X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Motylek…:) Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Połaciowe …. Czy on też Wam tak odpisuje na smsy próbuje się od niego dowiedzieć kiedy mam się umówić na wizytę w którym dniu cyklu itp itd to mi odpisuje jak najszybciej jak ja jeszcze nie dostałam miesiączki 🙈

Inesss87 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 czerwca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się odpisał mi wreszcie treściwą wiadomość i jutro mam wizytę 😁

Inesss87, Elza1234, Ladybug lubią tę wiadomość

• Małabuźka Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Urodziłam dziś dziewczyny ♥️
    Gratulacje ❤️ wielkie szczęście już tulisz do siebie 😍 pięknego macierzyństwa 😘

Elza1234, agnes175 lubią tę wiadomość

29lat
    2 ciąże pozamaciczne
    Brak jajowodów
    09.23r - 1IVF
    3.10.23 - punkcja
    5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    31.10.23 transfer FET
    6.11.23 ⏸️
    10.11.23 bhcg 342🙏
    1.12.23 mamy ❤️
    Testy Sanco będzie synek
    5.07.2024 👣 Marcelek ❤️
    12.06.25 transfer FET
    20.06.25 ⏸️🤞
    23.06.25 Bhcg 454🙏
  • Ladybug Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek…:) wrote:
    Udało się odpisał mi wreszcie treściwą wiadomość i jutro mam wizytę 😁
    Ja mu przeważnie pisałam jak ja to widzę i kiedy się umówiłam i dlaczego - odpisywał zawsze tylko "bardzo dobrze". Jakoś nie umiem go pytać w sms-ach o "rady", sama wychodzę z inicjatywą ;-)

Powodzenia Motylku na wizycie i daj znaka jaki macie plan.
    🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 10:28

Motylek…:) lubi tę wiadomość

Ona '87 -> AMH 5,87
    On '85 -> niskie parametry nasienia
    I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
    age.png

starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
    szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer ❌
    23.05 transfer - 6dpt: 37,10; 8dpt: 105; 11dpt: 448

---
    preg.png

Wysłany: 26 czerwca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Ja mu przeważnie pisałam jak ja to widzę i kiedy się umówiłam i dlaczego - odpisywał zawsze tylko "bardzo dobrze". Jakoś nie umiem go pytać w sms-ach o "rady", sama wychodzę z inicjatywą ;-)

Powodzenia Motylku na wizycie i daj znaka jaki macie plan.
    🤞

A więc byliśmy pół godziny przed wizytą i nas wcześniej przyjął nie było ludzi do niego …. Wiec oczywiście był zdziwiony czemu i tym razem się nie udało więc mu mówię , że znów mnie kuje pobolewa prawa strona a on że pewnie jestem przewrażliwiona więc mu mówię może jakieś dodatkowe badania a on no możemy ale to wszystko się w czasie przesuwa więc pewnie mam zrosty i że wszystko jest ok …. Mówi mi że zaczniemy od następnego cyklu bo teraz już jest za późno i że rezerwuje mi następny miesiąc bo teraz są pieniądze a później nie wiadomo a jak będę miała rezerwacje to będzie ok a nie chce nas naciągać na koszta po czym po badaniu mi mówi że możemy zacząć od dziś i czy chce długi czy krótki protokół po czym ja a który będzie najlepszy a on nie ma znaczenia weźmiemy długi więc dał mi antykoncepcje później implant wizyta i w sierpniu zapewne punkcja …. Więc tak to u mnie wygląda zaczynamy od nowa dziś za wizytę nie płaciliśmy umowa podpisana…

Ladybug lubi tę wiadomość

• Nowa31 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc byliśmy pół godziny przed wizytą i nas wcześniej przyjął nie było ludzi do niego …. Wiec oczywiście był zdziwiony czemu i tym razem się nie udało więc mu mówię , że znów mnie kuje pobolewa prawa strona a on że pewnie jestem przewrażliwiona więc mu mówię może jakieś dodatkowe badania a on no możemy ale to wszystko się w czasie przesuwa więc pewnie mam zrosty i że wszystko jest ok …. Mówi mi że zaczniemy od następnego cyklu bo teraz już jest za późno i że rezerwuje mi następny miesiąc bo teraz są pieniądze a później nie wiadomo a jak będę miała rezerwacje to będzie ok a nie chce nas naciągać na koszta po czym po badaniu mi mówi że możemy zacząć od dziś i czy chce długi czy krótki protokół po czym ja a który będzie najlepszy a on nie ma znaczenia weźmiemy długi więc dał mi antykoncepcje później implant wizyta i w sierpniu zapewne punkcja …. Więc tak to u mnie wygląda zaczynamy od nowa dziś za wizytę nie płaciliśmy umowa podpisana…

Ja dzisiaj byłam u Guzowskiego.
    Śmiał się „Kasa się skończyła …ale się znalazła”🤣 i że podpisujemy papiery.
    Myślał właśnie nad zmianą protokołu dla mnie ale stwierdził że u mnie to będzie niebezpieczne więc zostajemy przy krótkim protokole więc czekam na okres (połowa lipca) i zaczynamy. Dołożył nam inną metodę zapładniania w sensie lepszą selekcję ale wyleciało mi z głowy dokładnie jaka 🫣🫣 pewnie sobie przypomnę jutro 🤣

💁‍♀️32
    Amh - 3,01
    Kariotyp - 🆗
    👨‍💼32
    Morfologia nasienia 2%
    Kariotyp 🆗

2014 - 👧 naturalnie

25.03.2025 - zaczynamy stymulację 💉
    29.03.2025 - pierwszy podgląd 🥚🥚
    01.04.2025 - drugi podkład 🥚
    04.04.2025 - kolejny podgląd 🥚🥚
    08.04.2025 - punkcja
    Punkcja -28 komórek - 16 🥚 - 15❄️- 1❄️💔💔
    I IVF - ❌
    II IVF - lipiec 🙏🙏
    22.07.2025- podgląd 🥚🥚
  • Inesss87 Debiutantka

Wysłany: 2 lipca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Od piątku walczę z bólem głowy- 2 dni typowa migrena , teraz ból podobny do migrenowego ale taki bym powiedziała pulsujący, raz boli tył głowy, raz skronie , raz okolica czoła … doraźnie biorę paracetamol, przy bólu pojawiły się mdłości a czasami nawet wymioty. Obecnie jestem 10t3d… zaczynam się martwić. Czytałam że bóle głowy w I trymestrze są normalne ale ja jestemz tych panikar i już się nakręcam … czy któraś miała podobnie ? Miałam 2 dni spokoju, bez bólu, może ta głowa była lekko obolała ale funkcjonowałam tak jak zawsze . Jakieś porady … rozważam dziś kontakt z dr Polaciem . Choć pewnie mi nic spektakularnego nie powie .
    Dodatkowo zeszłam w zeszłym tyg z encotrolonu , zostałam na samym progesteronie i zastanawiam się czy odstawienie tego leku może mieć związek z tymi bólami .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 07:57

• Ladybug Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesss87 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Od piątku walczę z bólem głowy- 2 dni typowa migrena , teraz ból podobny do migrenowego ale taki bym powiedziała pulsujący, raz boli tył głowy, raz skronie , raz okolica czoła … doraźnie biorę paracetamol, przy bólu pojawiły się mdłości a czasami nawet wymioty. Obecnie jestem 10t3d… zaczynam się martwić. Czytałam że bóle głowy w I trymestrze są normalne ale ja jestemz tych panikar i już się nakręcam … czy któraś miała podobnie ? Miałam 2 dni spokoju, bez bólu, może ta głowa była lekko obolała ale funkcjonowałam tak jak zawsze . Jakieś porady … rozważam dziś kontakt z dr Polaciem . Choć pewnie mi nic spektakularnego nie powie .
    Dodatkowo zeszłam w zeszłym tyg z encotrolonu , zostałam na samym progesteronie i zastanawiam się czy odstawienie tego leku może mieć związek z tymi bólami .
    Hej, niestety takie bóle są normalne. Jeśli masz skłonność do migren to tym bardziej :-/
    Jak odstawiałaś encorton - od razu czy stopniowo - bo może to dodatkowo zadziałało niekorzystnie.
    Pij ogromne ilości wody - 2-2,5l, jeśli już tak robisz - zapytaj Połacia co mocniejszego możesz wziąć, ewentualnie jakie maksymalne dawki paracetamolu.
    Współczuję bólu :-(

Ona '87 -> AMH 5,87
    On '85 -> niskie parametry nasienia
    I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
    age.png

starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
    szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer ❌
    23.05 transfer - 6dpt: 37,10; 8dpt: 105; 11dpt: 448

---
    preg.png
  • Milena91 Znajoma

Wysłany: 2 lipca, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesss87 wrote:
    Hej dziewczyny!

Cześć

Też niestety walczyłam z bólami głowy tak gdzieś miedzy 9 a 11 tygodniem. Praktycznie codziennie po przebudzeniu ból głowy gdzie przed ciążą nie miałam z tym problemu (głowa bolała mnie może raz na rok).
    Starałam się nie brać żadnych tabletek, jak mogłam przeleżałam w łóżku i piłam większe ilości wody.
    Bóle głowy przeszły od 12 tygodnia i nie wróciły.

Starania od 2018
    Ona 33&On 38
    2023 - Gameta Rzgów

I procedura (7 blastek ❄️) marzec 2024
    I transfer ET marzec - beta 0 🙁
    II transfer FET kwiecień - beta 0 🙁
    III transfer FET maj - biochem

dopiero VII transfer udany 15.04.2025 (czwarty w sumie transfer z zaleceniami od immunologa)

• drożność - ok
    • endokrynolog -> autoimmunologiczne zapalenie tarczycy - TSH od 1,5 do 2,00 - Euthyrox 25/50, biopsja guzków ok
    • diabetolog - krzywe ok
    • hematolog:
    pakiet trombofilia - V R2 H1299R hetero, MTHFR C677T hetero, MTHFR A1298C hetero, PAI-1 (SERPINE1) hetero
    zespół antyfospolipodowy - nie stwierdzono
    ANA2 - słabo dodatnie 1:160

• mięśniak - laparoskopia 11.2022
    • histeroskopia - 06.2024 - wszystko ok. + biopsja - cd56, cd138 (przeleczony lekki stan zapalny)

Immunologia ❌ leki, szczepienia limfocytami - Łódź prof. Malinowski
  • Inesss87 Debiutantka

Wysłany: 2 lipca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Hej, niestety takie bóle są normalne. Jeśli masz skłonność do migren to tym bardziej :-/
    Jak odstawiałaś encorton - od razu czy stopniowo - bo może to dodatkowo zadziałało niekorzystnie.
    Pij ogromne ilości wody - 2-2,5l, jeśli już tak robisz - zapytaj Połacia co mocniejszego możesz wziąć, ewentualnie jakie maksymalne dawki paracetamolu.
    Współczuję bólu :-(

Hej! Jak napisałam do Połacia to od razu oddzwonił- powiedział. Że to normalne w ciąży, szczególnie jeśli miałam tendencję do migren- mam brać wyłącznie paracetamol do 2 maks tabletek na dobę, pić dużo wody , ja jeszcze włączam elektrolity . Doszły mnie mega wymioty więc przepisał mi leki na to. Jeśli bóle nie ustąpią i będą się nasilać wskazać wizytę u neurologa . Encoeron odstawiałam wg jego wskazań - stopniowo … ale łączę te bóle głowy i wlasnie z odstawiłem bo do zeszłego piątku czułam się wyśmienicie - jakbym w ciąży nie była. Co pozostaje mi być dzielna👍🏻💪🏻🙏🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 18:43

