X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia30 wrote:
    Martoszka może ivf w ogóle nie będzie Ci potrzebne, czego Ci zyczę :)

Polly kochana to trzymam mocno kciuki! Musi byc dobrze :* A to bierzesz jeden zarodek. A jeszcze 2 dodatkowe zaklepał Ci IP - bo tej części nie zrozumiałam? (nie wiem co to az). Pewnie IP ma racje z tym kariotypem, ale warto sprawdzić, na pewno nie zaszkodzi, a na pewno Was uspokoi.

Biorę 1 zarodek, bo tylko 1 mi został. IP z racji, ze Gameta nie robi kd, chce bysmy podeszli do az (adopcja zarodka, adopcja prenatalna) on po prostu nie chce bysmy robi inf gdzieś poza Gametą. A jesli już to najpierw abyśmy skorzystali wlasnie z az. Rozmawiałam z nim ostatnio o tym tez poza Gametą, na spokojnie i i namówił mnie na to. Jesli kariotyp wyjdzie nieprawidłowy to cóż, nie bedziemy mieć wyjścia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia- 13 tydzien!! To już można poluzować kołnierzyk :) brawo Ty!! Bardzo się cieszę :)

Agniesia30, sylvuś lubią tę wiadomość

• Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly no własnie wiem, ze został Ci jeden zarodek i dlatego cos mi sie nie zgadzało. Powiem Ci, że ten pomysł z az jest bardzo dobry. A fakt, że nie zmienisz lekarza na pewno wpłynie pozytywnie na Twoje nastawienie, a to też jest bardzo ważne. Zwłaszcza że IP na Tobie bardzo zależy i sie polubiliście. A koszty az są takie same jak kd?

Polly_love lubi tę wiadomość

Agniesia
  • Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Agniesia- 13 tydzien!! To już można poluzować kołnierzyk :) brawo Ty!! Bardzo się cieszę :)
    Dziękuję bardzo :)

Agniesia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia- koszty az to inna bajka. Płaci się za transfer i badania. Będę niebawem na wizycie więc dowiem się wiecej. I dam znac. A płeć już znasz?

• Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Agniesia- koszty az to inna bajka. Płaci się za transfer i badania. Będę niebawem na wizycie więc dowiem się wiecej. I dam znac. A płeć już znasz?
    To czekam na info. Ale i tak na razie skup sie głównie na swoim zarodeczku i wierz mocno że się uda, bo to naprawdę pomaga. A dla relaksu po transferze polecam dobrą książkę, muzykę (jest dobra nowa płyta Chylińskiej jeśli lubisz, aczkolwiek ja glównie słucham Queen, czasami Dżem i Turnaua) i ew. gry komputerowe lub na konsoli. Jak nie moge sie wyciszyć, to gram na PS4, bo przy tym mój mózg wyłącza sie na wszystkie bodźce zewnetrzne i jestem tylko ja i gra :P

Płci jeszcze nie znam. Pani dr nic nie mówiła, więc stwierdziłam że jeszcze nie widać.

Agniesia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia- trafiłaś w sedno- lubię z tej trójki i Queen i Turnaua i jestem przed zakupem Chylińskiej. I gry tez, ale na PC bo nie ogarniam pada do play'a :D a co do Twojego maluszka to najważniejsze, że jest zdrowy i Ty spokojna :)

Agniesia30 lubi tę wiadomość

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia30 wrote:
    Martoszka może ivf w ogóle nie będzie Ci potrzebne, czego Ci zyczę :)

Polly kochana to trzymam mocno kciuki! Musi byc dobrze :* A to bierzesz jeden zarodek. A jeszcze 2 dodatkowe zaklepał Ci IP - bo tej części nie zrozumiałam? (nie wiem co to az). Pewnie IP ma racje z tym kariotypem, ale warto sprawdzić, na pewno nie zaszkodzi, a Was uspokoi :)

U mnie wszystko w porządku. Czuję się zadziwiająco dobrze - mam mało objawów ciążowych - w sumie nie mam żadnych dokuczliwych. Ale nie chcę zapeszać, bo zaraz jakichś dostanę :P. To już (albo dopiero) 13 tydzień. Jestem po usg genetycznym i wszystko jest ok. Czekam jedynie na wyniki badań prenatalnych z krwi.

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki. Jesteście, a właściwie wszystkie jesteśmy bardzo dzielne:)
    Ivf już mnie nie przeraża, ale boję się, że teraz jeszcze coś wyskoczy w tych badaniach znając moje szczęście do wyników.

M&M
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam się, napisałam i przez przypadek skasowałam. Ranyyy, jaka ja jestem ciapa w kontakcie z urządzeniami;p

Po pierwsze, Martoszka nie kracz, włącz pozytywne myślenie i ściągaj do siebie pozytywne zdarzenia.

