X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    I co powiesz o dr. Banach? Na znanylekarz.pl dość dobre opinie o niej czytałam. Początkowo byłam zapisana do prof. Radwana, ale przemyślałam i zmieniłam lekarza.
    Hm. Bylam u prof. Zostalabym gdyby nie to ze stal sie mniej dostepny. Hm bylam u niej dopiero raz... Wszyscy ja chwala a ja nie umiem jej wyczuc. Prof to co innego. Bardzo konkretny, baaardzo. Ale chociaz wiedzialam z kim mam doczynienia

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdziemy na kwalifikację do Guzowskiego, a jak nie przypadnie Nam do gustu to sobie zmienimy na Radwana...A teraz jest długi czas oczekiwania na wizytę do niego,więc do pierwszego lepszego się załapaliśmy...:)

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Miałam styczność z dr. Guzowskim w jakiejś przychodni (nie pamiętam już jakiej), uprzejmy człowiek. Jechałam do niego z dużymi nadziejami ale mnie zbył i wszystko co polecał to robić w Gamecie ;)
    Z uwagi na fakt, że w niczym mi nie pomógł nie wybrałam go na lekarza prowadzącego, zdecydowałam się na dr. Banach. W lipcu mam wstępną wizytę.
    A Ty Malinka masz wizytę kwalifikacyjną w lipcu tak? To dopiero się zapisaliście, czy byliście już w Gamecie?

jigt0hs.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    A Ty Malinka masz wizytę kwalifikacyjną w lipcu tak? To dopiero się zapisaliście, czy byliście już w Gamecie?
    To będzie pierwsza wizyta, teraz leczę się w Novum ale oni nie mają już środków na rządowe ivf dla nowych pacjentów i jeśli nie chcę czekać do nowego roku muszę zmienić klinikę. Akurat Gameta dostała najwięcej środków z MZ na ten cel, więc cały czas kwalifikują nowych pacjentów.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd masz taką informację, że dostali najwięcej środków?

jigt0hs.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    A skąd masz taką informację, że dostali najwięcej środków?

na stronie ministerstwa jest :) Gameta - Rzgów dostała największy wolumen

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.invitro.gov.pl/news/25 tutaj link która klinika ile dostała

• Alincia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo...to miła informacja:) a macie też coś na temat rankingów urodzeń z in vitro danych klinik?

jigt0hs.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie wiem tego nigdy nie poszukiwałam, poza tym taki ranking nie byłby równy bo każda z nas praktycznie ma inne problemy, więc chyba byłoby to cięzkie ale z tego co wiem Gameta ma całkiem niezły współczynnik sukcesów, pewnie też dlatego największa kasa :) w Salve jak ja jestem są wywieszone wyniki z poszczególnych lat (skuteczność) może na stronie gamety jak poszukać też coś znajdziecie :)

• Alincia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki...my już po wizycie w Gamecie...miała być to wizyta kwalifikująca, ale dr. G. wymagał opisu usg pochwy, (gdzie sam mnie też obejrzał)....więc nie wiem po co mu jeszcze od mojego ginekologa dodatkowe takie usg? i nie miałam fsh i prolaktyny....no i nas odrzucił....

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz musze zrobić fsh...ale czy rzeczywiście trzeba być w 2 lub 3 dniu cyklu...? kurcze...miesiąc czekania znów....

jigt0hs.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie powinni Cię odrzucić Alincia do kwalifikacji wymagane są wyniki nasienia, amh i ewentualna historia leczenia. Niestety kliniki lubią troszkę na nas zarabiać i wołają dodatkowe badania :( FSH z tego co pamiętam trzeba zrobić maksymalnie do 4 dc ,
    ja w w Salve pierwszą wizytę musiałam odbębnić pełnopłatną, na niej dodatkowo zlecono mi dodatkowe badania u męża test HBA i ja hormony, po kolejnej wizycie miałam zwrócone koszty wizyty i potraktowano ją jako kwalifikacyjną.

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fsh też jest obowiązkowe do kwalifikacji i amh. Prolaktyna nie. Niestety jest jak jest... Te badania grosze kosztują. Mi prof wypisal do zrobienia badania za które daliśmy ok 1tys zł. Krew :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobie ja czy FSH jest niezbędne do kwalifikacji kurcze nie wiem, nie pamiętam. ALe faktycznie też to badanie zrobiłam sobie bo wyniki miałam ale z datą wstecz a na forum dziewczyny pisały żeby lepiej zrobić. U nas dodatkowe badania krwi nie były tak drogie bo ok 200zł i drugie tyle za test HBA bo mojemu bardzo wyniki podskoczyły i potrzebne były troszkę bardziej rozszerzone badanie. gdyby wyniki były słabe zakwalifikowaliby nas do ICSI a tu psikus wyniki nasienia mają tylko u nas tendencje zwrostowe nie tylko ilościowo ale i jakościowo więc zakwalifikowana nas do IVF :) teraz nie mogę się doczekać 22 czerwca kiedy cała ta machina ruszy narazie nadal jestem na antykoncepcji

• Alincia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano właśnie, jak byliśmy w invicie, to do zakwalifikowania Dr kazała zrobić dodatkowe badania: mutacje i kariotypy....i usg jąder...zrobiliśmy ale zmieniliśmy klinikę na bliższą czyli właśnie Gametę...i pojechaliśmy z nadzieją, że nas zakwalifikują...a tu oooo..... lipa....a w invicie byśmy byli już zakwalifikowani....jestem załamana, że czas leci a my stoimy w miejscu...a teraz kolejny miesiąc czekania na nowy cykl,żeby to marne fsh zrobić....

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze,żeby przy wizycie kwalifikacyjnej zacząć od stymulacji, bo będzie to 2 dzień cyklu, to jakie badania muszę mieć ? chodzi mi o hormonalne...? czy to Siarczan dehydroepiandrosteronu (DHEAS)? mam wynik 233 ug/dl...czy o jakieś inne też chodzi?

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo nie chcielibyśmy znów czekać na kolejną wizytę miesiąc, żeby czekaĆ na te badania....

jigt0hs.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja takich badań nie miałam więc nie pomogę ale jak byłaś zakwalifikowana juz w innej klinice to czy nie powinna to być kwestia tylko przeniesienia dokumentacji??? coś mi się nie zgadza... ale moze się mylę

• Alincia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie...nie byłam jeszcze zakwalifikowana, bo zabrakło tych badań...Pani dr powiedziała, że kwalifikacja będzie z wynikami przy następnej wizycie_czyli 1 lipca...a pojechaliśmy do Gamety bo miało być tutaj szybciej....

Invicta jest we Wrocławiu, a do Łodzi mamy o połowę bliżej niż do Wrocławia,stąd ta nasza decyzja o zmianie kliniki...

jigt0hs.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAA spoko to tak jak w Salve na pierwszej wizycie powiedzieli że nie widzą przeciwskazań przepisali mi już wtedy antykoncepcje i badania do uzupełnienia, na kolejnej nas już zakwalifikowali i teraz czekam ze startem stymulacji :)

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