Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Polly_love wrote:Takasobie- będzie tel z betą Jomi
Lubię czekoladę- powodzenia!! Jestes na starcie, zatem przyda się w każdej ilości
Natty jaka cena kariotypu w gamecie? -
aniab2205 wrote:Lubiąca czekoladę, ja i Zielinka zaczynałyśmy przygodę z Gametą u MR, ona zmieniła go potem na Banach, ja na Makowską, a ostatecznie obu nam transfer robił Połać U mnie te zmiany wynikały z godzin pracy lekarzy i moich. Nie miałam możliwości w kółko brać wolne na badania i wizyty, a Makowska po południu zazwyczaj. Po transferze zostałam przy Połaciu. Tak naprawdę ważne jest, żeby Tobie dany lekarz podpasował, żebyś dobrze się przy nim czuła, zaufała mu i jego radom. Ja z MR nie bardzo taki kontakt złapałam. Mega mnie stresował, no ale opinię ma dobrą.
Polly_love lubi tę wiadomość
-
Tego Wam życze:)
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
My chodzimy do PR, ale podczas drugiej stymulacji PR był na urlopie i wysłał nas do brata. Na mnie wtedy MR zrobił dobre wrażenie. Cierpliwie odpowiadał na moje wszystkie pytania, dużo tłumaczył, ogólnie miły facet.
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Polly mam pytanko w spawie odstawienia encortonu.
Rozumiem że juz go nie łykasz:)
Też ku temu się skłaniam , na razie zaczynam zmniejszać dawke z 10 na 5.
Jak długo odstawiałaś?
Czujesz jakas róznicę teraz?
Mam wrażenie że po tym leku jestem jak balonik,biorę od 3 cykli i przybyło mi kilka kg, podobno wstrzymuje bardzo wode w organiźmie, włosy tez mam słabsze, już chyba mam dosyć tych wszystkich tabletek
Może Ktoś inny też to cudo łykał i odstawił?W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Niestety, beta 18,10
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 14:41
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
Polly, spokojnie Ja naprawdę byłam na to gotowa. Lata obserwowania swojego organizmu pomagają ocenić relanie sytuację Niemniej dziękuję za wsparcie i optymizm Kochana jesteś Ja szykuję się już mentalnie na kolejny transfer i pozytywną betę na gwiazdkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 15:09
aniab2205 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyjomi81 wrote:Polly, spokojnie Ja naprawdę byłam na to gotowa. Lata obserwowania swojego organizmu pomagają ocenić relanie sytuację Niemniej dziękuję za wsparcie i optymizm Kochana jesteś Ja szykuję się już mentalnie na kolejny transfer i pozytywną betę na gwiazdkę
Sylvuś- encorton odstawia się powoli, ale wszystko zależy od tego jak długo się go brało. Ja 9mcy w sumie, 30mg, zatem odstawiałam 5mg tygodniowo, a ostatnie 3dni brałam po 2,5mg. Czuję się po jego odstawieniu swietnie, schodzi ze mnie woda, chudnę. Teraz będę brać zamiennik sprowadzany z Niemiec na zalecenie Pasnika i IP. Ten drugi powidzial, że juz nigdy encortonu mam nie brać do ust. Zamiennik nie jest dostępny w Polsce. Jak cos to na privsylvuś lubi tę wiadomość
-
Oki Polly, mam nadzieję że w przyszłym tyg jakoś uda nam się zobaczyć
Dzisiaj już rozmawiałam z P. mam odstawiać powoli 3x5, potem 3x2,5.
Mam nadzieję że też woda zejdzie ze mnie;)
Buźka
Jomi przykro mi,ale przynajmniej wiesz że się zadziało na plus.
Następny transfer= super gwiazdka i we 4 na Święta<3W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Jomi no kurcze. Bardzo mi przykro. Naprawdę wierzyłam, że się uda. Ale dobrze, ze masz pozytywne nastawienie. A patrząc na Twoja liczbę blastek, to jesteś w bardzo dobrej sytuacji i musi sie udać! W porównaniu z moimi procedurami to jestes w świetnej sytuacji - ja przez 3 procedury nie miałam żadnego mrożaka.Agniesia
-
Polly, Sylvuś, Martoszka a co u Was słychać, bo szczerze to ja Was tylko czasami podczytuję. Niby mam mnóstwo czasu, bo siedzę w domu, a tak naprawdę to ten czas przelatuje mi między palcami...
Aniab jak sie czujesz?
Reszty dziewczyn niestety juz nie kojarzę, ale serdecznie pozdrawiam A u Zielinki i Takiejsobie to juz wiem co sie dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 17:12
Agniesia -
nick nieaktualnyAgniesia, dziękuję. U mnie wszysyko ok, czekam na mróz i podchodzę do et. Mam nakreślony plan podejścia do az (IP juz mi zaklepał 2 zarodki) a ja zabieram mój 9, ostatni zarodek.. Jesli kariotyp mojego męża będzie prawidłowy będziemy chcieli podejśc jeszcze raz. IP uważa, że to niemożliwe ale wiadomo, że po tym co przeszliśmy sprawdzić trzeba wszystko. A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Który tydzien?
Agniesia30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŹle się wyraziłam- IP uważa, że to niemożliwe, że mój mąż moze mieć zły kariotyp z uwagi na wysoką jakość nasienia i dobry wynik zapłodnienia ostatniej procedury (6zarodków na 7 zapłodnionych komorek) no ale wiadomo, że po mojej ostatniej ciąży nic dobrego nas mie spotkało. Daj znac u Ciebie. Ściskam ciepło, dbaj o siebie batdzo
Sylvuś- jestem za. I Aniab takżeAgniesia30, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Martoszka może ivf w ogóle nie będzie Ci potrzebne, czego Ci zyczę
Polly kochana to trzymam mocno kciuki! Musi byc dobrze :* A to bierzesz jeden zarodek. A jeszcze 2 dodatkowe zaklepał Ci IP - bo tej części nie zrozumiałam? (nie wiem co to az). Pewnie IP ma racje z tym kariotypem, ale warto sprawdzić, na pewno nie zaszkodzi, a Was uspokoi
U mnie wszystko w porządku. Czuję się zadziwiająco dobrze - mam mało objawów ciążowych - w sumie nie mam żadnych dokuczliwych. Ale nie chcę zapeszać, bo zaraz jakichś dostanę . To już (albo dopiero) 13 tydzień. Jestem po usg genetycznym i wszystko jest ok. Czekam jedynie na wyniki badań prenatalnych z krwi.
Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki. Jesteście, a właściwie wszystkie jesteśmy bardzo dzielne:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 18:22
Polly_love, Martoszka, sylvuś lubią tę wiadomość
Agniesia