Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
zielinka_97 wrote:Mi kategorycznie kazali odstawic od razu..prawda jest taka ze estrofem jest w.ciazy zakazany, szczegolnie negatywny dla plodow meskich. Wiele klinik nie.odstwia estradiolu tak szybko choc nie ma zadnych podstaw by go brac. Zabezpieczaja sie (gameta) na pewno przed wszelkimi roszczeniami gdyby z dzieckiem bylo cos nie tak, a ktos na.ulotce przeczyta ze w ciazy zakazany, a lekarz z kliniki kazal brac.
No w sumie racja, trochę rozwialas moje wątpliwości Zielinko tylko z drugiej strony to jest ciąża wywolywana sztucznie dostarczanymi Hormonami estradiolem i progesteronem więc tak do końca nie wiadomo co lepsze..a o co chodzi z tym ze źle działa na męskie płody?Azja -
Bardziej to wplywa w pozniejszej ciazy niz w chwile po becie. O ile dobrze kojarze w 9 tc u plodow meskich zaczyna byc produkowany testosteron ktory odpowiada za powolne wykszalcanie meskich cech plciowych. A estradiol wtedy zaburza dzialanie testosteronu bo jest hormonem.zenskim.
Odstawiaj bez obaw. Tyle nas tu odstawilo i zyje ze to nie estrofem jest winny niepowodzeniom.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Kariotyp oboje.
Jak nie masz pco to nie pij inofemuLuty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Cześć dziewczyny. Dłuży mi się to czekanie. Myślałam, że już w tym tygodniu będziemy się kłuć, a tu tydzień czekania i jeszcze nie wiadomo czy usg pozwoli wystartować. Stresuje mnie to. Ostatnie 2@ bardzo obfite, wcześniejsza, ta po transferze mega bolesna.
Zrobiłam dzisiaj zakupy w gemini, 160 zł poszło na suplementy. Zabolało. Ciągle tylko kasę wydaję. Już przywykłam do odmawiania sobie innych zakupów żeby na to mieć. Wiecie dobrze jak to wygląda.
Nosi mnie. Jutro chyba bieganie sobie rano urządzę, rozładować się trzeba.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Zielinko ma do Ciebie prośbe o radę. Chodzi mi o branie żelaza. Bo 09.01.2016 zbadałam żelazo i wyszło 8,2 (norma 72, - 25,9). W związku z tym zaczęłam brać Biofer. Badanie powtórzyłam 01.02.2016 w innym lab i wyszło 56 (norma 60-145). Potem ciiągle brałam Biofer i nie badałam już żelaza. Na początku marca ginekolog przepisał mi Sorbifer Durules (lek z żelazem łatwo przyswajalnym). Biorę to do dziś. A jeszcze po rozpoczęciu brania tego Sorbifer Durules zrobiłam badanie i wyszło 157 (norma 35-150) - ale wynik jest już zniekształcony przez tabletki. Lekarz rodzinny powiedział, że jak chcę zobaczyć faktyczny poziom żelaza to muszę odstawić lek na około tydzień. I tu jest moje pytanie. Bo wzięłam już 5 zastrzyków Gonapeptylu i niedługo zaczynam stymulację i zastanawiam sie czy nie odstawić od dziś tego leku z żelazem? Mogę odstawić i w przyszły poniedziełek zbadać poziom żelaza? Co o tym myślisz. Bo biore ten lek z żelazem już ze 2 miesiące i boję sie przedawkowania żelaza. Bo poczytałam w internecie, że za duża ilość żelaza może rozstrajać układ hormonalny i wpłuywać na słabsze przyswajanie witamin i minerałów. Dodam tylko, że ja od dziecka miałam problemy z żelazem - ostatnio miałam poważną anemie ze 12 lat temu a potem było w miarę ok. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
A i jeszcze mam jedno pytanie. Bo endokrynolog kazał mi zbadać poziom wit D we krwi, żeby zobaczyć czy nie trzeba zwiększyc dawki Vigantoletten. I zastanawim sie czy skoro biore wit D od 2 miesięcy, to czy badanie pokaże prawdziwy wynik? Bo nie che wydac kasy bez sensu.Agniesia -
Wit D Możesz zbadac.
Z zelazem to wiele nie pomoge ale ktos powinien znaleźć przyczyne niedoboru. Moze wit z gr B a moze inna przyczyna. Powinnas chyba ferrytyne sprawdzic ale ja sie na tym tak nie znam. Wiem tylko ze mi przy zelazie oznaczali ferrytyne ale wszystko bylo ok. Jak masz niedobor to bierz zelazo, jak.wynik bedzir ladny to odstaw i kedz duzo burakow, jarmuzu, natki.Agniesia30 lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Dziewczyny wlasnie dowiedzialam sie ze moja mama 2 razy poronila,myslicie ze ma to znaczenie?
Zielinko mam pcos, wiec zaczelam juz pic inofem, Q10, wapno,magnez i olej lniany. Mam nadzieje,ze moj organizm szybko sie zregeneruje, bo narazie to sie przeziebilam i leze w lozku.
-
nick nieaktualnyPragnąca- trudno to przełożyć na Twoją sytuacje.zakladam, ze Twoja mama poroniła ciąże naturalne, Twoja była z inf. To juz czyni zasadniczą różnice. Pewnie jednak są jakies czynniki, które mogą być wspólne. Wydaje mi się jednak, ze jesli jest jakaś wspólna cecha, gdzie można mowić o podłożu genetycznym to tylko nieprawidłowości w budowie macicy. Tak mysle, ale racji mieć nie muszę
-
Polly jak tam u Ciebie?Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Polly, myslisz ze to macica? Jutro ide do R.B, a za tydzien ma wizyta u dr. Wilczynskiego. Nie wyrobie sie z histero jesli chce podejsc do kolejnej procedury z mz, wiec zrobie tak jak radzila Zielinka,stymulacja,punkcja, transfer( jesli dobrze pojdzie), jak sie nie uda histero i crio.
Jak u Ciebie? -
Martoszka wrote:To nasze ostatnie podejście do iui i dajemy sobie spokój. Ja juz teraz wiem, ze nie ma co sie przejmowac i przeżywać, bo jak ma sie udac to sie uda a jak nie to nie.
-
Martoszka, myślę, że to dobra decyzja. Kuj żelazo. 2 miesiące mogły już dużo zmienić.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
nick nieaktualnyAniab- dziękuje. Jakos powolutku. 6 dpt, wiec półmetek. Beta wypada w nd. Zastanawiam się, czy tego dnia Lab oznacza jakies parametry. Co do objawów- wiadomo- wczesnie. Kłucie w okolicy lewego jajnika, senność. Spie codziennie po kilka godzin, cały czas jestem na l4 wiec nie chodzę do pracy. Za chwile bede prasować a mam tego z 6m kw
Pragnąca- nie uważam ze to musi byc problem z macica. Moze ale nie musi. Napisałam, ze jesli ma to związek z tym co przeszła Twoja mama to wspólnym czynnikiem moze byc M.in.macica ale nie jest powiedziane, ze to to. Przyczyn poronień moze byc wiele od aberracji zarodka, poprzeć infekcje, czynniki zewnętrzne, po wady macicy. U mnie byc moze przyczyna było zawyżone b2gpi i przez tworzące sie łożysko maluch nie dostał odpowiedniej ilości tlenu- to hipoteza, na podstawie badan. Dlatego teraz biorę do clexane acard. I 30mg encortonu. Wilku wysle Cie na badania w kierunku zespołu APL. Przygotuj sie na wydatek ale to konieczność