X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 nie czytaj internetów, wyjdź na spacer i korzystaj z pogody. Fasolka na pewno ma się dobrze. Myśl pozytywnie, będzie dobrze :) :*

Asia87 lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 trzymam kciuki żeby było wszystko ok :)
    na pewno dr Ś na to coś poradzi :)
    chorujesz na niedoczynność tarczycy?
    a powiedz mi to ode mnie słyszałaś że dr Ś jest świetny czy inne osoby tez Ci mówiły?
    Nie bądź zła ale jak byłam to mówię do dr Ś a ostatnio zaszła w ciąże dziewczyna która do Pana chodzi i brała aromek :) i że się bardzo cieszę a on mówi "Ja też bardzo się cieszę", ale że aromek u mnie jest niepotrzebny :P
    troche głupotę palnęłam, ale się zasmiał mega :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 15:53

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wiem co czujesz, mam dokladnie takie same odczucia, jutro mam tez wizyte i boje sie okropnie!

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny tarczyca wyszla mi bardzo niska ( 0,066 przy normie 0,27-4.20), biore steryd, a ide do Wójcika, bo mojego nie ma, boje sie ze kaze mi odstawic, z drugiej str. czytam ze we wczesnej ciazy tsh moze byc bardzo niskie...w googlach zalecaja przy niskim tsh oznaczyc ft3 i ft4, jutro chyba to zrobie razem z beta i prg.

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomocy...własnie byłam w toalecie i na papierze była czerwona ( zywo czerwona) plamka krwi ( wielkosci grochu). czy to plamienie implantacyjne? czy coś nie tak??
    czytalam o tym wcześniej że to może byc to ale się boję teraz...
    inseminacja byla 04.07 więc dziś jest 7 dzień po IUI

kotek87 lubi tę wiadomość

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • elinkagd Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    dziewczyny pomocy...własnie byłam w toalecie i na papierze była czerwona ( zywo czerwona) plamka krwi ( wielkosci grochu). czy to plamienie implantacyjne? czy coś nie tak??
    nie znam się na tym ale też czytałam ze w takim czasie może wystąpić plamienie implantacyjne

d53de7841f.png

7f0b268dce.png

III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
    VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
    V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
    14.02.2022 -5 FET-10dpt-262,5 U/I, 12 dpt-603 U/I, 16 dpt-3162,9 U/I, 22 dpt-24847,9 U/I, 26dpt-55594,4 U/I
    22.03.2022 jest ❤️ CRL 1,63cm
    11.04.2922 CRL 4,2cm
    23.06.2022 USG połówkowe - wszystko ok - chłopiec 452gr.
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    jak najbardziej mogło to być plamienie implantacyjne :)

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    jak najbardziej mogło to być plamienie implantacyjne :)
    No właśnie czytam o tym i tu też tak piszą:
    Plamienie implantacyjne jest to lekkie krwawienie lub plamienie, które występuje w wyniku zagnieżdżenia się zarodka w macicy. Plamienie implantacyjne jest słabe, jasno czerwone bądź brązowe i zazwyczaj występuje około 7-10 dni od owulacji, czyli około tydzień przed termin spodziewanej miesiączki. Plamienie implantacyjne występuje u około 20 – 30% kobiet w ciąży.
    Objawy, które mogą być znakiem zagnieżdżenia to:

lekki ból implantacyjny – czasami kobiety w tym czasie odczuwają lekki ból / skurcze w macicy;
    plamienie implantacyjne – mała ilość krwi (zazwyczaj bardzo jasnej) widoczna około 7-10 dni po owulacji;

O Boże tak się boje teraz...
    albo sobie też wkręcam albo delikatnie mnie pobolewa w srodku..tak ćmi...

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elinkagd wrote:
    nie znam się na tym ale też czytałam ze w takim czasie może wystąpić plamienie implantacyjne
    teraz ma stres ;) eh..

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    No właśnie czytam o tym i tu też tak piszą:
    Plamienie implantacyjne jest to lekkie krwawienie lub plamienie, które występuje w wyniku zagnieżdżenia się zarodka w macicy. Plamienie implantacyjne jest słabe, jasno czerwone bądź brązowe i zazwyczaj występuje około 7-10 dni od owulacji, czyli około tydzień przed termin spodziewanej miesiączki. Plamienie implantacyjne występuje u około 20 – 30% kobiet w ciąży.
    Objawy, które mogą być znakiem zagnieżdżenia to:

lekki ból implantacyjny – czasami kobiety w tym czasie odczuwają lekki ból / skurcze w macicy;
    plamienie implantacyjne – mała ilość krwi (zazwyczaj bardzo jasnej) widoczna około 7-10 dni po owulacji;3

O Boże tak się boje teraz...
    albo sobie też wkręcam albo delikatnie mnie pobolewa w srodku..tak ćmi...

no ale to chyba dobrze no nie?
    do którego lekarza chodzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 10:26

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    no ale to chyba dobrze no nie?
    do którego lekarza chodzisz?
    No dobrze by było aby to było to;)!!
    Ja chodze do Śliwki ale nie było go teraz i inseminacje robił mi Wójcik
    Nie miałabym do kogo napisać nawet teraz bo Ś chyba nie ma a Wójcik kazał i zrobic to badanie progesteronu w piatek i wyslac mu wyniki i do dnia dzisiejszego mi nie odpisal;)

Chyba że mu wyslę smsa że mam to plamienie i co teraz?:) czy to bez sensu?

