X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia30 wrote:
    Martoszka może ivf w ogóle nie będzie Ci potrzebne, czego Ci zyczę :)

Polly kochana to trzymam mocno kciuki! Musi byc dobrze :* A to bierzesz jeden zarodek. A jeszcze 2 dodatkowe zaklepał Ci IP - bo tej części nie zrozumiałam? (nie wiem co to az). Pewnie IP ma racje z tym kariotypem, ale warto sprawdzić, na pewno nie zaszkodzi, a na pewno Was uspokoi.

Biorę 1 zarodek, bo tylko 1 mi został. IP z racji, ze Gameta nie robi kd, chce bysmy podeszli do az (adopcja zarodka, adopcja prenatalna) on po prostu nie chce bysmy robi inf gdzieś poza Gametą. A jesli już to najpierw abyśmy skorzystali wlasnie z az. Rozmawiałam z nim ostatnio o tym tez poza Gametą, na spokojnie i i namówił mnie na to. Jesli kariotyp wyjdzie nieprawidłowy to cóż, nie bedziemy mieć wyjścia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia- 13 tydzien!! To już można poluzować kołnierzyk :) brawo Ty!! Bardzo się cieszę :)

Agniesia30, sylvuś lubią tę wiadomość

• Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly no własnie wiem, ze został Ci jeden zarodek i dlatego cos mi sie nie zgadzało. Powiem Ci, że ten pomysł z az jest bardzo dobry. A fakt, że nie zmienisz lekarza na pewno wpłynie pozytywnie na Twoje nastawienie, a to też jest bardzo ważne. Zwłaszcza że IP na Tobie bardzo zależy i sie polubiliście. A koszty az są takie same jak kd?

Polly_love lubi tę wiadomość

Agniesia
  • Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Agniesia- 13 tydzien!! To już można poluzować kołnierzyk :) brawo Ty!! Bardzo się cieszę :)
    Dziękuję bardzo :)

Agniesia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia- koszty az to inna bajka. Płaci się za transfer i badania. Będę niebawem na wizycie więc dowiem się wiecej. I dam znac. A płeć już znasz?

• Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Agniesia- koszty az to inna bajka. Płaci się za transfer i badania. Będę niebawem na wizycie więc dowiem się wiecej. I dam znac. A płeć już znasz?
    To czekam na info. Ale i tak na razie skup sie głównie na swoim zarodeczku i wierz mocno że się uda, bo to naprawdę pomaga. A dla relaksu po transferze polecam dobrą książkę, muzykę (jest dobra nowa płyta Chylińskiej jeśli lubisz, aczkolwiek ja glównie słucham Queen, czasami Dżem i Turnaua) i ew. gry komputerowe lub na konsoli. Jak nie moge sie wyciszyć, to gram na PS4, bo przy tym mój mózg wyłącza sie na wszystkie bodźce zewnetrzne i jestem tylko ja i gra :P

Płci jeszcze nie znam. Pani dr nic nie mówiła, więc stwierdziłam że jeszcze nie widać.

Agniesia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia- trafiłaś w sedno- lubię z tej trójki i Queen i Turnaua i jestem przed zakupem Chylińskiej. I gry tez, ale na PC bo nie ogarniam pada do play'a :D a co do Twojego maluszka to najważniejsze, że jest zdrowy i Ty spokojna :)

Agniesia30 lubi tę wiadomość

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia30 wrote:
    Martoszka może ivf w ogóle nie będzie Ci potrzebne, czego Ci zyczę :)

Polly kochana to trzymam mocno kciuki! Musi byc dobrze :* A to bierzesz jeden zarodek. A jeszcze 2 dodatkowe zaklepał Ci IP - bo tej części nie zrozumiałam? (nie wiem co to az). Pewnie IP ma racje z tym kariotypem, ale warto sprawdzić, na pewno nie zaszkodzi, a Was uspokoi :)

U mnie wszystko w porządku. Czuję się zadziwiająco dobrze - mam mało objawów ciążowych - w sumie nie mam żadnych dokuczliwych. Ale nie chcę zapeszać, bo zaraz jakichś dostanę :P. To już (albo dopiero) 13 tydzień. Jestem po usg genetycznym i wszystko jest ok. Czekam jedynie na wyniki badań prenatalnych z krwi.

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki. Jesteście, a właściwie wszystkie jesteśmy bardzo dzielne:)
    Ivf już mnie nie przeraża, ale boję się, że teraz jeszcze coś wyskoczy w tych badaniach znając moje szczęście do wyników.

M&M
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam się, napisałam i przez przypadek skasowałam. Ranyyy, jaka ja jestem ciapa w kontakcie z urządzeniami;p

Po pierwsze, Martoszka nie kracz, włącz pozytywne myślenie i ściągaj do siebie pozytywne zdarzenia.

