Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
lena7 wrote:Ale śliczne dzieciaczki!! :-*
Ja kocham pajace!! Także każda mama woli co innego
Ja kiedyś wypralam normalnie w 30 stopniach body z hm i się skurczyły, reklamowałam kupiłam te same wypralam ręcznie i znowu to samo ( i znowu zadeklarowałam
)
także można też trafić i w hm na badziewie..a właśnie ! Eszkilu nie możesz zareklamować??
Niestety. Wyraznie napisane, ze nie prac w pralce
Lenonki, napisze do Ciebie jak Dziecię przestanie wyć

Gameta Gdynia od 2016 r. -
A ja mam mieszane uczucia :p piszą raczej że nie ma żadnych badań potwierdzających że to działa, a raczej że w niektórych przypadkach może zaszkodzić :p .Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200
💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka -
Też to czytałam, że nadmiar ananasa działa skorczogennie na macicę..ale.to chyba chodzi o duży nadmiar
ja jadłam plasterek dziennie ( bez rdzenia) od dnia transferu.
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn
-
Ale piękne te dzieciaki
wow
) już nie będę się powtarzać bo dziewczyny mnie ubiegły w zachwytach ale popieram w 1000000 %
)).
Lenonki jak zwykle full profeska w liście zakupów tym razem wózek na tapecie. Szok
))))
Ja to jak normalny zwykły ludz pojechałam do sklepu popatrzeć, dotknąć, Pani robi prezentacje i tyle. W domu myślę czy jest mi przeznaczony i mam haha a tu.... Nie ma lipy
)) szacun
)
HanaMontana, taka_jedna, Lenonki lubią tę wiadomość
LAURA
-
Lenonki, Hałasianka ma rację - full profeska jak zawsze kiedy się za coś wezmiesz
Szczerze mówiąc, mimo że wybór mam za sobą to ledwo potrafię odpowiedzieć na któreś z Twoich znaków zapytania 
Wiem tylko, że ja w gondoli nie mam pasów bezpieczeństwa i w żadnym z oglądanych przeze mnie wózków nie było.
Co do kół, objechalismy dwie hurtownie i wszedzie panie zdecydowanym głosem mówiły - pompowane! owszem, mogą pęknąć, ale zdarza się to rzadko. A żelowe mają podobno baardzo małą amortyzację, a nie chcemy, zeby dziecko czuło każdy kamyczek. Na szczęście, pani w sklepie, w ktorym wiedziałam, że dokonam wyboru powiedziała, że mogę wybrać obojętnie jaki model wózka, a przy realizowaniu mojego zamówienia mogą się "pomylić" i dać mi pompowane koła, mimo ze standardowo wózek miałby żelowe.
Przy łatwości podbijania dodałabym jeszcze ten system w kołach (nie pamietam nazwy), który gwarantuje, że przy podbiciu koła zachowają takie ustawienie, jakie miały przed.
Poza tym, mimo ze ogromnie podobały mi się wózki całe z ekoskóry, to miałam je stanowczo odradzone w przypadku rodzenia wiosną, jako że dziecko w lato będzie się bardzo pocić mimo tej wentylacji. Dlatego ostatecznie mam tylko elementy ekoskóry.
W swoich notatkach miałam jeszcze zanotowane to, żeby zwracać uwagę, czy budka cicho się składa i rozkłada.
A co do ciuszków, marcowo-kwietniowe rodzące, jakie ciuszki na wyjście ze szpitala i pierwsze spacerki kupujecie?
I jeszcze głupie pytanie, rodząc w marcu co powinnam kupić do gondoli? Jakąś mini kołderkę i poduszkę czy spiworek? Czy spiworki są tylko do spacerówek? Wiem, prostackie pytanie, ale w rękawie mam jeszcze dużo takich
Aaa! i kolejne głupie.
Wytłumaczcie róznicę:
tu link do śpioszków-
https://www.limango-outlet.pl/lamino/spioszki-w-kolorze-granatowym-2-6734746
tu link do pajacyka-
https://www.piccolino-sklep.pl/pajacyk-niemowlecy-sea-world-pinokio-5130.html
Gdzie tu róznica? Czym jest jedno i drugie? I to i to jest tylko do spania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 00:35
Lenonki lubi tę wiadomość

08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Marzenka, ktoś tu pomylił nazwy - oba linki to pajace. Śpiochy zasadniczo nie mają rękawów tylko takie „szelki”. Więc i jedno i drugie jest tym samym.
Co do śpiworków - trudno coś doradzic, bo w marcu moze byc -10 jak i +15. Warto mieć choć jeden zimowy kombinezon, a do samego wózka śpiworek - my mamy polarowy firmy Lodger i jest super.
Marysia90 lubi tę wiadomość

