Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
lena7 wrote:Ale śliczne dzieciaczki!! :-*
Ja kocham pajace!! Także każda mama woli co innego
Ja kiedyś wypralam normalnie w 30 stopniach body z hm i się skurczyły, reklamowałam kupiłam te same wypralam ręcznie i znowu to samo ( i znowu zadeklarowałam)
także można też trafić i w hm na badziewie..a właśnie ! Eszkilu nie możesz zareklamować??
Niestety. Wyraznie napisane, ze nie prac w pralce
Lenonki, napisze do Ciebie jak Dziecię przestanie wyć
Gameta Gdynia od 2016 r. -
A ja mam mieszane uczucia :p piszą raczej że nie ma żadnych badań potwierdzających że to działa, a raczej że w niektórych przypadkach może zaszkodzić :p .Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka -
Też to czytałam, że nadmiar ananasa działa skorczogennie na macicę..ale.to chyba chodzi o duży nadmiar
ja jadłam plasterek dziennie ( bez rdzenia) od dnia transferu.
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ale piękne te dzieciaki
wow
) już nie będę się powtarzać bo dziewczyny mnie ubiegły w zachwytach ale popieram w 1000000 %
)).
Lenonki jak zwykle full profeska w liście zakupów tym razem wózek na tapecie. Szok))))
Ja to jak normalny zwykły ludz pojechałam do sklepu popatrzeć, dotknąć, Pani robi prezentacje i tyle. W domu myślę czy jest mi przeznaczony i mam haha a tu.... Nie ma lipy)) szacun
)
HanaMontana, taka_jedna, Lenonki lubią tę wiadomość
LAURA -
Lenonki, Hałasianka ma rację - full profeska jak zawsze kiedy się za coś wezmiesz
Szczerze mówiąc, mimo że wybór mam za sobą to ledwo potrafię odpowiedzieć na któreś z Twoich znaków zapytania
Wiem tylko, że ja w gondoli nie mam pasów bezpieczeństwa i w żadnym z oglądanych przeze mnie wózków nie było.
Co do kół, objechalismy dwie hurtownie i wszedzie panie zdecydowanym głosem mówiły - pompowane! owszem, mogą pęknąć, ale zdarza się to rzadko. A żelowe mają podobno baardzo małą amortyzację, a nie chcemy, zeby dziecko czuło każdy kamyczek. Na szczęście, pani w sklepie, w ktorym wiedziałam, że dokonam wyboru powiedziała, że mogę wybrać obojętnie jaki model wózka, a przy realizowaniu mojego zamówienia mogą się "pomylić" i dać mi pompowane koła, mimo ze standardowo wózek miałby żelowe.
Przy łatwości podbijania dodałabym jeszcze ten system w kołach (nie pamietam nazwy), który gwarantuje, że przy podbiciu koła zachowają takie ustawienie, jakie miały przed.
Poza tym, mimo ze ogromnie podobały mi się wózki całe z ekoskóry, to miałam je stanowczo odradzone w przypadku rodzenia wiosną, jako że dziecko w lato będzie się bardzo pocić mimo tej wentylacji. Dlatego ostatecznie mam tylko elementy ekoskóry.
W swoich notatkach miałam jeszcze zanotowane to, żeby zwracać uwagę, czy budka cicho się składa i rozkłada.
A co do ciuszków, marcowo-kwietniowe rodzące, jakie ciuszki na wyjście ze szpitala i pierwsze spacerki kupujecie?
I jeszcze głupie pytanie, rodząc w marcu co powinnam kupić do gondoli? Jakąś mini kołderkę i poduszkę czy spiworek? Czy spiworki są tylko do spacerówek? Wiem, prostackie pytanie, ale w rękawie mam jeszcze dużo takich
Aaa! i kolejne głupie.
Wytłumaczcie róznicę:
tu link do śpioszków-
https://www.limango-outlet.pl/lamino/spioszki-w-kolorze-granatowym-2-6734746
tu link do pajacyka-
https://www.piccolino-sklep.pl/pajacyk-niemowlecy-sea-world-pinokio-5130.html
Gdzie tu róznica? Czym jest jedno i drugie? I to i to jest tylko do spania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 00:35
Lenonki lubi tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Marzenka, ktoś tu pomylił nazwy - oba linki to pajace. Śpiochy zasadniczo nie mają rękawów tylko takie „szelki”. Więc i jedno i drugie jest tym samym.
Co do śpiworków - trudno coś doradzic, bo w marcu moze byc -10 jak i +15. Warto mieć choć jeden zimowy kombinezon, a do samego wózka śpiworek - my mamy polarowy firmy Lodger i jest super.Marysia90 lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Lenonki wrote:Pajace się ciężko ubiera? Kurde, a ja mam ich całą stertę, bo słyszałam, że są najlepsze do spania, z tego względu, że są jednoczęściowe i nie ma konieczności zakładania skarpetek, które ciągle się zsuwają
Do śpioszków trzeba założyć body, więc na zimę ok, ale latem wydaje mi się, że może być za ciepło. Ja bluzy i sweterki kupiłam z myślą o wiośnie, żeby nie zakładać jakiś grubych kombinezonów, tylko coś cieńszego i pod spód właśnie sweterek.
