X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vintoyra wrote:
    CZy któraś Was chodzi do doktora Połacia ?
    Miedzy innymi ja

• vintoyra Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie są Twoje wrażenia.
    Ja mam mieszane uczucia.

Jak jeszcze wydawało nam się, że mamy szansę na "rządowe" in vitro to doktor kazał nam grać w totolotka bo zasugerował, że będę miała większe szanse na 6tkę niż na ciążę.

a jak wyszło, że tylko "odpłatna" procedura w moim wypadku wchodzi w grę - to moje szanse wzrosły.

Po każdej wizycie wychodzę tak naprawdę głupsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vintoyra-jest specyficzny. Ale jest moim lekarzem od 3 lat i nigdy mnie nie zawiodł. Mam z nim nic porozumienia nawiązaną od początku. Tylko raz mnie zdenerwował-ale nie chce o tym pisać. W tym roku po stwierdzeniu obumarcia ciąży pomógł mi bardzo. Przyjechał specjalnie dla mnie do kliniki ze swoim małym dzieckiem w sobotę, choć miał wolne. Odpisuje na smsy, oddzwania. Dzwonił jak byłam w ciazy. Dobry lekarz, profesjonalista. Co do pieniedzy- jutro robi mi na NFZ histeroskopie choć niedawno znajomej w tej samej klinice Zeobil prywatnie. Wie, ze moge sobie na ten zabieg pozwolić w opcji prywatnej, ale załatwił na fundusz. Co do badan, zwykł odradzać robienie większości jako zbytecznych i drogich. Ja go polecam

• Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Polly, Polly to dobrze ze chociaż Ty masz dobre przeczucia :-D Obys się nie myliła :-)
    Zrelaksuj się przed jutrem, będzie dobrze, to kolejny wielki i ważny krok :-) IP na pewno Cię rozluźni :-)

Polly_love lubi tę wiadomość

Agniesia
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Vintoyra-jest specyficzny. Ale jest moim lekarzem od 3 lat i nigdy mnie nie zawiodł. Mam z nim nic porozumienia nawiązaną od początku. Tylko raz mnie zdenerwował-ale nie chce o tym pisać. W tym roku po stwierdzeniu obumarcia ciąży pomógł mi bardzo. Przyjechał specjalnie dla mnie do kliniki ze swoim małym dzieckiem w sobotę, choć miał wolne. Odpisuje na smsy, oddzwania. Dzwonił jak byłam w ciazy. Dobry lekarz, profesjonalista. Co do pieniedzy- jutro robi mi na NFZ histeroskopie choć niedawno znajomej w tej samej klinice Zeobil prywatnie. Wie, ze moge sobie na ten zabieg pozwolić w opcji prywatnej, ale załatwił na fundusz. Co do badan, zwykł odradzać robienie większości jako zbytecznych i drogich. Ja go polecam

ok .... będę bardziej wyluzowana - dzięki za pomoc i opinie.

• Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest specyficzny ale to jeden z lepszych lekarzy u których byłam, jak nie najlepszy. A bylam u wielu w ostatnim czasie. Wiadomo nie zawsze mu wychodzi wszystko, nie zawsze powie cos delikatnie, ale widać ze sie stara. Mieszkam b.daleko od łodzi i dużo rzeczy konsultuje z moim dawnym lekarzem i jemu tez ufam, mimo ze wiele razy dał ciała - ale widzę ze chce i w miarę dobrze sie dogadujemy. Czasami nie chodzi o to czy lekarz jest genialny, chodzi o dobry kontakt i komfort. Więc jak czujesz się źle to zmien lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 16:58

Agniesia
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Takasobie pamietasz jakie badania zlecil Ci genetyk na nfz ? Kariotypy i co jeszcze?
    Ja kariotyp a mąż kariotyp i mutacje. Zależy jakie mąż ma nasienie. I jakie Ty wyniki. No i zrobi genetyczne drzewo :) choroby rodziny... Od was po ciotki i wujki i może kuzynostwo, ale najbliższe. Od rodzeństwa rodziców. przygotuj się:)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobie jade do Kielc bo tam mam praktycznie zaraz wizyte i tak sie zastanawiam o jakie badania moge poprosic na nfz,bo na badania ktore zlecil mi Wilku to u niego kosztuja ok.2000zl. Weszlam teraz sobie w wuja google aby poczytac opinie o tej pani genetyk ale nie ma zadnych. Ehhh.. zaryzykuje w Lodzi mam termin na 29.08

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam na kilku wizytach u dr. Polacia, jak dla mnie jest specyficzny ale w porzadku, zna sie na tym co robi.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovitrelle wstrzykniety, liczę, ze dobrze zrobiłam ten zastrzyk. Okaże sie za tydzień jaka za mnie pielegniarka. I ze koleżanka Ania nie bedzie się tutaj pozniej ze mnie śmiała ;)

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadalam wczoraj z M.J jeszcze o tescie HBA, stwierdziła, ze w naszym przypadku poleca jednak chromatyne. Maz sie przerazil, bo myslal, ze przy hba sprawdza sie i jajko i plemnika, a jak J.M zaczela gadac o chromatynie i uszkodzonym dna to ten w samochodzie, ze nie będzie tego robil, bo juz jedno dziecko jest. I nic do niego nie dociera. No trudno i tak na ivf M. sie nie zgodzi i nas nie stać.

M&M

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ovitrelle wstrzykniety, liczę, ze dobrze zrobiłam ten zastrzyk. Okaże sie za tydzień jaka za mnie pielegniarka. I ze koleżanka Ania nie bedzie się tutaj pozniej ze mnie śmiała ;)
    Martoszka &&&& aby sie udalo :)

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje jutrzejszy wieczorny zabieg i 10 dni czekania, ale wczesniej sprawdzę u siebie czy pękły jajka.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka o ktorej masz iui?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 18, a Ty histero?

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 8 mam byc w szpitalu

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dzwoniłam do medeoru spytać o jedno badanie w zw z jutrzejsza histero po czym sie dowiaduję, że IP nie ma jutro dyżuru... No swietnie!

• zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale moze na twoja histero pamieta ze ma.przyjechac i ze on ja bedzie robil

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly skoro sie z Toba umawial to watpie aby go nie bylo

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pamięta. Wlasnie dziwniej z medeoru potwierdzić jutrzejsze występy. Uff uff. Widzicie- posrana jestem w kratkę :)

Martoszka lubi tę wiadomość

‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