Ladybug lubi tę wiadomość

• Inesss87 Debiutantka

Wysłany: 2 lipca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena91 wrote:
    Cześć

Też niestety walczyłam z bólami głowy tak gdzieś miedzy 9 a 11 tygodniem. Praktycznie codziennie po przebudzeniu ból głowy gdzie przed ciążą nie miałam z tym problemu (głowa bolała mnie może raz na rok).
    Starałam się nie brać żadnych tabletek, jak mogłam przeleżałam w łóżku i piłam większe ilości wody.
    Bóle głowy przeszły od 12 tygodnia i nie wróciły.

Dziękuję za wiadomość! Licze że uporam się z tym bólem … piję wodę, elektrolity, leżę w ciemnym chłodnym pokoju i dzielnie znoszę ten stan! Oby jak najszybciej przeszło 💪🏻🙏🏻🤗

• Nadzieja M2 Debiutantka

Wysłany: 2 lipca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tutaj nowa.
    Jestem po 2 nieudanych transferach, po których miałam wykonaną histeroskopie (wyszło mi przewlekłe zapalenie endometrium) zostałam przeleczona antybiotykami. Następnie miałam wykonaną biocenozę pochwy (dość liczne ziarniaki), dostałam wskazania do przyjmowania probiotyków. Dostałam zielone światło do 3 transferu, który właśnie się odbył. W mojej głowie jest milion myśli czy wszytko jest jak powinno. Szczególnie że zauważyłam zielony śluz, który występował już wcześniej (było to przekazane lekarzowi, który mówił że wszytko jest okej). Mam przeczucie że nie wszytko jest jak powinno. Sama czuję że nie jest. Miał ktoś podobny przypadek ?

Małabuźka lubi tę wiadomość

• Małabuźka Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😍 byłam dziś na usg potwierdzające ciąże i mamy oba pęcherzyki 🥰 za 2 tygodnie wizyta serduszkowa

Inesss87, Elza1234, Motylek…:), Ladybug lubią tę wiadomość

29lat
    2 ciąże pozamaciczne
    Brak jajowodów
    09.23r - 1IVF
    3.10.23 - punkcja
    5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    31.10.23 transfer FET
    6.11.23 ⏸️
    10.11.23 bhcg 342🙏
    1.12.23 mamy ❤️
    Testy Sanco będzie synek
    5.07.2024 👣 Marcelek ❤️
    12.06.25 transfer FET
    20.06.25 ⏸️🤞
    23.06.25 Bhcg 454🙏
  • Małabuźka Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja M2 wrote:
    Jestem po 2 nieudanych transferach, po których miałam wykonaną histeroskopie (wyszło mi przewlekłe zapalenie endometrium) zostałam przeleczona antybiotykami. Następnie miałam wykonaną biocenozę pochwy (dość liczne ziarniaki), dostałam wskazania do przyjmowania probiotyków. Dostałam zielone światło do 3 transferu, który właśnie się odbył. W mojej głowie jest milion myśli czy wszytko jest jak powinno. Szczególnie że zauważyłam zielony śluz, który występował już wcześniej (było to przekazane lekarzowi, który mówił że wszytko jest okej). Mam przeczucie że nie wszytko jest jak powinno. Sama czuję że nie jest. Miał ktoś podobny przypadek ?
    Hej zielony śluz jeszcze o niczym nie świadczy bo sama miałam taki żółto zielony i nadal niekiedy taki poleci a jednak wszystko jest w porządku. Nie ma co się nakręcać od razu że będzie źle, trzeba być dobrej myśli Trzymam kciuki aby ci się udało 😘😘🤞🤞🙏

29lat
    2 ciąże pozamaciczne
    Brak jajowodów
    09.23r - 1IVF
    3.10.23 - punkcja
    5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    31.10.23 transfer FET
    6.11.23 ⏸️
    10.11.23 bhcg 342🙏
    1.12.23 mamy ❤️
    Testy Sanco będzie synek
    5.07.2024 👣 Marcelek ❤️
    12.06.25 transfer FET
    20.06.25 ⏸️🤞
    23.06.25 Bhcg 454🙏

Wysłany: 3 lipca, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabuźka wrote:
    Hej zielony śluz jeszcze o niczym nie świadczy bo sama miałam taki żółto zielony i nadal niekiedy taki poleci a jednak wszystko jest w porządku. Nie ma co się nakręcać od razu że będzie źle, trzeba być dobrej myśli Trzymam kciuki aby ci się udało 😘😘🤞🤞🙏

Dziękuję bardzo za odpowiedź.
    Niestety nie jest łatwo szczególnie że dziś w nocy dostałam strasznego bólu gardła … Ogólnie jestem osłabiona. I kolejna myśl że pewnie nic z tego 🥺😢😭

Wysłany: 3 lipca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabuźka wrote:
    Hej dziewczyny 😍 byłam dziś na usg potwierdzające ciąże i mamy oba pęcherzyki 🥰 za 2 tygodnie wizyta serduszkowa

Bardzo dobra wiadomość ☺️

Wysłany: 3 lipca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja M2 wrote:

Witamy na naszej grupie wsparcia…. Mogę zapytać do jakiego lekarza chodzisz ??bo ja jestem w Gamecie po 3 nie udanych transferach i jak zapytałam o jakieś dodatkowe badania to mi lekarz odpowiedział że wszystko się w takim układzie odwlecze w czasie i zaczynam od nowa stymulację na długim protokole bez żadnych badań czemu w sumie miałam 5 transferów i 2 inseminacje nadal nic się nie udaje ….

Wysłany: 4 lipca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy na naszej grupie wsparcia…. Mogę zapytać do jakiego lekarza chodzisz ??bo ja jestem w Gamecie po 3 nie udanych transferach i jak zapytałam o jakieś dodatkowe badania to mi lekarz odpowiedział że wszystko się w takim układzie odwlecze w czasie i zaczynam od nowa stymulację na długim protokole bez żadnych badań czemu w sumie miałam 5 transferów i 2 inseminacje nadal nic się nie udaje ….

Chodzę do doktor Banach-Stróżyckiej.
    To faktycznie trochę dziwne. Mi Pani doktor przekazała że po 3 nieudanym będziemy rozszerzać diagnostykę o immunologa ale co będzie i jak będzie to się okaże.

Narazie po 3 transferze, zamiast czekam spokojnie na wynik bety jestem przerażona bo jestem przeziębiona … wciąż pod górkę

• Ew. Nowa

Wysłany: 4 lipca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja M2 wrote:
    Chodzę do doktor Banach-Stróżyckiej.
    To faktycznie trochę dziwne. Mi Pani doktor przekazała że po 3 nieudanym będziemy rozszerzać diagnostykę o immunologa ale co będzie i jak będzie to się okaże.

Narazie po 3 transferze, zamiast czekam spokojnie na wynik bety jestem przerażona bo jestem przeziębiona … wciąż pod górkę

Ja również leczę się u doktor Stróżyckiej i po 3 nieudanym transferze faktycznie skierowała mnie na wizytę do immunologa. Dodatkowo po 2 nieudanym transferze miałam robioną biopsję endometrium.

Mam też pytanie z innej beczki. Czy jest tu ktoś kto prowadzi ciążę w gamecie?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ew. wrote:
    Ja również leczę się u doktor Stróżyckiej i po 3 nieudanym transferze faktycznie skierowała mnie na wizytę do immunologa. Dodatkowo po 2 nieudanym transferze miałam robioną biopsję endometrium.

Mam też pytanie z innej beczki. Czy jest tu ktoś kto prowadzi ciążę w gamecie?
    Ja prowadziłam do samego porodu :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