Aśka jak widzisz dużo zależy od pory roku. No i ja jestem teoretykiem, a Nika już praktykiem
Ciasteczko, w szkole rodzenia intymne pytania indywidualne możesz zadać po zajęciach, ale ogólnie wszyscy strzelają pytaniami przy innych i ma to też swoje dobre strony, bo czasem można się dowiedzieć czegoś ważnego, a ja nawet nie pomyślałabym, żeby o to zapytać. Teraz tak sobie myślę, że pewnie idealnie by było gdyby połowa zajęć była grupowa, a połowa indywidualnaA Ty ile masz spotkań? U mnie w szkole jest 10 x 1h15 min.
Przepraszam za wprowadzenie w błąd - to faktycznie może być na odwrót.
Pewnie mi się popierdoliło bo to pierwsze jest super jako piżamka i stąd skojarzenie że to śpiochy.
Pozdrawiam z nicnego karmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 04:12
-
Anovi wrote:A ja mam mieszane uczucia :p piszą raczej że nie ma żadnych badań potwierdzających że to działa, a raczej że w niektórych przypadkach może zaszkodzić :p .
Ja w udanym cyklu jadłam 3 plastry całe dzienniepo pozytywnym teście odstawiłam, żeby nie kusić losu.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Właśnie siedzę na obciążeniu glukoza. Czekam do 9. 20 na ostatnie pobranie. Ale była taka masakra po 30 min od wypicia tego że autentycznie myślałam że zejdę. Leżałam 30 min u męża na kolanach na tym gownianym plastikowym krzesełku wbijajacym się w brzuch, w uszach mi piszczalo i nic nie widziałam. Parę sek i bym zemdlala. Masakra!! Nie sądziłam że aż tak zareaguje. A mała w brzuchu jak dostała ten wyrzut cukru to krecila się w kółko i kopala tak że myślałam że wyskoczy. Teraz już lepiej trochę tylko mdli. Co za koszmar!!LAURA
-
O właśnie! Śpiochów też nie cierpię!
Marysia, ja z mala wyszłam na pierwszy spacer w dzień kobiet i byla ubrana w misiowy kombinezon, na to koc i na wierzch przykrycie na gondole. Pod misiem było samo body.
Halasianko współczujęHałasianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ciasteczko, Marysia dziękuję za Wasze opinie, wprowadziłam na liście stosowne zmiany
Marysiu, jak długo będziesz czekała na wózek? Odnośnie ubranek zimowych, to ja kupiłam kombinezon i najwyżej dodatkowo przykryję małego. Nie chcę kupować śpiworka na miesiąc, licz, że przez pierwsze 2 tygodnie i tak się nie wychodzi. Czyli młody ze szpitala zostanie wyniesiony w body+półśpioszki/pajac, kombinezonie, przykryty kocykiem/kołderką minky i położna mówiła, żeby na fotelik narzucić pieluchę, aby zminimalizować dużą różnicę temperatur. No i samochód ma zostać wcześniej nagrzany.
Nika, ja też mam problem ze śpioszkami i za każdym razem jak słyszę tą nazwę, to muszę się chwilę zastanowić, które toA Ty jak się czujesz fizycznie po porodzie?
Hałasianko, współczuję, miałam tak samo. Musiałam wejść do pustego punktu zabiegowego i położyć się na kozetce. Pielęgniarka jak wróciła, to mało nie zeszła na zawałKciuki za wyniki! Daj znać jak już będą.
Dziewczyny, &&&
Piątek: Zola monitoring do IUI, Lucky wizyta serduszkowa u Ś., Anovi wizyta przed crio
Sobota: Marzenka wizyta u L., Bazylkove wizyta przed crio, Pini OGTT
Zola89 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Dzień dobry w piątek!
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty!Zola89, Aśka32, Anovi, HanaMontana, agm lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Lenonki wykreśl mnie z jutrzejszej wizyty u L., jetem za bardzo chora, nie mam siły na jeżdżenie
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty && -
Serio aż tak źle na tym badaniu glukozy? Trochę mnie przestraszyłyście bo planuję iść sama... W ogóle się zastanawiam czy to nie za szybko? Wizytę mam w środę i dr chciała mieć wyniki, ale na początku się zastanawiała czy to już. Ostatecznie zleciła badanie. Może powinnam iść później? Wyjdzie coś?
Spiochy to jest coś co mi się kompletnie nie podoba... -
nick nieaktualnyHejka.. kciuki za wizyty !!
