Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvuś wrote:Pragnaca a mogłabyś napisać jakiej to firmy ta wit b metylokobalamina ?
Ja też znalazłam tylko tą stronę co Zielinka Herb i jakąś jeszcze w USA.
Wolałabym kupić u nas, Solgar nie ma w swojej ofercie niestety ;(
Zastanawiałam się jeszcze nad :
Modulatory homocysteiny
Z witaminą B6, B12 i Kwasem Foliowym
Może któraś z Was stosowała też Solgara.
Przepraszam że się wcinam w wątek.
Sylvuś, na allegro jest dostępna metylokobalamina firmy Swanson 5000mcg.
Wpisz w wyszukiwarke allegro METYLOKOBALAMINA SWANSON. Cena 45zł.I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
Sylvus firma Aliness 1000 mcg -30zl -100 sztuk, .solgar tez jest tak jak pisze pinezka. Ja patrzylam na stronie apteki gemini.
Orientujecie sie czy Aliness to dobra firma?Nigdy o niej nie slyszalam. Koszt 30zl i wieksza dawka niz w tej w solgar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 13:09
-
Dziękuję bardzo Dziewczyny
Pinezko jak miło Cię widzieć
Mogę tylko zapytać Synek czy Córeczka
Pragnaca niestety nie znam tej firmy o którą pytasz.
Takasobieja napisz proszę jak się czujesz, jak Maleństwa?
Może Ktoś coś wie...W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Sylvuś, tamtą ciążę straciłam w 9 tygodniu, kolejną również. Ale nie poddaję się i walczę dalej. Robię badania immuno i rozpoczynam leczenie.
Życzę Ci powodzenia w dalszej walce. Pozostałym dziewczynom z tego wątku również.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 16:02
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
Sylvus u Magdy i maluchow niezle, ale wiadomo jak to wczesniaczki, wymagaja jeszcze duzo czasu i profesjonalnej opieki. Niemniej wszystko jest na dobrej drodze i trzymajmy za cala czworke mocno kciuki.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
zielinka_97 wrote:Sylvus u Magdy i maluchow niezle, ale wiadomo jak to wczesniaczki, wymagaja jeszcze duzo czasu i profesjonalnej opieki. Niemniej wszystko jest na dobrej drodze i trzymajmy za cala czworke mocno kciuki.
-
nick nieaktualny
-
zielinka_97 wrote:Sylvus u Magdy i maluchow niezle, ale wiadomo jak to wczesniaczki, wymagaja jeszcze duzo czasu i profesjonalnej opieki. Niemniej wszystko jest na dobrej drodze i trzymajmy za cala czworke mocno kciuki.
Wszystkiego co w życiu najlepsze IM życzę a najwięcej ZDROWIA!!!!
Laura to imię które w sercu chowam od wielu wielu lat dla mojej wyśnionej
Laura i Leon pięknieW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Pinezko tak ogromnie mi przykro , byłam pewna że u Ciebie wszystko potem potoczyło się ok.... Walczysz tak jak i ja z immuno, ja jestem u Paśnika w Łodzi a Ty , w Wa-wie?
Życzę Ci spełnienia tego marzenia i mnóstwo siły i wiary- przecież w końcu się uda!!!!
Dowodem na to są choćby nasze Dziewczyny z tego czy innych wątków.W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Sylvus jak oceniasz Pasnika? Dużo badań kazał zrobić?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
sylvuś wrote:Pragnaca a mogłabyś napisać jakiej to firmy ta wit b metylokobalamina ?
Ja też znalazłam tylko tą stronę co Zielinka Herb i jakąś jeszcze w USA.
Wolałabym kupić u nas, Solgar nie ma w swojej ofercie niestety ;(
Zastanawiałam się jeszcze nad :
Modulatory homocysteiny
Z witaminą B6, B12 i Kwasem Foliowym
Może któraś z Was stosowała też Solgara.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 21:54
sylvuś lubi tę wiadomość
2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
natty85 wrote:Sylvus jak oceniasz Pasnika? Dużo badań kazał zrobić?
