Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia87 nie czytaj internetów, wyjdź na spacer i korzystaj z pogody. Fasolka na pewno ma się dobrze. Myśl pozytywnie, będzie dobrze
:*
Asia87 lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Asia87 trzymam kciuki żeby było wszystko ok
na pewno dr Ś na to coś poradzi
chorujesz na niedoczynność tarczycy?
a powiedz mi to ode mnie słyszałaś że dr Ś jest świetny czy inne osoby tez Ci mówiły?
Nie bądź zła ale jak byłam to mówię do dr Ś a ostatnio zaszła w ciąże dziewczyna która do Pana chodzi i brała aromeki że się bardzo cieszę a on mówi "Ja też bardzo się cieszę", ale że aromek u mnie jest niepotrzebny
troche głupotę palnęłam, ale się zasmiał megaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 15:53
-
Kurcze dziewczyny tarczyca wyszla mi bardzo niska ( 0,066 przy normie 0,27-4.20), biore steryd, a ide do Wójcika, bo mojego nie ma, boje sie ze kaze mi odstawic, z drugiej str. czytam ze we wczesnej ciazy tsh moze byc bardzo niskie...w googlach zalecaja przy niskim tsh oznaczyc ft3 i ft4, jutro chyba to zrobie razem z beta i prg.
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
dziewczyny pomocy...własnie byłam w toalecie i na papierze była czerwona ( zywo czerwona) plamka krwi ( wielkosci grochu). czy to plamienie implantacyjne? czy coś nie tak??
czytalam o tym wcześniej że to może byc to ale się boję teraz...
inseminacja byla 04.07 więc dziś jest 7 dzień po IUIkotek87 lubi tę wiadomość
LAURA -
Hałasianka wrote:dziewczyny pomocy...własnie byłam w toalecie i na papierze była czerwona ( zywo czerwona) plamka krwi ( wielkosci grochu). czy to plamienie implantacyjne? czy coś nie tak??
inseminacja byla 04.07 więc dziś jest 7 dzień po IUI
III. 2016r - początek starań
VI.2017r. - Gameta Gdynia
Jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna
08.01.2018 - cb
09-12.2018 3podejscia IUI
04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
17.07.2019 - start IVF krótki protokół
29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
14.02.2022 -5 FET-10dpt-262,5 U/I, 12 dpt-603 U/I, 16 dpt-3162,9 U/I, 22 dpt-24847,9 U/I, 26dpt-55594,4 U/I
22.03.2022 jest ❤️ CRL 1,63cm
11.04.2922 CRL 4,2cm
23.06.2022 USG połówkowe - wszystko ok - chłopiec 452gr. -
Hałasianka wrote:dziewczyny pomocy...własnie byłam w toalecie i na papierze była czerwona ( zywo czerwona) plamka krwi ( wielkosci grochu). czy to plamienie implantacyjne? czy coś nie tak??
inseminacja byla 04.07 więc dziś jest 7 dzień po IUI -
kotek87 wrote:jak najbardziej mogło to być plamienie implantacyjne
Plamienie implantacyjne jest to lekkie krwawienie lub plamienie, które występuje w wyniku zagnieżdżenia się zarodka w macicy. Plamienie implantacyjne jest słabe, jasno czerwone bądź brązowe i zazwyczaj występuje około 7-10 dni od owulacji, czyli około tydzień przed termin spodziewanej miesiączki. Plamienie implantacyjne występuje u około 20 – 30% kobiet w ciąży.
Objawy, które mogą być znakiem zagnieżdżenia to:
lekki ból implantacyjny – czasami kobiety w tym czasie odczuwają lekki ból / skurcze w macicy;
plamienie implantacyjne – mała ilość krwi (zazwyczaj bardzo jasnej) widoczna około 7-10 dni po owulacji;
O Boże tak się boje teraz...
albo sobie też wkręcam albo delikatnie mnie pobolewa w srodku..tak ćmi...
kotek87 lubi tę wiadomość
LAURA -
Hałasianka wrote:No właśnie czytam o tym i tu też tak piszą:
Plamienie implantacyjne jest to lekkie krwawienie lub plamienie, które występuje w wyniku zagnieżdżenia się zarodka w macicy. Plamienie implantacyjne jest słabe, jasno czerwone bądź brązowe i zazwyczaj występuje około 7-10 dni od owulacji, czyli około tydzień przed termin spodziewanej miesiączki. Plamienie implantacyjne występuje u około 20 – 30% kobiet w ciąży.
Objawy, które mogą być znakiem zagnieżdżenia to:
lekki ból implantacyjny – czasami kobiety w tym czasie odczuwają lekki ból / skurcze w macicy;
plamienie implantacyjne – mała ilość krwi (zazwyczaj bardzo jasnej) widoczna około 7-10 dni po owulacji;3
O Boże tak się boje teraz...
albo sobie też wkręcam albo delikatnie mnie pobolewa w srodku..tak ćmi...
no ale to chyba dobrze no nie?
do którego lekarza chodzisz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 10:26
-
kotek87 wrote:no ale to chyba dobrze no nie?
do którego lekarza chodzisz?
