X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • listek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podpowiedzcie proszę jak z tym DHDA? Jeżeli wynik mam w normie, a nawet ponad normę, to nie brać leku, czy może chociaż 1 tabletkę dla podtrzymania wyniku?
    Mam problem z komórkami... mało i słabej jakości.

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandaryna wrote:
    Dziewczyny jak się czułyście po transferze? Miałyście jakie odczucia w brzuchu, np. kłucie, ciężki brzuch itp
    Ja mialam w dniu punkcji troche rozowego sluzu i potem przez 2 dni delikatne plamienie. Poza tym pobolewal mnie raz brzuch, raz jajniki, ale nie bylo to uciazliwe

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 14 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Dziewczyny, podpowiedzcie proszę jak z tym DHDA? Jeżeli wynik mam w normie, a nawet ponad normę, to nie brać leku, czy może chociaż 1 tabletkę dla podtrzymania wyniku?
    Mam problem z komórkami... mało i słabej jakości.
    Listku nie pomoge, nie wiem.A bralas koenzym q10, wid. D, magnez i ostatnio Zielinka mi napisala ze na komorki dobre jest wapno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:59

listek lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tyle co na komorki co na brak zaplodnien w ivf. Ale to tez posrednio na jakosc komorek ale na pewno nie na ilosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:03

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • listek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, brałam. Teraz też biorę. Tylko nie wiem co z tym DHEA Eliot. Dziś robiłam badanie.
    dzięki za dobre chęci :)

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    Kolejna wizyte mam za tydzien w srode :-)
    jakby co ;-)
    Będę pamiętać. Ile jest wizyt przed tansferem mrożonego zarodka? Ta będzie pierwsza.
    Pragnąca, jak się czujesz? Ja jakoś spokojniej dzisiaj, ale to zasługa nieprzespanych ostatnio nocy. Siedziałam w papierach do północy, pierwszej, a od 6 na nogach, i tak przez tydzień, a na koniec zamartwianie się o mamę, bo mi w szpitalu wylądowała. Całe szczęście, że nic się poważniejszego nie stało, ale strachu się najadłam.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, jeśli chcesz się teraz skupić na stażu, to ok., skupiaj się, tylko nie rezygnuj tak całkowicie z wizyt lekarskich, bo jak się zdarzy, że nagle Ci się instynkt obudzi, to stwierdzisz, że czas minął Ci na niczym, bo praca mimo wszystko nie jest celem w życiu, jest tylko środkiem. To ludzie i ich miłość są tym, o co powinniśmy zabiegać najbardziej. Ja straciłam 3 lata na staż i teraz pluję sobie w brodę, że nie robiliśmy żadnych badań w tym kierunku. Rozumiem, że Twój mąż czuje się spełniony jako ojciec, bo własne dziecko już ma, jak dobrze pamiętam, tylko musisz sobie odpowiedzieć czy i Ty na tym chcesz poprzestać. Jeśli nie, to chyba nie ma tu mowy o tym, co on chce, bo w związku nie ma "ja", jesteśmy "my" i nawet jak nie mam do czegoś przekonania, to przynajmniej szukam kompromisu. Nie odbierz tego jako wtrącanie się w Twoje sprawy, nie znam Cię, nie będę mędrkować, mówię Ci tylko jak ja to odbieram dziś, po 3 zmarnowanych latach i kolejnych 4 starań, których może by nie było, gdybyśmy się wcześniej diagnozowali.

Listek, jutro mam wizytę, jak chcesz, to zapytam o to dhea. Ja miałam kilka lat temu nieco poniżej normy i się wystraszyłam, że to może przeszkodzić, ale Makowska telefonicznie poswidziała mi, że jak jest poniżej to nie ma problemu, źle, gdy jest dużo ponad normę. A tabletki podwyższają, czy obniżają poziom tego hormonu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:41

listek lubi tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko widzisz, Polska i system dla bezrobotnych jest beznadziejny. Nie mogę zrezygnować ze stażu jak mi się nie spodoba, bo skreśla mnie z rejestracji na 4 miesiące, nie mogę zamienić stażu na staż, bo też mnie wykresla na 120 dni, wolne dostane po 30 dniach, czyli jak wszędzie, ale na pisemny wniosek do pracodawcy, a skąd ja mam wiedzieć kiedy będę musiała jechać na wizytę. Ogólnie juz wcześniej myślałam by zakończyć ten etap w życiu, a teraz nie wiem już co zrobić. Przecież nie będę się tłumaczyła ludziom dlaczego chce wolne.
    Ten miesiąc mam na przemyślenia, ale skłaniam się ku antykom na jakieś pół roku, by wyłączyć myślenie itd.

