Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Ala9292 wrote:Czy posiadacie Dziewczęta cennik przechowywania zarodków obowiązujący w Gamecie ?
-
Ala9292 wrote:Ale to za wszystkie zarodki, czy 1000 zł za jeden?
-
Ala9292 wrote:Czy posiadacie Dziewczęta cennik przechowywania zarodków obowiązujący w Gamecie ?
Niecałe 900
https://zapodaj.net/plik-atF6Qk52Rn
https://zapodaj.net/plik-yfRHKnjR9k
Trochę małe zdjęcie ale na telefonie wybieracie opcje wersja na komputer i da się wtedy powiększyć stronkęStarania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6
❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2
❌KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
"Tylko spokój może nas uratować" -
Hejka, ile płaciliście ostatnio za Menopur 1200? Ja 517 zl za 4 opakowania mimo, że mialam receptę na ryczałt a wcześniej jak kupowałam we wrześniu to po niecałe 4zl było opakowanie...😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 06:45
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
agnes175 wrote:Hejka, ile płaciliście ostatnio za Menopur 1200? Ja 517 zl za 4 opakowania mimo, że mialam receptę na ryczałt a wcześniej jak kupowałam we wrześniu to po niecałe 4zl było opakowanie...😥
-
Cześć, czy ktoś w grudniu ma transfer? Nie wiem czy mi tylko tak powiedziano, czy faktycznie brakuje miejsc, bo mają pełne grafiki, ale wygląda na to, że nie ma szans na cykl naturalny, bo zostałam wpisana na transfer w 25 dc. To mój pierwszy transfer, dlatego zastanawiam się czy tak powinno być i czy taki transfer ma szansę na powodzenie
agnes175 lubi tę wiadomość
-
Niepłodna04 wrote:Cześć, czy ktoś w grudniu ma transfer? Nie wiem czy mi tylko tak powiedziano, czy faktycznie brakuje miejsc, bo mają pełne grafiki, ale wygląda na to, że nie ma szans na cykl naturalny, bo zostałam wpisana na transfer w 25 dc. To mój pierwszy transfer, dlatego zastanawiam się czy tak powinno być i czy taki transfer ma szansę na powodzenie
Nie dostałam takiej informacji aby nie było miejsc Zaczęłam długi protokół, ok 18.-20.12 punkcja i być może od razu transfer jeśli będą zarodki,czyki wypadałoby właśnie jeszcze w grudniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 21:27
Starania od 2019
34 lata 👩❤️👨 40 lat
🍀Start 1 IVF pazdziernik 2021🍀
10.2021 - punkcja ❄️❄️❄️4BA
30.12.2021🍀transfer 4BA (embryo glue)
10.01.2022 Beta 😭
04.03.2022 🍀 transfer 4BA (embryo glue, nacięcie otoczki)
11.03.2022 Beta 😭
12.2022 Histeroskopia, cd56, cd138
01.2023 🍀 transfer 4BA
02.2023 Beta😭
2024: Gameta Rzgów 🍀 zaczynamy od początku
28.02.2024: punkcja - 9 komórek, tylko 1 przetrwał
03.2024 Beta😭
11.2024 #Trzecia stymulacja -> Długi protokół
12.2024 Punkcja - pobrano 13 oocytów, 11 się dalej rozwija - czekamy
24.12 - transfer (?) -
Niepłodna04 wrote:Cześć, czy ktoś w grudniu ma transfer? Nie wiem czy mi tylko tak powiedziano, czy faktycznie brakuje miejsc, bo mają pełne grafiki, ale wygląda na to, że nie ma szans na cykl naturalny, bo zostałam wpisana na transfer w 25 dc. To mój pierwszy transfer, dlatego zastanawiam się czy tak powinno być i czy taki transfer ma szansę na powodzenie
Mnie lekarz też powiedział, że przez tą ilość pacjentek ciężko teraz o cykl naturalny do transferu, bo po prostu potrzebują móc zaplanować transferWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 21:55
-
Są miejsca, kasa też jeszcze jest, tylko logistycznie trochę ciężej. Sztuczny cykl jest lepszy dla kliniki i lekarza bo mogą sobie wysterować co do dnia, a transfery robi się niby do 26 DC. Moje transfery były 20, 21 i 22 dc. Gdyby wypadło mi później to byłoby później, mój lekarz robi transfery w środy i tak też celujemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada, 08:57
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Muczylando wrote:Są miejsca, kasa też jeszcze jest, tylko logistycznie trochę ciężej. Sztuczny cykl jest lepszy dla kliniki i lekarza bo mogą sobie wysterować co do dnia, a transfery robi się niby do 26 DC. Moje transferu były 20, 21 i 22 dc. Gdyby wypadło mi później to byłoby później, mój lekarz robi transfery w środy i tak też celujemy.
Co prawda ostatni udało mi się uprosić na naturalnym cyklu - to był już 4ty i potrzebowałam zmiany
Ale lekarz mi wtedy podkreślił to że w ramach wyjątku, bo po prostu teraz ciężej jest żeby tak z dnia na dzień kogoś wcisnąć.
Także nie martw się na zapas, akurat w naszej klinice serio są dobrzy lekarze wszyscy, nikt ci krzywdy nie zrobi -
Elza1234 wrote:Ja też miałam przeróżnie transfery
Co prawda ostatni udało mi się uprosić na naturalnym cyklu - to był już 4ty i potrzebowałam zmiany
Ale lekarz mi wtedy podkreślił to że w ramach wyjątku, bo po prostu teraz ciężej jest żeby tak z dnia na dzień kogoś wcisnąć.
Także nie martw się na zapas, akurat w naszej klinice serio są dobrzy lekarze wszyscy, nikt ci krzywdy nie zrobi
Ja się nie martwiłam, tylko koleżanka wyżej i jej odpowiadałam Ja lubię naszą klinikę i lekarzySas lubi tę wiadomość
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Muczylando wrote:Ja się nie martwiłam, tylko koleżanka wyżej i jej odpowiadałam Ja lubię naszą klinikę i lekarzy
Udostępniłam Twój tekst, ale odnosilam się do tej dziewczyny wyżej
Ja tak samo lubię tą klinikę i lekarzy i póki co jestem dzięki nim w 9 tyg ciążyMuczylando, zosiaaaa, Sas lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, dlatego piszę co u mnie dalej w temacie leczenia in vitro w Gameta Rzgów. Zaczęłam trzecia stymulacje od 19.11 w tym samym protokołem co ostatnio, czyli Menopur 450+Aromek. Po 5 dniach stymulacji na usg widać 5 pęcherzyków ok 13mm. Od wczoraj lekarka zleciła mi jeszcze przez 5 dni zastrzyk Orgalutran i w środę mam jechać na kontrolę ile podrosły pęcherzyki. Wtedy też podejmuje decyzje czy punkcja będzie w piątek, sobotę czy poniedziałek. To moje trzecie podejście i juz nie mam w sobie tyle obaw co wcześniej, bo wiem co mnie czeka i jak to wszystko wygląda i wiem, że nie ma się czego bać, dlatego daje mi to taki spokój psychiczny i luz. Zaczelam tez suplementacje do invitro od października, bo wcześniej jakos o tym nie pamiętałam. Mam nadzieję, że to pozytywnie wpłynie na jakość komórek jajowych i w końcu się uda osiągnąć upragniony cel. Pozdrówka💚✊️🍀💪
Muczylando, emyszka lubią tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
agnes175 wrote:Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, dlatego piszę co u mnie dalej w temacie leczenia in vitro w Gameta Rzgów. Zaczęłam trzecia stymulacje od 19.11 w tym samym protokołem co ostatnio, czyli Menopur 450+Aromek. Po 5 dniach stymulacji na usg widać 5 pęcherzyków ok 13mm. Od wczoraj lekarka zleciła mi jeszcze przez 5 dni zastrzyk Orgalutran i w środę mam jechać na kontrolę ile podrosły pęcherzyki. Wtedy też podejmuje decyzje czy punkcja będzie w piątek, sobotę czy poniedziałek. To moje trzecie podejście i juz nie mam w sobie tyle obaw co wcześniej, bo wiem co mnie czeka i jak to wszystko wygląda i wiem, że nie ma się czego bać, dlatego daje mi to taki spokój psychiczny i luz. Zaczelam tez suplementacje do invitro od października, bo wcześniej jakos o tym nie pamiętałam. Mam nadzieję, że to pozytywnie wpłynie na jakość komórek jajowych i w końcu się uda osiągnąć upragniony cel. Pozdrówka💚✊️🍀💪
Ogromne kciuki 🤞🤞🤞agnes175 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Cześć!
Leczyłam się w EF w Ostrawie, ale na kontrole chodziłam do Gamety w Rzgowie.
Ostatnio przytrafił się naturals i też byłam w Gamecie u dr R. B-S na wizytach, niestety zasugerowała mi żebym poszukała sobie jakiegoś lekarza do prowadzenia ciąży... Rozumiem, że doktor zajmuje się leczeniem niepłodności ale trochę mi przykro. Mieszkam w okolicach kliniki i powiedziała mi, że w taki razie warto zapisać się do Matki Polki... Możecie mi kogoś polecić? czy to na nfz czy prywatnie...12.2020 - początek starań. 04.2022 - kariotypy ✅, HSG ✅ 13.05.2022 - 1x IUI ❌ 06.2022 - IVF długi protokół (2 zarodki) 07.2022 ET 4.1.2 - ❌ FET 4.2.3 - ❌
Nowa klinika: 11.2022 - IVF krótki protokół (3 zarodki 2x4.1.1; 4.2.2), po PGT-A: ❄️❄️ 30.01.2023 FET(cykl N, EmbryoGlue), blastka 4.1.1 💔 08.05.2023 FET (cykl N, ivig, EmbryoGlue, akupunktura) blastka 4.1.1 -Puste jajo płodowe 💔
EF Czechy: I mini - 6 MII, 3 blastki,po PGTa chore; II mini - 2 MII, 0 blastek; III mini - 2 MII, 2 blastki zdrowe
🌈 Naturalny CUD - 06.11 mamy 💗
👩🏻 35 lat, Ch. Hashimoto; AMH 1,3 ➡️0.89; MTHRF_677C>T homozygota; PAI-1 4G heterozygota; KIR: Bx ; ANA 4 🆗; allo-MLR 0% ➡️ 29% (09.2023)
👨🦱 35 lat, Astenoteratozoospermia
-
Kari_bu wrote:Cześć!
Leczyłam się w EF w Ostrawie, ale na kontrole chodziłam do Gamety w Rzgowie.
Ostatnio przytrafił się naturals i też byłam w Gamecie u dr R. B-S na wizytach, niestety zasugerowała mi żebym poszukała sobie jakiegoś lekarza do prowadzenia ciąży... Rozumiem, że doktor zajmuje się leczeniem niepłodności ale trochę mi przykro. Mieszkam w okolicach kliniki i powiedziała mi, że w taki razie warto zapisać się do Matki Polki... Możecie mi kogoś polecić? czy to na nfz czy prywatnie...Kari_bu lubi tę wiadomość