Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które brały encorton: czy też się tak źle czułyście po nim? Biorę dopiero 3 dzień, a mdli mnie cały czas jakbym zjadła coś nieświeżego :/ jak sobie z tym radzić? help!!

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak - raczej międzynarodowe bo nazwisko nie jest tez polskie i krótkie ...ale nie Brajan czy co - raczej Oskar, Artur, Marek, podoba mi sie tez Maksymilian i Teodor :)

Bazylku - ja brałam metypred i bardzo mnie mdlilo po tym g@#%* nic nie pomagało tylko odstawienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:02

taka_jedna lubi tę wiadomość

• Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Dziewczyny, które brały encorton: czy też się tak źle czułyście po nim? Biorę dopiero 3 dzień, a mdli mnie cały czas jakbym zjadła coś nieświeżego :/ jak sobie z tym radzić? help!!
    Bazylkove u mnie bardzo woda się zatrzymuje po encortonie i tyję.. Mdłości po nim nie miałam także nie pomogę. Dużą dawkę bierzesz?

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka32 wrote:
    Ciasteczko też się cały czas nad tym zastanawiam, chyba fajnie jakby pasowało do nazwiska. Na razie biorę pod uwagę Piotruś (i najbardziej mi się podoba ale sąsiadom z góry właśnie urodził się Piotruś i chyba głupio teraz :( ) i Krzyś....ale saaaaama nie wiem :(
    A Wy chcielibyście bardziej polskie czy międzynarodowe?
    Krzysztof :) moje od zawsze wymarzone imię dla syna :) no cóż... Już się nie spełni :)) ale jak się zdecydujecie to piękne imię :))

HanaMontana lubi tę wiadomość

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Krzysztof :) moje od zawsze wymarzone imię dla syna :) no cóż... Już się nie spełni :)) ale jak się zdecydujecie to piękne imię :))
    Mi sie podoba, ale M odrzucił bo ma zle skojarzenia, tak jak kilka moich typów ...

Ja brałam odpowiednik 20 mg wiec dawka spora ... aaaa i włosy mi wypadały garściami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:10

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Halasianko, ja rozważam czy po prostu nie spać ze zwykłym małym jaskiem miedzy kolanami. Znajomi polecają śmietnik Tommee, faktycznie pieluszki prawie nie śmierdzą. 1 wkład wystarcza na ok. 1 miesiac.

Marysiu, podoba mi sie Twoja zasada :D Ja całe życie kierowałam sie zasada, że jeśli jakieś jedzenie nie leżało na podłodze dłużej niż 3 sekundy, to tak jakby nigdy nie spadło :P Musimy sobie sprawić taka łapkę do podnoszenia rzeczy, jakiej używają starsi ludzie!

Czyli tylko Zola i Marzenka wizytują w tym tygodniu?
    Dzieki Lenonki :) zatem wybrałam dobry. Zobaczymy jak się u na sprawdzi. M i tak że swoim zboczeniem będzie to wyrzuca często wiec nie będzie stało i smierdzialo kilka dni. Fajnie ze na miesiac wystarcza wkład bo myślalam że na krócej.

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Brałam długo encorton kiedyś na te jelita a teraz przed IVF metypred i na mnie on akurat działal dobrze, lepiej niż encorton bo to straszny syf. Niestety... Na każdego działa inaczej ale encorton zazwyczaj ma wiele skutków ubocznych.

• Aśka32 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Tak - raczej międzynarodowe bo nazwisko nie jest tez polskie i krótkie ...ale nie Brajan czy co - raczej Oskar, Artur, Marek, podoba mi sie tez Maksymilian i Teodor :)

OOoooooooooo mi też mega Maksio i Teoś :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

17u9wn156sojx8bm.png
    qdkkx1hpxlesbore.png
    starania od 09.2016 Gameta Gdynia
    18.07.2018 - 2 ICSI
    FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491 <3
    FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mi sie podoba, ale M odrzucił bo ma zle skojarzenia, tak jak kilka moich typów ...

Ja brałam odpowiednik 20 mg wiec dawka spora ... aaaa i włosy mi wypadały garściami
    Mi też wypadaly włosy na masę niestety. Ale mam taki nadmiar całe szczęście że nic nie było widać tylko w domu dywany się robiły wszędzie haha. Ja brałam 4 mg więc mało ale encorton kiedyś 20 właśnie i to był dramat

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Bazylkove u mnie bardzo woda się zatrzymuje po encortonie i tyję.. Mdłości po nim nie miałam także nie pomogę. Dużą dawkę bierzesz?