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    No dobrze by było aby to było to;)!!
    Ja chodze do Śliwki ale nie było go teraz i inseminacje robił mi Wójcik
    Nie miałabym do kogo napisać nawet teraz bo Ś chyba nie ma a Wójcik kazał i zrobic to badanie progesteronu w piatek i wyslac mu wyniki i do dnia dzisiejszego mi nie odpisal;)

Chyba że mu wyslę smsa że mam to plamienie i co teraz?:) czy to bez sensu?
    ja byłam teraz w sobotę u dr Ś wiec już wrócił :)możesz do niego napisac :)

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    ja byłam teraz w sobotę u dr Ś wiec już wrócił :)możesz do niego napisac :)
    ooo super;) dobrze wiedzieć to zaraz mu napiszę

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    ooo super;) dobrze wiedzieć to zaraz mu napiszę
    daj znać co Ci odpowiedział :)

Hałasianka lubi tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bazylku, jest lepiej, mam nadzieje,że po dzisiejszej wizycię będzie jeszcze lepiej! Musze wierzyć w mój Skarb.

Tak mam niedoczynność. O nim wiem od Ciebie, zastanawiałam się nad pójściem do kliniki, i wiedziałam,że jeżeli się zdecyduje to na pewno będzie Gameta, a jak pow. Mi o Ś to poszłam od razu do niego. Potem czytałam dobre opinie o Skweresie, ale nie żałuje :)
    Hehe, ja tam się powstrzymałam i nic mu nie zasugerowałam w moim leczeniu, choć miałam ochotę :p ale jak widać nie obraziłby się na mnie.

Lena w kupie raźniej, mam nadzieje,że trzęsące się ze strachu przed wizytą, po wyjdziemy mega szczęśliwe. Kciuki! A Ty na którą idziesz?

Hałasianka no niestety tak to jest, że teraz już wszystkim będziemy się martwić. Ale póki co nie masz czym, jeśli to faktycznie implantacja to tylko się cieszyć :) mam nadzieje,że plamienie się nie powtórzy i wytrzymasz jeszcze te pare dni we względnym ;) spokoju. Mega kciuki!! A Ś jest, dziś do niego idę. I o plamieniu nie pisz, chyba że faktycznie się powtórzy, bo póki co to było jednorazowo. Jeśli Cię to męczy to napisz Ś ten progesteron, ale myślę, że wynik jest ok.
    O już Ci Kotek dobrze poradził :p

Hałasianka lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Asiu, tak, to była prawdopodobnie ciąża pozamaciczna. Prawdopodobnie, bo coś było w jajowodzie i bardzo długo spadająca beta na to wskazywała.
    Beta hcg rosła bardzo powoli. W 19 dniu po owulacji wynosiła... 49. Z tego co czytałam to za mało jak na ten dzień. Potem przyrastała, po prawie tygodniu powtórzyłam i był spadek. W międzyczasie miałam OGROMNY ból z krzyżu. Ale taki, że nie mogłam ani leżeć, ani siedzieć. Na maksa bolała mnie głowa - ciśnienie było tak wysokie, że mi ją rozsadzało. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam i jakoś nie wierzyłam, że to zdrowy objaw ciąży...

Ja jutro też idę na wizytę :)

Dziękuje Ci za odpowiedź. No u mnie beta od razu wysoka i przyrost też ok.
    Dziś wszystko sie okaże. No i bardzo licze na bliźniaki!! a mój M się boi i liczy,że jednak nie :P
    A Ty o której idziesz? Znowu forumki w jednym dniu będą ;)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• lena7 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze jestem po wizycie! u mnie wszystko ok..czekam na wiesci od Was! :)

Asia87, kotek87 lubią tę wiadomość

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Dzięki Bazylku, jest lepiej, mam nadzieje,że po dzisiejszej wizycię będzie jeszcze lepiej! Musze wierzyć w mój Skarb.

Tak mam niedoczynność. O nim wiem od Ciebie, zastanawiałam się nad pójściem do kliniki, i wiedziałam,że jeżeli się zdecyduje to na pewno będzie Gameta, a jak pow. Mi o Ś to poszłam od razu do niego. Potem czytałam dobre opinie o Skweresie, ale nie żałuje :)
    Hehe, ja tam się powstrzymałam i nic mu nie zasugerowałam w moim leczeniu, choć miałam ochotę :p ale jak widać nie obraziłby się na mnie.

Lena w kupie raźniej, mam nadzieje,że trzęsące się ze strachu przed wizytą, po wyjdziemy mega szczęśliwe. Kciuki! A Ty na którą idziesz?

Hałasianka no niestety tak to jest, że teraz już wszystkim będziemy się martwić. Ale póki co nie masz czym, jeśli to faktycznie implantacja to tylko się cieszyć :) mam nadzieje,że plamienie się nie powtórzy i wytrzymasz jeszcze te pare dni we względnym ;) spokoju. Mega kciuki!! A Ś jest, dziś do niego idę. I o plamieniu nie pisz, chyba że faktycznie się powtórzy, bo póki co to było jednorazowo. Jeśli Cię to męczy to napisz Ś ten progesteron, ale myślę, że wynik jest ok.
    O już Ci Kotek dobrze poradził :p
    Tzn nie chciałam mu niczego sugerować tylko tak powiedziałam, ale on chyba tak zrozumiał ze u mnie tez ma to zastosować, no ale potraktował to uśmiechem :)
    umieram z ciekawości, pisz nam tu zaraz po wizycie :)

mój M się wczoraj upił i nie miał siły na seksy dopiero dziś rano a lekarz mówił ze od sb-pn mamy działac a my działaliśmy pt,sb, ndz i dziś rano mam nadzieje że wystarczy.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w drodze, po drodze zahacze i invimed by odebrać wyniki męża. W brzuchu mnie skręca z nerwów.

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Melduje ze jestem po wizycie! u mnie wszystko ok..czekam na wiesci od Was! :)
    jesteś w ciązy tak? który tydz?

lprkgu9rfbd20u5x.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