Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina..nowa wrote:Nie, estrofem 3x dziennie ostatnia na wieczór dopochwowo + cyclogest 2x dziennie dopochwowo oraz 2x dziennie duphaston
Ewelina..nowa lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
One wrote:❤️‼️gratuluję Ci😘spokojnej ciąży🍀
Dziękuję 😊❤
One wczorajsza wizyta o 18 to poprostu zawał. Ja nigdy ale to przenigdy nie miałam jeszcze takiego stracha. Serce tak waliło, że czułam leżac na usg ,że cala leżanka ze mną dygocze. Co sie ze mna dzieje to ja sama nie wiem. Emocje zawsze były ogromne, ale potrafiłam jakoś nad sobą zapanować A teraz moje ciało robi co chce.
Niech nam wszystkim przydarzy się coś dobrego.
Chwilo trwaj❤One lubi tę wiadomość
-
Dianka wrote:Dziękuję 😊❤
One wczorajsza wizyta o 18 to poprostu zawał. Ja nigdy ale to przenigdy nie miałam jeszcze takiego stracha. Serce tak waliło, że czułam leżac na usg ,że cala leżanka ze mną dygocze. Co sie ze mna dzieje to ja sama nie wiem. Emocje zawsze były ogromne, ale potrafiłam jakoś nad sobą zapanować A teraz moje ciało robi co chce.
Niech nam wszystkim przydarzy się coś dobrego.
Chwilo trwaj❤18’córka❤️ -
Cześć Dziewczyny
też jestem pacjentką Gamety w Rzgowie, już od dłuższego czasu. Jednak na ostatniej wizycie dostałam informację, że nadajemy się tylko do in vitro, i im szybciej tym lepiej, bo moje AMH jest poniżej średniej i wielką radością będzie jak uda się otrzymać chociaż jeden dobry zarodek... załamanie totalne... Czeka nasz podjęcie cholernie ważnej decyzji... przede wszystkim czy można in zaufać?
Stąd moje pytanie, bo wiele z Was przeszło tam in vitro. Czy jesteście zadowolone z leczenia? Na co mamy zwrócić uwagę? Co jest ważne? Czy konsultowałyście się w innych klinikach?
Chodzimy do M. Radwana.
-
Yuki wrote:Cześć Dziewczyny
też jestem pacjentką Gamety w Rzgowie, już od dłuższego czasu. Jednak na ostatniej wizycie dostałam informację, że nadajemy się tylko do in vitro, i im szybciej tym lepiej, bo moje AMH jest poniżej średniej i wielką radością będzie jak uda się otrzymać chociaż jeden dobry zarodek... załamanie totalne... Czeka nasz podjęcie cholernie ważnej decyzji... przede wszystkim czy można in zaufać?
Stąd moje pytanie, bo wiele z Was przeszło tam in vitro. Czy jesteście zadowolone z leczenia? Na co mamy zwrócić uwagę? Co jest ważne? Czy konsultowałyście się w innych klinikach?
Chodzimy do M. Radwana.
Jeżeli masz obawy czy im zaufać to radzę zmienić klinikę, bo jak teraz masz dylemat to potem możesz być zła jak coś nie wyjdzie.
Pamiętaj, że ivf to nie gwarancja ciąży i dziecka. Trzeba być gotowym na wszystko.