Po drugie, Agniesia, nie mogę uwierzyć jak ten czas leci. To fakt, w 13 możesz już nieco odetchnąć, zwłaszcza po prenatalnych:) Na kiedy masz termin?
    U mnie też żadnych większych dolegliwości.Migrena tylko czasem dokucza. Rośniemy sobie i czekamy na połówkowe. Teraz to 19t, a badanie 24.11. Mały lubi się pokazywać, więc jazda na usg to sama przyjemność.

sylvuś, Agniesia30 lubią tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, przykro mi, ale wierze że któryś z maluchów napewno zostanie :)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałam właśnie z JM, bo PR jest na urlopie. Leki mogę odstawić, ale wg niej transferu w najbliższym cyklu nie może być :( Powiedziała, że gdyby poniedziałkowa beta była bardzo niska, a dzisiejsza bliska zeru to można by ewentualnie spróbować, ale przy takich wartościach jak u mnie wszystko musi się teraz dokładnie złuszczyć i unormować i dopiero po tym cyklu będzie można myśleć o kolejnym crio. Nie brałam takiej opcji pod uwagę :(

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia30 wrote:
    Polly, Sylvuś, Martoszka a co u Was słychać, bo szczerze to ja Was tylko czasami podczytuję. Niby mam mnóstwo czasu, bo siedzę w domu, a tak naprawdę to ten czas przelatuje mi między palcami...

Aniab jak sie czujesz?

Reszty dziewczyn niestety juz nie kojarzę, ale serdecznie pozdrawiam :) A u Zielinki i Takiejsobie to juz wiem co sie dzieje :D
    Agniesia u mnie znowu coś nowego do kompletu- tym razem czekaja mnie szczepienia
    Jestem po badaniu hamowania- wyszło totalne 0, czyli zarodek nie ma ochrony w organizmie,masakra, byc może przez to wywaliły się 2 poprzednie ciaże.
    W przyszłym tyg się wyjaśni kiedy zaczynamy.

Super że u Ciebie juz tak daleko<3 wszystkiego najlepszego na przyszłe tygodnie, zdowia i spokoju, czyli nuuuuudnej ciaży!

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi nie tak mialo byc. Wierzylam, ze Ci sie uda. Pamietaj,ze masz jeszcze bable i jestem pewna ze uda Ci sie!

Ginka, Bella co tam u Was?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • katrina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, lepiej przeczekać i zrobić kolejne crio kiedy już wszystko się unormuje. Wiem, że nie tego chciałaś :( Ale lekarz wie co robi. Jeszcze raz, bardzo mi przykro. Najważniejsze, że jeszcze 4 szanse przed Wami, i tego się teraz trzymajcie.

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam crio, a oprocz tego nic ciekawego :)

Kiedy wizyta podgladowa?

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jutro mam crio, a oprocz tego nic ciekawego :)

Kiedy wizyta podgladowa?
    Nie, no faktycznie "nic ciekawego" :D powodzenia i kciuki mocne!!

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Nie, no faktycznie "nic ciekawego" :D powodzenia i kciuki mocne!!
    Napisalam, że oprócz tego :P
    Nie dziękuję ♡

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • katrina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, powodzenia <3

Bella93 lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Agniesia- trafiłaś w sedno- lubię z tej trójki i Queen i Turnaua i jestem przed zakupem Chylińskiej. I gry tez, ale na PC bo nie ogarniam pada do play'a :D a co do Twojego maluszka to najważniejsze, że jest zdrowy i Ty spokojna :)

No to faktycznie Cię wyczułam. No do pada trzeba sie przyzwyczaić. A jak lubisz Turnaua to polecam koncerty, są genialne, a gitarzystę to po prostu kocham - ja od studiów wariuje na punkcie tych koncertów i niedawno trafił sie blisko Nas koncert - w takiej małej miejscowości wystapili :)

Agniesia
  • Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Napisałam się, napisałam i przez przypadek skasowałam. Ranyyy, jaka ja jestem ciapa w kontakcie z urządzeniami;p

Po pierwsze, Martoszka nie kracz, włącz pozytywne myślenie i ściągaj do siebie pozytywne zdarzenia.

Po drugie, Agniesia, nie mogę uwierzyć jak ten czas leci. To fakt, w 13 możesz już nieco odetchnąć, zwłaszcza po prenatalnych:) Na kiedy masz termin?
    U mnie też żadnych większych dolegliwości.Migrena tylko czasem dokucza. Rośniemy sobie i czekamy na połówkowe. Teraz to 19t, a badanie 24.11. Mały lubi się pokazywać, więc jazda na usg to sama przyjemność.

Termin mam na 21 maja :)
    To Ty masz chyba termin na kwiecień? O juz niedługo masz połówkowe, super :) Faktyczni eten czas leci.

Agniesia
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