Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
PragnącaDziecka wrote:Jomi wiem,ze bedzie dobrze. Nie denerwuj sie, jestes w dobrych rekach. Punkcje bedzie robila R.B ?
Nie mam pojęcia kto, nawet nie zapytałam Dziś dzwonił do mnie PR, żeby dodać mi otuchy i powiedzieć ze trzyma kciuki, ale średnio mi to pomogło, bo jestem sparaliżowana strachemOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Pragnąca jutro jadę na pierwsze podglądanie, więc jeszcze nie wiem. Pierwsze dwie procedury dały po 12 komórek, liczę na podobny wynik, ale zobaczymy.
Jomi, myślę nad IMSI, bo w pierwszej procedurze zarodki przestały się rozwijać w 2 i 3 dobie, w drugiej w 3 i 4, jedna w 5, jedna dotrwała do blastocysty. Procedura ta sama, leki te same, boję się powtórki scenariusza, więc myślę, żeby coś jednak zmienić. To strzelanie w ciemno, ale co nam zostało?Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Agniecha, ja jem zdrowo już pół roku. Naprawdę zdrowo. Pisałam już kiedyś, zrzuciłam od pierwszej procedury 14 kilo, teraz unikam glutenu. Ruchu mi tylko ostatnio brakuje. Wcześniej chodziłam na siłownię, a teraz tylko okazjonalnie bieganie, hantelki albo zumba. Tu by się przydło coś zmienić.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
nick nieaktualnyKochane dziewczyny. Dzien był dzis długi i intensywny. Nie zaglądałam tu az do teraz.
Jomi- jutro z Tobą kochana. Kciuki na pokładzie, mysli z Tobą w Rzgowie. Obiecuje Ci, że mocno będę myślami Cię wspierać i życzę z całego ❤️ by to była punkcja Twojego życia i byś miała za 5-6 dni piękne blastocysty.Takie z wolą walki, tłuściutkie i udane. Jestes w dobrych rękach, masz wsparcie lekarza, męża, sama jeszcze wiesz kogo- i nasze. Powodzenia kochana!!
Aniab- powodzenia na podglądzie wróć z dobrymi wieściami, bedzie dobrze. Jutro i Ty i Jomi rzadzicie w gamecie
Pragnąca- ja zaczelam współżycie jakiś miesiąc po. Tak było, że w ogóle nie miałam nastroju. Odnośnie histero to pierwszy raz miałam w 11.2014 w gamecie. Na NFZ, robił mi IP. Było ok, znieczulenie na luzie, doszłam do siebie w mig. O kolejnej histero napisze poniżej.
Na dzisiejszej wizycie spytałam go jaka jego zdaniem była Ew przyczyna mojego niepowodzenia. Czy zarodki słabe czy moze jakis czynnik ze strony mojego organizmu. Wiem, pytanie z d****. Powodzial, ze podane zarodki oznaczone zostały jako top quality. Wiem, wiem to nic nie znaczy. Nawet najlepsze nie sa w stanie dać ciąży i dziecka, wiem to. Ale juz mi to dało jakaś tam odp.... Powiezial, ze proponuje hsg (sic!) ze zrobi mi to dr Kozarzewski. Po czym sie w sekundzie zastanowił i stwierdził, ze jednak on zrobi mi histero. Ze ostatnio dr Kozarzewski był na jakimś sympozjum i ze tam podano, że znamiennym jest czasem wykonanie płukania macicy by udał sie et. Ok, zrobię histero. Zrobię co wymyśli, bo jestem w takim położeniu, ze wyjścia nie mam. Cos mówił, ze histero działa jak yyyy nie pamietam od razu mu przerwałam i spytałam czy pamięta, Ze wilku zabronił mi wykonanie scratchingu, ze te cholerne cytokiny. Powiedział, ze to na nie wpływu mieć nie bedzie. Cos mówił o Ew powtórce cytokin, moze podaniu antybiotyku i pewnie skończy sie na wizycie u wilka znow. Powiedział, ze ta histero to w moim położeniu ostatnia deska ratunku... Dramat. Dla mnie sytuacja jest beznadziejna... Ale mam walczyć i tyle. Wiec prosił o tel w srode i zrobi mi histero w medeorze. Rzekomo lepszy sprzęt i powiedział, ze w gamecie tego nie zrobimy. Taki jest wiec plan. Moj kolejny et ma byc pojedynczy... No jestem dziewczyny jeszcze mega przybita tym wszystkim... Dobrej nocy.
