X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vintoyra wrote:
    CZy któraś Was chodzi do doktora Połacia ?
    Miedzy innymi ja

• vintoyra Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie są Twoje wrażenia.
    Ja mam mieszane uczucia.

Jak jeszcze wydawało nam się, że mamy szansę na "rządowe" in vitro to doktor kazał nam grać w totolotka bo zasugerował, że będę miała większe szanse na 6tkę niż na ciążę.

a jak wyszło, że tylko "odpłatna" procedura w moim wypadku wchodzi w grę - to moje szanse wzrosły.

Po każdej wizycie wychodzę tak naprawdę głupsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vintoyra-jest specyficzny. Ale jest moim lekarzem od 3 lat i nigdy mnie nie zawiodł. Mam z nim nic porozumienia nawiązaną od początku. Tylko raz mnie zdenerwował-ale nie chce o tym pisać. W tym roku po stwierdzeniu obumarcia ciąży pomógł mi bardzo. Przyjechał specjalnie dla mnie do kliniki ze swoim małym dzieckiem w sobotę, choć miał wolne. Odpisuje na smsy, oddzwania. Dzwonił jak byłam w ciazy. Dobry lekarz, profesjonalista. Co do pieniedzy- jutro robi mi na NFZ histeroskopie choć niedawno znajomej w tej samej klinice Zeobil prywatnie. Wie, ze moge sobie na ten zabieg pozwolić w opcji prywatnej, ale załatwił na fundusz. Co do badan, zwykł odradzać robienie większości jako zbytecznych i drogich. Ja go polecam

• Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Polly, Polly to dobrze ze chociaż Ty masz dobre przeczucia :-D Obys się nie myliła :-)
    Zrelaksuj się przed jutrem, będzie dobrze, to kolejny wielki i ważny krok :-) IP na pewno Cię rozluźni :-)

Polly_love lubi tę wiadomość

Agniesia
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Vintoyra-jest specyficzny. Ale jest moim lekarzem od 3 lat i nigdy mnie nie zawiodł. Mam z nim nic porozumienia nawiązaną od początku. Tylko raz mnie zdenerwował-ale nie chce o tym pisać. W tym roku po stwierdzeniu obumarcia ciąży pomógł mi bardzo. Przyjechał specjalnie dla mnie do kliniki ze swoim małym dzieckiem w sobotę, choć miał wolne. Odpisuje na smsy, oddzwania. Dzwonił jak byłam w ciazy. Dobry lekarz, profesjonalista. Co do pieniedzy- jutro robi mi na NFZ histeroskopie choć niedawno znajomej w tej samej klinice Zeobil prywatnie. Wie, ze moge sobie na ten zabieg pozwolić w opcji prywatnej, ale załatwił na fundusz. Co do badan, zwykł odradzać robienie większości jako zbytecznych i drogich. Ja go polecam

ok .... będę bardziej wyluzowana - dzięki za pomoc i opinie.

• Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest specyficzny ale to jeden z lepszych lekarzy u których byłam, jak nie najlepszy. A bylam u wielu w ostatnim czasie. Wiadomo nie zawsze mu wychodzi wszystko, nie zawsze powie cos delikatnie, ale widać ze sie stara. Mieszkam b.daleko od łodzi i dużo rzeczy konsultuje z moim dawnym lekarzem i jemu tez ufam, mimo ze wiele razy dał ciała - ale widzę ze chce i w miarę dobrze sie dogadujemy. Czasami nie chodzi o to czy lekarz jest genialny, chodzi o dobry kontakt i komfort. Więc jak czujesz się źle to zmien lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 16:58

Agniesia
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Takasobie pamietasz jakie badania zlecil Ci genetyk na nfz ? Kariotypy i co jeszcze?
    Ja kariotyp a mąż kariotyp i mutacje. Zależy jakie mąż ma nasienie. I jakie Ty wyniki. No i zrobi genetyczne drzewo :) choroby rodziny... Od was po ciotki i wujki i może kuzynostwo, ale najbliższe. Od rodzeństwa rodziców. przygotuj się:)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobie jade do Kielc bo tam mam praktycznie zaraz wizyte i tak sie zastanawiam o jakie badania moge poprosic na nfz,bo na badania ktore zlecil mi Wilku to u niego kosztuja ok.2000zl. Weszlam teraz sobie w wuja google aby poczytac opinie o tej pani genetyk ale nie ma zadnych. Ehhh.. zaryzykuje w Lodzi mam termin na 29.08

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam na kilku wizytach u dr. Polacia, jak dla mnie jest specyficzny ale w porzadku, zna sie na tym co robi.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovitrelle wstrzykniety, liczę, ze dobrze zrobiłam ten zastrzyk. Okaże sie za tydzień jaka za mnie pielegniarka. I ze koleżanka Ania nie bedzie się tutaj pozniej ze mnie śmiała ;)

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadalam wczoraj z M.J jeszcze o tescie HBA, stwierdziła, ze w naszym przypadku poleca jednak chromatyne. Maz sie przerazil, bo myslal, ze przy hba sprawdza sie i jajko i plemnika, a jak J.M zaczela gadac o chromatynie i uszkodzonym dna to ten w samochodzie, ze nie będzie tego robil, bo juz jedno dziecko jest. I nic do niego nie dociera. No trudno i tak na ivf M. sie nie zgodzi i nas nie stać.

M&M

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ovitrelle wstrzykniety, liczę, ze dobrze zrobiłam ten zastrzyk. Okaże sie za tydzień jaka za mnie pielegniarka. I ze koleżanka Ania nie bedzie się tutaj pozniej ze mnie śmiała ;)
    Martoszka &&&& aby sie udalo :)

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje jutrzejszy wieczorny zabieg i 10 dni czekania, ale wczesniej sprawdzę u siebie czy pękły jajka.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka o ktorej masz iui?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 18, a Ty histero?

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 8 mam byc w szpitalu

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dzwoniłam do medeoru spytać o jedno badanie w zw z jutrzejsza histero po czym sie dowiaduję, że IP nie ma jutro dyżuru... No swietnie!

• zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale moze na twoja histero pamieta ze ma.przyjechac i ze on ja bedzie robil

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly skoro sie z Toba umawial to watpie aby go nie bylo

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pamięta. Wlasnie dziwniej z medeoru potwierdzić jutrzejsze występy. Uff uff. Widzicie- posrana jestem w kratkę :)

Martoszka lubi tę wiadomość

‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