Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
zielinka_97 wrote:W jajnikach czy w komorkach rozrodczych? Chyba w komorkach.
A chcesz ta biopsje zrobic?
Ten dyrektor invicta wogole oddzwonil?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 13:40
-
Jesli jest opcja ze w komorkach jajowych mozesz nie miec zmiany w chromosomach to bym robila ta biopsje. Jakby ona to potwierdzila to masz 100% pewnosci ze twoje blastki nie sa narazone na dziedziczenie turnera. Taka biopsja wydaje sie byc tansza niz to bad zarodkow ale zapewne drozsza niz kariotypy z krwi. I ciekawe gdzie by to mozna było zrobic.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
natty wrote:Część dziewczyny
Też leczę się od dwóch lat w Gamecie, przeszłam dwa nieudane IUI, nieudany transfer (ciąża biochemiczna) teraz nieudane CRIO. W sierpniu chcemy podejść do drugiego CRIO. Poradźcie, czy jest jeszcze coś co możemy zrobić aby zwiększyć szanse??
Witaj
Napisz cos wiecej, jaki czynnik nieplodnosci, jak cie sttmulowali, gdzie jest problem, czy probowalas jakis suplementow itd
Trudno tak dac recepte jedna dla wszystkich bo takiej nie ma a i my rozne możliwości testujemy na sobie z roznym skutkiem. Zawsze tez warto cofnac sie wstecz i poczytac czym sie wspomagamy.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
zielinka_97 wrote:Jesli jest opcja ze w komorkach jajowych mozesz nie miec zmiany w chromosomach to bym robila ta biopsje. Jakby ona to potwierdzila to masz 100% pewnosci ze twoje blastki nie sa narazone na dziedziczenie turnera. Taka biopsja wydaje sie byc tansza niz to bad zarodkow ale zapewne drozsza niz kariotypy z krwi. I ciekawe gdzie by to mozna było zrobic.
Niestety, dzwoniłam po różnych klinikach i prywatnych gabinetach nie wykonują czegoś takiego jak biopsja jajnika. Może spróbuję jeszcze zadzwonić do szpitala. Dzwoniłam na informację medyczną to usłyszałam że to lekarz kieruje do konkretnej placówki, ale on mi już nie powie jakiej. Masakra....Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 14:22
-
takasobieja wrote:Jej beta to 163 hihi! 11dpt 3 dniowego zarodka
Dopiero teraz przeczytałam , a przed chwilą napisałam że chciałabym spotkać się z Nią po różowej stronie
Cudowna wiadomośćW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Zielinko jeśli to byłaby własnie TA sobota to zrozumiałe że cała dla Męża
i możemy umówić się na nastepną
Dziewczyny a co Wy myślicie wogóle na temat spotkania w sobotę?
Pasowałoby Wam ? bo cisza jakaś...
wstepnie 20 lub 27 sierpniaW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Mi też sobota pasuje. Młodą bym wysłała z mężem do sali zabaw w Rzgowie, a ja z Wami na kawkęOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Pragnąca jak czytam Twoje wiadomości to zastanawiam się jak Ty sobie z tym wszystkim dajesz radę? Tyle do ogarnięcia, niewiadomych i mur za murem do rozbicia.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
aniab2205 wrote:Pragnąca jak czytam Twoje wiadomości to zastanawiam się jak Ty sobie z tym wszystkim dajesz radę? Tyle do ogarnięcia, niewiadomych i mur za murem do rozbicia.
R.B powiedziala ze sa male szanse aby dziecko mialo ten zespol i trzeba probowac, jestem mloda. Alej nie wiem.... bez sprawdzenia chocby plci panicznie boje sie... -
nick nieaktualny
-
Z tego co wiem to tak. Pomógł
Polly niestety gameta nie wymaga tych badań... Ja zrobiłam po 2 procedurze.. pokazałam IP to nawet dobrze nie zerknal... Wiem natomiast ze jak oddaje się zarodki do adopcji to wtedy robią te badania. Na koszt kliniki oczywiście. Zastanawia mnie... Skoro to adopcja i niby za zarodek kasy przyjąć nie mogą to skoro robią badania i pokrywają ich koszty przed oddaniem to jak się to im kalkuluje?? Oni lubią zarabiać sporo a nie tracić.
Martoszka też jestem młoda ... We wrześniu kończę 26 lat... I mam dzieci dzięki in vitroGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyzielinka_97 wrote:Witaj
Napisz cos wiecej, jaki czynnik nieplodnosci, jak cie sttmulowali, gdzie jest problem, czy probowalas jakis suplementow itd
Trudno tak dac recepte jedna dla wszystkich bo takiej nie ma a i my rozne możliwości testujemy na sobie z roznym skutkiem. Zawsze tez warto cofnac sie wstecz i poczytac czym sie wspomagamy.
Niepłodność idiopatyczna. Niestety nie wiadomo gdzie tkwi problem. Stymulacja puregon i orgalutran, wyhodowano 6 blastek. Jedną miałam podaną i niestety ciąża biochemiczna potem CRIO znowu jedna blastka i porażka teraz czekam na @ i zaczynamy kolejne CRIO. -
takasobieja wrote:Z tego co wiem to tak. Pomógł
Polly niestety gameta nie wymaga tych badań... Ja zrobiłam po 2 procedurze.. pokazałam IP to nawet dobrze nie zerknal... Wiem natomiast ze jak oddaje się zarodki do adopcji to wtedy robią te badania. Na koszt kliniki oczywiście. Zastanawia mnie... Skoro to adopcja i niby za zarodek kasy przyjąć nie mogą to skoro robią badania i pokrywają ich koszty przed oddaniem to jak się to im kalkuluje?? Oni lubią zarabiać sporo a nie tracić.
Martoszka też jestem młoda ... We wrześniu kończę 26 lat... I mam dzieci dzięki in vitro
To super, ze pomógł, po okresie pójdę i sie zapytam czy mi zrobi ten zabieg.M&M -
PragnącaDziecka wrote:Ale co dalej z moimi zamrozonymi komorkami, ktore nie sa zaplodnione? Poniedzialkowa lista pytan do lekarza wydluza sie.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Martoszka wrote:No ja mam 24 i powinnam wg niej nie naciskać na iui i ivf, bo jeszcze mloda jestem.... no co za czlowiek. Oni to tylko procedury robią i tyle, taak mi w czwartek powiedziała. Nawet nie zapytala czy mam leki
Ja mam 23lata, tylko raz usłyszałam, że to plus, bo jest więcej czasu. Lekarz doradza, na nic nie naciska, wszystko tłumaczy i nie ma problemu z propozycją IVF pomimo wieku.