Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Polly_love wrote:Pragnąca- jesli mogę Ci doradzić- nie czekaj i idź za ciosem. Bierz malucha w najbliższym cyklu
-
PragnącaDziecka wrote:W miednicy mniejszej
Pragnąca jak się trzymasz???
Wiedziałaś wcześniej o tej endo czy jakoś teraz wyszło?
Bo mnie dzisiaj coś natchnęło. w zeszłym roku miałam laparo, torbiel skrętna.
Pamiętam, że jak lekarz przyszedł na pooperacyjną, podszedł do mnie i powiedział: "O Pani z endometriozą" - nie ja z torbielą.
a lek.na to z endometriozą przecież wiem co operuję....
ale na wypisie nie było mowy o endometriozie i tak jakoś zostało. Dzisiaj jednak robiłam porządek w papierach i znalazłam opis swój z zabiegi i tam jest w jednym zdaniu: "rozsiana endometrioza"
SIC! Nigdy nie brałam tego pod uwagę, nawet nie zagłębiałam tematu. Czy to przez to zarodki się nie zagnieżdżają??
Czy na USG tego nie widać? Tuż przed transferem miałam ierzone endo i doktor powiedział, że bardzo ładne...
może niepotrzebnie sobie wkręcamLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Pragnąca jak się trzymasz???
Wiedziałaś wcześniej o tej endo czy jakoś teraz wyszło?
Bo mnie dzisiaj coś natchnęło. w zeszłym roku miałam laparo, torbiel skrętna.
Pamiętam, że jak lekarz przyszedł na pooperacyjną, podszedł do mnie i powiedział: "O Pani z endometriozą" - nie ja z torbielą.
a lek.na to z endometriozą przecież wiem co operuję....
ale na wypisie nie było mowy o endometriozie i tak jakoś zostało. Dzisiaj jednak robiłam porządek w papierach i znalazłam opis swój z zabiegi i tam jest w jednym zdaniu: "rozsiana endometrioza"
SIC! Nigdy nie brałam tego pod uwagę, nawet nie zagłębiałam tematu. Czy to przez to zarodki się nie zagnieżdżają??
Czy na USG tego nie widać? Tuż przed transferem miałam ierzone endo i doktor powiedział, że bardzo ładne...
może niepotrzebnie sobie wkręcam -
To nie tak. Endometrioza to choroba endometrium ale poza jego fizjologicznym polozeniem czyli poza wnetrzem macicy. Jest jeszcze jedna odmiana endo adenomioza i tylko ona jest w macicy ale w miesniu a nie tam gdzie jest wysciolka endometrium. W usg lekarz nie widzi endo chyba zenzrobia sie duze, widoczne guzy albo torbiele w jajnikach. W endo chodzi o to ze endometrium wszczepia sie w rozne miejscw w ciele, najczesciej jajniki, miednica mniejsza i z pod wplywem cyklu podczas @ masz tez @ wewnątrz ciala a krew nie moze odplynac i tworzą sie zrosty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:01
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
PragnącaDziecka wrote:Chociaz pisze to przez lzy, to wiem ,ze kiedys nadejdzie ten dzien, dzien w ktorym zobaczymy II kreski ...
PragnącaDziecka lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
PragnącaDziecka wrote:Saramago a robilas ostatnio usg? Co masz na wypisie ze szpitala "rozsiana endometrioza" i cos jeszcze ?
jeśli chodzi o endometriozę to tyko tyle, i tylko w opisie przebiegu operacji a nie w wypisie. w wypisie nie ma ani słowa o endometriozie.
USG no rbiono mi kilka razy przy stymulacjiLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
W wypisie nie ma bo pewnie hist patu nie zrobili...
Troche to krzywdzace bo teraz nie wiadomo jak sie do tego odnieść, czy ja masz, czy naleza ci sie leki refundowane itd. Rozsiana endometrioza bez hist-patu, krzywdzace, jesli ja faktycznie masz. Zeby to ocenić musialabym widziec wypis plus opis zabiegu.
Mandaryna nie wiem czy chcesz to ode mnie uslyszec ale nie jestem chamska i Ci powiem bo szkoda tego Twojego maluszka choc po raz kolejny konczysz wypowiedz znakiem zapytania. Clexan i encorton bierzesz dalej. Co z estrofemem to Ci nie powiem bo ja bralam, a Magda nie i w obu sytuacjach byla to decyzja lekarza.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
"Rozsiana" no nie wiem, ale skoro tylu lekarzy robilo Ci usg i nic nie wykrylo to moze rzeczywiscie nic nie ma. Chociaz u mnie tylu lekarzy i tylko 1 podejrzewa endo. Nie wiem teraz lekarz mi odpisacl ze porozmawiamy przy wizycie. Super! Mam brac estrofem od 2dc. , wizyte u dr. K mam 30.03 czyli ok.6dc. i jestem za przeproszeniem w czarnej pupie.
-
Pragnaca drobnej endo rozsianej wszedzie w usg nie bedzie widac.
Czyli Kozarzewski 30 marca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:20
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
dziewczyny cały czas Was czytam, rzadko piszę. Powiem Wam, że mnie to wszystko przeraża. Dlaczego to jest takie trudne i niesprawiedliwe. DLaczego tak musimy się wycierpieć zanim się uda.
ALe czytając Was codziennie dostaję kopa do działania,
dzięki!Ginka
-
dziewczyny cały czas Was czytam, rzadko piszę. Powiem Wam, że mnie to wszystko przeraża. Dlaczego to jest takie trudne i niesprawiedliwe. DLaczego tak musimy się wycierpieć zanim się uda.
ALe czytając Was codziennie dostaję kopa do działania,
dzięki!Ginka
-
Moze tak byc. Wlasnie o to chodzi ze moze nic nie buc widac w usg a w brzuchu faktycznie bloto. Ale skoro tamten widzial jakies 2 guzy to raczej nie zniknely. Niech je inny lekarz uwidoczni w usg i oceni wprawnym okiem na ile wygladaja na endometrialne zmiany.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Jesli Cie stac na komercje w razie gdyby nie wyszlo z tym mrozakiem a potem zabraklo srodkow z MZ to mozesz sprobowac krio, ale jesli nie bedziesz wiecej podchodzic do ivf to jednak najpierw trzeba zrobic z tym porządek. To ze teraz nie wyszlo to moze byc zbieg okolicznosci, kiepski genetycznie zarodek ale rowniez moze choc nie musi byc to wina endo. Ja jednak uwazam ze swoje szanse trzeba maksymalizowac. Latwo lekarzom mowic idz za ciosem, ale tak naprawde to każda chce zrobić wszystko co w jej mocy zeby sie udalo. Polly tez nie olala tego poronienia tylko byla u immuno pomimo ze IP nie widzial wskazan i wszyscy orzekli ze najprawdopodobniej byl to wirus. Takze kazda z nas tutaj stara sie podnosić swoje szanse do maksimum.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️