Gameta Gdynia od 2016 r. -
To może ja coś pomieszałam z nazewnictwem. Myślałam że śpiochy to takie ubranko na całość dziecka, a pajac to te głupie igrodniczki ze stopami - tego właśnie nie lubimy i nie używamy.Lenonki wrote:Pajace się ciężko ubiera? Kurde, a ja mam ich całą stertę, bo słyszałam, że są najlepsze do spania, z tego względu, że są jednoczęściowe i nie ma konieczności zakładania skarpetek, które ciągle się zsuwają
Do śpioszków trzeba założyć body, więc na zimę ok, ale latem wydaje mi się, że może być za ciepło. Ja bluzy i sweterki kupiłam z myślą o wiośnie, żeby nie zakładać jakiś grubych kombinezonów, tylko coś cieńszego i pod spód właśnie sweterek.
Aśka jak widzisz dużo zależy od pory roku. No i ja jestem teoretykiem, a Nika już praktykiem
Ciasteczko, w szkole rodzenia intymne pytania indywidualne możesz zadać po zajęciach, ale ogólnie wszyscy strzelają pytaniami przy innych i ma to też swoje dobre strony, bo czasem można się dowiedzieć czegoś ważnego, a ja nawet nie pomyślałabym, żeby o to zapytać. Teraz tak sobie myślę, że pewnie idealnie by było gdyby połowa zajęć była grupowa, a połowa indywidualna
A Ty ile masz spotkań? U mnie w szkole jest 10 x 1h15 min.
Przepraszam za wprowadzenie w błąd - to faktycznie może być na odwrót.
Pewnie mi się popierdoliło bo to pierwsze jest super jako piżamka i stąd skojarzenie że to śpiochy.
Pozdrawiam z nicnego karmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 04:12
-
Anovi wrote:A ja mam mieszane uczucia :p piszą raczej że nie ma żadnych badań potwierdzających że to działa, a raczej że w niektórych przypadkach może zaszkodzić :p .
Ja w udanym cyklu jadłam 3 plastry całe dziennie
po pozytywnym teście odstawiłam, żeby nie kusić losu.

2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy
Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Właśnie siedzę na obciążeniu glukoza. Czekam do 9. 20 na ostatnie pobranie. Ale była taka masakra po 30 min od wypicia tego że autentycznie myślałam że zejdę. Leżałam 30 min u męża na kolanach na tym gownianym plastikowym krzesełku wbijajacym się w brzuch, w uszach mi piszczalo i nic nie widziałam. Parę sek i bym zemdlala. Masakra!! Nie sądziłam że aż tak zareaguje. A mała w brzuchu jak dostała ten wyrzut cukru to krecila się w kółko i kopala tak że myślałam że wyskoczy. Teraz już lepiej trochę tylko mdli. Co za koszmar!!LAURA

-
O właśnie! Śpiochów też nie cierpię!
Marysia, ja z mala wyszłam na pierwszy spacer w dzień kobiet i byla ubrana w misiowy kombinezon, na to koc i na wierzch przykrycie na gondole. Pod misiem było samo body.
Halasianko współczuję
Hałasianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn
-
Ciasteczko, Marysia dziękuję za Wasze opinie, wprowadziłam na liście stosowne zmiany

Marysiu, jak długo będziesz czekała na wózek? Odnośnie ubranek zimowych, to ja kupiłam kombinezon i najwyżej dodatkowo przykryję małego. Nie chcę kupować śpiworka na miesiąc, licz, że przez pierwsze 2 tygodnie i tak się nie wychodzi. Czyli młody ze szpitala zostanie wyniesiony w body+półśpioszki/pajac, kombinezonie, przykryty kocykiem/kołderką minky i położna mówiła, żeby na fotelik narzucić pieluchę, aby zminimalizować dużą różnicę temperatur. No i samochód ma zostać wcześniej nagrzany.
Nika, ja też mam problem ze śpioszkami i za każdym razem jak słyszę tą nazwę, to muszę się chwilę zastanowić, które to
A Ty jak się czujesz fizycznie po porodzie?
Hałasianko, współczuję, miałam tak samo. Musiałam wejść do pustego punktu zabiegowego i położyć się na kozetce. Pielęgniarka jak wróciła, to mało nie zeszła na zawał
Kciuki za wyniki! Daj znać jak już będą.
Dziewczyny, &&&
Piątek: Zola monitoring do IUI, Lucky wizyta serduszkowa u Ś., Anovi wizyta przed crio
Sobota: Marzenka wizyta u L., Bazylkove wizyta przed crio, Pini OGTT
Zola89 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Dzień dobry w piątek!

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty!
Zola89, Aśka32, Anovi, HanaMontana, agm lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Lenonki wykreśl mnie z jutrzejszej wizyty u L., jetem za bardzo chora, nie mam siły na jeżdżenie

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty && -
Serio aż tak źle na tym badaniu glukozy? Trochę mnie przestraszyłyście bo planuję iść sama... W ogóle się zastanawiam czy to nie za szybko? Wizytę mam w środę i dr chciała mieć wyniki, ale na początku się zastanawiała czy to już. Ostatecznie zleciła badanie. Może powinnam iść później? Wyjdzie coś?
Spiochy to jest coś co mi się kompletnie nie podoba...