Biorę 2x1 tabletce czyli 10 mg w sumie, teraz doczytałam że to ENCORTOLON już nic nie wiem :/

No nic, trzeba będzie przez to przejść najwyżej poproszę dr o zmianę na ten metypred.

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadło mnie przeziębienie, co na ból gardła naturalnego i skutecznego polecacie?

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Dopadło mnie przeziębienie, co na ból gardła naturalnego i skutecznego polecacie?
    Io

Raz dziebnie czosnek pokrojony na chleb, do picia mleko z miodem, imbir cytryna miod woda mi pomoglo

Jak tam Dziewczyny z tymi krwiakami? Jak sie czujecie? U mnie odpukac spokoju oprocz brazowych nieraz plamien ale tylko na papierze ciagle lezenie jest meczace jak sovie z tym radzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Halasianko, ja rozważam czy po prostu nie spać ze zwykłym małym jaskiem miedzy kolanami. Znajomi polecają śmietnik Tommee, faktycznie pieluszki prawie nie śmierdzą. 1 wkład wystarcza na ok. 1 miesiac.

Marysiu, podoba mi sie Twoja zasada :D Ja całe życie kierowałam sie zasada, że jeśli jakieś jedzenie nie leżało na podłodze dłużej niż 3 sekundy, to tak jakby nigdy nie spadło :P Musimy sobie sprawić taka łapkę do podnoszenia rzeczy, jakiej używają starsi ludzie!

Czyli tylko Zola i Marzenka wizytują w tym tygodniu?
    Ja 4 stycznia u Ś bardzo decydujaca wizyta powinno byc serduszko i co z krwiakiem,,,,

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Prenalen kup sobie tam jest czosnek, miód i maliny.Na pewno nie zaszkodzi ;)
    na ból gardła możesz psikać tantum verde i nie zastanawiaj sie tylko to rób bo najgorzej jak sie potem rozkręci, ja tak mialam niestety.
    do nosa jest Rihno Argent( z jonami srebra bezpieczny) i do gardła tez Arghentin z jonami srebra psikacz.
    Musisz wysłać M do apteki po zapasy ;)
    no i super sa inhalacje jezeli masz nebulizaor w domu, z soli hipertonicznej najlepiej- musisz kupic fiolki Nebu Dose.

• Tinka1 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky1 wrote:
    Io

Raz dziebnie czosnek pokrojony na chleb, do picia mleko z miodem, imbir cytryna miod woda mi pomoglo

Jak tam Dziewczyny z tymi krwiakami? Jak sie czujecie? U mnie odpukac spokoju oprocz brazowych nieraz plamien ale tylko na papierze ciagle lezenie jest meczace jak sovie z tym radzicie?

Ja 2 stycznia mam wizyte u Cz. Plamiłam ostatnio przez tydzień ale od wczoraj spokój. Mega boję się tej wizyty...

qb3cx1hpt5if3uh6.png
  • Millaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:

Ojejjjj, tak się przeraziłam Twoim wpisem, ponieważ ja od jutra zaczynam "przygodę" z Encortonem. Czy masz jeszcze jakieś dolegliwości? Jaką dawkę bierzesz? Czy masz zlecenie z powodu wysokich komórek NK?

• Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady dziewczyny, małż już wysłany do apteki :)

Hałasianka lubi tę wiadomość

roloej285tga0xf7.png
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Dzięki za rady dziewczyny, małż już wysłany do apteki :)
    powodzenia;)) daj znac jakby co to będziemy ratować dalej;))

Marzenka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka1 wrote:
    Ja 2 stycznia mam wizyte u Cz. Plamiłam ostatnio przez tydzień ale od wczoraj spokój. Mega boję się tej wizyty...
    Tinka jedzuemy na tym samym wozku ;) damy rade ja dopiero 4 stycznia

• HanaMontana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky1 wrote:
    Tinka jedzuemy na tym samym wozku ;) damy rade ja dopiero 4 stycznia
    Ja raz mam plamienie a raz krwawienie,ale w ilościach ktore mnie "nie przerażają". Wizytę miałam w piątek, z dzieckiem ok, kolejną będę mieć 7 lub 9 stycznia. Powodzenia dziewczyny!

jox6uay3upmmwlxb.png

f2w33e3komkrz3sv.png

starania od 09.2015 r.
    Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
    Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
    I, II, III IUI - :(
    I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
    ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
    II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
    ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
    FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