X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Małabuźka Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek…:) wrote:
    Jeszcze mam czas do zastanowienia się nad lekarzem narazie antybiotyk żelazo oszczędny tryb życia mam krwiaczek i płyn jeszcze za tydzień kontrola tutaj u siebie …. Więc o tak to wygląda ale w życiu bym nie pomyślała że tak to się może skończyć 🙈
    Wspolczuje Ci i co moge powiedziec o dr. Banach to mi akurat pomogla dwa transfery i oba udane aktualnie 12 tydzien🥰 z lekow juz schodze wiec wszystko idzie ku dobremu a od 7 tygodnia przepisalam sie do swojego lekarza zebym nie musiala jezdzic tak daleko wiec trzymam kciuki za Ciebie 🤞❤️

Elza1234, Motylek…:) lubią tę wiadomość

29lat
    2 ciąże pozamaciczne
    Brak jajowodów
    09.23r - 1IVF
    3.10.23 - punkcja
    5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    31.10.23 transfer FET
    6.11.23 ⏸️
    10.11.23 bhcg 342🙏
    1.12.23 mamy ❤️
    Testy Sanco będzie synek
    5.07.2024 👣 Marcelek ❤️
    12.06.25 transfer FET
    20.06.25 ⏸️🤞
    23.06.25 Bhcg 454🙏
  • Motylek…:) Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa31 wrote:
    Teraz najważniejsze żebyś doszła do siebie właśnie , a nad resztą będziesz myśleć co i jak . 🫣
    Masakra naprawdę miałaś ciężki weekend 🫣

Ja to i urlop mam więc mega odpoczywam jak ledwo chodzę …. Dowiedziałam się że mam zespół polistycznych jajników gdzie o tym mi nikt wcześniej nie wspomniał 🙈ja nie wiem skąd ta anemia jak ja normalnie funkcjonowałam może przez to że mi tak długo leciało …napisałam wczoraj lekarzowi smsa takiego długiego szczegółowego a co niech wie że ta stymulacja poszła na marne skoro od początku wiedział że coś jest nie tak …. Nawet mi odpisał że jak jestem wstanie to żebym przyjechała odpisałam że przez najbliższy czas się nigdzie nie wybieram bo nie jestem wstanie ….. a w szpitalu mi powiedziano że ostatnio była dziewczyna też po hiperstymulacji tylko ona oddychać nie mogła bo jej płyn do płuc się dostał 🙈mam tylko nadzieję że ten płyn zejdzie krwiaczek torbiel znikną za tydzień mam kontrolę u siebie …i że będę mogła normalnie funkcjonować ….. ogólnie przyjmował mnie dr.Anioł który zna lekarzy z Gamety przyjeżdża na dyżury weekendowe i był zdziwiony że takie coś mi się stało a jego słowa że powinnam jechać tam gdzie mi robiono punkcje no tak o 1 w nocy stać pod bramą do poniedziałku…..

Wysłany: 12 sierpnia, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabuźka wrote:
    Wspolczuje Ci i co moge powiedziec o dr. Banach to mi akurat pomogla dwa transfery i oba udane aktualnie 12 tydzien🥰 z lekow juz schodze wiec wszystko idzie ku dobremu a od 7 tygodnia przepisalam sie do swojego lekarza zebym nie musiala jezdzic tak daleko wiec trzymam kciuki za Ciebie 🤞❤️
    Muszę porządnie dojść do siebie i dopiero zacząć myśleć czy ona czy on do Połacia już nie wracam ….

• Sas Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę porządnie dojść do siebie i dopiero zacząć myśleć czy ona czy on do Połacia już nie wracam ….

Podczytuje ten watek bo bylam pacjetka Gamty zreszta moj maly wlasnie spi w lozeczku.
    Leczylam sie u innej lekarki, ale czasami zasiegala rad wlasnie dr Połacia uwazam.ze jest on najbardziej doswiadczonym i ogarnietym lekarzem w Gamecie i zastanowilabym sie nad zmiana stalo sie co sie stalo, ale jaka masz pewnosc, ze u innego lekarza by sie nie stalo tak samo ?
    Zrobil punkcje a jakby nie zrobil ? tez klient moglby czuc ze traci swoja szanse i miec zal z takich sutuacji nie ma dobrego wyjscia.
    A lekarz w szpitalu to powinien sie powstrzymac od komentarzy, ale zal mu tylek sciska ze inni robia kase prywatnie a on ma dyzur i napatoczyl sie pacjent w weekend zamiiast spac to musi pracowac, nie wierzylabym tez w szczerosc tego lekarza.
    A niestety z lekarzami z fryzjerami z kosmetyczkami zawsze jest tak ze nadaja ze poprzednika ze popsul.cos, a on to ideal.... taka moja mala refleksja