Ja chodze do Śliwki ale nie było go teraz i inseminacje robił mi Wójcik
Nie miałabym do kogo napisać nawet teraz bo Ś chyba nie ma a Wójcik kazał i zrobic to badanie progesteronu w piatek i wyslac mu wyniki i do dnia dzisiejszego mi nie odpisal;)
Chyba że mu wyslę smsa że mam to plamienie i co teraz?czy to bez sensu?
kotek87 lubi tę wiadomość
LAURA -
Hałasianka wrote:No dobrze by było aby to było to;)!!
Ja chodze do Śliwki ale nie było go teraz i inseminacje robił mi Wójcik
Nie miałabym do kogo napisać nawet teraz bo Ś chyba nie ma a Wójcik kazał i zrobic to badanie progesteronu w piatek i wyslac mu wyniki i do dnia dzisiejszego mi nie odpisal;)
Chyba że mu wyslę smsa że mam to plamienie i co teraz?czy to bez sensu?
-
Dzięki Bazylku, jest lepiej, mam nadzieje,że po dzisiejszej wizycię będzie jeszcze lepiej! Musze wierzyć w mój Skarb.
Tak mam niedoczynność. O nim wiem od Ciebie, zastanawiałam się nad pójściem do kliniki, i wiedziałam,że jeżeli się zdecyduje to na pewno będzie Gameta, a jak pow. Mi o Ś to poszłam od razu do niego. Potem czytałam dobre opinie o Skweresie, ale nie żałuje
Hehe, ja tam się powstrzymałam i nic mu nie zasugerowałam w moim leczeniu, choć miałam ochotę :p ale jak widać nie obraziłby się na mnie.
Lena w kupie raźniej, mam nadzieje,że trzęsące się ze strachu przed wizytą, po wyjdziemy mega szczęśliwe. Kciuki! A Ty na którą idziesz?
Hałasianka no niestety tak to jest, że teraz już wszystkim będziemy się martwić. Ale póki co nie masz czym, jeśli to faktycznie implantacja to tylko się cieszyćmam nadzieje,że plamienie się nie powtórzy i wytrzymasz jeszcze te pare dni we względnym
spokoju. Mega kciuki!! A Ś jest, dziś do niego idę. I o plamieniu nie pisz, chyba że faktycznie się powtórzy, bo póki co to było jednorazowo. Jeśli Cię to męczy to napisz Ś ten progesteron, ale myślę, że wynik jest ok.
O już Ci Kotek dobrze poradził :p
Hałasianka lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Czara wrote:Asiu, tak, to była prawdopodobnie ciąża pozamaciczna. Prawdopodobnie, bo coś było w jajowodzie i bardzo długo spadająca beta na to wskazywała.
Beta hcg rosła bardzo powoli. W 19 dniu po owulacji wynosiła... 49. Z tego co czytałam to za mało jak na ten dzień. Potem przyrastała, po prawie tygodniu powtórzyłam i był spadek. W międzyczasie miałam OGROMNY ból z krzyżu. Ale taki, że nie mogłam ani leżeć, ani siedzieć. Na maksa bolała mnie głowa - ciśnienie było tak wysokie, że mi ją rozsadzało. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam i jakoś nie wierzyłam, że to zdrowy objaw ciąży...
Ja jutro też idę na wizytę
Dziękuje Ci za odpowiedź. No u mnie beta od razu wysoka i przyrost też ok.
Dziś wszystko sie okaże. No i bardzo licze na bliźniaki!! a mój M się boi i liczy,że jednak nie
A Ty o której idziesz? Znowu forumki w jednym dniu będąSynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Asia87 wrote:Dzięki Bazylku, jest lepiej, mam nadzieje,że po dzisiejszej wizycię będzie jeszcze lepiej! Musze wierzyć w mój Skarb.
Tak mam niedoczynność. O nim wiem od Ciebie, zastanawiałam się nad pójściem do kliniki, i wiedziałam,że jeżeli się zdecyduje to na pewno będzie Gameta, a jak pow. Mi o Ś to poszłam od razu do niego. Potem czytałam dobre opinie o Skweresie, ale nie żałuje
Hehe, ja tam się powstrzymałam i nic mu nie zasugerowałam w moim leczeniu, choć miałam ochotę :p ale jak widać nie obraziłby się na mnie.
Lena w kupie raźniej, mam nadzieje,że trzęsące się ze strachu przed wizytą, po wyjdziemy mega szczęśliwe. Kciuki! A Ty na którą idziesz?
Hałasianka no niestety tak to jest, że teraz już wszystkim będziemy się martwić. Ale póki co nie masz czym, jeśli to faktycznie implantacja to tylko się cieszyćmam nadzieje,że plamienie się nie powtórzy i wytrzymasz jeszcze te pare dni we względnym
spokoju. Mega kciuki!! A Ś jest, dziś do niego idę. I o plamieniu nie pisz, chyba że faktycznie się powtórzy, bo póki co to było jednorazowo. Jeśli Cię to męczy to napisz Ś ten progesteron, ale myślę, że wynik jest ok.
O już Ci Kotek dobrze poradził :p
umieram z ciekawości, pisz nam tu zaraz po wizycie
mój M się wczoraj upił i nie miał siły na seksy dopiero dziś rano a lekarz mówił ze od sb-pn mamy działac a my działaliśmy pt,sb, ndz i dziś rano mam nadzieje że wystarczy.
-
nick nieaktualny