Hałasianko - dzielna Tydalas radę ! Okropne to badanie...
Marzenko - zdroweczka zycze - kuruj sie!!
Pytanko / czy któraś z Was miała bóle wątroby ? Mnie boli jak sie położę na prawy bokza tydz bad to zrobię i wątrobowe ...
-
Lenonki wrote:Ciasteczko, Marysia dziękuję za Wasze opinie, wprowadziłam na liście stosowne zmiany
Marysiu, jak długo będziesz czekała na wózek? Odnośnie ubranek zimowych, to ja kupiłam kombinezon i najwyżej dodatkowo przykryję małego. Nie chcę kupować śpiworka na miesiąc, licz, że przez pierwsze 2 tygodnie i tak się nie wychodzi. Czyli młody ze szpitala zostanie wyniesiony w body+półśpioszki/pajac, kombinezonie, przykryty kocykiem/kołderką minky i położna mówiła, żeby na fotelik narzucić pieluchę, aby zminimalizować dużą różnicę temperatur. No i samochód ma zostać wcześniej nagrzany.
Nika, ja też mam problem ze śpioszkami i za każdym razem jak słyszę tą nazwę, to muszę się chwilę zastanowić, które toA Ty jak się czujesz fizycznie po porodzie?
Hałasianko, współczuję, miałam tak samo. Musiałam wejść do pustego punktu zabiegowego i położyć się na kozetce. Pielęgniarka jak wróciła, to mało nie zeszła na zawałKciuki za wyniki! Daj znać jak już będą.
Dziewczyny, &&&
Piątek: Zola monitoring do IUI, Lucky wizyta serduszkowa u Ś., Anovi wizyta przed crio
Sobota: Marzenka wizyta u L., Bazylkove wizyta przed crio, Pini OGTTja wyszłam i myślałam że nie ma gdzie a potem te miłe pielęgniarki mówiły że mogłam przyjść się położyć na kozetke. Dobrze ze wyrzrumalam cudem. Na czczo miałam 100, mówiły że dobrze więc mam nadzieję że będzie ok.
LAURA -
Pini wrote:Serio aż tak źle na tym badaniu glukozy? Trochę mnie przestraszyłyście bo planuję iść sama... W ogóle się zastanawiam czy to nie za szybko? Wizytę mam w środę i dr chciała mieć wyniki, ale na początku się zastanawiała czy to już. Ostatecznie zleciła badanie. Może powinnam iść później? Wyjdzie coś?
Spiochy to jest coś co mi się kompletnie nie podoba...
I weź sobie tą cytryne i wodę do picia potem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 11:51
LAURA -
Marzenka, cholender jeszcze Ciebie tak trzyma? To faktycznie lepiej posiedzieć w domu, tym bardziej, że ostatnio pogoda nie rozpieszcza. Sprawdzałam dzisiaj wizyty do L. i widziałam, że jakaś się zwolniła w sobotę, ale nie pomyślałam, że to nasza Marzenka
Ciasteczko, Ty zwalczyłaś przeziębienie? Widzę, że teraz wątroba doszłaNo jak nie urok to...
Pini, każda inaczej przechodzi badanie OGTT. My z Marysią robiłyśmy tego samego dnia i ona zniosła to dużo lepiej. Ja też byłam sama i jeśli słabo się będziesz czuła to trzymaj się blisko punktu pobrań, żeby w razie czego położyć się na kozetce. Badanie należy wykonać między 24 a 28 tc wiec u Ciebie myślę, że jest ok. Gdybyś była na zwolnieniu to mogłabyś pójść we wtorek i wtedy nie byłoby dylematówhihi
Hałasianko, z palca wyszło 100? Z tego co zauważyłam to potem na czczo z żyły wynik jest niższy. Oby, bo w ciąży norma jest do 92.PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Wszystko ok! Moje królewny jajniki w normie, endometrium 10mm, wyniki wzorowe :p. Leki dopochwowo estrofem i luteina,doustnie duphaston. 10.stycznia przygarnia my kropka
w sumie nie dostałam żadnego acadru ani przeciwzakrzepowych. Też nie miałyście?
Pogawedzilam z Ś o ananasie, pogadaliśmy o badaniach chwilkę i uznaliśmy, że bez sensu. Działanie na endometrium i implantację niepotwierdzone żadne, za to potwierdzone działanie na dehydrogenazę w wątrobie, i w nieznanej,niestandaryzowany dawce w formie ananasa bromelaina ma trudny do przewidzenia wpływ na metabolizm hormonów. Wiec nie będę go jadła.
Ah dziewczyny,sama nie wiem co mam czuć...czuję nadzieję ale i się hamuje...nie chce się za bardzo ekscytować...Aśka32, Lunitari, kinga27.30, agm, Justyna87, Lenonki lubią tę wiadomość
Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka