Gameta Podzamcze Kielce
-
WIADOMOŚĆ
-
Mandi :) wrote:Gratulacje 😘nie martw się na zapas 🥰to w jaki sposób lekarz ocenia czy cykl sztuczny czy naturalny? I jak oceniasz doktora??
Ja po nieudanym transferze na sztucznym nie wierzyłam że może się udać na naturalnym, ale lekarz mówił w naturalnym cyklu organizm wytwarza tak jakby lepsze podłoże dla zarodka którego nie da się lekami "wyhodować". I zaufaliśmy i chyba dobrze na tym wyszliśmy 🙈❤️
Lekarz jest super, wszystko wytłumaczy, mogę pisać jak mnie coś niepokoi, odpisuje bardzo szybko, z chęcią zostałabym u niego do prowadzenia ciąży, ale niestety nie prowadzi ciąży w Gamecie, ma gaminet w Jędrzejowie podobno ale bardziej po drodze mi do Kielc. Ale napewno jak będziemy wracać po rodzeństwo to odrazu kierunek dr Biskup 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 14:32
Jaś 13.11.2022 💙 -
olanowak90x wrote:Cykl Sztuczny czyli od ok. 3dc bierze się estrofem co tak jakby zatrzuje owulacje, jeździ się na wizyty i jak endometrium jest już na odpowiednim poziome lekarz dodaje inne leki i wylicza kiedy będzie transfer, natomiast na naturalnym trzeba jeździć na wizyty żeby ocenić wielkość pęcherzyka, endometrium, później lekarz po owulacji zaprasza na wizytę czy napewno pęcherzyk pękł i po tym wylicza kiedy będzie transfer, na naturalnym po owulacji miałam dodany tylko progesteron.
Ja po nieudanym transferze na sztucznym nie wierzyłam że może się udać na naturalnym, ale lekarz mówił w naturalnym cyklu organizm wytwarza tak jakby lepsze podłoże dla zarodka którego nie da się lekami "wyhodować". I zaufaliśmy i chyba dobrze na tym wyszliśmy 🙈❤️
Lekarz jest super, wszystko wytłumaczy, mogę pisać jak mnie coś niepokoi, odpisuje bardzo szybko, z chęcią zostałabym u niego do prowadzenia ciąży, ale niestety nie prowadzi ciąży w Gamecie, ma gaminet w Jędrzejowie podobno ale bardziej po drodze mi do Kielc. Ale napewno jak będziemy wracać po rodzeństwo to odrazu kierunek dr Biskup 🙂
Hej, też miałabym do Ciebie pytanie
Czy cykl sztuczny w 1 transferze zalecał dr B. Czy Wy nalegaliscie?
Jestem przed wizytą przygotowującą do transferu a z roztargnienia nie zapytałam na jakim cyklu chce przeprowadzić transfer 🤦♀️
Do mnie przemawia naturalny, ale podejrzewam ze przy jednym ❄️ moze chcieć sztuczny🤔
Pozdrawiam 🥰🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
Morfologia plemników 5% ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Stymulacja (aromek, ovitrelle) ➡️ ciąża - puste 🥚 - łyżeczkowanie
Kolejne stymulacje x 4 - brak efektów
2021r. Gameta - Podzamcze
Powtórka badań ✅️
Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
7dpt - 4.14; 9dpt - 19.25; 12dpt - 140.52; 15dpt - 554.3; 17dpt - 1137.62
20 dpt (31.05) - usg - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, echo zarodka 🥰
15.06 - ❤️ 163 bmp, CRL 1.50 cm,
30.06 - ❤️ 164 bmp, CRL 3.00 cm,
Dotychczas - Brak powodu Niepowodzeń 🤷♀️ -
Mandi :) wrote:Chciałam was dopytać jakie macie AMH i TSH?
Hej:)
Ja mam 5.67 AMH I 1.99 tsh, też jestem u dr.B
Pozytywny, konkretny człowiek 🙂🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Powtórka badań ✅️
Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
klaudex89 wrote:Hej, też miałabym do Ciebie pytanie
Czy cykl sztuczny w 1 transferze zalecał dr B. Czy Wy nalegaliscie?
Jestem przed wizytą przygotowującą do transferu a z roztargnienia nie zapytałam na jakim cyklu chce przeprowadzić transfer 🤦♀️
Do mnie przemawia naturalny, ale podejrzewam ze przy jednym ❄️ moze chcieć sztuczny🤔
Pozdrawiam 🥰
W sumie my z mężem byliśmy zieloni w tej kwestii i nie wnikaliśmy, ale doktor zaczął odrazu przygotowanie do cyklu sztucznego. 🙂klaudex89 lubi tę wiadomość
Jaś 13.11.2022 💙 -
Ja też oddaje się w ręce doktora mam nadzieję, że się nie zawiodę bo już do niego chodziłam kiedyś robił mi drożność jajowodów po czym stwierdził że daje nam czas, ale my już długo się staraliśmy i chcieliśmy konkretów. Byliśmy w Warszawie miałam już stymulację i w szpitalu histeroskopię ,kilka miesięcy leczenia nic nie dało. Stwierdziłam z mężem, że nie ma na co czekać i wróciłam do kliniki z nadzieją na poczęcie za pomocą in vitro.
-
olanowak90x wrote:Tak jestem ❤️ ale narazie to jeszcze 100% szczęście nie ma może jak minie ten transfer to się chociaż trochę przestanę zamartwiać. Mąż uważa że mi to nie przejdzie i będzie tak do samego listopada 🙈 ale No cóż taka już ta nasza kobieca natura 😅
Udało się po 2 tramsferze, 1 był na cyklu sztucznym, ale ten szczęśliwy transfer udał się na cyklu naturalnym. Na co wg się nie nastawialiśmy 🙈
Tak jestem u dr Biskupa, jutro mam ostatnia wizytę.olanowak90x lubi tę wiadomość
-
Mandi :) wrote:Ja też oddaje się w ręce doktora mam nadzieję, że się nie zawiodę bo już do niego chodziłam kiedyś robił mi drożność jajowodów po czym stwierdził że daje nam czas, ale my już długo się staraliśmy i chcieliśmy konkretów. Byliśmy w Warszawie miałam już stymulację i w szpitalu histeroskopię ,kilka miesięcy leczenia nic nie dało. Stwierdziłam z mężem, że nie ma na co czekać i wróciłam do kliniki z nadzieją na poczęcie za pomocą in vitro.
To podobnie jak u Nas, z tym że My się staramy o 1 Bobasa z dotychczasowych badań konkretnych powodów niepłodności brak🤷♀️ tak jak pisałaś wcześniej wszystko książkowo, ale efektów nie ma, a staramy się 6 rok🤦♀️
Trzymam kciuki za Was✊😍
🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Powtórka badań ✅️
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
klaudex89 wrote:To podobnie jak u Nas, z tym że My się staramy o 1 Bobasa z dotychczasowych badań konkretnych powodów niepłodności brak🤷♀️ tak jak pisałaś wcześniej wszystko książkowo, ale efektów nie ma, a staramy się 6 rok🤦♀️
Trzymam kciuki za Was✊😍
O jejku to również bardzo długo zwłaszcza, że wszystko jest ok. A dopiero teraz zdecydowaliście o podejściu do in vitro??
Jakie badania miałaś wykonywane wcześniej??
Jutro mam wizytę jadę z wynikami badań i dowiem się czy od nowego cyklu mogę działać trzymajcie mocno kciuki ❤😊klaudex89 lubi tę wiadomość
-
Mandi :) wrote:Nie stresuj się na pewno wszystko jest dobrze i prawidłowo ❤, czekamy na wieści po wizycieJaś 13.11.2022 💙
-
olanowak90x wrote:Obyś miała rację, bo w poprzednim dnim tygodniu miałam lekkie brązowe upławy i już spanikowałam poleciałam na wizytę, niby lekarz mówił że wszystko dobrze, ale od wczoraj mam znowu i znowu strach 🙄 niby mówił ze lekkie plamienia mogą się pojawić i to normalne ale co innego jak to mówił a co innego jak to zobaczyłam 🙄🙄🙄
-
Mandi :) wrote:O jejku to również bardzo długo zwłaszcza, że wszystko jest ok. A dopiero teraz zdecydowaliście o podejściu do in vitro??
Jakie badania miałaś wykonywane wcześniej??
Jutro mam wizytę jadę z wynikami badań i dowiem się czy od nowego cyklu mogę działać trzymajcie mocno kciuki ❤😊
Z badań to miałam większość podstawowych z krwi, drożność x 2, test "Po", histopatologie endometrium, MTHFR itp:)
Większość mam opisane w stopce jak spojrzysz 🙂
Nie robiliśmy badań genetycznych ani immunologii a widzę że o tym dziewczyny dużo piszą, pewnie to jeszcze przed Nami 😉
🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Powtórka badań ✅️
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
Mandi :) wrote:Nic się nie martw, ponieważ może tak być od leków, które brałaś do in vitro a poza tym ja miałam plamienia z córką i urodziła się cała i zdrowa. Będzie dobrze 😊
Super ze u Ciebie skończyło się wszystko dobrze🥰, mam nadzieję że u mnie to też nic poważnego.Jaś 13.11.2022 💙 -
olanowak90x wrote:Właśnie leki biorę cały czas, więc może to wysoki progesteron, przez co ukrwione są naczynka i moga pękać. Tak gdzieś czytałam.
Super ze u Ciebie skończyło się wszystko dobrze🥰, mam nadzieję że u mnie to też nic poważnego. -
klaudex89 wrote:Zdecydowaliśmy się w zeszłym roku, a procedurę zaczęliśmy w tym. Jestem po stymulacji I po punkcji, obecnie czekamy na transfer, aczkolwiek mamy tylko 1 szanse w tej procedurze bo utrzymał się 1 zarodek 🙃
Z badań to miałam większość podstawowych z krwi, drożność x 2, test "Po", histopatologie endometrium, MTHFR itp:)
Większość mam opisane w stopce jak spojrzysz 🙂
Nie robiliśmy badań genetycznych ani immunologii a widzę że o tym dziewczyny dużo piszą, pewnie to jeszcze przed Nami 😉
Długo musisz czekać na transfer?? 😊 -
olanowak90x wrote:Właśnie leki biorę cały czas, więc może to wysoki progesteron, przez co ukrwione są naczynka i moga pękać. Tak gdzieś czytałam.
Super ze u Ciebie skończyło się wszystko dobrze🥰, mam nadzieję że u mnie to też nic poważnego.
Ja też plamiłam i lekarz pow, że to od progesteronu