Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
vintoyra wrote:a pamiętasz które ?
to chyba zależy od danej przychodni jakie mają umowy.
genetykę robiliśmy na nfz, chlamydie, grupe krwi, toxo... tyle pamietamLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:chyba, że część przepisze lekarz rodzinny. Ja tak miałam.
Saramago lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
zielinka_97 wrote:Zalezy jaki chetny rodzinny
no właśnie to też istotne. zależy od dobrej woli.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
vintoyra wrote:Czy któraś z Was wie jaka jest orientacyjna cena leków na stymulację w krótkim protokole ?
ja miałam krótki:
menopur, purogen i cetrotide... zapłaciłam ok 380zł ale załapałam się na ref.
jeśli po 1 lipca nie będzie refundacji
to jeden kosztuje 1600 z hakiem, drugi chyba ok 200 zł, a ten trzeci nie pamiętam, ale też dużo.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Agniesia30 wrote:Odebrałam wynik bety. Niestety negatywny. Przykro mi, ale cóż trzeba żyć dalej...
Agniesiu. ściskam mocno. głowa do góry.walczymy dalej.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
vintoyra wrote:Czy któraś z Was wie jaka jest orientacyjna cena leków na stymulację w krótkim protokole ?
Ja przy pierwszej procedurze za puregon + orgalutran oraz przy drugiej za menopur + orgalutran zapłaciłam jakoś poniżej 500zł, nie pamiętam dokładnie ile. Oczywiście to cena z refundacją, bez refundacji będzie dużo wyższa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:57
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Agniesia30 wrote:Odebrałam wynik bety. Niestety negatywny. Przykro mi, ale cóż trzeba żyć dalej...
Strasznie mi przykroOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Agusia, bardzo mi przykro. Trzymaj sie dzielnie, choc wiem ze to nielatwe.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Dzięki dziewczyny:-) Myślałam że będzie gorzej. Z M dużo wcześniej poukładalismy sobie wszystko w głowie. Najgorzej było z nami przy 1 procedurze a potem byluśmy gotowi ba wszystko. Ja to szukam pozytywnych stron tego wszystkiego i są - wiem ze jesteśmy w stanie otrzymać blastke i to jest ważne Na razie nie będziemy robić in vitro co najmniej przez rok. Zdecydowalismy ze musimy odpoczac, zwłaszcza ja bo ja mialam bzika na punkcie ciąży i to musi się skonczyc.
Bardzo Wam wszystkim dziękuje za wsparcie:-) Wasza pomoc i porady były nieocenione. Życzę Wam wszystkim dużo szczęścia! Czasami będę zagladac i Was podczytywac mimo ze moja przygoda z Gameta sie konczy - mam tam za daleko.
Zielinka, takasobieja rośnijcie! Polly bądź dxielna- i tak wiem ze będziesz! Aniab powodzenia na transferze. Pragnąca dużo komoreczek i zarodków! Martoszka musisz być silna - nie mozesz tak łatwo się poddawać. Saramago - czekam na kolejne smieszne wpisy. Jomi trzymam kciukasy w sierpniu! Sylvus za Ciebie tez trzymam kciuki!mam nadzieje ze o nikim nie zapomniałam. Jak zapomnualam to bardzo przeprasza
I jeszcze Tobie Aniu - Zielinko osobne wielkie dzieki za porady i cierpliwość do mnie:-)
sylvuś lubi tę wiadomość
Agniesia -
A i jeszcze, licze na to ze może kiedyś los się do mnie i mojego ukochanego M uśmiechnie. A jak nie, to i tak będziemy szczęśliwi! A z mojego M jestem dumna. Bardzo mi teraz pomógł. Tym razem to on przygotowywal wszystkie leki, bardzo sie angażował. Zaczęłam na niego inaczej patrzeć, chyba wczesniej AZ tak go nie docenialam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 17:36
Saramago, sylvuś lubią tę wiadomość
Agniesia -
nick nieaktualnyAgniesia- przykro mi... Miałam wiele co do Ciebie wiary. Ale tak czasem niestety jest. Transfer z betą ujemną przerabiała każda z nas. Po żadnej z 4 takich bet nie miałam takiego nastawienia jak Ty. Brawo za nie!! Grunt to walczyć dalej i wierzyć w swojej szczęście do końca. Jeszcze pochwalisz sie tu nam pozywtyną betą i serduszkiem i płcią dziecka. Będę ja to tutaj czekać
Dziewczyny!! Najpierw do tych, które przestraszone sytuacją w Gamecie nie mają gdzie rodzic. Medeor! Polecam bardzo. Porodówka- super, pokazał mi IP. Sale bardzo ładne. Dzieci przy mamach, kolorowe kocyki, czapeczkipod kolor. Pani pomagająca karmić. Rewelacja. Wszystko ja NFZ można. Lekarze do wyboru do koloru. Każdy pierwszy mówi pacjentce "dzień dobry". Warunki, personel- najwyższy poziom!! Gameta, z czasem mocno nadąsanymi paniami w rejestracji mogłaby sie nieco nauczyć. Przemiłe i pomocne pielęgniarki, opieka od a do z. Moja histeroskopia wykazała NIC.... "Macica bez zrostów, polipów, mięśniaków. Wzorcowa" to usłyszałam po wybudzeniu. IP nie wziął nawet wycinka bo nie było zasadności. I "szkoda kaleczyć". Przepłukał ją czymś i powiedział, ze możemy sie szykować. Plan jest taki, ze we wtorek idę do wilka, być może włączymy antybiotyki tym razem i zobaczymy co on powie. Jestem mega zadowolona. Choć zabieg w moim przypadku nie wykazał niczego..
Martoszka- powodzenia!! Twoja godzina wybiła
Dzięki Wam za wsparcie mocno :*Agniesia30 lubi tę wiadomość