Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
ewka25 wrote:Ja mialam wizyte pod koniec stycznia a zakwaifikowano nas dopiero po wykonanych badniach hsg a pózniej kariotyp i cftpr .Stymulacje zaczelam dopiero od antykow w kwietniu.
Ja bylam 14 stycznia na wizycie a stymulacje juz zaczelam 2 lutego niestety mialam transfer odroczony. Traz chyba maja problem z srodkami Z nfz. Od lipca chyba znowu jada z koksem .
jozefka jest w salve, ale prawie jak nasza ))Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Alincia wrote:hej dziewczyny, mam pytanie: jeśli zapisaliśmy się z mężem na 8czerwca na wizytę kwalifikacyjną do Gamety w Łodzi, to ile będziemy czekać na dalsze postępowania typu antyki, czy stymulacje...itdGameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Ja tez pco ale protokol krotki z antagonista. Dobrze reagowalam i wysiadlam sporo ladnych pecherzykow, natomiast chyba przez pco byly slabej jakosci. Zwiekszono mi metformax do 1500 na dobe. Infolic musze zamowic tez. Maz moj tez ma dosc slabe nasienie, tzn ilosciowo... nie miesci sie w normie, reszta parametrow okGameta Rzgów
Bo czytałam na forum,że czasami poprzez taką operację nasienie może się jeszcze pogorszyć a nie polepszyć...a mój maż ma 4mln/ml...więc boję się, że mogłoby być gorzej...dlatego postanowiliśmy najpierw zawalczyć o in vitro, zostawić mrożaczki i dopiero na operację....ciekawe czy tak można...
-
Proponuje na kwalifikacje isc do prof radwana. Jest andrologiem. Powiedzial ze straciliamy czas na laparoakopie bo nie daje ona super efektow. No nam tak jak mowilam wszystko procz ilosci sie pieknie poprawilo. Hormony mamy w normie. A ile czasu leczycie nieplodnosc? Ilebczasu udokumentowana?Gameta Rzgów
No i pani doktor powiedziała ze to powód plemników i tego ze jestem młodą to wiele komórek jest gorszej jakości i nieraz kobieta nie wie ze była w ciąży bo to idzie z okresem. Ja zaczęłam aplikować męża witaminami i siebie może to coś poprawi i będzie lepiej przy kolejnym podejsciu
-
Alincia wrote:Ooo widzę Józefka,że Was zakwalifikowali? Ale to w Gamecie?
nie zdecydowałam się na Salve bo mam 5 minut od domu narazie do 22 łykam antykoncepcje a potem już mam cały wykaz leków i jakiś zastrzyków do robienia. W lipcu jak dobrze pójdzie będzie zabieg
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
takasobieja wrote:Proponuje na kwalifikacje isc do prof radwana. Jest andrologiem. Powiedzial ze straciliamy czas na laparoakopie bo nie daje ona super efektow. No nam tak jak mowilam wszystko procz ilosci sie pieknie poprawilo. Hormony mamy w normie. A ile czasu leczycie nieplodnosc? Ilebczasu udokumentowana?
My udokumentowane mamy od 2013roku... a zapisani jesteśmy właśnie nie wiem do jakiego lekarza...muszę zadzwonić i się zapytać... -
Miałam styczność z dr. Guzowskim w jakiejś przychodni (nie pamiętam już jakiej), uprzejmy człowiek. Jechałam do niego z dużymi nadziejami ale mnie zbył i wszystko co polecał to robić w Gamecie
Z uwagi na fakt, że w niczym mi nie pomógł nie wybrałam go na lekarza prowadzącego, zdecydowałam się na dr. Banach. W lipcu mam wstępną wizytę. -
józefka wrote:nie zdecydowałam się na Salve bo mam 5 minut od domu narazie do 22 łykam antykoncepcje a potem już mam cały wykaz leków i jakiś zastrzyków do robienia. W lipcu jak dobrze pójdzie będzie zabieg
A to Józefka kiedy oddaliście dokumentację, żeby Was zakwalifikowali? Długo czekaliście na telefon? -
Nie znam tego lekarza. Moze warto sie przepisac do kogos innego? Ja teraz tez jestem u dr banach.
Zielinka a ty mialas juz histero?Gameta Rzgów
takasobieja wrote:Nie znam tego lekarza. Moze warto sie przepisac do kogos innego? Ja teraz tez jestem u dr banach.
Zielinka a ty mialas juz histero? -
Alincia wrote:A to Józefka kiedy oddaliście dokumentację, żeby Was zakwalifikowali? Długo czekaliście na telefon?
oj komplet dokumentacji złożyłam pod koniec stycznia ale dla mnie zabrakło punktów więc jak w kwietniu ruszyło to byłam jedna z pierwszych... obecnie jestem na etapie łykania antykoncepcji i latania po aptekach i wykupywaniu leków. z tego co wiem teraz w salve idzie już szybciej ale podobnie jak w Gamecie pierwsza wizyta normalna płatna, ja przy drugiej wizycie miałam już zwrot bo na niej mnie już pani doktor zakwalifikowała i rozpisała procedure...https://www.maluchy.pl/li-72827.png