-
nick nieaktualnyHejka.. kciuki za wizyty !!
Hałasianko - dzielna Ty
dalas radę ! Okropne to badanie...
Marzenko - zdroweczka zycze - kuruj sie!!
Pytanko / czy któraś z Was miała bóle wątroby ? Mnie boli jak sie położę na prawy bok
za tydz bad to zrobię i wątrobowe ...
-
Dobrze ze cie położyliLenonki wrote:Ciasteczko, Marysia dziękuję za Wasze opinie, wprowadziłam na liście stosowne zmiany

Marysiu, jak długo będziesz czekała na wózek? Odnośnie ubranek zimowych, to ja kupiłam kombinezon i najwyżej dodatkowo przykryję małego. Nie chcę kupować śpiworka na miesiąc, licz, że przez pierwsze 2 tygodnie i tak się nie wychodzi. Czyli młody ze szpitala zostanie wyniesiony w body+półśpioszki/pajac, kombinezonie, przykryty kocykiem/kołderką minky i położna mówiła, żeby na fotelik narzucić pieluchę, aby zminimalizować dużą różnicę temperatur. No i samochód ma zostać wcześniej nagrzany.
Nika, ja też mam problem ze śpioszkami i za każdym razem jak słyszę tą nazwę, to muszę się chwilę zastanowić, które to
A Ty jak się czujesz fizycznie po porodzie?
Hałasianko, współczuję, miałam tak samo. Musiałam wejść do pustego punktu zabiegowego i położyć się na kozetce. Pielęgniarka jak wróciła, to mało nie zeszła na zawał
Kciuki za wyniki! Daj znać jak już będą.
Dziewczyny, &&&
Piątek: Zola monitoring do IUI, Lucky wizyta serduszkowa u Ś., Anovi wizyta przed crio
Sobota: Marzenka wizyta u L., Bazylkove wizyta przed crio, Pini OGTT
ja wyszłam i myślałam że nie ma gdzie a potem te miłe pielęgniarki mówiły że mogłam przyjść się położyć na kozetke. Dobrze ze wyrzrumalam cudem. Na czczo miałam 100, mówiły że dobrze więc mam nadzieję że będzie ok.
LAURA
-
Sama nie idź raczej. A badanie robi się między 25-28tyg.ja dziś skończyłam 28 więc na ostatnią chwilę. Dziewczyny robiły chyba w 26.Pini wrote:Serio aż tak źle na tym badaniu glukozy? Trochę mnie przestraszyłyście bo planuję iść sama... W ogóle się zastanawiam czy to nie za szybko? Wizytę mam w środę i dr chciała mieć wyniki, ale na początku się zastanawiała czy to już. Ostatecznie zleciła badanie. Może powinnam iść później? Wyjdzie coś?
Spiochy to jest coś co mi się kompletnie nie podoba...
I weź sobie tą cytryne i wodę do picia potem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 11:51
LAURA
-
Marzenka, cholender jeszcze Ciebie tak trzyma? To faktycznie lepiej posiedzieć w domu, tym bardziej, że ostatnio pogoda nie rozpieszcza. Sprawdzałam dzisiaj wizyty do L. i widziałam, że jakaś się zwolniła w sobotę, ale nie pomyślałam, że to nasza Marzenka

Ciasteczko, Ty zwalczyłaś przeziębienie? Widzę, że teraz wątroba doszła
No jak nie urok to...
Pini, każda inaczej przechodzi badanie OGTT. My z Marysią robiłyśmy tego samego dnia i ona zniosła to dużo lepiej. Ja też byłam sama i jeśli słabo się będziesz czuła to trzymaj się blisko punktu pobrań, żeby w razie czego położyć się na kozetce. Badanie należy wykonać między 24 a 28 tc wiec u Ciebie myślę, że jest ok. Gdybyś była na zwolnieniu to mogłabyś pójść we wtorek i wtedy nie byłoby dylematów
hihi
Hałasianko, z palca wyszło 100? Z tego co zauważyłam to potem na czczo z żyły wynik jest niższy. Oby, bo w ciąży norma jest do 92.PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Wszystko ok! Moje królewny jajniki w normie, endometrium 10mm, wyniki wzorowe :p. Leki dopochwowo estrofem i luteina,doustnie duphaston. 10.stycznia przygarnia my kropka
w sumie nie dostałam żadnego acadru ani przeciwzakrzepowych. Też nie miałyście?
Pogawedzilam z Ś o ananasie, pogadaliśmy o badaniach chwilkę i uznaliśmy, że bez sensu. Działanie na endometrium i implantację niepotwierdzone żadne, za to potwierdzone działanie na dehydrogenazę w wątrobie, i w nieznanej,niestandaryzowany dawce w formie ananasa bromelaina ma trudny do przewidzenia wpływ na metabolizm hormonów. Wiec nie będę go jadła.
Ah dziewczyny,sama nie wiem co mam czuć...czuję nadzieję ale i się hamuje...nie chce się za bardzo ekscytować...
Aśka32, Lunitari, kinga27.30, agm, Justyna87, Lenonki lubią tę wiadomość
Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200
💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka