X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Ola1 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ew. wrote:
    Dokładnie tak samo, w klinice chyba mają tak w standardzie, ale nic nie szkodzi na przeszkodzie żeby powtórzyć badanie po 48h 🙂 ja tak zrobiłam, ale na wizycie z USG doktor interesował tylko ten pierwszy wynik.
    A robiłaś betę na własną rękę przed 10/11 dniem po transferze? Ja się powstrzymałam, ale teraz jak wiem, że jest pozytywna chodzę co dwa dni :)

👸99
    🤴96
    Starania od 02.2023
    W klinice od 01.2025
    Kwalifikacja do programu 04.2025
    Punkcja 06.2025 ❄️❄️❄️
    Transfer 10.07.2025 blastocysty
    11dpt beta 866
    13 dpt beta 2065
    15 dpt beta 5462
    19 dpt beta 18 769
    21 dpt pęcherzyk z widocznym zarodkiem
  • PinkyJelly Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy poza dr. Banach jest jeszcze ktoś godny polecenia? Czy jest wśród Was ktoś kto od dr. Banach przeniósł się do innego Lekarza i ma lepsze efekty leczenia?

Starania od listopada 2022

Drożność ✅
    Owulacje ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,14
    Morfologia nasienia 7%

Pierwsza procedura 03/25 Bemfola 250 + Orgalutran, 20 pęcherzyków - 10 komórek, standardowa metoda zapłodnienia
    ❄️❄️ 4CC, 3CC
    1 transfer 4/25 ❌
    2 transfer 5/25 ❌

6/25 Histeroskopia - przewlekły stan zapalny, Tarivid 200 + Metronidazol

Druga procedura 06-07/25 Puregon 250 + Orgalutran, Ovitrelle + Decapeptyl, 13 pęcherzyków, 10 komórek, 7 do ICSI
    ❄️❄️ 4CC, 4BB

07/25 - powtórny cross-match, wzrost z 28% (01/07) do 46%

Wstrzymanie sierpniowego transferu

Zaczynamy immunosupresję

🙋‍♀️🙋‍♂️ 36 lat
    KIR AA
    Cross-match z 28 na 45%
    Mąż ZZSK - leczenie biologiczne Simponi
    Komórki NK w endometrium do 10% (8dc)
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PinkyJelly wrote:
    Dziewczyny czy poza dr. Banach jest jeszcze ktoś godny polecenia? Czy jest wśród Was ktoś kto od dr. Banach przeniósł się do innego Lekarza i ma lepsze efekty leczenia?
    Ja mogę Połacia polecić :) my byliśmy zadowoleni, ale czy będzie lepszy niż Banach to wiadomo nie obiecam

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Paulina857 Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PinkyJelly wrote:

Ja się przeniosłam do doktor Banach Struzyckiej od doktor Banaszczyk. Pani Doktor Banaszczyk próbowała wiadomo najpierw ze stymulacją (bez jakichkolwiek efektów) ale później miała być inseminacja a dopiero później in vitro. Przed inseminacja zrobiliśmy sobie przerwę i później przenieśliśmy się do dr Banach. Szybki konkret, żadnej inseminacji. Od razu in vitro (mieliśmy 5 zarodków) . Jednocześnie po dwóch stratach wysłała nas do immunologa i mamy przyczynę niepowodzeń. We wrześniu kolejny transfer. Kontakt z nią smsowy, bardzo wygodne. U dr Banaszczyk kontakt przez rejestracje (nie wiem ja w obecnej chwili)

Ale znam dziewczynę która u dr Banaszczyk zaszła w ciążę przy pierwszym transferze (problem męski)

• Paulina857 Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PinkyJelly wrote:

Teraz ja mam pytanie do Ciebie :) jakie masz zalecenia co do cross matcha 45%? Ja mam 44%. Mam raz spróbować z encortonem, accofilem i clexane a dopiero później szczepienia limfocytami

• PinkyJelly Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina857 wrote:
    Teraz ja mam pytanie do Ciebie :) jakie masz zalecenia co do cross matcha 45%? Ja mam 44%. Mam raz spróbować z encortonem, accofilem i clexane a dopiero później szczepienia limfocytami

Od doktora P. zalecenia praktycznie żadne - na KIR AA przy jednym transferze powiedział żeby spróbować Accofil (1/3 ampułki w dniu transferu i później co 3 dni taka sama dawka), przy gorszej klasy zarodku nie kazał brać Accofil. Jak się okazało, że cross podskoczył do 45% to powiedział żeby wprowadzić Encorton - 5mg 1 x dziennie zaczynając 3 dni przed transferem, nie wystawił recepty. Byłam już umówiona na konsultację do dr. J (chciałam porównać zalecenia, zweryfikować czy pokryją się z tym co zalecił doktor P.) i wprowadziła następujące leczenie:
    - Equoral na 6 tyg. (dawka 2 x 25mg) --> zakończyć najpóźniej na 10 dni przed transferem
    - od kolejnego dnia po zakończeniu Equoral wchodzę na Encorton (dawka 2 x 5 mg) --> mam brać cały czas czyli do transferu i po transferze również
    - od dnia transferu dołączyć mam jeszcze immunosupresyjnie Prograf (dawka 2 x 0,5)
    - na 2 tyg. przed transferem + 1 dzień przed transferem lub w dniu transferu - wlew ze Smoflipid, i tutaj powtarzać co 2 tyg. w przypadku pozytywnego testu
    - Accofil - 8 dni przed transferem + 1 dzień przed transferem po całej ampułkostrzykawce, a później 1/3 co dwa dni od transferu

Allo MLR macie 0% że zalecają Wam szczepienia?

Drożność ✅
    Owulacje ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,14
    Morfologia nasienia 7%

Pierwsza procedura 03/25 Bemfola 250 + Orgalutran, 20 pęcherzyków - 10 komórek, standardowa metoda zapłodnienia
    ❄️❄️ 4CC, 3CC
    1 transfer 4/25 ❌
    2 transfer 5/25 ❌

Druga procedura 06-07/25 Puregon 250 + Orgalutran, Ovitrelle + Decapeptyl, 13 pęcherzyków, 10 komórek, 7 do ICSI
    ❄️❄️ 4CC, 4BB

Zaczynamy immunosupresję

🙋‍♀️🙋‍♂️ 36 lat
    KIR AA
    Cross-match z 28 na 45%
  • PinkyJelly Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja mogę Połacia polecić :) my byliśmy zadowoleni, ale czy będzie lepszy niż Banach to wiadomo nie obiecam

A czy Połać kontroluje hormony podczas stymulacji i jak często miałaś u niego USG kontrolne podczas stymulacji? Jakieś zmiany dawek leków w trakcie stymulacji? :)

Drożność ✅
    Owulacje ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,14
    Morfologia nasienia 7%

❄️❄️ 4CC, 3CC
    1 transfer 4/25 ❌
    2 transfer 5/25 ❌

❄️❄️ 4CC, 4BB

Zaczynamy immunosupresję

🙋‍♀️🙋‍♂️ 36 lat
    KIR AA
    Cross-match z 28 na 45%
  • Nowa31 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PinkyJelly wrote:

Ja byłam od razu u dr. Guzowskiego , obecnie jestem bardzo zadowolona z niego. Wiadomo nikt nam nie zagwarantuje że się na bank uda . :)

💁‍♀️32
    Amh - 3,01
    Kariotyp - 🆗
    👨‍💼33
    Morfologia nasienia 2%
    Kariotyp 🆗

2014 - 👧 naturalnie

I IVF - 08.04.2025 - punkcja 28 komórek - 16 🥚 - 15❄️- 1❄️💔💔

II IVF 🙏🙏
    01.08.2025 - punkcja 💉 27 komórek - 22 - mamy 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
  • PinkyJelly Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa31 wrote:
    Ja byłam od razu u dr. Guzowskiego , obecnie jestem bardzo zadowolona z niego. Wiadomo nikt nam nie zagwarantuje że się na bank uda . :)

A jak u tego lekarza pod wzgledem organizacji? Kontroluje hormony podczas stymulacji i jak często miałaś u niego USG kontrolne podczas stymulacji? Jakieś zmiany dawek leków w trakcie stymulacji?

Gwarancji to nie oczekuje ale chyba potrzebuje kogos z pomyslem a nie idacego utartymi schematami :) Dr. Banach ma bardzo dobre wyniki przy czynniku meskim, jesli nie jest on zlozony. Szukam kogos kto troche bardziej pochyli sie nad nami i sprobuje isc jakos niestandardowo, bo no gdzies przyczyna musi byc, ze tak nam padaja te zarodki :( A nie ukrywam, ze wizja 2 zarodkow na 1 procedure troche malo podnosi mnie na duchu ;) i jeszcze bardziej wmawianie, ze to rewelacyjny wynik :P

Drożność ✅
    Owulacje ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,14
    Morfologia nasienia 7%

❄️❄️ 4CC, 3CC
    1 transfer 4/25 ❌
    2 transfer 5/25 ❌

❄️❄️ 4CC, 4BB

Zaczynamy immunosupresję

🙋‍♀️🙋‍♂️ 36 lat
    KIR AA
    Cross-match z 28 na 45%
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PinkyJelly wrote:
    A czy Połać kontroluje hormony podczas stymulacji i jak często miałaś u niego USG kontrolne podczas stymulacji? Jakieś zmiany dawek leków w trakcie stymulacji? :)
    Zlecał mi hormony, usg miałam z 3 razy chyba (to było ponad rok temu, średnio pamiętam), reagował na bieżąco z lekami

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nowa31 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PinkyJelly wrote:
    A jak u tego lekarza pod wzgledem organizacji? Kontroluje hormony podczas stymulacji i jak często miałaś u niego USG kontrolne podczas stymulacji? Jakieś zmiany dawek leków w trakcie stymulacji?

Gwarancji to nie oczekuje ale chyba potrzebuje kogos z pomyslem a nie idacego utartymi schematami :) Dr. Banach ma bardzo dobre wyniki przy czynniku meskim, jesli nie jest on zlozony. Szukam kogos kto troche bardziej pochyli sie nad nami i sprobuje isc jakos niestandardowo, bo no gdzies przyczyna musi byc, ze tak nam padaja te zarodki :( A nie ukrywam, ze wizja 2 zarodkow na 1 procedure troche malo podnosi mnie na duchu ;) i jeszcze bardziej wmawianie, ze to rewelacyjny wynik :P

Jesli chodzi o hormony to tak naprawde ani razu podczas stymulacji nie mialam sprawdzanych i bylo wszystko ok. Jesli chodzi o stymulacje pierwsza mialam w 6dc a potem srednio co dwa dni mialam monitoring , na bieżąco reagował czy trzeba zwiększyć czy zmniejszyć dawkę , akurat u mnie jechaliśmy cały czas jedna dawka ale co przypadek to inaczej też :)

Jak podchodziłam do stymulacji drugiej to rozmawialiśmy długo w gabinecie i rozwalaliśmy różne opcje itp wszystko wytłumaczył co i jak . Dla mnie jest konkretny i rzeczowy .

💁‍♀️32
    Amh - 3,01
    Kariotyp - 🆗
    👨‍💼33
    Morfologia nasienia 2%
    Kariotyp 🆗

2014 - 👧 naturalnie

II IVF 🙏🙏
  • PinkyJelly Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa31 wrote:
    Jesli chodzi o hormony to tak naprawde ani razu podczas stymulacji nie mialam sprawdzanych i bylo wszystko ok. Jesli chodzi o stymulacje pierwsza mialam w 6dc a potem srednio co dwa dni mialam monitoring , na bieżąco reagował czy trzeba zwiększyć czy zmniejszyć dawkę , akurat u mnie jechaliśmy cały czas jedna dawka ale co przypadek to inaczej też :)

Jak podchodziłam do stymulacji drugiej to rozmawialiśmy długo w gabinecie i rozwalaliśmy różne opcje itp wszystko wytłumaczył co i jak . Dla mnie jest konkretny i rzeczowy .

Oooo fajnie, że mogliście różne opcje rozważyć. Tego mi chyba brakuje... Sama nie wiem ale czuje, ze cos powinno się zmienić... Pan Doktor zawsze wykonuje punkcje i transfer? :)

Drożność ✅
    Owulacje ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,14
    Morfologia nasienia 7%

❄️❄️ 4CC, 3CC
    1 transfer 4/25 ❌
    2 transfer 5/25 ❌

❄️❄️ 4CC, 4BB

Zaczynamy immunosupresję

🙋‍♀️🙋‍♂️ 36 lat
    KIR AA
    Cross-match z 28 na 45%
  • PinkyJelly Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Zlecał mi hormony, usg miałam z 3 razy chyba (to było ponad rok temu, średnio pamiętam), reagował na bieżąco z lekami

Dziękuję :) W takim razie jeśli nasze dwie śnieżynki ponownie nie ruszą i będzie konieczność kolejnej stymulacji to będę rozważać :)

Drożność ✅
    Owulacje ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,14
    Morfologia nasienia 7%

❄️❄️ 4CC, 3CC
    1 transfer 4/25 ❌
    2 transfer 5/25 ❌

❄️❄️ 4CC, 4BB

Zaczynamy immunosupresję

🙋‍♀️🙋‍♂️ 36 lat
    KIR AA
    Cross-match z 28 na 45%
  • Nowa31 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PinkyJelly wrote:
    Oooo fajnie, że mogliście różne opcje rozważyć. Tego mi chyba brakuje... Sama nie wiem ale czuje, ze cos powinno się zmienić... Pan Doktor zawsze wykonuje punkcje i transfer? :)

Tak , to też mi się podobało . Bałam się że przy drugiej pójdzie takim samym schematem jak przy pierwszej , ale wyciągnął wnioski zaproponował coś innego i rozmawiał z nami. Skoro tak czujesz- zrób tak , my kobiety mamy dobre przeczucia .
    Wiesz co on przyjmuje popołudniami więc punkcji nie robi ( mi raz robiła Banach a teraz Kostrzewa) ale jeśli chodzi o transfer to robi już on. Ja mam transfery na cyklach sztucznych więc tym bardziej może to zaplanować ;)

💁‍♀️32
    Amh - 3,01
    Kariotyp - 🆗
    👨‍💼33
    Morfologia nasienia 2%
    Kariotyp 🆗

2014 - 👧 naturalnie

II IVF 🙏🙏
  • PinkyJelly Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa31 wrote:
    Tak , to też mi się podobało . Bałam się że przy drugiej pójdzie takim samym schematem jak przy pierwszej , ale wyciągnął wnioski zaproponował coś innego i rozmawiał z nami. Skoro tak czujesz- zrób tak , my kobiety mamy dobre przeczucia .
    Wiesz co on przyjmuje popołudniami więc punkcji nie robi ( mi raz robiła Banach a teraz Kostrzewa) ale jeśli chodzi o transfer to robi już on. Ja mam transfery na cyklach sztucznych więc tym bardziej może to zaplanować ;)

Super :)) Czy mogę się do Ciebie odezwać na priv? :)

Drożność ✅
    Owulacje ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,14
    Morfologia nasienia 7%

❄️❄️ 4CC, 3CC
    1 transfer 4/25 ❌
    2 transfer 5/25 ❌

❄️❄️ 4CC, 4BB

Zaczynamy immunosupresję

🙋‍♀️🙋‍♂️ 36 lat
    KIR AA
    Cross-match z 28 na 45%
  • Nowa31 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PinkyJelly wrote:
    Super :)) Czy mogę się do Ciebie odezwać na priv? :)

Tak jak najbardziej :)

PinkyJelly lubi tę wiadomość

💁‍♀️32
    Amh - 3,01
    Kariotyp - 🆗
    👨‍💼33
    Morfologia nasienia 2%
    Kariotyp 🆗

2014 - 👧 naturalnie

II IVF 🙏🙏
  • Motylek…:) Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wszystkim kobietkom które są pacjentkami Gamety Rzgów … jestem na forum od około pół roku i pacjentka dr Połacia pierwsza stymulacja z efektem 3 zarodków 23 czerwca badanie z krwi transfer nie udany zaraz wizyta i od nowa stymulacja miałam badany tylko estradiol i jakieś tam badania przed punkcją byłam na trzech monitoringach i już na pierwszym powiedział że coś mu się nie podoba na lewym jajniku i mógłby przerwać stymulację ale tego nie zrobił bo miał nadzieję że będzie ok w sobotę miałam robiona punkcje ( była to już moja 4 punkcja )pobrali 4 komórki dwie od razu odpadły a dwie kolejne za chwilę wróciłam dość szybko wszystko było ok po około 6 godzinach zaczął boleć mnie brzuch co zjadałam to byłam na kibelosie wzięłam przeciwbólowy jakaś nospe ale dalej nic zadzwoniłam na numer podany jakby się coś działo pan mi powiedział że to normalne dieta i dużo pić ale dalej było to samo w końcu zadzwoniłam na pogotowie bo było bardzo źle nie wiedziałam co się dzieje góra dół zabrali mnie porobili badania okazało się że mam sporo płynu w środku że mam anemię i że jestem odwodniona kazali mi znów dzwonić na ten numer telefonu a pan o 1 w nocy że i tak nie mam gdzie przejeżdżać żebym została w szpitalu w którym mnie kartka przywiozła a do nich mnie zaprasza w poniedziałek….. i takim to sposobem dostaję żelazo dostałam nawodniona i dziś wychodzę do domu a jutro będę dzwonić i przepisywać się do dr Banach lub do dr Guzowskiego jeszcze nie wiem dokładnie którego lekarza wybrać ??dziś mi powiedziano że zostałam przestymulowana i że po co mi robiono punkcje a anemię mam od tego czasu co mi tak bardzo i długo leciało gdzie wszystko na bieżąco zgłaszałam dr Połaciowi że mnie pobolewa prawa strona a on że jestem przewrażliwiona…..