M&M -
Yuki wrote:Cześć Dziewczyny
Chodzimy do M. Radwana.18’córka❤️ -
Ewelina..nowa wrote:Dziewczyny mam takie pytanie, czy podczas badania bety HCG ważne jest robienie takze badan na estradiol i progesteron? Do tej pory dr Połać nic mi o tym nie wspominał... Czy to ma duze znaczenie? Mogłaby mi to któraś wytłumaczyć?M&M
-
Ewelina..nowa wrote:Dziewczyny mam takie pytanie, czy podczas badania bety HCG ważne jest robienie takze badan na estradiol i progesteron? Do tej pory dr Połać nic mi o tym nie wspominał... Czy to ma duze znaczenie? Mogłaby mi to któraś wytłumaczyć?👩🏼🦰31 l 🧔🏻34 l Gameta Rzgów
Hashimoto💊 letrox
Histeroskopia -3x 2018/2019
Operacja - 6 mięśniaków - 2019
Drożność 💪 Facet 💪
IVF - 02.2020- bhcg 6,25 🙏🏻
IVF FET - 06.2020 bhcg 0 😔
IVF - 08.2020 bhcg 0 😔
💉 bemfola, orgalutran
Problemy:
Mutacja Leiden
Cytokiny 😱:
TNF alfa - 5686 (norma 322,3-1376,6), Interleukina 5 - 9 (norma 20-59,8 ), Interleukina 2 - 121 (norma 20- 62,5), IFN/IL4 - 12,8 (norma 36,7-175), IFN/IL10 - 0,6 (norma 1,2-3), TNF/II10 - 4,1 (norma 0,7-2,8 )
🧬Encorton, Zarzio, Flaxiparyna
💊 suple: Q10, wit. E,D3, cynk, selen, mg
IVF - 01.2021
💉Menopur, orgalutran
8.01 - transfer 3dniowego - 12dpt - bhcg 105 ✊🏻
9.02 - mamy serduszko ❤️🤰🏼💗
⛪️ Nowenna pompejańska
Iga - 21.09.2021 -
Martoszka wrote:Jeżeli masz obawy czy im zaufać to radzę zmienić klinikę, bo jak teraz masz dylemat to potem możesz być zła jak coś nie wyjdzie.
Pamiętaj, że ivf to nie gwarancja ciąży i dziecka. Trzeba być gotowym na wszystko.
Martoszka masz zdecydowaną rację, że ivf nie gwarantuje niczego. Nigdy nie można być pewnym jaki będzie rezultat. Dlatego zapewne te obawy. No i zastanawia mnie czy nie traktują pacjentek w sposób szablonowy, co ciężko stwierdzić tylko po swoich odczuciach i własnych wizytach.
Zmiana kliniki wiąże się z wykonywaniem wszystkich procedur od początku i upływie dodatkowego czasu.
One, tak. Raczej jestem zadowolona. Jako jedyny od razu zauważył w jak fatalnym stanie jest moje endometrium i natychmiast zaczął działać. -
Yuki wrote:Martoszka masz zdecydowaną rację, że ivf nie gwarantuje niczego. Nigdy nie można być pewnym jaki będzie rezultat. Dlatego zapewne te obawy. No i zastanawia mnie czy nie traktują pacjentek w sposób szablonowy, co ciężko stwierdzić tylko po swoich odczuciach i własnych wizytach.
Zmiana kliniki wiąże się z wykonywaniem wszystkich procedur od początku i upływie dodatkowego czasu.
One, tak. Raczej jestem zadowolona. Jako jedyny od razu zauważył w jak fatalnym stanie jest moje endometrium i natychmiast zaczął działać.
Ja czułam się zaopiekowana i lekarze z którymi miałam styczność, zawsze wyczerpująco odpowiadali na pytania i nasze wątpliwości.M&M -
Martoszka mam taką nadzieję. Chociaż jak patrzę na ilość pacjentek to nie wiem jak oni to robią ...
Trochę ogarnęła mnie panika jak usłyszałam, że nasz lekarz będzie zadowolony jak uda mu się pozyskać jeden dobry zarodek do transferu. Nie chciałabym tego zmarnować.
A robiłyście ifv normalne, czy z mikroiniekcją plemnika? -
Yuki wrote:Martoszka mam taką nadzieję. Chociaż jak patrzę na ilość pacjentek to nie wiem jak oni to robią ...
Trochę ogarnęła mnie panika jak usłyszałam, że nasz lekarz będzie zadowolony jak uda mu się pozyskać jeden dobry zarodek do transferu. Nie chciałabym tego zmarnować.
A robiłyście ifv normalne, czy z mikroiniekcją plemnika?
To że powiedział tak, to po prostu nie chciał oszukiwać, że będzie łatwo.
M&M