Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Masz racje. Ja uczę przedział 1-7… (angielski). Ja brałam urlop na 1,5 tyg w trakcie stymulacji do punkcji, bo to były co 2/3 dni wizyty, a sama wiesz jak jest w szkole. Nie odpracujesz tych godzin następnego dnia i nie wyrwiesz się na godzinkę do lekarza. Wtedy już mówiłam, ze mam zabieg pod narkoza i będę w szpitalu. Nie wiem co powiedzieć teraz. A przychodzisz na zakończenie roku?
Najgorsze, ze sama mam teraz katar. I mówię dzisiaj na lekcji, ze jestem przeziębiona i nagle pół klasy „ja tez, ja tez, ja tez”…. 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 21:47
-
Dzisiaj 7dpt mam kryzys... Płakać już mi się chce... Przez większość czasu czułam się dobrze i miałam zajebisty humor... Piersi przestały mnie boleć. Mam wrażenie że ktoś upuścił z nich powietrze. Rano test sikany biały, zaczyna mnie pobolewac brzuch... Nie wiem czy coś z tego będzie... Transfer 5dniowej blastocysty ale miałam go dosyć późno bo chyba przed godziną 16.00. nie wiem czy nie iść dzisiaj na bete
-
AiM wrote:Dzisiaj 7dpt mam kryzys... Płakać już mi się chce... Przez większość czasu czułam się dobrze i miałam zajebisty humor... Piersi przestały mnie boleć. Mam wrażenie że ktoś upuścił z nich powietrze. Rano test sikany biały, zaczyna mnie pobolewac brzuch... Nie wiem czy coś z tego będzie... Transfer 5dniowej blastocysty ale miałam go dosyć późno bo chyba przed godziną 16.00. nie wiem czy nie iść dzisiaj na bete
7dpt chyba trochę za szybko, by to był wiarygodny wynik... Piersi nie są niestety żadnym wyznacznikiem, u niektórych dziewczyn nawet w ciąży one nie bolą... Na nasze samopoczucie mocno też działają leki, które przyjmujemy...
Trzymaj się!😚 -
AiM wrote:Dzisiaj 7dpt mam kryzys... Płakać już mi się chce... Przez większość czasu czułam się dobrze i miałam zajebisty humor... Piersi przestały mnie boleć. Mam wrażenie że ktoś upuścił z nich powietrze. Rano test sikany biały, zaczyna mnie pobolewac brzuch... Nie wiem czy coś z tego będzie... Transfer 5dniowej blastocysty ale miałam go dosyć późno bo chyba przed godziną 16.00. nie wiem czy nie iść dzisiaj na bete
ja też mam dzisiaj 7 dpt. Test sikany "biel wizira", więc żeby się uspokoić i nabrać pewności zrobiłam dzisiaj betę i progesteron. Jutro powtórzę i będę miała sprawę jasną. Również transfer 5 dniowej blastocysty.
Trzymaj się AiM i daj koniecznie znać🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
🤵: 42 lat: 🆗️
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
II. menopur 375,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
1. VI.22: zaplodnionych=5; transfer=1, ❄=0
2. X.22: zaplodnionych=7; transfer=1, ❄️ =0
Procedury:
1. VI.22 👉 blastocysta 4.2.2 (IVF:HBA+IMSI+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》
2. X.22 👉 blastocysta ?
(IVF:HBA+IMSI+CULTI-AVTIVE+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》 -
Agi ;) wrote:ja też mam dzisiaj 7 dpt. Test sikany "biel wizira", więc żeby się uspokoić i nabrać pewności zrobiłam dzisiaj betę i progesteron. Jutro powtórzę i będę miała sprawę jasną. Również transfer 5 dniowej blastocysty.
Trzymaj się AiM i daj koniecznie znać
Daj znać jak u Ciebie wyniki!❤ -
zosiaaaa wrote:7dpt chyba trochę za szybko, by to był wiarygodny wynik... Piersi nie są niestety żadnym wyznacznikiem, u niektórych dziewczyn nawet w ciąży one nie bolą... Na nasze samopoczucie mocno też działają leki, które przyjmujemy...
Trzymaj się!😚 -
zosiaaaa wrote:Daj znać jak u Ciebie wyniki!❤
ok
🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
AiM wrote:☺️ Dzięki kochana 😘 takie słowa zasklepiają moje serduszko. Mimo tego że wstałam dzisiaj wcześnie o7.00 to padła i zasnęłam na godzinę. Nie mam ochoty dzisiaj nawet zjeść śniadania.... Wszystko mnie odrzuca. Spać i leżeć...teraz tylko na to mam siłę.
wierzymy do końca kochana!🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Agi ;) wrote:wierzymy do końca kochana!
-
AiM wrote:☺️ Ciężko jest ... Z drugiej strony wierzę, że ten mój transfer był popołudniu zrobiony więc jeszcze kropuś ma czas. Chociaż nie ukrywam że przejście z obrzeknietych cyców na bardziej normalne martwi mnie. Przespałam pobranie krwi. Co ma być to będzie. Pójdę jutro.