M&M

Wysłany: 14 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Będę pamiętać. Ile jest wizyt przed tansferem mrożonego zarodka? Ta będzie pierwsza.
    Pragnąca, jak się czujesz? Ja jakoś spokojniej dzisiaj, ale to zasługa nieprzespanych ostatnio nocy. Siedziałam w papierach do północy, pierwszej, a od 6 na nogach, i tak przez tydzień, a na koniec zamartwianie się o mamę, bo mi w szpitalu wylądowała. Całe szczęście, że nic się poważniejszego nie stało, ale strachu się najadłam.
    Czuje sie dobrze, tylko cycki mnie troche bola. To masz az tyle pracy? To dobrze ze z mama nic powaznego, ma wracac do zdrowia! Daj znac jak jutro po wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:55

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 14 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Tylko widzisz, Polska i system dla bezrobotnych jest beznadziejny. Nie mogę zrezygnować ze stażu jak mi się nie spodoba, bo skreśla mnie z rejestracji na 4 miesiące, nie mogę zamienić stażu na staż, bo też mnie wykresla na 120 dni, wolne dostane po 30 dniach, czyli jak wszędzie, ale na pisemny wniosek do pracodawcy, a skąd ja mam wiedzieć kiedy będę musiała jechać na wizytę. Ogólnie juz wcześniej myślałam by zakończyć ten etap w życiu, a teraz nie wiem już co zrobić. Przecież nie będę się tłumaczyła ludziom dlaczego chce wolne.
    Ten miesiąc mam na przemyślenia, ale skłaniam się ku antykom na jakieś pół roku, by wyłączyć myślenie itd.
    Ale lekarzy w klinice jest duzo, jesli masz blisko do kliniki to mozesz jezdzic na wizyty po stazu. Fakt pewnie na punkcje bedziesz musiala miec wolne ale chyba do tego czasu to 30 dni juz przepracujesz, nio bo nie wiem jakim prokokolem bedziesz szla. No ale zrobisz jak uwazasz. Przemysl to sobie na spokojnie. Ja i tak trzymam kciuki za Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:01

2nn3dqk38okw5rud.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Większość wizyt u specjalistów i tak masz w godzinach popołudniowych, więc nie będzie Ci to kolidować, a pół roku w diagnostyce to leci jak tydzień. Jak Ci jakieś badania zlecą, to też się da pokombinować, wiem, że jak człowiek chce, to i na godziny da radę się z kimś zamienić albo odpracować coś jak się wcześniej wyjdzie, czy przyjdzie na późniejszą godzinę. Poza tym, nie wiem na jaki staż Ty idziesz, ale u mnie w pracy stażystki traktowane są jak ludzie przejściowi. W tym roku, po 7 latach mojej pracy, pierwszy raz się zdarzyło, że ktoś ze stażu dostał normalną umowę i to tylko na pół etatu.
    Podpytaj lekarza gdzie możecie grzebać sprawę, może immunolog, urolog, czy jeszcze ktoś inny. Najgorsze jest spychanie tematu na potem, bo traci się czas, którego nikt Ci nie odda.

08.18r-et nieudany
  • listek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:

Listek, jutro mam wizytę, jak chcesz, to zapytam o to dhea. Ja miałam kilka lat temu nieco poniżej normy i się wystraszyłam, że to może przeszkodzić, ale Makowska telefonicznie poswidziała mi, że jak jest poniżej to nie ma problemu, źle, gdy jest dużo ponad normę. A tabletki podwyższają, czy obniżają poziom tego hormonu?