Naprawde jako lekarza ale i jako człowieka.
Ma na pewno ogromną wiedze, ale nie jest wyniosły, niedostępny, jest normalny, możesz o wszystko zapytać, wytłumaczy tak że zrozumiesz;)
Co do badań to już od wielu osób słyszałam że zleca tylko te niezbędne, ja zapłaciłam sześćset pare złotych i też tak uważam.
Wizyta tylko 150 czy 160 już nie pamiętam , niewiele w porównaniu z profesorami z Łodzi - można płacić również kartą.
Wiesz niektóre badania zlecaja właśnie u niego w APC inni lekarze i biorą za to duuuużo więcej...natty85 lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Hej. Przepraszam że dopiero się odzywam. Dojście do siebie po cc dla mnie to nie lada wyzwanie... Byłam do dziś rana jak zwłoki. Cc wspominam tragicznie... Uczucie szarpania i grzebania w brzuchu dla mnie nie do zniesienia. W sobotę tydzień temu dostałam skurcze co 5-15 min , promieniowaly do krzyża. Rozwarcie wtedy było na 2cm. Mimo pompy infuzyjnej 48godzinnej z atosibanem skurcze nie ustepowaly. Bylam chyba w 3% pacjentek na które ten lek nie działa. Później pompa 24 godzinna z siarczanem magnezu by nie doszło u maluchow do wylewu krwi do mózgu. Lezalam że skurczami do czwartku. Trzymalabym jeszcze dłużej byle były tam bezpieczne. Choć bóle krzyzowe nie były łatwe do zniesienia. W tenże sposób przetrzymalam kolejne kilka dni w brzuszku. Okazało się że rozwarcie już ma 5cm. A małego noga już nie znika z mojej rozwartej szyjki. Z wymazu wynikało ze mam e coli w szyjce więc lekarka nie chciała czekać na pęknięcie pecherza płodowego by niepotrzebnie nie zarazić malego bakteria ... No i tak wyszło ze o 16:45 wyladowalam na stole operacyjnym i o 16:50 urodził się Leon z wagą 1580g i o 16:51 Laura z wagą 1420g. Najpiekniejsze, najcudowniejsze istoty na ziemi. Kocham całym sercem... Zastanawiałam się jak podziele miłość na dwóch... Ja jej nie dziele, ja ja mnożę. mała radzi sobie super... wcina moje mleko już po 7ml co 3-4 godz. Nie mają jak narazie żadnych wylewow, żadnych zakażeń... Mały ma problemy z bezdechem, i jelitkami. Nie przyswaja pokarmu przez co sporo zjechał z wagi ... Dostaje antybiotyk na jelita, ale niby nie powinnam się tym martwić bo 85% wcześniaków ma ten problem. Miałam go wczoraj chwilę na rekach. Nie poddawajcie się. Życzę każdej z osobna by mogła poczuć ta miłość która ja teraz czuje. One płaczą a ja z nimi. Już teraz nic nie jest ważne. No prócz taty... Bo jest cudowny, bardzo opiekunczy i przeszczesliwy. Mam cudownego męża i już po raz kolejny udowodnił ze zawsze moge/możemy na niego liczyć i jest z nami w każdej chwili.
zielinka_97, natty85, Ginka, Polly_love, sylvuś, Bella93, jomi81, aniab2205, Martoszka, ewka25, Madzik_6, nika03, ewela873, freya lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Sylvus mam parę pytań do Ciebie. Wysłałam zaproszenie:)Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Takasobieja jeszcze raz WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA LAURY, LEOSIA, CIEBIE I TATY <3<3
Gratuluje Wam Rodzice Cudownych Maluszków!!!
Niech zdrowo rosnąW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Takasobieja gratulacje! Duzo zdrowka dla maluszkow:*