Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, pomóżcie proszę.
Jakie ćwiczenia na wzmocnienie mięśni brzucha (?) a przede wszystkim kręgosłupa można wykonywać w stanie permanentnego uważania na siebie w ciąży. Ja generalnie mam cały czas traktować ciążę jak chorobę i BARDZO się oszczędzać, żeby nie wywołać krwawienia...
Ale kręgosłup mam wrażenie, że zaraz mi pęknie z bólu. Śpię z kołdrą zwinięta w rulon, żeby zapewnić prawidłowe ułożenie podczas snu na boku. Jak jestem w pracy, chodzę, siadam, wstaję. Jak jestem w domu staram się dużo leżeć. Więc jest i ruch i odpoczynek. Mięśnie proste brzucha bolą mnie jakby po mega serii brzuszków.
Czy to tak będzie? Doszedł mi ból bioder i pachwin. Rano wstaję z łóżka jak emerytka.
Czy to się wszystko już tak rozciąga na rak wczesnym etapie jak mój? Czy mam uważać i umówić sie do fizjoterapeuty?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualny
-
Anovi wrote:Halasinka spokojnie, nikt nie da ci raczej od razu insuliny
dostaniesz glukometr ,zeszycik i będziesz sprawdzać poziomy do kolejnej kontroli
LAURA -
Marysia90 wrote:Ciasteczko, to ja ewidentnie mam gorsze wyniki. Ostatnio się mąż nastarał dla mnie i zrobiłmi dietetyczny gulasz. I po tych staraniach miałam glukozę 160
Nie biorę insuliny, dopiero będę te wyniki pokazywać pani diabetolog w przyszłym tygodniu. O 3 w nocy ostatnio miałam trochę ponad 80.
Co do tego przykrywania małego i ubierania go na wyjścia to trochę masakra. Marzec to taki mało przewidywalny miesiąc co do pogody. A te śpiworki są różne na różne pory roku?
Hałasianko, ja na czczo miałam 86, 1h po 144, 2 h po 160. Trzymam kciuki, żeby nie stwierdzili u Ciebie cukrzycy!LAURA -
nick nieaktualnyMarzenka85 wrote:Póki co odpukać nie rozkręca się ale nadal jest. Wzięłam nospe i leże.
-
Lucky1 wrote:Marzenka lez i odpoczywaj nie wstawaj ja po krwawienie miałam plamienia brązowe i bolał brzuch a krwiak się wchlonal jakich rozmiarów miałaś na ostatniej wizycie i gdzie był ??
-
Pini, w takim razie myślę, że to rozsądne podejście, żeby jednak zaczekać z glukozą. Lekarz pewnie nawet nie będzie pamiętał. I te 6 dni potwierdza się przy każdym usg? Ja też miałam późniejszą owulację, ale u mnie w rezultacie praktycznie się wyrównało z OM. Tylko nogi krótsze o tydzień - po ojcu
Dobrze, że to nie dziewczynka
Ciasteczko, L. nie wystawi Tobie zwolnienia na 5 tygodni, bo powyżej 30 dni zaczyna się czepiać ZUS. Ja na luty nie jestem jeszcze umówiona, ale widzę w portalu pacjenta, że ma wolne wizyty 13 i 14.02 więc zadzwoń na infolinie, jeśli ich nie widzisz przez neta.
Marysia, ja kupiłam kombinezon używany, bo faktycznie będzie potrzebny pewnie tylko na miesiąc, albo i krócej. Już nie pamiętam w którym roku, ale w którąś majówkę chodziłam w krótkim rękawkuPoniżej moja zdobycz za całe 5 zł
Na żywo wygląda ślicznie, to taki misiu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cac6eca01be.jpg
Teraz doczytałam jeszcze o śpiworkach i myślałam, że kupuje się je na konkretny rozmiar, tak jak kombinezon, a widzę, że jednak mają duży zakres cm, więc może faktycznie kupię i wystarczy jeszcze na kolejną zimęPCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczynki. Dawno mnie nie bylo, nie czytalam postow ale mam nadzieje, ze u was ok. Wszystkiego najlepszego na nowy rok- ciąż i zdrowych dzieci
U mnie niestety srednie wyniki ostatnich badań.
Chcialabym zrobic polowkowe u jakiegos innego lekarza niz obecny i zastanawiam sie czy macie kogos do polecenia z Trójmiasta?
Na dodatek jak widac malo czasu na termin bo zaczynam 19 tydzień.
Ktos, cos wie, moze kogos polecic?
