Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Agi jak samopoczucie? 😎 Na dzisiaj piszę sprawozdanie klasyfikacyjne i dalej chilluje 🤣 oczywiście szukam sobie wszelakich dolegliwości, ale generalnie oprócz cycków to czuję się rewelacyjnie. Chyba przez to siedzenie w domu 💪
Agi ;) lubi tę wiadomość
-
Czym innym jest kd, czym innym az. Koszt ivf z komórką dawczyni jest faktycznie duży, oocyty pobierane są najczęściej od zdrowych dawczyń, w Polsce najczęściej z banku komórek. Adopcja zarodka faktycznie jest od par leczących się, które przekazały swoje nadmiarowe zarodki. Ja mam synka z az w Gamecie Rzgów i płaciłam tylko za transfer, jakaś opłata kilkadziesiąt zł nie pamiętam za co plus oczywiście aktualne badania i leki do FET, standardowo. Przy wcześniejszych kosztach procedur to az wyszła "prawie za darmo" A najważniejsze, że mam cudownego, zdrowego synka 😉
Czterdziecha lubi tę wiadomość
-
AiM wrote:Agi jak samopoczucie? 😎 Na dzisiaj piszę sprawozdanie klasyfikacyjne i dalej chilluje 🤣 oczywiście szukam sobie wszelakich dolegliwości, ale generalnie oprócz cycków to czuję się rewelacyjnie. Chyba przez to siedzenie w domu 💪
Hej, samopoczucie mam rewelacyjne. Jestem po imprezce, więc "jesteś szalona". Co prawda, pod Waszym wplywem" zrobilam rano test (czułość 10) jako 6 dpt, no ale jak to tutaj popularnie mówią "biel wizira" 🤣🤣
Czekam na bete w środę. Ale czy będzie jakaś szansa? Wierzę w te swoją perełkę. W końcu mam 50% szans, że się udało.🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
🤵: 42 lat: 🆗️
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
II. menopur 375,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
1. VI.22: zaplodnionych=5; transfer=1, ❄=0
2. X.22: zaplodnionych=7; transfer=1, ❄️ =0
Procedury:
1. VI.22 👉 blastocysta 4.2.2 (IVF:HBA+IMSI+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》
2. X.22 👉 blastocysta ?
(IVF:HBA+IMSI+CULTI-AVTIVE+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》 -
Agi ;) wrote:Hej, samopoczucie mam rewelacyjne. Jestem po imprezce, więc "jesteś szalona". Co prawda, pod Waszym wplywem" zrobilam rano test (czułość 10) jako 6 dpt, no ale jak to tutaj popularnie mówią "biel wizira" 🤣🤣
Czekam na bete w środę. Ale czy będzie jakaś szansa? Wierzę w te swoją perełkę. W końcu mam 50% szans, że się udało. -
AiM wrote:Ja mam kupiony, ale boje się zrobić... Też chciałam iść w środę na krew. Zaczęłam mieć skrajności - boje się że nic nie czuję i cieszę się że nic nie czuję.... W końcu to już 11 dni na progesteronie... Normalnie to już by mi się na małpę zbierało... Sama nie wiem. Idę zająć czymś głowę. Teraz kolejna papierowa robota i "Dlaczego ja" w tle🤣🤣🤣🤣
Już 11 dpt? No to już spokojnie możesz testować 😊 Trzymam kciuki za środę. U mnie będzie dopiero 8 dpt, więc moze niewiele wyjdzie, ale moze akurat.
Daj znać.
Madzixon, a co tam u Ciebie🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Dziewczyny, drugi kriotransfer w następnym tygodniu🙂 Podchodzimy do tego póki co totalnie na spokojnie, z większym dystansem. Dostałam zielone światło od lekarza na lot samolotem po transferze 🙂
Każdy jest inny, ja mimo wszystko drugi raz testu sikanego przed netà nie zrobię. Mnie to za bardzo męczyło, mimo wszystko miałam nadzieję, że beta pokaże co innego niż test.Agi ;), Madzixon lubią tę wiadomość
-
zosiaaaa wrote:Dziewczyny, drugi kriotransfer w następnym tygodniu🙂 Podchodzimy do tego póki co totalnie na spokojnie, z większym dystansem. Dostałam zielone światło od lekarza na lot samolotem po transferze 🙂
Każdy jest inny, ja mimo wszystko drugi raz testu sikanego przed netà nie zrobię. Mnie to za bardzo męczyło, mimo wszystko miałam nadzieję, że beta pokaże co innego niż test.