myślę, że nasze działanie i myśli wokół tego, że może być źle, spowodowane są czytaniem tych różnych informacji. Jedna ma bladą kreskę już w 4, czy 5 dpt, a ja myślę sobie, że mam 7 dpt i nadal :biel wizira". Do tego mam wrażenie, że mam dostać okres, a jak sprawdzam w łazience, to okazuje się, że to progesteron się upłynnia. Każda z nas gdzieś tam podświadomie chciałaby, aby ten transfer był udany. Czas pokaże jak będzie. Cieszę się jednak, ze mogę z Wami wspierać się każdą dobrą, czy złą radą, cieszyć się z wiadomości szczęśliwych i smucić razem z wiadomości wręcz nieprzyjemnych. Razem damy radę. Nie traćmy nadziei 🍀🍀🍀zosiaaaa, Madzixon lubią tę wiadomość
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Agi ;) wrote:myślę, że nasze działanie i myśli wokół tego, że może być źle, spowodowane są czytaniem tych różnych informacji. Jedna ma bladą kreskę już w 4, czy 5 dpt, a ja myślę sobie, że mam 7 dpt i nadal :biel wizira". Do tego mam wrażenie, że mam dostać okres, a jak sprawdzam w łazience, to okazuje się, że to progesteron się upłynnia. Każda z nas gdzieś tam podświadomie chciałaby, aby ten transfer był udany. Czas pokaże jak będzie. Cieszę się jednak, ze mogę z Wami wspierać się każdą dobrą, czy złą radą, cieszyć się z wiadomości szczęśliwych i smucić razem z wiadomości wręcz nieprzyjemnych. Razem damy radę. Nie traćmy nadziei 🍀🍀🍀
-
Zosiaaa szybko dostałaś okres po nieudanym transferze? Ja też mam mrozaczki podobno wszystkie klasy 4. Chociaż nawet ten nie wiem jaki był... Na tej kartce oprócz zdjęcia nic nie ma ciekawego 🤣 Agi wynik będziesz miała wieczorem? Jak to jest 🤔
-
AiM wrote:Zosiaaa szybko dostałaś okres po nieudanym transferze? Ja też mam mrozaczki podobno wszystkie klasy 4. Chociaż nawet ten nie wiem jaki był... Na tej kartce oprócz zdjęcia nic nie ma ciekawego 🤣 Agi wynik będziesz miała wieczorem? Jak to jest 🤔
Tak kochana, wynik mam mieć po 18 w laboratorium Diagnostyka. Tylko tam robię zawsze badania.
Troszkę Wam zazdroszczę, że macie mrozaczki. Niestety ja jak coś musze podejść do wszystkiego na nowo. jak sobie pomyślę o kolejnych 20 kawałkach.... ehhh
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
AiM wrote:Zosiaaa szybko dostałaś okres po nieudanym transferze? Ja też mam mrozaczki podobno wszystkie klasy 4. Chociaż nawet ten nie wiem jaki był... Na tej kartce oprócz zdjęcia nic nie ma ciekawego 🤣 Agi wynik będziesz miała wieczorem? Jak to jest 🤔
Odstawiłam leki 31 maja, a 3 czerwca dostałam okres🙂 -
AiM wrote:A co ci Połać powiedział? Nie udało się bo.... Jest jakaś przyczyna? Albo tekst "myślałem że tutaj się uda"...
On nie będzie sam znał przyczyny, bo tego nigdy na 100% nie wiadomo. Po 2 nieudanych transferach zaproponuje histeroskopię. W endometrium może być stan zapalny, którego nie widać na USG albo jakieś polipy uniemożliwiające zagnieżdżenie. Jeśli nadal transfer nieudany, a w histeroskopii ok to kieruje do immunologa i następny transfer jest już z obstawa leków immunologicznych. Nigdy też niestety niewiadomo czy zarodek jest zdrowy genetycznie to też może być przyczyną braku implantacji. Pomijam oczywiście wszystkie kwestie przygotowania do transferu od strony ginekologicznej, bo zakładam, że z tu jest ok.One, Limonka8 lubią tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Sunray wrote:On nie będzie sam znał przyczyny, bo tego nigdy na 100% nie wiadomo. Po 2 nieudanych transferach zaproponuje histeroskopię. W endometrium może być stan zapalny, którego nie widać na USG albo jakieś polipy uniemożliwiające zagnieżdżenie. Jeśli nadal transfer nieudany, a w histeroskopii ok to kieruje do immunologa i następny transfer jest już z obstawa leków immunologicznych. Nigdy też niestety niewiadomo czy zarodek jest zdrowy genetycznie to też może być przyczyną braku implantacji. Pomijam oczywiście wszystkie kwestie przygotowania do transferu od strony ginekologicznej, bo zakładam, że z tu jest ok.
A czy jest jakakolwiek możliwość zbadania zarodka pod katem genetycznym? Czy może być kwestia głębszej analizy np. nasienia?
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Agi ;) wrote:A czy jest jakakolwiek możliwość zbadania zarodka pod katem genetycznym? Czy może być kwestia głębszej analizy np. nasienia?
Jak zarodki dotrwają do 5 doby to wtedy można je badać. Embriolog pod mikroskopem nie jest w stanie ocenić czy zarodek jest zdrowy. Piękne morfologicznie zarodki mogą być nieprawidłowe. Tutaj po samym nasieniu czy komórce nie da się określić czy zarodek będzie zdrowy. Jeśli ktoś ma nieprawidłowy kariotyp to ma wskazania do badania zarodków z automatu, ale i ludzie zdrowi genetycznie to znaczy ze zdrowym kariotypem mogą mieć nieprawidłowe zarodki. Koszty badania zarodków są wysokie, więc proponuje się je dopiero przy kolejnych próbach IVF.Agi ;) lubi tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Ciężkie to wszystko. No mam nadzieję, że ta moja perełka jednak da radę🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
AiM, trzymasz się jakoś?🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
(IVF:HBA+IMSI+CULTI-AVTIVE+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》