-
Zola, a wcześniej miałaś lepsze wyniki w tym dc i na tych samych lekach? Szanse cały czas są. Pamiętam, że Eszkilu opowiadała, że lekarz stwierdził brak szans na owulację i w tym samym cyklu powstała Ula
Lucky, super! Wstawiaj suwaczek
Bazylkove, czyli tylko Ty wizytujesz jutro. Masz wszystkie kciuki tylko dla siebie
Kinga, mnie też na początku II trymestru bolał kręgosłup i nawet przez chwilę męczyłam się z rwą kulszową (ból jakby w środku pośladka). Tak dokuczało, że nie dało się ruszyć bez syknięcia z bólu. Potem po prostu samo przeszło. Na początku myślałam, że to może być wina materaca, chociaż porządny i nowy, ale skoro mi przeszło to jednak była wina ciążyBiodra i pachwiny to też standard. Jeśli nie przejdzie Tobie w ciągu najbliższych tygodni to wtedy możesz zacząć się martwić
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny4me wrote:Czesc dziewczynki. Dawno mnie nie bylo, nie czytalam postow ale mam nadzieje, ze u was ok. Wszystkiego najlepszego na nowy rok- ciąż i zdrowych dzieci
Chcialabym zrobic polowkowe u jakiegos innego lekarza niz obecny i zastanawiam sie czy macie kogos do polecenia z Trójmiasta?
Ktos, cos wie, moze kogos polecic?Gdynia - cena 200 i też daje płytkę
Byłam w Inv i czytalas jak mnie dr potraktował ... na nfz ..,Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:05
4me lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:Lenonki - mam !!! Love You !!! 13/02
przez tel! Kochana - ha bede od teraz przez Ciebie umawiać
thx
Lubię takie rzeczy organizacyjne, więc wal śmiało
Marzenka, jak się czujesz? Odwołaną wizytę u L. zastąpiłaś inną? Mogę podsunąć Tobie jakiś termin hehehea do Ś. kiedy idziesz? Lepiej kontrolować te plamienia.
4me, polecam dr Mężyk. Byłam u niej na usg genetycznym, połówkowym i niedługo idę na III trymestru. Kilka dziewczyn z forum też u niej było i również są zadowolone. Przyjmuje w Gamecie i CM Nowe Orłowo. Polecam to drugie bo trochę taniej i dostaniesz płytkę z nagraniemCiasteczko777, 4me, Justyna87 lubią tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyOooo kochana bede wpierw Ciebie pytać o wolne terminy do dr L
i wtedy umawiać przez tel
Dziękuje !
4me - zadzwoń do obu dr i podpytaj o terminyja dr M nie załapałam wtedy wolnego terminu ale też chciałam iść do niej lub do dr Leszcz. I teraz idę do niej też na usg 3 trym.
Lenonki, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLenonki wrote:Zola, a wcześniej miałaś lepsze wyniki w tym dc i na tych samych lekach? Szanse cały czas są. Pamiętam, że Eszkilu opowiadała, że lekarz stwierdził brak szans na owulację i w tym samym cyklu powstała Ula
Lucky, super! Wstawiaj suwaczek
Bazylkove, czyli tylko Ty wizytujesz jutro. Masz wszystkie kciuki tylko dla siebie
Kinga, mnie też na początku II trymestru bolał kręgosłup i nawet przez chwilę męczyłam się z rwą kulszową (ból jakby w środku pośladka). Tak dokuczało, że nie dało się ruszyć bez syknięcia z bólu. Potem po prostu samo przeszło. Na początku myślałam, że to może być wina materaca, chociaż porządny i nowy, ale skoro mi przeszło to jednak była wina ciążyBiodra i pachwiny to też standard. Jeśli nie przejdzie Tobie w ciągu najbliższych tygodni to wtedy możesz zacząć się martwić
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Czesc dziewczynki. Dawno mnie nie bylo, nie czytalam postow ale mam nadzieje, ze u was ok. Wszystkiego najlepszego na nowy rok- ciąż i zdrowych dzieci
Ktos, cos wie, moze kogos polecic?4me, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
LAURA -
Dzieki dziewczyny.Zawsze mozna na Was liczyc :*
Tak wlasnie zrobie, zobacze kto ma szybciej wolny termin.
po adresie przypomnialo mi sie ze w pierwszej ciazy moj lekarz polecał mi wlasnie Leszczyńska na prentalneWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:23
Ciasteczko777, Hałasianka, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Lenonki wrote:Zola, a wcześniej miałaś lepsze wyniki w tym dc i na tych samych lekach? Szanse cały czas są. Pamiętam, że Eszkilu opowiadała, że lekarz stwierdził brak szans na owulację i w tym samym cyklu powstała Ula
W ogóle Dziewczyny poradzcie mi może. Co mowilyscie w pracy jak trzeba było na wizyty jeździć? Jak wizyta była raz w miesiącu to zawsze coś wymyslalam i brałam dzień wolnego. Dziś wzięłam l4 od doktora, we wtorek kolejna wizyta i może się okaże że będzie trzecia wizyta w przyszłym tygodniu. Ja już nie wiem co mam zmyslac, a każdy dopytujeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:23
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
U mnie w pracy najpierwej wiedziała szefowa, jak powiedziałam o co chodzi była bardzo wyrozumiała i mam trochę taryfy ulgowej. Z czasem powiedziałam reszcie załogi i wszyscy są za mną i jak muszę się zamienić w pracy albo wziąć wolne to nikt nic nie mówi, nie narzeka. Szczerość nieraz popłaca.
Zola89 lubi tę wiadomość
Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka -
Zresztą jak nie chcesz to nie trzeba tłumaczyć. Sprawy zdrowotne albo prywatne i nic komu do tego
Zola89 lubi tę wiadomość
Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka