Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
emyszka wrote:Hej, czy któraś z Was ma porównanie Gamety do Salve?
Jesteśmy po 1 procedurze (3 transfery, za każdym razem beta 0) w salve i mam poczucie, że "coś" chcę zmienić.
W salve czułam się traktowana mało indywidualnie, wszystko tam się działo taśmowo.
Czy macie lekarza, którego mogłybyście polecić, który doradzić w którym kierunku iść dalej?
Ja przeszłam z Salve do Gamety.
W salve przeszłam procedurę. Mąż miał biopsję. Miałam też inseminację nasieniem dawcy. I transfery w ramach AZ.
Postawili diagnozę słabej jakości komórki i tylko Adopcja Zarodka nas ratuje. Mieliśmy 3 transfery 4 zarodków. Także z zaleceniami immunologa.
Po zmianie kliniki na Gametę przeszłam drugą procedurę. Pobrali komórki i zapłodnili nasieniem dawcy. Uzyskaliśmy 3 dobrej klasy zarodki. Pierwszy transfer udany.
Ja chodzę do dra Połacia. Respektował zalecenia Dr Wilczyńskiego i przepisywał mi zalecone przez niego leki.
Teraz wymazy zostały poszerzone o mycoplasme, ureaplasmę. Pakiet 4 wymazów plus biocenoza kosztuje w klinice 320 zł i wyniki były po dwóch dniach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2023, 22:15
emyszka lubi tę wiadomość
-
Lully wrote:Do kiedy brałyście estrofem na cyklu sztucznym? Ja jestem teraz 6+4 i lekarz już kazał odstawić, a wszędzie czytam, że dziewczyny biorą minimum do 8 tygodnia… trochę teraz mam stracha, nie powiem 😐
Z estrofemu się tak schodzi, więc na spokojnie 🙂 Ja co prawda brałam dłużej tylko z uwagi na historię z krwiakiem. Tak samo duphaston brałam do 22tc, a gdyby nie krwiak to bym skończyłam w 12/13tc.
Ufaj swojemu lekarzowi, nie internetowi. Oni naprawdę wiedzą co robią 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2023, 13:25
-
Lully wrote:Do kiedy brałyście estrofem na cyklu sztucznym? Ja jestem teraz 6+4 i lekarz już kazał odstawić, a wszędzie czytam, że dziewczyny biorą minimum do 8 tygodnia… trochę teraz mam stracha, nie powiem 😐
Kierując się zdrowym rozsądkiem myśle jednak, że Zosia ma racje.
👩🏼🦰31 l 🧔🏻34 l Gameta Rzgów
Hashimoto💊 letrox
Histeroskopia -3x 2018/2019
Operacja - 6 mięśniaków - 2019
Drożność 💪 Facet 💪
IVF - 02.2020- bhcg 6,25 🙏🏻
IVF FET - 06.2020 bhcg 0 😔
IVF - 08.2020 bhcg 0 😔
💉 bemfola, orgalutran
Problemy:
Mutacja Leiden
Cytokiny 😱:
TNF alfa - 5686 (norma 322,3-1376,6), Interleukina 5 - 9 (norma 20-59,8 ), Interleukina 2 - 121 (norma 20- 62,5), IFN/IL4 - 12,8 (norma 36,7-175), IFN/IL10 - 0,6 (norma 1,2-3), TNF/II10 - 4,1 (norma 0,7-2,8 )
🧬Encorton, Zarzio, Flaxiparyna
💊 suple: Q10, wit. E,D3, cynk, selen, mg
IVF - 01.2021
💉Menopur, orgalutran
8.01 - transfer 3dniowego - 12dpt - bhcg 105 ✊🏻
9.02 - mamy serduszko ❤️🤰🏼💗
⛪️ Nowenna pompejańska
Iga - 21.09.2021 -
Odbiegając troszkę mam pytanko czy któraś miała kiedyś taka sytuację. Zdarzyło mi się tak raz w życiu. Ostatnia miesiączka skończyła mi się w czwartek a znów za tydzień w czwartek w 12 dniu cyklu znów dostałam krwawienia ale trwało tylko można powiedzieć jeden dzień. Troszkę to dziwne bo wtedy wiadomo że są dni płodne a tu takie cudo. 🤔Trzebawalczyc
-
Dorin123 wrote:Ja przeszłam z Salve do Gamety.
W salve przeszłam procedurę. Mąż miał biopsję. Miałam też inseminację nasieniem dawcy. I transfery w ramach AZ.
Postawili diagnozę słabej jakości komórki i tylko Adopcja Zarodka nas ratuje. Mieliśmy 3 transfery 4 zarodków. Także z zaleceniami immunologa.
Po zmianie kliniki na Gametę przeszłam drugą procedurę. Pobrali komórki i zapłodnili nasieniem dawcy. Uzyskaliśmy 3 dobrej klasy zarodki. Pierwszy transfer udany.
Ja chodzę do dra Połacia. Respektował zalecenia Dr Wilczyńskiego i przepisywał mi zalecone przez niego leki.
Teraz wymazy zostały poszerzone o mycoplasme, ureaplasmę. Pakiet 4 wymazów plus biocenoza kosztuje w klinice 320 zł i wyniki były po dwóch dniach.
-
Cześć
Przepraszam, ze wbijam Wam w wątek, ale stoimy przed wyborem kliniki w Łodzi.
Jestem przebadana immunologicznie prawie od góry do dołu, pisze prawie, bo ciut przede mną, w grudniu mam Pasnika. Zmieniłam ginekologa, ale ten nowy sugeruje również in vitro w związku z moim PCOS, który po prostu mimo lekow, diety i sportu jakoś nie chce odpuścić.
Od stycznia chcemy zacząć przygodę z in vitro No i po prostu zastanawiamy się, która klinikę wybrać.
Kilka osób polecało mi Salve. Chciałam poznać Wasze zdanie, jesteście zadowolone z Gamety? Jak wyglądają transfery w niedziele/święta? Odbywają się w Gamecie/Salve?
Będę wdzięczna za jakieś wskazówki -
Elza1234 wrote:Cześć
Przepraszam, ze wbijam Wam w wątek, ale stoimy przed wyborem kliniki w Łodzi.
Jestem przebadana immunologicznie prawie od góry do dołu, pisze prawie, bo ciut przede mną, w grudniu mam Pasnika. Zmieniłam ginekologa, ale ten nowy sugeruje również in vitro w związku z moim PCOS, który po prostu mimo lekow, diety i sportu jakoś nie chce odpuścić.
Od stycznia chcemy zacząć przygodę z in vitro No i po prostu zastanawiamy się, która klinikę wybrać.
Kilka osób polecało mi Salve. Chciałam poznać Wasze zdanie, jesteście zadowolone z Gamety? Jak wyglądają transfery w niedziele/święta? Odbywają się w Gamecie/Salve?
Będę wdzięczna za jakieś wskazówki
Ja lecze się w Gamecie.
Jestem zadowolona z lekarza.
W niedziele jest zamknięte.
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Ja też przeszłam z salve do gamety. W salve wykończył nas chaos organizacyjny, brak kontaktu z lekarzem, leczenie standardem, dla nas była to porażka. W Gamecie leczyłam się u dra Połacia, kontak z lekarzem na pewnym etapie bezpośredni, przez klinikę zawsze, synek ma już prawie dwa lata.
emyszka lubi tę wiadomość
-
Izzzy wrote:Ja też przeszłam z salve do gamety. W salve wykończył nas chaos organizacyjny, brak kontaktu z lekarzem, leczenie standardem, dla nas była to porażka. W Gamecie leczyłam się u dra Połacia, kontak z lekarzem na pewnym etapie bezpośredni, przez klinikę zawsze, synek ma już prawie dwa lata.
Też byłam pacjentką dr Połacia. Do 20tc tak naprawdę 🙂 Jeżeli chodzi o kontakt to od samego początku super, jak nie SMS, to zawsze oddzwaniał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 13:57
-
A macie może wiedzę, jak to wyglada z dofinansowaniem z UM? Bo wiem, ze dofinansowują maks 3 procedury dla pary.
Jeżeli jedna bym zrobiła w Salve a potem zdecydowała druga w Gamecie, nie będzie problemu? -
Elza1234 wrote:A macie może wiedzę, jak to wyglada z dofinansowaniem z UM? Bo wiem, ze dofinansowują maks 3 procedury dla pary.
Jeżeli jedna bym zrobiła w Salve a potem zdecydowała druga w Gamecie, nie będzie problemu?
Myślę, że to nie ma znaczenia.
Trzeba śledzić te dofinansowania, bo z reguły ruszają na początku roku. W gamecie było jakoś w lutym...
Jeśli zrobią ci punkcje a tfuuu tfuuuuu nie będzie transferu to i tak to się liczy jako jedna procedura z dofinansowaniem... Ja przy pierwszej procedurze z dofinansowaniem jak na złość wyhodowałam jedną komórkę więc odroczyli wszystko, ale i tak policzyli już pierwszy raz i tak...
Jeżeli jesteś z Łodzi to większość badań możesz zrobić teraz w Madurowiczu - ruszył tam program dla par, ale musisz się zorientować czy sa jeszcze miejsca. Ja na takim programie (refunduje NFZ) to zrobiłam całą immnunologię, genetykę także warto.Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Czesc dziewczyny. Juz kiedys dopytywalam na tej grupie o Dr Makowska z Gamety lecze sie u niej juz rok, ale tak niefortunnie bo caly czas cos wypada i bede dopiero miec 2 transfer niestety odroczony bo wyszedl.mi za wysoki estradiol i lekarka podjela decyzje ze trzeba odlozyc transfer. Moje pytanie jak wyszedl mi ten estradiol wysomi to kazala.mi lekarka brac do 21 dc estrofem i od 16dc duphaston wszystko 2 x 1 tabletka i po odstawieniu powinnam.dostac miesiaczke. Doczytalam ze duphaston bierze sie tez na wywolanie okresu i w sumie jak na zlosc przed transferem jakos mi sie rozregulowal i zaczal.byc w caly swiat. Po ilu dniach od odstawieniu p
tabletek powinnam dostac okres ? Miala.ktoras z was ze go po prostu nie dostala ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 22:36
-
Sas wrote:Czesc dziewczyny. Juz kiedys dopytywalam na tej grupie o Dr Makowska z Gamety lecze sie u niej juz rok, ale tak niefortunnie bo caly czas cos wypada i bede dopiero miec 2 transfer niestety odroczony bo wyszedl.mi za wysoki estradiol i lekarka podjela decyzje ze trzeba odlozyc transfer. Moje pytanie jak wyszedl mi ten estradiol wysomi to kazala.mi lekarka brac do 21 dc estrofem i od 21 dc duphaston wszystko 2 x 1 tabletka i po odstawieniu powinnam.dostac miesiaczke. Doczytalam ze duphaston bierze sie tez na wywolanie okresu i w sumie jak na zlosc przed transferem jakos mi sie rozregulowal i zaczal.byc w caly swiat. Po ilu dniach od odstawieniu p
tabletek powinnam dostac okres ? Miala.ktoras z was ze go po prostu nie dostala ?
Ja brałam Duphaston na wywołanie i po tygodniu leniwa przylazła. Brałam przez 5 dni i potem miałam odstawić. Odstawienei jest ważne bo następuje spadek tego hormonu i wtedy puka @Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Aguśka wrote:Myślę, że to nie ma znaczenia.
Trzeba śledzić te dofinansowania, bo z reguły ruszają na początku roku. W gamecie było jakoś w lutym...
Jeśli zrobią ci punkcje a tfuuu tfuuuuu nie będzie transferu to i tak to się liczy jako jedna procedura z dofinansowaniem... Ja przy pierwszej procedurze z dofinansowaniem jak na złość wyhodowałam jedną komórkę więc odroczyli wszystko, ale i tak policzyli już pierwszy raz i tak...
Jeżeli jesteś z Łodzi to większość badań możesz zrobić teraz w Madurowiczu - ruszył tam program dla par, ale musisz się zorientować czy sa jeszcze miejsca. Ja na takim programie (refunduje NFZ) to zrobiłam całą immnunologię, genetykę także warto.
Teraz zostało mi już właściwie in vitro.
Dzięki dziewczyny za pomoc i życzę każdej z Was powodzenia -
Z Gamety Rzgów przeniosłam się do Bociana w Łodzi i od wejścia inny klimat. Nie chciałabym opisywać samego doktora - zakładam, że jest on pracownikiem i nie ma wpływu na ustalenia szefostwa. A do procesu leczenia mam listę uwag… bałagan, embriolodzy mówią odmienne zdania, recepcja ma jedną ogarniętą i kompetentną pracownicę - reszta nie ma pełnej wiedzy o procedurze, nie ma koordynacji pomiędzy pracownikami recepcji/cc i doktorem - nie wiedział że ma mój transfer tego dnia i przyjechał o innej godzinie…
Nie mniej… różnicę czuję od razu + mają swoje labo i po 1h od pobrania, ktore mialo miejsce bezpośrenio po rozmowie z lekarzem miałam dogrywkę wizyty. W Gamecie musiałam czekać na wynik i dopłacać za kolejne wizyty w innym terminie. Duży plus dla Bociana za zespołowe omawianie przypadku Pacjentów przez prowadzących. Możesz mieć pewność że nie tylko jedno, znużone oko patrzy na Twoje wyniki…Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:Z Gamety Rzgów przeniosłam się do Bociana w Łodzi i od wejścia inny klimat. Nie chciałabym opisywać samego doktora - zakładam, że jest on pracownikiem i nie ma wpływu na ustalenia szefostwa. A do procesu leczenia mam listę uwag… bałagan, embriolodzy mówią odmienne zdania, recepcja ma jedną ogarniętą i kompetentną pracownicę - reszta nie ma pełnej wiedzy o procedurze, nie ma koordynacji pomiędzy pracownikami recepcji/cc i doktorem - nie wiedział że ma mój transfer tego dnia i przyjechał o innej godzinie…
Nie mniej… różnicę czuję od razu + mają swoje labo i po 1h od pobrania, ktore mialo miejsce bezpośrenio po rozmowie z lekarzem miałam dogrywkę wizyty. W Gamecie musiałam czekać na wynik i dopłacać za kolejne wizyty w innym terminie. Duży plus dla Bociana za zespołowe omawianie przypadku Pacjentów przez prowadzących. Możesz mieć pewność że nie tylko jedno, znużone oko patrzy na Twoje wyniki… -
Aguśka wrote:Myślę, że to nie ma znaczenia.
Jeżeli jesteś z Łodzi to większość badań możesz zrobić teraz w Madurowiczu - ruszył tam program dla par, ale musisz się zorientować czy sa jeszcze miejsca. Ja na takim programie (refunduje NFZ) to zrobiłam całą immnunologię, genetykę także warto.
na czym dokładnie to polega? powiedziałaś im, że podchodzisz do ivf czy, że zależy Ci na diagnozie niepłodności. Opowiedz coś więcejStarania od 2019
34 lata 👩❤️👨 40 lat
🍀Start 1 IVF pazdziernik 2021🍀
10.2021 - punkcja ❄️❄️❄️4BA
30.12.2021🍀transfer 4BA (embryo glue)
10.01.2022 Beta 😭
04.03.2022 🍀 transfer 4BA (embryo glue, nacięcie otoczki)
11.03.2022 Beta 😭
12.2022 Histeroskopia, cd56, cd138
01.2023 🍀 transfer 4BA
02.2023 Beta😭
2024: Gameta Rzgów 🍀 zaczynamy od początku
28.02.2024: punkcja - 9 komórek, tylko 1 przetrwał
03.2024 Beta😭
11.2024 #Trzecia stymulacja -> Długi protokół
12.2024 Punkcja - pobrano 13 oocytów, 11 się dalej rozwija - czekamy
24.12 - transfer (?) -
emyszka wrote:na czym dokładnie to polega? powiedziałaś im, że podchodzisz do ivf czy, że zależy Ci na diagnozie niepłodności. Opowiedz coś więcej
To jest taki program nieplodnosciowy do diagnozowania. Na pewno nie ma tam inseminacji czy in vitroWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 06:16
-
emyszka wrote:na czym dokładnie to polega? powiedziałaś im, że podchodzisz do ivf czy, że zależy Ci na diagnozie niepłodności. Opowiedz coś więcej
Po prostu się zapisujesz - mają wymóg ileś lat z naturalnymi staraniami bez ciąży - w ICZMP były to dwa lata. Jeżeli spełniasz to kryterium kwalifikują Cie do programu - wypełniasz papiery. Umawiają Cie na pierwszą wizytę.. Myślałam, że to jakoś będą wiesz badania indywidualnie dobierać, ale nie...
Ja miałam program w ICZMP - nie wiem jak będzie w Madurowiczu. U mnie na pierwszej wizycie - nie pamiętam ile czekałam - od razu zlecone wszystkie możliwe badania w programie - kilka genetycznych (czas oczekiwania na wynik 2 miechy) coś na heparynę było, na nietolerancję tą kwasu foliowego - już tych nazw fachowych pozapominałam ale sporo tego było. Plus KIR-y zrobili, wszystkie białe krwinki, NK itd no całą tą immunologię. Sprawdzali też przeciciała wirusologiczne... Także pod 1 procedurę naprawde miałam sporo badań... Wiesz jak i tak były to żal było nie skorzystać...
Program ma ograniczoną liczbę wniosków, także jak chcesz coś kombinować to pytaj od razu, bo czekanie może spowodować, że w końcu pula się wyczerpie.
U nas w pracy plakaty wiszą już z dwa miechy napewno... o tym programie MadurowiczaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 11:04
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2