Anib i Jomi- jutro kciuki -
Paulina, nie dziękuję. Z tego co napisałaś, wnioskuję, że IP szuka dla Ciebie czegokolwiek, co mogłoby pomóc, że się naprawdę zaangażował, a to dobra wiadomość. Za mną nigdy tak żaden lekarz nie stał. Pozostaje Ci otrząsnąć się z tego i zebrać siły. Pamiętaj Polly: we are the heroes of our time
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 18:52
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Jomi, będzie dobrze Może zobaczymy się na miejscu...Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Polly ja myslalam ze oni chca w histero zobaczyc czy po poronoeniu sie cos nie.porobilo. Tak zeby sobie macice wyplukac to ja nie jestem pewna przy cytokinach. IP mowi nic sie nie stanie ale skad on to wie? Nie wie. To już proba chwytania sie wszystkiego. Mnie sie wydaje ze te cytokiny to tez wytworzylas na skutek ilosc zabiegow przeprowadzonych na macicy. Co do tego ze mozesz je zbadac jeszcze raz jestem za. A powiedz mi, encorton odstawilas mam nadzieje stopniowo bo teraz bralas sproa dawke.
Nie wiem czy widzialas. Gameta jednak podaje intralipid. Maja od niedawna w cenniku wiec albo zmienili zdanie albo chca zarobic. Oprócz intralipidu w cenniku jest wlew antagonisty oksytocyny na nafmierna czynnosc skurczowa macicy. Zastanowilabym sie nad intralipidem na Twoim miejscu dodatkowo bo az tak tragicznie drogi nie jest biorac pod uwage jakie środki juz zainwestowalas. Co do tego na czynnosc skurczowa to juz ty czujesz czy ja masz po transferze czy nie. Ale ten wlew uwazam juz za przesadnie drogi.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Dziewczyny dzis gametujace czekam na relacje.
Jomi oby ktoras z dzisiejszych komorek dala upragniona ciaze.
Aga ja spalam malo bo nie mialam okazji spać. Nieraz byla nocka. Po nocce na jakąś 12-13 wizyta i podgladanie. Takze sen mialam bardzo kiepski i nieregularnyAgniesia30 lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
nick nieaktualnyAniab/ ciesze się, ze nastroj masz dzis dobry, a na pewno lepszy. Zacytowałaś fajny kawałek, zawsze robie głośniej jak go słyszę w radio. Czekamy na wiesci!
Zielinka/ serio tak powiedział. Ze czasem takie przepłukanie robi dobrze... Mówił cos tez o wycinku. Chyba wciąż jestem w szoku a na pewno byłam wczoraj bo niewiele pamietam z rozmowy. Mnie cytokiny wyszły po 1 nieudanej procedurze, ponieważ żaden z 3 transferów nie dał pozytywnej bety. Wtedy wyszły cytokiny... Na nie biorę encorton. Wczoraj wspomniał tez o kroplowce z intralipiu. Powiedział, ze mi ja poda. Czym ona jest tak po krótce? Encortonu biorę 30.pewnie trzeba odstawić po 5mg na tydzien?
Pragnąca/ nie było mowy o histero na fundusz. On mi zrobił raz histero na fundusz w gamecie ale to było 1,5r temu. A teraz raczej prywatnie