Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNika - poproszę o namiar
Marysia - jaka focia / ślicznysuper że Synek ładnie rośnie i sie obrócił
!! I już tylko 4 wizyty do końca
Ty nie bierzesz insuliny- czy będziesz mieć poród wywołany szybciej ?
Bazylku / nie smutaj!! życzę Ci abyś jak najszybciej musiała tracić głowę nad wyprawką!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 15:43
Marysia90 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jak zaakceptujesz to wyślę Ci namiary na pana fizjoterapeutę na priv.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Marysiu przesłodki!
Bazylku doczekasz się!
Melduję, że zęby wszystkie zdrowe, cieszę się jak nigdyUmówiłam się na kamień za miesiąc i kolejny przegląd. Pani doktor zdziwiła się, że jestem w 5 miesiącu, bo nic nie widać. A mi się wydaje, że mój brzuch jest całkiem spory, chyba tylko ja go widzę
Aśka zapisałam się na jutro na usg piersi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 15:58
Zola89, Aśka32, Marysia90, HanaMontana, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko, jutro się dowiem, czy będzie konieczna insulina, bo na wcześniejszej wizycie u pani diabetolog okazało się, ze miałam zły glukometr, także dopiero jutro idę z wynikami z dobrego glukometru. Zobaczymy, strach się bać.
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Marysia śliczny❤
Bazylku na Ciebie też przyjdzie pora, już niedługo, wierzę w to i trzymam za Ciebie kciuki!!Marysia90 lubi tę wiadomość
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
nick nieaktualnyMarysia90 wrote:Ciasteczko, jutro się dowiem, czy będzie konieczna insulina, bo na wcześniejszej wizycie u pani diabetolog okazało się, ze miałam zły glukometr, także dopiero jutro idę z wynikami z dobrego glukometru. Zobaczymy, strach się bać.
jak zły glukometr ? Ja mam Accucheck i śmiga aż miło (trochę drogie igły).
Mi moja dr mówiła ze jeżeli bez insu to raczej nie wywołują wcześniej porodu .. bardzo sie tym martwię
Ja diabet mam w czw .. -
Dostałam pierwszy glukometr w przychodzi u lekarza ogólnego. Pani diabetolog złapała się za głowę jak go zobaczyła, bo podobno podaje złe wartości. I rzeczywiście, bo wczesniej miałam kazdy wynik mega super, a teraz bywa różnie.
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
nick nieaktualnyMarysia90 wrote:Dostałam pierwszy glukometr w przychodzi u lekarza ogólnego. Pani diabetolog złapała się za głowę jak go zobaczyła, bo podobno podaje złe wartości. I rzeczywiście, bo wczesniej miałam kazdy wynik mega super, a teraz bywa różnie.
-
Marysia90 wrote:Aśku, cieszę się, że mały Hal zdrowo rośnie!
Co do wizyty u dentysty, możemy dostawać normalne znieczulenie?
Takajedna, kciuki pozostają zaciśniete!
Mój maluszek zdrowo rośnie. Martwiłam się, że może przez cukrzycę będzie za dużo ważył, ale doktor mówi, że jest ok. Ma 1559 g! Przekręcił się już główką w dół, czego się w zasadzie spodziewałam, bo ostatnio czułam pierwsze kopniaki wyżej brzucha, więc to pewnie nózki się ruszałyNo i ciary mnie przeszły, jak pani w rejestracji zapisała mnie już na wszystkie wizyty do porodu i mimo, że są co dwa tygodnie to zostało ich tylko 4! Brr!
Załączam zdjęcie mojego syneczka
https://zapodaj.net/eeb416a9d3807.jpg.html
PS. nie wiem jak robicie, żeby zdjęcie wyswietliło się od razu.)) wow
Śliczny)
Gratuluję
Znieczulenie u dentysty jest dla ciężarnych bez adrenaliny poprostu i jest bezpieczneLAURA -
Ja wyszłam też od lekarza i mówi że po 11. 03 możemy się umawiać na c w Łodzi. Szyjka długa i wszystko ginekologicznie ok więc nie mam się martwić o przedwczesny poród. Przynajmniej tyle :)zobavzymy co na to ordynator w Łodzi. Jedziemy 30.01
Cukrzyca jest tak jak mowilyscie, w czwartek mam diabetologa ale podobno delikatnie przekroczone tylko więc uregulować można to dietą.4me, Lunitari, HanaMontana, Ciasteczko777, Lenonki, Anovi lubią tę wiadomość
LAURA -
Czesc dziewczynki! Za wasza poradą zadzwonilam i do Mezyk i do Leszczynskiej i u obu sa miejsca
I teraz nie wiem isc na te połówkowe juz jutro do Mezyk czy dopiero 18.01 do Leszczynskiej? To jeszcze 1,5 tygodnia, tyle czekania... No i to maja byc połówkowe a to juz bedzie 21+0 tydzien akurat.Nie za pozno?
Mam dylemat bo nie wiem czy nie za późno ale ta Leszczyńska do mnie bardziej przemawia. Moj lekarz tez ja polecal mi kiedys przy okazji innych badan. Za to Mezyk juz jutro, moze by mi te przepływy do maciczne obejrzała szybciej... Chociaż zdaniem mojego lekarza nic nie mozna na nie teraz pomoc juz i mozna tylko obserwowac... (domaciczne z jednej strony mam w dolnej granicy normy)
No nie wiem co robicco byscie zrobiły?
-
Wiecie co ja juz chyba przesadzam
zestresowalam sie po tej inf o przeplywach i teraz co jakis czas panikuje...
Mezyk ma dobre opinie- ide do niej bo wizyta juz jutro a chce wiedzieć co inny lekarz na moje przeplywy...
A jak pójdzie cos nie tak jutro to zawsze mi jeszcze leszczynska zostanie - ale to juz ostateczna ostatecznosc-trzech lekarzy to juz chyba przesada
Dzieki dziewczyny i sorry za zawracanie doopy takimi pytaniami
Halasianka czy dobrze rozumiem, ze Tobie sie jeszcze cukrzyca przyplatala???
Kurna wspolczuje bardzo. Mam nadzieje, ze jakas lajtowa wersja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 18:29
-
Ja też polecam dr M! bardzo fajna babka, a przy tym dokładna i taka konkretna. Właśnie chcę się umawiać do niej na usg III trymestru żeby złapać termin. Kiedy jest tak odpowiednio? 30 tydz?
Możecie polecić jakieś mądre książki/poradniki o niemowlakach, zostaniu mamą? Wiadomo, że książka swoje, a życie swoje, ale może jest coś fajnego co może przygotować choćby mentalnie? Powiem szczerze, że zaczynam się zastanawiać jak to będzie. Dziecko wywraca życie do góry nogami, a jednak przez tyle lat człowiek ma swoje przyzwyczajenia do wygody.4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny