Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Yuki wrote:A robiłyście ifv normalne, czy z mikroiniekcją plemnika?
Znajoma miała samo IVF, ale to nie była jej pierwsza procedura. -
Martoszka, niestety myślę, że już wszystkie wiemy, że nie jest łatwo
Właśnie różnie piszę o tym ICSI... teoretycznie powinno przynosić lepsze efekty.
Bella i jak sutek tych procedur? Udało się? -
Yuki wrote:Martoszka masz zdecydowaną rację, że ivf nie gwarantuje niczego. Nigdy nie można być pewnym jaki będzie rezultat. Dlatego zapewne te obawy. No i zastanawia mnie czy nie traktują pacjentek w sposób szablonowy, co ciężko stwierdzić tylko po swoich odczuciach i własnych wizytach.
Zmiana kliniki wiąże się z wykonywaniem wszystkich procedur od początku i upływie dodatkowego czasu.
One, tak. Raczej jestem zadowolona. Jako jedyny od razu zauważył w jak fatalnym stanie jest moje endometrium i natychmiast zaczął działać.Yuki lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
Yuki wrote:A robiłyście ifv normalne, czy z mikroiniekcją plemnika?
Ja jestem właśnie takim ewenementem i w ICSI moje komórki nie chcą współpracować z plemnikami i nie powstają żadne zarodki, a ze zwykłego IVF zawsze udaje mi się uzyskać jakieś blastki. Mój emek ma dobre wyniki nasienia, ale nie ma jakieś rewelacji. Przeszukałam neta, dlaczego tak się dzieje, że z ICSI nie ma zarodków, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi. Lekarz też nie wie dlaczego jest odwrotnie. Jeśli zdecydujesz się na zwykły IVF to w recepcji sprawdź dokładnie kwoty jakie masz zapłacić. Zwykły IVF jest 2000zł tańszy od ICSI i podobno pary baaaaardzo rzadką się na niego decydują, a w związku z tym w Gamecie mają tylko jeden formularz, na którym widnieje ICSI. W moim przypadku panie w recepcji były zdziwione, że klinika ma w ogóle w ofercie zwykły IVF i nieświadomie naliczyły mnie za ICSI.Yuki lubi tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Ewelina..nowa wrote:Cześć, jadę na transfer proszę trzymajcie kciuki.... 🍀✊🙏
Będzie dobrze Ewelinka ✊✊✊🍀🍀🍀🍀Ewelina..nowa lubi tę wiadomość
url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/ciazowe][/url]
06.2020 Gameta Rzgów
21.09.2020 ET blastocysty
12.2020 FET
04.2021 histeroskopia 💪
05.2021 FET
06.2021 FET
02. 2022 start II procedura Gameta Gdynia
11.3. punkcja
19.09 transfer zarodka po badaniu PGT-a🍀 (intralipid ,Atosiban ,accofil,encorton, prograf , fraxiparina)
29.09- 10 dpt Beta 268
11.10 - 22 dpt- mamy
22.11 Sanco - zdrowa dziewczynka 🥰🥰
20.12 164 gram szczęścia ♥️
11.01 314 gram szczęścia ♥️
23.01 połówkowe - 448 gram szczęścia ♥️
07.02- 598 gram szczęścia ♥️
01.03- 947 gram szczęścia ♥️
10.03- 1116 gram szczęścia ♥️
22.03- 1426 gram szczęścia ♥️
31.03- 1749 gram szczęścia ♥️
14.04- 2041 gram szczęścia ♥️
28.04- 2504 gram szczęścia ♥️
22.05- 3076 gram szczęścia ♥️
28.05- 3364 szczęścia z nami 🥰🥰🥰🥰 -
Yuki wrote:Bella i jak skutek tych procedur? Udało się?
-
Ewelina..nowa jak poszło? Wszystko ok?
Bella93 dzięki na odpowiedź. Ale w Twoim wypadku akurat ivf było lepsze.
Mam nadzieję, że kolejny raz się uda -
Yuki wrote:Ewelina..nowa jak poszło? Wszystko ok?
Bella93 dzięki na odpowiedź. Ale w Twoim wypadku akurat ivf było lepsze.
Mam nadzieję, że kolejny raz się uda
Hej, hej wszystko poszło dobrze, czuję się dobrze, co dziwne 😅 teraz 4.12 wizyta a wcześniej test... -
Ewelina..nowa w takim razie trzymam kciuki ✊
My zaczynamy przygotowania do ICSI ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 16:45
Ewelina..nowa, Początkująca lubią tę wiadomość
-
Martoszka dzięki
Mamy mieć transfer odroczony. Jeszcze bardziej mnie to stresuje, czy cokolwiek się uda po tym mrożeniu i rozmrażaniu ;/ -
A dlaczego chwilową? Hormony?
Ewelina a w kolejnej już zrezygnowali z icsi? -
Yuki wrote:A dlaczego chwilową? Hormony?
Ewelina a w kolejnej już zrezygnowali z icsi?
Niee źle napisałam zamiast przy pierwszym transferze miałam napisac punkcji...., moje jajeczka juz są połączone z plemikami ...mamy zarodki z icsi więc nie ma takiej potrzeby - może przy następnej punkcji (oby nie była potrzebna). Teraz przy tansferze dostepne są inne cuda wspomagające... wzięliśmy EmbryoGlue oraz Assisted HatchingWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 20:33
-
Ewelina..nowa wrote:Niee źle napisałam zamiast przy pierwszym transferze miałam napisac punkcji...., moje jajeczka juz są połączone z plemikami ...mamy zarodki z icsi więc nie ma takiej potrzeby - może przy następnej punkcji (oby nie była potrzebna). Teraz przy tansferze dostepne są inne cuda wspomagające... wzięliśmy EmbryoGlue oraz Assisted Hatching
Musi się udać 🤞 i już więcej punkcji nie będzie potrzebne Kiedy masz kontrolę po transferze? Jak samopoczucie?
Kurcze ewidentnie muszę się doszkolić 😂😅 i doczytać o tych wspomagaczach. Na tą chwilę to wszystko dla mnie jakaś czarna magia jest...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 08:41
-
Yuki wrote:Musi się udać 🤞 i już więcej punkcji nie będzie potrzebne Kiedy masz kontrolę po transferze? Jak samopoczucie?
Kurcze ewidentnie muszę się doszkolić 😂😅 i doczytać o tych wspomagaczach.
Czuję się nawet dobrze, delikatnie pobolewa mnie brzuch...jakby na okres ale mam L4 więc siedzęw domu. 4.12 mam wizytę kontrolną... 3.12 robię betę...Yuki lubi tę wiadomość