Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Co tu się zadziało...
Ja dołączyłam do Gamety, ale na razie wszystko mi się wciąż przesuwa. Wciąż każą czekać... Bo po operacji, bo na badania, bo na dofinansowanie, teraz na kolejny okres...
Pierwszą wizytę miałam pod koniec sierpnia, a nadal nie dotarłam jeszcze do stymulacji.
No ale cóż... nie przyspieszę i sama sobie IVF nie zrobię ;p Liczę, że wiedzą co robią.
Mam nadzieję na rozpoczęcie stymulacji na koniec stycznie, jak dobrze pójdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 16:11
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4 lata starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
Przygotowania do IVF -
Cześć!
Jestem po pierwszej inseminacji w Gamecie Rzgów (ogólnie moja 4 IUI).
Wcześniej byłam stymulowana (Aromek, Ovitrelle), zaś tu P.R. podjął decyzję że próbujemy na naturalnym, zero leków, jedynie Tardyferon z powodu anemii i niskiego żelaza.
Czułam się zaopiekowana, o dziwo bolało troszkę, mam też plamienia.
Testuję za 14dni.
Trzymajcie kciuki!jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Anemia, bardzo niski poziom żelaza i czerwonych krwinek ⚠️
Łódź Salve:
I IUI AID 07.07.20 🍷
9dpi 16.07 beta 2,58
14 dpi 20.07 beta 0,28
05.08 HSG, oba jajowody drożne
II IUI - 31.08🍷
10 dpi 09.09 - 1,58
III IUI - 28.09🍷
11 dpi 08.10 - 0,71
Zmiana kliniki..
Gameta Rzgów
IV IUI - 16.12 🍷
14 dpi - 30.12 - brak
V IUI - 01.21 (?)
IN VITRO - 🤔 -
Madagaskar wrote:Proponuje zacząć czytać ze zrozumieniem 😉
Mieszkam 300 km od Gamety, Pani z rejestracji nie chciała połączyć mnie z lekarzem.
Zapytałam tylko czy któraś z dziewczyna miała badanie połówkowe u tego lekarza i otrzymała zdjęcie 3d.
Nic w tym złego, zwykłe pytanie jakich wiele tutaj 😉
Widziałam, że koleżanka szukała w tym roku m.in encortonu na forum do kupienia? Kurcze wydaje mi się, że takie rzeczy też przepisuje lekarz ze wskazania a nie kupuje się na lewo na forum 😆
Może pomóc? Bo mi został ❤️
Moge polecić dobrego immunologa? 🤪 -
KalaW wrote:Co tu się zadziało...
Ja dołączyłam do Gamety, ale na razie wszystko mi się wciąż przesuwa. Wciąż każą czekać... Bo po operacji, bo na badania, bo na dofinansowanie, teraz na kolejny okres...
Pierwszą wizytę miałam pod koniec sierpnia, a nadal nie dotarłam jeszcze do stymulacji.
No ale cóż... nie przyspieszę i sama sobie IVF nie zrobię ;p Liczę, że wiedzą co robią.
Mam nadzieję na rozpoczęcie stymulacji na koniec stycznie, jak dobrze pójdzie...KalaW lubi tę wiadomość
-
By_ann wrote:Cześć!
Jestem po pierwszej inseminacji w Gamecie Rzgów (ogólnie moja 4 IUI).
Wcześniej byłam stymulowana (Aromek, Ovitrelle), zaś tu P.R. podjął decyzję że próbujemy na naturalnym, zero leków, jedynie Tardyferon z powodu anemii i niskiego żelaza.
Czułam się zaopiekowana, o dziwo bolało troszkę, mam też plamienia.
Testuję za 14dni.
Trzymajcie kciuki!By_ann lubi tę wiadomość
-
Nadziejka wrote:Cześć dziewczyny. Jak wyglądają wizyty w Gamecie w czasie pandemii, wchodzimy tylko my ,czy mężowie mogą być obecni?
W zależności od sytuacji. Na niektórych wizytach konieczny jest mąż/partner (zgoda na procedurę,transfer itp.).
Zalecają by wchodzić samemu jednak mój lekarz nigdy nie robił problemów z tego powodu iż wszedł ze mną partner.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 15:36
08.2020 Ruszamy z długim protokołem
16.09 punkcja, pobrano 7 komórek, zapłodniło się 6
21.09 ET blastocysty
❄️❄️ ❄️ Na zimowisku -
Alicja83* wrote:W zależności od sytuacji. Na niektórych wizytach konieczny jest mąż/partner (zgoda na procedurę,transfer itp.).
Zalecają by wchodzić samemu jednak mój lekarz nigdy nie robił problemów z tego powodu iż wszedł ze mną partner. -
Alicja83* wrote:Zależy od lekarza . Wybrałaś już ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 17:36
-
Martoszka wrote:Koleżanka nie ma co robić i śledzi inne osoby 🤦♀️🤭
Dramat 🤦🏽♀️
Nie będę ciągnąć tej dyskusji bo to nie miejsce do tego, mam trochę więcej lat i rozumu w głowie od „Osoby”.Alicja83* lubi tę wiadomość
33 lata
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
Połówkowe ✅
-
Nadziejka wrote:Dr Kozarzewski9 zarodków w ramach Kd-jedna ciąża zakończona w 8 tc
11 transferowany zarodek córka (AZ)
12 ciąża zakończona 10t
Rodzeństwo in progress -
Martoszka wrote:Ja też już kończę tą zabawę z "osobą".
Powodzenia dziewczyny!
Ze starego składu zostałam tylko ja i One. My akurat mamy kontakt stały, prywatny, więc można opuścić forum🙂
Tak. Wszystkie dziewczyny ze starej gwardii odeszły, zostały tylko ultra stare🦖🦕😉
* proszę się szanować i nie pstrykać😌Martoszka, Alicja83*, Sunray lubią tę wiadomość
9 zarodków w ramach Kd-jedna ciąża zakończona w 8 tc
11 transferowany zarodek córka (AZ)
12 ciąża zakończona 10t
Rodzeństwo in progress -
Hej,
Czy następnego dnia po inseminacji dzwonił do Was lekarz z pytaniem czy wszystko ok?
Do mnie dziś dzwonił, jestem po 3 IUI w Salve i nigdy nikt do mnie nie dzwonił, a tu takie miłe zaskoczenie;)Anemia, bardzo niski poziom żelaza i czerwonych krwinek ⚠️
Łódź Salve:
I IUI AID 07.07.20 🍷
9dpi 16.07 beta 2,58
14 dpi 20.07 beta 0,28
05.08 HSG, oba jajowody drożne
II IUI - 31.08🍷
10 dpi 09.09 - 1,58
III IUI - 28.09🍷
11 dpi 08.10 - 0,71
Zmiana kliniki..
Gameta Rzgów
IV IUI - 16.12 🍷