Ladybug lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 sierpnia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Podczytuje ten watek bo bylam pacjetka Gamty zreszta moj maly wlasnie spi w lozeczku.
    Leczylam sie u innej lekarki, ale czasami zasiegala rad wlasnie dr Połacia uwazam.ze jest on najbardziej doswiadczonym i ogarnietym lekarzem w Gamecie i zastanowilabym sie nad zmiana stalo sie co sie stalo, ale jaka masz pewnosc, ze u innego lekarza by sie nie stalo tak samo ?
    Zrobil punkcje a jakby nie zrobil ? tez klient moglby czuc ze traci swoja szanse i miec zal z takich sutuacji nie ma dobrego wyjscia.
    A lekarz w szpitalu to powinien sie powstrzymac od komentarzy, ale zal mu tylek sciska ze inni robia kase prywatnie a on ma dyzur i napatoczyl sie pacjent w weekend zamiiast spac to musi pracowac, nie wierzylabym tez w szczerosc tego lekarza.
    A niestety z lekarzami z fryzjerami z kosmetyczkami zawsze jest tak ze nadaja ze poprzednika ze popsul.cos, a on to ideal.... taka moja mala refleksja

Tak tutaj to się zgodzę że przejeżdżają na dyżury 48 godzinne kupe kasy zgarną wyśpią się i rano dalej do pracy i jeszcze mi mówił że mnie zostawił żebym nie stała pod bramą Gamety do poniedziałku przecież to jest jego obowiązek pomagać ……Jak to ja zawsze mówię każdy poleca tego komu pomógł …. Mnie to jedno nadal zastanawia skoro już na pierwszym USG widział że coś jest nie tak i mnie się pyta czy chce długi czy krótki protokół i jak mu wspomniałam że może jakieś dodatkowe badanie czy coś to on nie bo wszystko jest w porządku i jestem przewarażliwiona i na kolejnej wizycie mówi, że mógłby przerwać stymulacje i mnie się pyta co robimy a że proszę tak robić żeby było ok a moja teczka odnośnie leczenia niepłodności jest bardzo ale to bardzo gruba …. Więc ja już wiem sama po sobie że zmienię lekarza ale na którego to muszę przemyśleć narazie dochodzę do normalnego funkcjonowania bo w życiu bym się nie spodziewała że takie coś mi się stanie 🙈

• Daja12 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny mam pytanie, przeczytałam na stronie Gamety, ze żeby skorzystać w programu rządowego in vitro w klinice Gameta trzeba być mieszkańcem Łodzi? Czy to faktycznie prawda i osoby spoza Łodzi nie mogą tam skorzystać z programu?
    Chcielibyśmy chyba w tej klinice rozpocząć procedurę bo przeczytalam dużo dobrych opinii, ale jesteśmy spod Łodzi

• Muczylando Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daja12 wrote:
    Cześć, dziewczyny mam pytanie, przeczytałam na stronie Gamety, ze żeby skorzystać w programu rządowego in vitro w klinice Gameta trzeba być mieszkańcem Łodzi? Czy to faktycznie prawda i osoby spoza Łodzi nie mogą tam skorzystać z programu?
    Chcielibyśmy chyba w tej klinice rozpocząć procedurę bo przeczytalam dużo dobrych opinii, ale jesteśmy spod Łodzi
    https://gameta.pl/rzadowy-program-refundacji-in-vitro/?gad_source=1&gad_campaignid=19251660152&gbraid=0AAAAADPiBLLTYMdZoP8NY47sTaNUrCsqz&gclid=Cj0KCQjw2IDFBhDCARIsABDKOJ6d3wTMKypNRSf8-w_hlZlg32dQuFKSZnrQ0oL103GURE9eJjQpgKYaAkZ3EALw_wcB

Czy na pewno otworzyłaś dobrą stronę?
    Punkt 6 Program jest otwarty dla par z całej Polski, niezależnie od miejsca zamieszkania.

👩94👦87. Starania od 2018, klinika od 2024
    🍀I procedura:
    🐮07/04 - punkcja, 5❄️
    ❌07/31 - I FET, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET
    ❌10/30 - III FET, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET
    2025:
    ❌01/08 - V FET, cb 5+0
    ❌02/03 - histeroskopia i biopsja, CD138+++ >10/10,
    🍀II procedura:
    🐮03/13 punkcja, 4❄️
    ❌04/14 biopsja kontrolna, CD138++5-10/10, CD56 <5%🆗
    ❔06/20 biopsja kontrolna, CD138+<5/10
    🐄07/22 - VI FET, 9dpt 202, 11dpt 535, 13dpt 1200, 18dpt 11816, 31dpt CRL 0,97 ❤️, 37dpt CRL 1,6 ❤️
    preg.png

❌KIR: Bx ➕2DS2
    PAI-1, mthfr - homo
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Odwaga bycia nielubianym to odwaga bycia wolnym."

Wysłany: 17 sierpnia, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daja12 wrote:

My nie jesteśmy z Łodzi i korzystamy z programu…. Kiedyś tak nie można było ale teraz normalnie….

