Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
AiM wrote:A co ci Połać powiedział? Nie udało się bo.... Jest jakaś przyczyna? Albo tekst "myślałem że tutaj się uda"...
In vitro nie daje niestety pewności powodzenia, więc lekarz nie będzie wiedział po jednym transferze dlaczego nie wyszło... Ja sobie z tego zdaję sprawę. Mówił, że generalnie jedna cała procedura in vitro przy naszych 6 zarodkach daje 80% szans na uzyskanie ciąży, "nie mylić z urodzeniem dziecka". On raczej nie wybiega w przyszłość, więc nie wiem jak będzie dalej jeżeli drugi transfer by się nie udał. -
Prog 12, beta poniżej 0,2 ...🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
🤵: 42 lat: 🆗️
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
II. menopur 375,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
1. VI.22: zaplodnionych=5; transfer=1, ❄=0
2. X.22: zaplodnionych=7; transfer=1, ❄️ =0
Procedury:
1. VI.22 👉 blastocysta 4.2.2 (IVF:HBA+IMSI+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》
2. X.22 👉 blastocysta ?
(IVF:HBA+IMSI+CULTI-AVTIVE+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》 -
Agi ;) wrote:Prog 12, beta poniżej 0,2 ...
😔😔😔 -
Trzeba zbierać kasę. Marzenia odchodzą w dal...🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
-
Sunray wrote:On nie będzie sam znał przyczyny, bo tego nigdy na 100% nie wiadomo. Po 2 nieudanych transferach zaproponuje histeroskopię. W endometrium może być stan zapalny, którego nie widać na USG albo jakieś polipy uniemożliwiające zagnieżdżenie. Jeśli nadal transfer nieudany, a w histeroskopii ok to kieruje do immunologa i następny transfer jest już z obstawa leków immunologicznych. Nigdy też niestety niewiadomo czy zarodek jest zdrowy genetycznie to też może być przyczyną braku implantacji. Pomijam oczywiście wszystkie kwestie przygotowania do transferu od strony ginekologicznej, bo zakładam, że z tu jest ok.
Dr Połać to wszystko zaleca po kolei po nieudanych transferach? -
Czterdziecha wrote:Przykro mi. Troszkę śledzę twoją historię bo jesteśmy chyba w podobnym wieku. I mówię jak tobie się uda to może i ja się znów odważe. Po 40stce to jakieś 20 procent szans, czyli szału nie ma. Trochę dziwne że nie proponują badania zarodków. U mnie z 5 jeden był prawidłowy. Nie przyjął się. I takie bardzo często w są statystki. Jeden z pięciu jest ok w tym wieku..
Skończyłam 40, więc chyba w jednym wieku.
Nie liczyłam na udany transfer, choć po cichu wierzyłam w swoją malutlą perełkę. Cóż...trzeba odchorować co swoje I w piątek na wizycie dowiem się co dalej...🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Agi ;) wrote:Skończyłam 40, więc chyba w jednym wieku.
Nie liczyłam na udany transfer, choć po cichu wierzyłam w swoją malutlą perełkę. Cóż...trzeba odchorować co swoje I w piątek na wizycie dowiem się co dalej...
A kto jest Twoim lekarzem?Czterdziecha lubi tę wiadomość
-
zosiaaaa wrote:A kto jest Twoim lekarzem?
Dr Połać🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Agi ;) wrote:Skończyłam 40, więc chyba w jednym wieku.
Nie liczyłam na udany transfer, choć po cichu wierzyłam w swoją malutlą perełkę. Cóż...trzeba odchorować co swoje I w piątek na wizycie dowiem się co dalej... -
Agi ;) wrote:AiM, trzymasz się jakoś?
-
-
AiM wrote:😞 Tak mi przykro.... Ja chyba też nie mam się co nastawiać. Mąż nie każe mi iść na krew -jak lekarz powiedział że w 10 to w 10 dniu ... Nawet my nie powiedziałam o teście. Także czekam do piątku z betą.... No więc korona na głowę i do przodu kochana💪 wiem że sobie pomyślisz, co ty możesz wiedzieć skoro masz jeszcze zarodki, ale uwierz mi.... Myśmy z mężem przeszli małe piekło... 😞 Może kiedyś odważe się tutaj o wszystkim wam opowiedzieć....
Spokojnie kochane, jeszcze się nie poddałam. 7 dpt to 10 dpt 🙃 Chociaż progesteron mieści się w widełkach hahaha
Co ma być to będzie. Uzbieram na drugie podejście i cycki w górę🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Czterdziecha wrote:Niby człowiek nie liczy, ale po wydaniu tyłu pieniędzy i przejściu danej drogi , którą trzeba pokonać do transferu to jednak jest przykro. Chociaż oczywiście nie mam zamiaru cię dołować. Ile czasu się starasz
Jestem z mężem, kiedyś partnerem 😛 równe 23 lata. Od 11 lat staramy się o dzidzię. Mamy za sobą 2 ciąże naturalne z tzw. zaskoczenia. Pierwsza obumarła w 6 tc, a druga z pustym jakiem plodowym. Zdecydowaliśmy się na IVF. Efekty albo sie potwierdzą, albo wydarzy się cud 🙃🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Agi ;) wrote:Jestem z mężem, kiedyś partnerem 😛 równe 23 lata. Od 11 lat staramy się o dzidzię. Mamy za sobą 2 ciąże naturalne z tzw. zaskoczenia. Pierwsza obumarła w 6 tc, a druga z pustym jakiem plodowym. Zdecydowaliśmy się na IVF. Efekty albo sie potwierdzą, albo wydarzy się cud 🙃
-
ja też nigdy nie widziałam dwóch kresek, chociaż testy robiłam bardzo rzadko bo okres zawsze w terminie, nigdy się nie spóźniał. My się staramy 3 lata, ale nie zabezpieczamy 4. Nie wiem co gorsze....być w ciąży i ją stracić czy nie być w niej nigdy
dziewczyny, a czujecie, że zrobiłyście wszystko co się dało, wszystkie badania immunologiczne, genetyczne i ivf to ostatnia nadzieja, czy macie jeszcze asa w rękawie w razie niepowodzenia? -
Patiii22 wrote:ja też nigdy nie widziałam dwóch kresek, chociaż testy robiłam bardzo rzadko bo okres zawsze w terminie, nigdy się nie spóźniał. My się staramy 3 lata, ale nie zabezpieczamy 4. Nie wiem co gorsze....być w ciąży i ją stracić czy nie być w niej nigdy
dziewczyny, a czujecie, że zrobiłyście wszystko co się dało, wszystkie badania immunologiczne, genetyczne i ivf to ostatnia nadzieja, czy macie jeszcze asa w rękawie w razie niepowodzenia?
Ja z immunologii mam zrobione badania takie ogólne, bez wchodzenia w szczegóły, bo były ok. Genetyka to samo. Generalnie mało który lekarz w ogóle wierzy w immunologię... Nie wiem jak do tego podchodzi Gameta. Mnie przerażają te leki immunologiczne, które kobiety biorą, by zajść w ciążę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 19:46
-
AiM wrote:Ty chociaż dwa razy zobaczyłaś 2kreski na teście 😞 mi nigdy nie było to dane 6 lat starań
Czasem zastanawiam się co lepsze. Dostać nadzieję i stracić ją jak banku mydlana, czy nie mieć w ogóle szansy...🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