Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Agi ;) wrote:Dzwonil embriolog. Transfer we wtorek. Zostało 5 🙃
Trzymam kciuki, by do wtorku wszystkie 5 zostało z Wami ❤ -
zosiaaaa wrote:Trzymam kciuki, by do wtorku wszystkie 5 zostało z Wami ❤
Nie dziękuję by nie zapeszać.
✊✊✊🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
🤵: 42 lat: 🆗️
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
II. menopur 375,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
1. VI.22: zaplodnionych=5; transfer=1, ❄=0
2. X.22: zaplodnionych=7; transfer=1, ❄️ =0
Procedury:
1. VI.22 👉 blastocysta 4.2.2 (IVF:HBA+IMSI+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》
2. X.22 👉 blastocysta ?
(IVF:HBA+IMSI+CULTI-AVTIVE+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》 -
Agi - jak się czujesz po punkcji? Ja miałam we wtorek i do teraz mocno boli mnie podbrzusze jak chodzę do toalety 😔 jak przez weekend nie minie chyba skontaktuje się z lekarzem. Czy któraś z dzwiewczyn po punkcji tak miała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 23:48
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Madzixon wrote:Agi - jak się czujesz po punkcji? Ja miałam we wtorek i do teraz mocno boli mnie podbrzusze jak chodzę do toalety 😔 jak przez weekend nie minie chyba skontaktuje się z lekarzem. Czy któraś z dzwiewczyn po punkcji tak miała?
Hej, mam tak samo jak Ty z tym, że ja czuję jajniki jqk chodzę i jak siadam. Noc w domu nie robię bo mnie boli. Do tego miałam Was pytać, bo bola mnie też bardzo piersi, a skutki to wręcz nie mogę się dotknac. Miałam tak zawsze tylko jak byłam w ciąży 🤣🤣🤣, ale teraz dopiero czekam aż moja perełka będzie w moim brzuszku i modlę się by się zagnieździła. Nie wiem, czy to dobry znak. Jak wsadzam sobie globulki i one się rozpuszcza to też mam takie delikatne różowe czasami i też nie wiem, czy to ok. Ehhh...tyle niewiadomych.
Madzicon, a jak u ciebie wygląda sprawa dalej? Jak to wygląda na cyklu sztucznym?🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Agi mam tak samo jak Ty z biustem, normalnie mam wrażenie jak by był jakiś wielki i jest turbo obolały, chyba to efekt hormonów🤔 Nie wiem jak Ty ale ja jestem teraz na Duphastonie. Ja mam transfer odroczony bo miałam za wysoki progesteron. W dniu wczorajszym (3 doba zarodków) embriolog miał dzwonić jeśli by jakość zarodków spadała i trzeba by je mrozić, nie zadzwonił więc walczą do 5 dobry 🤞🏻🍀. To moja pierwsza procedura więc nie bardzo wiem jak to będzie dalej wyglądało. Na pewno będę miała transfer na cyklu sztucznym, w następny piątek mam wizytę i dowiem się co i jak. Trzymam kciuki za twój transfer!!Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
01.03.2022 2 IUI - ❌
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
Madzixon, ja mam zawsze tak z piersiami jak mam wysoką prolaktynę lub właśnie 2 razy jak byłam w ciąży. Teraz to nie wiem od czego, chyba faktycznie od hormonow. Jestem teraz na duphastonie i cyclogest (progesteron - globulki dopochwowe).
Ten embriolog powinien dzwonić codziennie i raportować, a ja dowiem się dopiero w dniu transferu ile faktycznie przetrwało, czy coś zamrozili, czy cos będzie czekać do 6 doby 🤔
Mam nadzieję, że zostanie chociaż ten jeden do transferu.
Chyba zalaczylo mi się zniecierpliwienie, bo do tej pory podchodzilam na dość dużym spokoju 🤣🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Do mnie dzwonili 1 doby żeby powiedzieć że są zarodki z 9 komórek 6 się zapłodnilo, 2 doby dzwonili powiedzieć że jest ciągle 6 zarodków - 3 topowe i 3 słabsze ale walczą i dostałam informację że jeśli w 3 dobie zaczną te topowe trącić na jakości to wybierają tego najlepszego i go zamrażają i że dostanę telefon z taką informacja, natomiast jeśli będą się utrzymywac na tym samym poziomie i będą się rozwijać prawidłowo to czekają do 5 doby maksymalnie do 6 doby i wtedy niedziela i poniedziałek będą telefony z raportem. Wprost mi powiedzieli że nie dzwonią codziennie. Ale Pan miał tak kojący głos i był tak miły że mu zaufałam i czekam grzecznie na telefon jak się mają moje maluszki.
Dziś mam 4 dobę po punkcji i po raz pierwszy wyszłam z domu 🥳bo ból przy chodzeniu ustal, boli tylko jak robię siku 🙈Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
01.03.2022 2 IUI - ❌
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Zobaczymy zatem, czy jeszcze zadzwonią. Ja byłam na drugi dzień po punkcji w pracy. Dzisiaj dopiero leżę w łóżku i się byczę 🤣🤣🤣
A po transferze to oni za automatu dają jakieś zwolnienie, cz tylko na ten dzień transferu? Ciekawa jestem, bo nie chce miec zwolnienia stricte z gamety. Nie dawno zmieniłam pracę. Lepiej, żeby na tym etapie, nikt nic nie wiedział 🤣🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Agi ;) wrote:Zobaczymy zatem, czy jeszcze zadzwonią. Ja byłam na drugi dzień po punkcji w pracy. Dzisiaj dopiero leżę w łóżku i się byczę 🤣🤣🤣
A po transferze to oni za automatu dają jakieś zwolnienie, cz tylko na ten dzień transferu? Ciekawa jestem, bo nie chce miec zwolnienia stricte z gamety. Nie dawno zmieniłam pracę. Lepiej, żeby na tym etapie, nikt nic nie wiedział 🤣
Zwolnienie dają w zależności jak Ty chcesz, czy tylko na dzień transferu, czy do wyniku bety. Ze względu na mój charakter pracy, wzięłam zwolnienie od transferu na 11dni. Gdybym miała inną pracę, to jestem pewna, że chciałabym funkcjonować normalnie, bo ten czas po transferze dla mnie był mega trudny... Potem jak gdyby nigdy nic wróciłam do pracy. Akurat moja przełożona wie o in vitro i mam od niej pełne wsparcie.
Do mnie embriolog dzwonił dwa razy, bodajże po 2dniach od punkcji i 5 dnia poinformować, ile zarodków zamrożono.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2022, 13:11
-
zosiaaaa wrote:Zwolnienie dają w zależności jak Ty chcesz, czy tylko na dzień transferu, czy do wyniku bety. Ze względu na mój charakter pracy, wzięłam zwolnienie od transferu na 11dni. Gdybym miała inną pracę, to jestem pewna, że chciałabym funkcjonować normalnie, bo ten czas po transferze dla mnie był mega trudny... Potem jak gdyby nigdy nic wróciłam do pracy. Akurat moja przełożona wie o in vitro i mam od niej pełne wsparcie.
Do mnie embriolog dzwonił dwa razy, bodajże po 2dniach od punkcji i 5 dnia poinformować, ile zarodków zamrożono.
Dzięki za info 🙃
A jak u Ciebie teraz to wygląda?🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Agi ;) wrote:Dzięki za info 🙃
A jak u Ciebie teraz to wygląda?
Idziemy za ciosem, bo mam jeszcze ważne badania wirusologiczne i robimy kolejny transfer od razu w nowym cyklu. Jak się nie uda to wtedy przerwę zrobimy, psychiczną i finansową... -
zosiaaaa wrote:Idziemy za ciosem, bo mam jeszcze ważne badania wirusologiczne i robimy kolejny transfer od razu w nowym cyklu. Jak się nie uda to wtedy przerwę zrobimy, psychiczną i finansową...
Trzymam kciuki🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Czterdziecha wrote:Kogo polecacie do skomplikowanych przypadków?
-
My chodzimy do Guzowskiego i jak na razie nie powiem na niego słowa złego... Słuchajcie dziewczynki jestem przed transferem, cykl sztuczny. Aktualnie wale w siebie progesteron (3*1 dupek 2*1 globulki) i estofem 3*1. I kurcze czuję że po tym progesteronie mnie zaczął brzuch boleć... Tak troszkę ćmi okresowo. Nie mam nospy bo bym wzięła. Też tak miałyście po tych wszystkich lekach? Normalne jest takie uczucie rozpierajace?
-
AiM wrote:My chodzimy do Guzowskiego i jak na razie nie powiem na niego słowa złego... Słuchajcie dziewczynki jestem przed transferem, cykl sztuczny. Aktualnie wale w siebie progesteron (3*1 dupek 2*1 globulki) i estofem 3*1. I kurcze czuję że po tym progesteronie mnie zaczął brzuch boleć... Tak troszkę ćmi okresowo. Nie mam nospy bo bym wzięła. Też tak miałyście po tych wszystkich lekach? Normalne jest takie uczucie rozpierajace?
-
AiM wrote:My chodzimy do Guzowskiego i jak na razie nie powiem na niego słowa złego... Słuchajcie dziewczynki jestem przed transferem, cykl sztuczny. Aktualnie wale w siebie progesteron (3*1 dupek 2*1 globulki) i estofem 3*1. I kurcze czuję że po tym progesteronie mnie zaczął brzuch boleć... Tak troszkę ćmi okresowo. Nie mam nospy bo bym wzięła. Też tak miałyście po tych wszystkich lekach? Normalne jest takie uczucie rozpierajace?
Na wywiadzie lekarskim po punkcji, na pytanie co mogę wziąć za leki jeśli będzie mnie bardzo bolało, lekarka odpowiedziała, że wyłącznie paracetamol. Nie wolno brać innych leków, q i jeśli dam rade wytrzymać bol to lepiej żeby przed transferem nic nie brać. Mam też tak wpisane na karcie z zaleceniami jak brać leki, tzw. przygotowanie do transferu świeżego.🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Agi ;) wrote:Na wywiadzie lekarskim po punkcji, na pytanie co mogę wziąć za leki jeśli będzie mnie bardzo bolało, lekarka odpowiedziała, że wyłącznie paracetamol. Nie wolno brać innych leków, q i jeśli dam rade wytrzymać bol to lepiej żeby przed transferem nic nie brać. Mam też tak wpisane na karcie z zaleceniami jak brać leki, tzw. przygotowanie do transferu świeżego.