• Daja12 Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi, tak, faktycznie, wchodziłam w zakładkę Łódź przy programie rządowym i tam jest to napisane, ale widocznie to jest jeszcze coś innego

Wysłany: 20 sierpnia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey już na tyle do siebie doszłam aby móc się zapisać do lekarza chodź na kontroli w poniedziałek powiedzieli że jeszcze płynu mam ….. teraz do pacjentek dr Guzowskiego i dr Banach czy zlecają jakieś dodatkowe badania czy kontakt jest z nimi telefoniczny jakby się coś działo w którym szpitalu pracują ??

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey już na tyle do siebie doszłam aby móc się zapisać do lekarza chodź na kontroli w poniedziałek powiedzieli że jeszcze płynu mam ….. teraz do pacjentek dr Guzowskiego i dr Banach czy zlecają jakieś dodatkowe badania czy kontakt jest z nimi telefoniczny jakby się coś działo w którym szpitalu pracują ??
    No niestety ale z tego co pamiętam oni nie pracują w szpitalu. Żaden z lekarzy nie pracuje więc jak się cors dzieje po punkcji zostaje tylko sor jak w każdej klinice w sumie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Inesss87 Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Z tego co ja słyszałam to dr Guzowski pracuje w Madurowicz- i tam często jego pacjentki rodzą lub je kieruje na oddział, dr Polać pracuje w Medeorze- mnie tam kierował na histeroskopie ( pow, że nie mam funduszy, nie widział w tym żadnego problemu aby wykonać to badanie na NFZ). Co do dr Banach- nie posiadam żadnej wiedzy, czy pracuje w jakimś szpitalu.
    Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za każdą z Nas 🙏🏻😍

Motylek…:) lubi tę wiadomość

• goska318 Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dziewczyny po udanych transferach - pamiętacie w którym tygodniu odstawiłyście Estrofem? Dostałam zalecenie, że mam z niego schodzić i wyjdzie, że już od 7+3 nie będę go przyjmować. Szukałam informacji i raczej spotkałam się z podejściem przyjmowania estradiolu do ok. 10 tygodnia. Mam jeszcze wizytę u doktor przed ostatecznym odstawieniem, ale zastanawia mnie ten termin.

Małabuźka lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów

06.2025 - I IVF - 3 ❄️
    07.2025 - FET - ❌️
    08.2025 - FET - 6dpt ⏸️ 10dpt -BHCG-200,4 , 14dpt -BHCG-735

preg.png
  • Małabuźka Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska318 wrote:
    hej, dziewczyny po udanych transferach - pamiętacie w którym tygodniu odstawiłyście Estrofem? Dostałam zalecenie, że mam z niego schodzić i wyjdzie, że już od 7+3 nie będę go przyjmować. Szukałam informacji i raczej spotkałam się z podejściem przyjmowania estradiolu do ok. 10 tygodnia. Mam jeszcze wizytę u doktor przed ostatecznym odstawieniem, ale zastanawia mnie ten termin.
    Hej ja odstawilam gdzies w okolicach 7 tygodnia wiec sie nie przejmuj 😉

goska318 lubi tę wiadomość

29lat
    2 ciąże pozamaciczne
    Brak jajowodów
    09.23r - 1IVF
    3.10.23 - punkcja
    5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    31.10.23 transfer FET
    6.11.23 ⏸️
    10.11.23 bhcg 342🙏
    1.12.23 mamy ❤️
    Testy Sanco będzie synek
    5.07.2024 👣 Marcelek ❤️
    12.06.25 transfer FET
    20.06.25 ⏸️🤞
    23.06.25 Bhcg 454🙏

Wysłany: 31 sierpnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello nie wiem czy któraś śledzi moje wpisy ale dokładnie trzy tygodnie temu miałam punkcje później wyszła hiperka pobyt w szpitalu po wyjściu ze szpitala kontrola dobra wiadomość że płynu jest mniej czekamy na @ a tu w trakcie jej trwania ostre boleści brzucha oczywiście lekko olałam sprawę do niedzieli gdy zgłosiłam się żeby tylko mi sprawdził czy wszystko jest ok i znów wylądowałam w szpitalu leżę już tydzień ostre zapalenie, antybiotyk dożylnie, zastrzyki przeciwzakrzepowe, krwiaczek jest już mniejszy i podjęta decyzja jutro punkcja ściąganie płynu z zatoki daglasa bo ból oczywiście jeszcze mi towarzyszy ale już nie taki jak wcześniej ….ogólnie podczas punkcji musiało zostać uszkodzone jakieś naczynko a stanu zapalnego wcześniej nie było bo on nie rozwija się tak szybko i ogólnie wyniki badań znów były pośrednie jedyny plus już nie mam aż takiej anemii zbliżam się do minimum normy 😉mogłam ogólnie jechać w poniedziałek do gamety, ale nie wiem czy bym wytrzymała a ten stan zapalny mógłby doprowadzić do sepsy …. I ogólnie będę też szukała jakiegos lekarza od endometriozy w Łodzi może kogoś polecacie ??

‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