Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
PragnącaDziecka wrote:Martoszka nie znam sie na nadzerce, ale to nie moga zrobic Ci iui jak ona jest? Jakie sa w razie czego skutki jakby Ci nie wymrozili tej nadzerki ?
Mogą normalnie zrobić iui.
Podobno nie ma zadnych, ale z tego co wiem to mogą szyjke uszkodzić.
Z resztą jak zadzwoniłam do gamety przed chwilą to oni nie robią wymrazania, więc nie wiem gdzie ona by to chciała zrobic.
Z resztą powiedziala, ze ta iui zrobi, ale wiecej nie zrobi mi jak jej nie wymroze. Teraz sie zastanawiam czy moze nie odłożyć iui na październik, a teraz zrobić dna plemników i isc do immunologa.M&M -
Wymrozi ci raczej matce polce
Pragnaca okreslenie plci nie powinno tyle kosztowac, popytaj tez w innych klinikach. Gorzej jak obie blastki wyjda dziewczynkami to zostaniesz z wydana kasa i nie wiesz nadal czy sa zdrowe czy nie.
O kd bedziesz myslec jak wykorzystasz swoje maluchy ale tez jest to jakies wyjscie z sytuacji.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Pragnąca ja byłam wcześniej w invikcie, tam to badanie to koszt 8-9000.
Robiła je na pewno Antonelka- Ona jest z forum min-vitro, tylko teraz tam już dawno Jej nie widziałam.
Zaproś Ja i zapytaj z czym to sie je...
Polly Ty chyba z Antonelką też rozmawiałaś, ona po ciażach biochemicznych zdecydowała sie chyba w końcu na KD.
Polly a w Twoim temacie- brałabym 2 <3
Jak Bóg da będzie Dwójeczka, podwójne SZCZĘŚĆIE, a jeśli nie to szansa o jakieś 5-10% większaW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Pragnąca, kompletnie nie wiem co doradzić To bardzo trudna sytuacja i ciężkie decyzje przed Wami. W sumie każda z nas może urodzić chore dziecko, osoby z przebadanym i prawidłowym kariotypem też mogą mieć dziecko z wadą genetyczną, ale Wy już wiecie o tym, że to prawdopodobieństwo istnieje i trudno zbagatelizowac tę wiedzę i pozostać biernym. Mogę jedynie trzymać kciuki za dobre decyzje.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Polly, zrób jak Ci serducho podpowiada Czyli w sierpniu bedzie et, to już postanowione?Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Pragnąca wlasnie anatonelka robiła pgd. Miała chyba 3 zarodki i okreslili płeć i czy są prawidłowe genetycznie. Płaciła ok 8 tys. Miała ona robić kd ale podeszła jeszcze raz i wlasnie czeka na wynik transferu .
Martoszka z tego co wiem jeśli nadżerka jest mała to jest teraz taki płyn który smaruje się na nadżerkę i u wielu babeczek to się sprawdza. Ja też mam nadżerkę niewielką i nikt nigdy nic do niej nie miał. Dopoki nie urodzę to nikt mi tego nie dotknie. A jak cytologia?Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
takasobieja wrote:Pragnąca wlasnie anatonelka robiła pgd. Miała chyba 3 zarodki i okreslili płeć i czy są prawidłowe genetycznie. Płaciła ok 8 tys. Miała ona robić kd ale podeszła jeszcze raz i wlasnie czeka na wynik transferu .
Martoszka z tego co wiem jeśli nadżerka jest mała to jest teraz taki płyn który smaruje się na nadżerkę i u wielu babeczek to się sprawdza. Ja też mam nadżerkę niewielką i nikt nigdy nic do niej nie miał. Dopoki nie urodzę to nikt mi tego nie dotknie. A jak cytologia?M&M -
sylvuś wrote:Pragnąca ja byłam wcześniej w invikcie, tam to badanie to koszt 8-9000.
Robiła je na pewno Antonelka- Ona jest z forum min-vitro, tylko teraz tam już dawno Jej nie widziałam.
-
nick nieaktualny
-
Pragnąca wydaje mi się że nie za jeden.
Juz nie pamiętam ale chyba Antonelka miała badane trzy wtedy.
Zaproś Ją do przyjaciółek i zapytaj, jest bardzo w porządku- niestety dużo przeszła, nawet nie wiedziałam że zdecydowała się jeszcze raz na próbę- oby ten raz był tym szczęśliwym&&&
Wiedziała jaka jest płęć i czy wszystko jest ok czy nie z zarodkiem.
Dzięki temu nie zdecydowali sie na ten "chory".
Najlepiej gdybyś umówiła się tam na wizyte i dopytała.
Ja leczyłam sie u dr Neuberga, nie jest wylewny ale to dobry specjalista, drugi to Pałaszewski ale jest taki trochę zakręcony...
Wydaje mi się że bardzo polecany jest też Kunicki,ale z nim miałam tylko raz przyjemnośc po transferze,profesora więcej nie ma niż jest- raczej nad morzem.
Potem przyjeli jeszcze dwie kobiety, jedną sobie Dziewczyny bardzo chwaliły. Zapytaj na forum in vitro kto korzystał z takiego badania- na pewno ktoś odpisze.