Po drugie, Agniesia, nie mogę uwierzyć jak ten czas leci. To fakt, w 13 możesz już nieco odetchnąć, zwłaszcza po prenatalnych:) Na kiedy masz termin?
    U mnie też żadnych większych dolegliwości.Migrena tylko czasem dokucza. Rośniemy sobie i czekamy na połówkowe. Teraz to 19t, a badanie 24.11. Mały lubi się pokazywać, więc jazda na usg to sama przyjemność.

sylvuś, Agniesia30 lubią tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, przykro mi, ale wierze że któryś z maluchów napewno zostanie :)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałam właśnie z JM, bo PR jest na urlopie. Leki mogę odstawić, ale wg niej transferu w najbliższym cyklu nie może być :( Powiedziała, że gdyby poniedziałkowa beta była bardzo niska, a dzisiejsza bliska zeru to można by ewentualnie spróbować, ale przy takich wartościach jak u mnie wszystko musi się teraz dokładnie złuszczyć i unormować i dopiero po tym cyklu będzie można myśleć o kolejnym crio. Nie brałam takiej opcji pod uwagę :(

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia30 wrote:
    Polly, Sylvuś, Martoszka a co u Was słychać, bo szczerze to ja Was tylko czasami podczytuję. Niby mam mnóstwo czasu, bo siedzę w domu, a tak naprawdę to ten czas przelatuje mi między palcami...

Aniab jak sie czujesz?

Reszty dziewczyn niestety juz nie kojarzę, ale serdecznie pozdrawiam :) A u Zielinki i Takiejsobie to juz wiem co sie dzieje :D
    Agniesia u mnie znowu coś nowego do kompletu- tym razem czekaja mnie szczepienia
    Jestem po badaniu hamowania- wyszło totalne 0, czyli zarodek nie ma ochrony w organizmie,masakra, byc może przez to wywaliły się 2 poprzednie ciaże.
    W przyszłym tyg się wyjaśni kiedy zaczynamy.

Super że u Ciebie juz tak daleko<3 wszystkiego najlepszego na przyszłe tygodnie, zdowia i spokoju, czyli nuuuuudnej ciaży!

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi nie tak mialo byc. Wierzylam, ze Ci sie uda. Pamietaj,ze masz jeszcze bable i jestem pewna ze uda Ci sie!

Ginka, Bella co tam u Was?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • katrina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, lepiej przeczekać i zrobić kolejne crio kiedy już wszystko się unormuje. Wiem, że nie tego chciałaś :( Ale lekarz wie co robi. Jeszcze raz, bardzo mi przykro. Najważniejsze, że jeszcze 4 szanse przed Wami, i tego się teraz trzymajcie.

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam crio, a oprocz tego nic ciekawego :)

Kiedy wizyta podgladowa?

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jutro mam crio, a oprocz tego nic ciekawego :)

Kiedy wizyta podgladowa?
    Nie, no faktycznie "nic ciekawego" :D powodzenia i kciuki mocne!!

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Nie, no faktycznie "nic ciekawego" :D powodzenia i kciuki mocne!!
    Napisalam, że oprócz tego :P
    Nie dziękuję ♡

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • katrina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, powodzenia <3

Bella93 lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Agniesia- trafiłaś w sedno- lubię z tej trójki i Queen i Turnaua i jestem przed zakupem Chylińskiej. I gry tez, ale na PC bo nie ogarniam pada do play'a :D a co do Twojego maluszka to najważniejsze, że jest zdrowy i Ty spokojna :)

No to faktycznie Cię wyczułam. No do pada trzeba sie przyzwyczaić. A jak lubisz Turnaua to polecam koncerty, są genialne, a gitarzystę to po prostu kocham - ja od studiów wariuje na punkcie tych koncertów i niedawno trafił sie blisko Nas koncert - w takiej małej miejscowości wystapili :)

Agniesia
  • Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Napisałam się, napisałam i przez przypadek skasowałam. Ranyyy, jaka ja jestem ciapa w kontakcie z urządzeniami;p

Po pierwsze, Martoszka nie kracz, włącz pozytywne myślenie i ściągaj do siebie pozytywne zdarzenia.

Po drugie, Agniesia, nie mogę uwierzyć jak ten czas leci. To fakt, w 13 możesz już nieco odetchnąć, zwłaszcza po prenatalnych:) Na kiedy masz termin?
    U mnie też żadnych większych dolegliwości.Migrena tylko czasem dokucza. Rośniemy sobie i czekamy na połówkowe. Teraz to 19t, a badanie 24.11. Mały lubi się pokazywać, więc jazda na usg to sama przyjemność.

Termin mam na 21 maja :)
    To Ty masz chyba termin na kwiecień? O juz niedługo masz połówkowe, super :) Faktyczni eten czas leci.

Agniesia
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