Ja podchodzę do tej całej procedury z dużym dystansem i 9czywiscie wiara, że się uda, ale jakby też mam gdzieś z tyłu głowy, że może się nie udać . Na ten moment zrobilam test z ciekawości. Jeśli beta zaskoczy mnie pozytywnie, to będzie fajnie, jeśli nie... cóż...muszę zbierać kolejne 20 tys, bo ❄❄❄ nie mam ...🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
zosiaaaa wrote:Dziewczyny, drugi kriotransfer w następnym tygodniu🙂 Podchodzimy do tego póki co totalnie na spokojnie, z większym dystansem. Dostałam zielone światło od lekarza na lot samolotem po transferze 🙂
Każdy jest inny, ja mimo wszystko drugi raz testu sikanego przed netà nie zrobię. Mnie to za bardzo męczyło, mimo wszystko miałam nadzieję, że beta pokaże co innego niż test. -
Agi ;) wrote:Ja podchodzę do tej całej procedury z dużym dystansem i 9czywiscie wiara, że się uda, ale jakby też mam gdzieś z tyłu głowy, że może się nie udać . Na ten moment zrobilam test z ciekawości. Jeśli beta zaskoczy mnie pozytywnie, to będzie fajnie, jeśli nie... cóż...muszę zbierać kolejne 20 tys, bo ❄❄❄ nie mam ...
-
Agi ;) wrote:Już 11 dpt? No to już spokojnie możesz testować 😊 Trzymam kciuki za środę. U mnie będzie dopiero 8 dpt, więc moze niewiele wyjdzie, ale moze akurat.
Daj znać.
Madzixon, a co tam u Ciebie -
Czterdziecha wrote:Czy badalyscie zarodki w Gamecie ? Czy oni gdzieś wysyłają materiał do badań? Jaki jest koszt?
I jeszcze pytanie jaki jest koszt leków do procedury (nie mam już dofinansowania)
Nie badalam zarodków. Nikt mi też nic o tym nie mówił, a że jest taka możliwość, dowiedziałam się juz po transferze na forum tylko innym temacie.
Co do kosztów beż refundacji, to mnie akurat wyniosło 5 tys. Rodzaj leków możesz zobaczyć w stopce.🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Czterdziecha wrote:Sorry że się wcinam, ale rozumiem że nie badalas zarodków ?
Nie wcinasz sie. Każda jest tutaj mile widziana 🙃Czterdziecha lubi tę wiadomość
🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
AiM wrote:Nie. Jestem 6 dpt. Ale jestem na cyklu sztucznym więc już 11 dni na progesteronie 💪
Czyli mamy te same dni po transferze. Zatem testujemy razem 🙃🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
ONA26 wrote:Ja chyba po tych niepowodzeniach też robie się spokojniejsza. Pierwsza nieudana punkcja to był większy szok niż teraz nieudany transfer. Cały czas pod górkę 🤣 i jak sobie zaplanowałam, że jak nie ma profesora to będę w lipcu chodziła do Pani Doktor Strużyckiej to ona ma urlop w tym czasie. I nawet mnie to jakoś wielce nie zdziwiło. No w końcu takie moje szczęście. Dlatego ze spokojem czekamy do września i zaczynamy kolejną procedurę.Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Agi ;) wrote:Już 11 dpt? No to już spokojnie możesz testować 😊 Trzymam kciuki za środę. U mnie będzie dopiero 8 dpt, więc moze niewiele wyjdzie, ale moze akurat.
Daj znać.
Madzixon, a co tam u Ciebie
Turbo mocno trzymam kciuki za wasze Bety!!!!Agi ;) lubi tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Cześć dziewczyny mam transfer w ten piątek… dzisiaj miałam wlew domaciczny z accofilu. Któraś z Was to miała może i pomogło ?
Powiedzcie mi czy bralyscie zwolnienia po transferze? Nie wiem czy trzeba bardzo się oszczędzać czy można pracować. Pracuje w szkole i tydzień po transferze jest koniec roku i bije się z myślami czy brać zwolenienie czy jednak „pracować” - końcówka roku to wiadomo, ze raczej luz na lekcjach. -
Patiii22 wrote:Cześć dziewczyny mam transfer w ten piątek… dzisiaj miałam wlew domaciczny z accofilu. Któraś z Was to miała może i pomogło ?
Powiedzcie mi czy bralyscie zwolnienia po transferze? Nie wiem czy trzeba bardzo się oszczędzać czy można pracować. Pracuje w szkole i tydzień po transferze jest koniec roku i bije się z myślami czy brać zwolenienie czy jednak „pracować” - końcówka roku to wiadomo, ze raczej luz na lekcjach.