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Co do spotkania w Rzgowie może sobota 20 sierpnia byłby dobrym terminem?
Co Wy na to Dziewczyny?
Bardzo bym chciała poznać Wasz Wszystkie.
Tyle nas łączy, choć się nie widzimy to się lubimy i wspieramy :*
Ja niestety na tygodniu nie mogę ,akurat w tym tak jak pisałam wcześniej pracuje do 20, a w sobotę możemy umówić się na godz która wszystkim będzie pasowała.W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
sylvuś wrote:Pragnąca wydaje mi się że nie za jeden.
Juz nie pamiętam ale chyba Antonelka miała badane trzy wtedy.
Zaproś Ją do przyjaciółek i zapytaj, jest bardzo w porządku- niestety dużo przeszła, nawet nie wiedziałam że zdecydowała się jeszcze raz na próbę- oby ten raz był tym szczęśliwym&&&
Wiedziała jaka jest płęć i czy wszystko jest ok czy nie z zarodkiem.
Dzięki temu nie zdecydowali sie na ten "chory".
Najlepiej gdybyś umówiła się tam na wizyte i dopytała.
Ja leczyłam sie u dr Neuberga, nie jest wylewny ale to dobry specjalista, drugi to Pałaszewski ale jest taki trochę zakręcony...
Wydaje mi się że bardzo polecany jest też Kunicki,ale z nim miałam tylko raz przyjemnośc po transferze,profesora więcej nie ma niż jest- raczej nad morzem.
Potem przyjeli jeszcze dwie kobiety, jedną sobie Dziewczyny bardzo chwaliły. Zapytaj na forum in vitro kto korzystał z takiego badania- na pewno ktoś odpisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 12:32
sylvuś, aniab2205 lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Martoszka wrote:Magda- wiesz moze jak on sie nazywa?Gameta Rzgów
Dziekuje dziewczyny za wszytkie rady i podpowiedzi, sa dla mnie bardzo wazne. Sylvus wyslalam jej zaproszenie. Maz usilnie mnie przekonuje ze tylko 3 chromosomy byly zle a az 26 prawidlowych, woec wszystko bedzie dobrze. Ze limit zlych rzeczy juz sie wyczerpal. Ja jakos w to nie wierze. Chce zbadac te zarodki, maz niekoniecznie bo twierdzi ze jak sie rozwinely do blastki to musza byc dobre i ze juz teraz bedzie dobra ciaza. A ja mu tlumacze, ze nie zniose tego jak moja corka bedzie chora i niebedzie mogla miec dzieci. Ehhh....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 12:30
-
No z chromosomami to akurat malo wazne czy nieprawidlowy jest 1 czy 10. Kazdy niesie informacje genetyczna i zmiany pojawiaja w zaleznosci od tego ktory to chromosom i w jakim jego miejscu jest nieprawidlowy i takie daje choroby, objawy. Przeciez ZD to tylko dodatkowy 1 chromosom w 21 parze a jakie konswkwencje i zmiany niesie. Musicie koniecznie wybrac sie do genetyka oboje zeby nakresli i wytlumaczyl wam dokladnie wasza sytuacje.
U mnie sobota to jest taka pod znakiem zapytania. Jeśli to sobota kiedy maz jest w trasie to luz a jesli ta co spedza raz na 2 tyg weekend w domu to wtedy spedzam go z nim. Pewnie w weekend przed tym 20 sierpnia bym wiedziala czy na przyszly bedzie w domu czy nie.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Zielinko rozmawiałam telefonicznie z genetykiem, wyniki wyśle pocztą. Stwierdził on że u mnie są 4 możliwości: jeśli powstanie zarodek 45.Y - to nie będzie się rozwijał. Mogą sięrozwijać 46,XX zdrowa dziewczynka, 46,XY zdrowy chłopiec i 45,X dziewczynka z zespołem turneta.To jest badanie z limfocytów ( z krwi) więc zachodzi prawdopodobnieństwo, że w jajnikach też mam mozaikę i aby to zbadać trzeba by było zrobić biopsję. R.B chciała znać procentową wartość urodzenia dziecka z zesp. Turnera. Odpowiedż brzmiała od kilku do kilkunastu %, jednak nie wiemy jak wygląda to w jajnikach. Powiedział że przyczyna ewentualnych niepowodzeń rozrodu jest znaleziona. Zapytałam jeszcze raz o badania immunologiczne to tym razem uzyskałam informację aby ginekolog zdecydował (poprzedniego dnia mówił, że nie potrzeba robić). W zaleceniach mam brać kwas foliowy na mutację zbadać homocysteinę i brać acard podczas in vitro i dostałam jakąś rozpiske z zaleceniami, więc nie wiem czy iść do innego genetyka.
-
W jajnikach czy w komorkach rozrodczych? Chyba w komorkach.
A chcesz ta biopsje zrobic?
Ten dyrektor invicta wogole oddzwonil?Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
nick nieaktualnyCzęść dziewczyny
Też leczę się od dwóch lat w Gamecie, przeszłam dwa nieudane IUI, nieudany transfer (ciąża biochemiczna) teraz nieudane CRIO. W sierpniu chcemy podejść do drugiego CRIO. Poradźcie, czy jest jeszcze coś co możemy zrobić aby zwiększyć szanse??