• Nowa31 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek…:) wrote:
    Hey wszystkim kobietkom które są pacjentkami Gamety Rzgów … jestem na forum od około pół roku i pacjentka dr Połacia pierwsza stymulacja z efektem 3 zarodków 23 czerwca badanie z krwi transfer nie udany zaraz wizyta i od nowa stymulacja miałam badany tylko estradiol i jakieś tam badania przed punkcją byłam na trzech monitoringach i już na pierwszym powiedział że coś mu się nie podoba na lewym jajniku i mógłby przerwać stymulację ale tego nie zrobił bo miał nadzieję że będzie ok w sobotę miałam robiona punkcje ( była to już moja 4 punkcja )pobrali 4 komórki dwie od razu odpadły a dwie kolejne za chwilę wróciłam dość szybko wszystko było ok po około 6 godzinach zaczął boleć mnie brzuch co zjadałam to byłam na kibelosie wzięłam przeciwbólowy jakaś nospe ale dalej nic zadzwoniłam na numer podany jakby się coś działo pan mi powiedział że to normalne dieta i dużo pić ale dalej było to samo w końcu zadzwoniłam na pogotowie bo było bardzo źle nie wiedziałam co się dzieje góra dół zabrali mnie porobili badania okazało się że mam sporo płynu w środku że mam anemię i że jestem odwodniona kazali mi znów dzwonić na ten numer telefonu a pan o 1 w nocy że i tak nie mam gdzie przejeżdżać żebym została w szpitalu w którym mnie kartka przywiozła a do nich mnie zaprasza w poniedziałek….. i takim to sposobem dostaję żelazo dostałam nawodniona i dziś wychodzę do domu a jutro będę dzwonić i przepisywać się do dr Banach lub do dr Guzowskiego jeszcze nie wiem dokładnie którego lekarza wybrać ??dziś mi powiedziano że zostałam przestymulowana i że po co mi robiono punkcje a anemię mam od tego czasu co mi tak bardzo i długo leciało gdzie wszystko na bieżąco zgłaszałam dr Połaciowi że mnie pobolewa prawa strona a on że jestem przewrażliwiona…..

Pewnie miałaś hiperstymulscje? Tak to mi wygląda , naszczescie jest z tobą wszystko ok , zazwyczaj w klinicie już nie pomaga tylko trzeba gnać na pogotowie :/ z tego co zaopserwowalam 🫣
    Ja chodzę do Gutowskiego i jestem zadowolona - on ma od dzis urlop . O Dr Banach słyszałam opinie i pozytywne i negatywne , mi np nie przypadła do gustu.

💁‍♀️32
    Amh - 3,01
    Kariotyp - 🆗
    👨‍💼33
    Morfologia nasienia 2%
    Kariotyp 🆗

2014 - 👧 naturalnie

II IVF 🙏🙏
  • Motylek…:) Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa31 wrote:
    Pewnie miałaś hiperstymulscje? Tak to mi wygląda , naszczescie jest z tobą wszystko ok , zazwyczaj w klinicie już nie pomaga tylko trzeba gnać na pogotowie :/ z tego co zaopserwowalam 🫣
    Ja chodzę do Gutowskiego i jestem zadowolona - on ma od dzis urlop . O Dr Banach słyszałam opinie i pozytywne i negatywne , mi np nie przypadła do gustu.

Jeszcze mam czas do zastanowienia się nad lekarzem narazie antybiotyk żelazo oszczędny tryb życia mam krwiaczek i płyn jeszcze za tydzień kontrola tutaj u siebie …. Więc o tak to wygląda ale w życiu bym nie pomyślała że tak to się może skończyć 🙈

Małabuźka lubi tę wiadomość

• Nowa31 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek…:) wrote:
    Jeszcze mam czas do zastanowienia się nad lekarzem narazie antybiotyk żelazo oszczędny tryb życia mam krwiaczek i płyn jeszcze za tydzień kontrola tutaj u siebie …. Więc o tak to wygląda ale w życiu bym nie pomyślała że tak to się może skończyć 🙈

Teraz najważniejsze żebyś doszła do siebie właśnie , a nad resztą będziesz myśleć co i jak . 🫣
    Masakra naprawdę miałaś ciężki weekend 🫣

💁‍♀️32
    Amh - 3,01
    Kariotyp - 🆗
    👨‍💼33
    Morfologia nasienia 2%
    Kariotyp 🆗

2014 - 👧 naturalnie

II IVF 🙏🙏
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