałaś taki niski prog? Bo właśnie gdzieś przeczytałam,że niski może świadczyć o pozamacicznej i jakie mialaś poziomy bety? Przepraszam,że pytam, ale ja się tak strasznie boje...kotek87 lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Hałasianka, ja też myślę,że nie ma sobie co mieszać w cyklu luteiną, masz bardzo dobry wynik, po pozytywnym teście powtórzysz i mimo wszystko ja bym pisała już do Ś, widać bardziej słowny po moim smsie wieczorem zadzwonił ze wskazówkami.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
-
Asia87 wrote:dziękuje czuje się ok, cycki dalej troche bolą ale nic poza tym. No i strach... już dwa razy ryczałam,że może być coś nie tak.
No i piszecie o progesteronie, a ja mam 9,4 czyli mega nisko, w pt wieczorem miałam dopiero wynik i to mnie jeszcze podłamało. Ś jak z nim rozmawiałam po wynikach bety powiedzial,żeby już mu nie pisać jak będzie progesteron tylko przyjść z wynikiem na wizyte, to już jutro, ale ja się tak boje mam w domu duphaston, może już zacząć brać? eh, nie no chyba do jutra wytrzymam.
czara, a Ty przy pozamacicznej miałaś taki niski prog? Bo właśnie gdzieś przeczytałam,że niski może świadczyć o pozamacicznej i jakie mialaś poziomy bety? Przepraszam,że pytam, ale ja się tak strasznie boje...LAURA -
Asia87 wrote:dziękuje czuje się ok, cycki dalej troche bolą ale nic poza tym. No i strach... już dwa razy ryczałam,że może być coś nie tak.
czara, a Ty przy pozamacicznej miałaś taki niski prog? Bo właśnie gdzieś przeczytałam,że niski może świadczyć o pozamacicznej i jakie mialaś poziomy bety? Przepraszam,że pytam, ale ja się tak strasznie boje...
Więc nic się nie martw dr Ś na pewno znajdzie rozwiązanie
a na którą godz masz wizytę? Jakie wskazówki Ci mówił? -
wiem... staram się być spokojna, tak długo czekałam na tą ciąże, myślałam,że radość przytłoczy obawy, ale po przejściach to jest silniejsze... Czułam,że będzie dobrze, a teraz jakoś się łamie... Sama jak czytałam takie obawy dziewczyn to byłam na nie zła, zazdrościłam,że już im się udało i tylko się martwią zamiast cieszyć. A teraz sama robie to samo, ale to przychodzi tak nagle
Mam nadzieje,że jutro po wizycie wszystko będzie ok i się uspokoje, że dr natchnie mnie optymizmem.
Nie mam na wyniku norm dla ciąży, jest tylko dla fazy lutealnej do 4,5ng. Ale wiem,że w ciąży właśnie dziewczyny mają wyższe wartości i powinno być ok 20. No nic, czekam do jutra. Wizyta na 19. A wskazówki takie,że mam zwiększyć euthyrox, bo tsh wyszło mi 2,72.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
-
nick nieaktualnyAsiu, tak, to była prawdopodobnie ciąża pozamaciczna. Prawdopodobnie, bo coś było w jajowodzie i bardzo długo spadająca beta na to wskazywała.
Beta hcg rosła bardzo powoli. W 19 dniu po owulacji wynosiła... 49. Z tego co czytałam to za mało jak na ten dzień. Potem przyrastała, po prawie tygodniu powtórzyłam i był spadek. W międzyczasie miałam OGROMNY ból z krzyżu. Ale taki, że nie mogłam ani leżeć, ani siedzieć. Na maksa bolała mnie głowa - ciśnienie było tak wysokie, że mi ją rozsadzało. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam i jakoś nie wierzyłam, że to zdrowy objaw ciąży...
Ja jutro też idę na wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 15:44