Jeśli mogłabyś zapytać, to byłabym bardzo wdzięczne. Nie mam pojęcia, czy te tabletki DHEA Eliot obniżają czy podwyższają poziom. Chociaż wydaje mi się, że podnoszę. Mam powyżej normy, ale brałam te tabletki 4 miesiące i teraz od miesiąca była przerwa. Daj znać proszę jakbyś coś się dowiedziała. dziękuję :)

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, wszystkie trzymamy kciuki za każdą z nas. W końcu taki cel tego forum. Nie chodzi o ocenianie kogoś, tylko o danie mu wsparcia, podpowiedzi, dzielenie się doświadczeniami. Martoszka ma nad czym myśleć, jakąkolwiek decyzję podejmie, to będzie jej decyzja i można się z nią nie zgadzać, ale uszanować trzeba.
    Oczywiście, że zdam relację, jakże by inaczej?:-)
    Pracy miałam dużo, bo dodatkowe zajęcie mi dyrektorka wymyśliła i do końca tygodnia musiałam się z tym wyrobić. Mama poobijana, ale tomografia pokazała, że nic złego się nie dzieje. Miała drobny wypadek. Ja poza domem, martwiłam się, a nie mogłam się nią zająć. Teraz odetchnęłam. Jadę na wizytę spokojniejsza.

08.18r-et nieudany
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Większość wizyt u specjalistów i tak masz w godzinach popołudniowych, więc nie będzie Ci to kolidować, a pół roku w diagnostyce to leci jak tydzień. Jak Ci jakieś badania zlecą, to też się da pokombinować, wiem, że jak człowiek chce, to i na godziny da radę się z kimś zamienić albo odpracować coś jak się wcześniej wyjdzie, czy przyjdzie na późniejszą godzinę. Poza tym, nie wiem na jaki staż Ty idziesz, ale u mnie w pracy stażystki traktowane są jak ludzie przejściowi. W tym roku, po 7 latach mojej pracy, pierwszy raz się zdarzyło, że ktoś ze stażu dostał normalną umowę i to tylko na pół etatu.
    Podpytaj lekarza gdzie możecie grzebać sprawę, może immunolog, urolog, czy jeszcze ktoś inny. Najgorsze jest spychanie tematu na potem, bo traci się czas, którego nikt Ci nie odda.
    My tylko mamy jeszcze 2 próby iui. Juz więcej drazyc nie chcemy, bo finansowo nie wyrabiamy.
    Staż nam w księgowości, praca 8-16, mam staż 6 miesiący + 4 zatrudnienia na cały etat. Chyba, zew trakcie strażu znajdę pracę. Wiec nie ma mowy o zamiarach itd. Z resztą się okaże po miesiącu jak traktują stażystów.

M&M
  • mandaryna Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka powinna być beta 11dpt?

ola
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    My tylko mamy jeszcze 2 próby iui. Juz więcej drazyc nie chcemy, bo finansowo nie wyrabiamy.
    Staż nam w księgowości, praca 8-16, mam staż 6 miesiący + 4 zatrudnienia na cały etat. Chyba, zew trakcie strażu znajdę pracę. Wiec nie ma mowy o zamiarach itd. Z resztą się okaże po miesiącu jak traktują stażystów.
    a nie mozesz po prostu wspołżyć i jak będzie to bedzie? to się wtedy będziesz martwić?

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandaryna wrote:
    jaka powinna być beta 11dpt?
    nie liczy się ile ma teraz, tylko liczy się ile przyrasta. A ile wynosi? Powtórz za 2 dni, musi być przyrost min 66%.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    a nie mozesz po prostu wspołżyć i jak będzie to bedzie? to się wtedy będziesz martwić?
    Moglabym, ale chcialabym juz zakonczyc etap staran, przynajmniej na jakis czas, bo teraz nie w glowie mi bedzie dziecko i te sprawy, seksu i lekarzy. Prawdopodobnie i tak przepadna nam badania i te dwie iui. Troche problemow zdrowotnych ma maz i tak biegamy od lekarza do badan i tak w kolko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:21

M&M
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj zrobiłam sobie badanie poziomu wit. D. Pomimo brania od 3 miesięcy wit. D z Solgaru, codziennie 1000IU, mam poziom 20,60 ng/dl (podane normy: poziom niewystarczający 10-30, poziom wystarczający 30-100). Myślicie, że powinnam zwiększyć dawkę do 2000IU dziennie?

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz więcej spokojnie. Trudno ja przedawkowac i to szczegolnie zima.

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