Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvuś wrote:Agniesia u mnie znowu coś nowego do kompletu- tym razem czekaja mnie szczepienia
Jestem po badaniu hamowania- wyszło totalne 0, czyli zarodek nie ma ochrony w organizmie,masakra, byc może przez to wywaliły się 2 poprzednie ciaże.
W przyszłym tyg się wyjaśni kiedy zaczynamy.
Super że u Ciebie juz tak daleko<3 wszystkiego najlepszego na przyszłe tygodnie, zdowia i spokoju, czyli nuuuuudnej ciaży!
Dziękuję sylvuś
Ważne, że masz pomysl co dalej. Jeśli to była przyczyna, to dobrze że ją wykryliście i możecie zacząć leczenie. A po szczepieniach może uda sie naturalnie? Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno!sylvuś lubi tę wiadomość
Agniesia -
Agniesia, ja jestem z maja i moja mama zawsze mówiła, że maj to idealny termin porodu. Super, że wszystko dobrze. Ten najbardziej stresujący czas za Tobą, teraz już możesz na całego cieszyć się ciążą
Sylwuś, dobrze, ze na szczepienia się zdecydowaliscie, wierzę z całego serca, że u Was pomogą.
Bella, moje myśli dziś z Tobą Super, że to już dziśsylvuś, Agniesia30, Bella93 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Wczoraj późno wieczorem zadzwonił do mnie PR. Do końca tygodnia jest jeszcze za granicą, ale w poniedziałek będzie na miejscu i wtedy mam zrobić betę. Jesli spadnie do zera to może jednak podziałamy w tym cyklu z transferem. Miło, że pomimo urlopu zadzwonił.
Aaaaa, i powiem Wam, że zarówno w poniedziałek jak i wczoraj gadała ze mną JM i ona jest przemiła. Ma coś takiego kojącego w sposobie mówienia. Pomimo, że kobieta mnie kompletnie nie zna, nie jestem jej pacjentką, spokojnie mi wszystko wytłumaczyła, pocieszyła. Naprawdę fajna.Agniesia30 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Bella dzisiaj Twój dzień, więc od Ciebie zaczynam. Powodzenia dziewczyno i chociaż z betą się tak nie kryj. My tu jesteśmy złaknione pozytywnych wieści, a transfer też do takich zaliczamy, bo oznacza on, że robisz krok do przodu, że jest kolejna cudowna szansa:)
Jomi, wiem, że Ci zależy na tym cyklu, ale w razie wątpliwości przemyśl sprawę. Justyna bywa zakręcona, ale w takim przypadku jest ostrożna, mnie też wstrzymała kiedyś kolejny cykl, bo uznała, że coś tam za intensywnie jeszcze się działo po stymulacji. Ps. Masz rację, sympatyczna babka jest, bardzo ją lubię.
Agniesia ja jestem z 22 maja. Najpiękniejszy miesiąc w roku, wszystko zielone, żywe i pulsujące energią. To miesiąc, w którym czuję, że żyję i moje oczy nie mogą się tym wszystkim nasycić. W tym roku będę świętować z Twoim okruszkiem:) My mamy termin na początek kwietnia i już kombinuję, że akurat jak ciepło się zrobi, to malec będzie się już nadawał na spacerki;)
Ps. Nie chcę za kogoś pisać, więc tylko wzmianka. U Ginki ok., w przyszłym tygodniu idziemy obie na warsztaty Bezpieczny Maluch dot. pierwszej pomocy i opieki nad dziećmi w pierwszych miesiącach. Agniesia podejrzyj sobie na necie, są w różnych miastach. Niedawno Zielinka w Łodzi na tym była. Teraz Piotrków, wiem, że są jeszcze miejsca.Agniesia30, Bella93 lubią tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Katrina a jak Twoje samopoczucie? Daliście radę z zastrzykiem na imieninach?Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
aniab2205 wrote:Katrina a jak Twoje samopoczucie? Daliście radę z zastrzykiem na imieninach?
aniab, to była szybka akcja Nikt się nawet nie zorientował, że zniknęliśmy od stołu
Jak moje samopoczucie? Dobrze Dziś 7 dpt. Od rana jest zawsze ok, później w ciągu dnia czuję lekko ciągnięcie w podbrzuszu, jak na @, ale mija. Siedzę na L4, nie przemęczam się, ale staram się funkcjonować normalnie. Chodzę na spacery, co by nie leżeć w domu. Normalnie chodzę na zakupy, ale nie dźwigam niewiadomo jakich ciężarów. Sprzątam, ale wszystko w ramach zdrowego rozsądku. Po prostu staram się czymś zająć, bo od ciągłego myślenia o tym czy się udało dostaję powoli świra.
W poniedziałek czeka mnie beta. Boję się strasznie. Czekania, wyniku.. tego, że nie mamy już niczego "w zapasie" (mieliśmy do dyspozycji tylko jedną blastkę), tego co będzie jeśli się nie udało.. czy znowu będziemy podchodzić komercyjnie czy poczekamy na refundację, czy starczy nam na wszystko pieniędzy.. czy w ogóle będziemy podchodzić, czy może zabrać się za immunologię.. Staram się nie nakręcać i myśleć pozytywnie, ale nie umiem wyłączyć myślenia o tym wszystkim.
Mimo wszystko cień szansy jest I tego muszę się trzymać. -
Katrina, na razie nie czas na myślenie co dalej Trzymamy tu wszystkie kciuki.
katrina lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dziękuję Wam. Za wsparcie, za dobre słowa, za MOTYWACJĘ Nawet nie wiecie jakie to dla mnie ważne. Nikomu z rodziny nie mówiliśmy o naszej decyzji, znajomym też nie. Nie dlatego, że się tego wstydzimy, tylko żeby nie zapeszać. Więc generalnie mogę tylko o tym pogadać z mężem lub z lekarzem, a wszyscy wiemy jacy są faceci Mój mąż cały czas mnie uspokaja, stara się nam tak organizować czas, abym za dużo nie myślała, i kocham Go za to, ale wiadomo, że tylko kobieta kobietę zrozumie.. Dzięki dziewczyny
-
Katrina, znalazłaś dobry sposób na to, żeby nie zwariować. Jomi ma rację, gdyby nie wyszło, na myślenie będzie jeszcze czas. A póki co myśl o tym, że każda z nas zna tu przypadek, gdy ten jeden jedyny dawał radę, bo był po prostu tym właściwym. Na forum gazety poznałam kiedyś majekmeg, oj działo się tam, ciężko było i niepewnie do ostatniej chwili a lada moment będzie rodzić i to bliźniaki, bo zarodek się podzielił.
katrina lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Bella93 wrote:Jutro mam crio, a oprocz tego nic ciekawego
Bella jak to Polly mówi - KCIUKI NA POKŁADZIE
Bella93 lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Jomi, Aniab mi tez wszyscy mówią ze to najlepszy miesiąc na poród
Aniab a te warsztaty z pierwszej pomocy u Nas juz były i nie poszłam, a teraz żałuję - tylko one jakoś inaczej się nazywały hmm to może jednak byla inną akcja - to jeszcze poszukam.
Jomi moim zdaniem jeśli ma być niepewność czy to ten cykl, to lepiej poczekać. Czasami dobrze żeby organizm odpoczął i naładował baterie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 10:51
Agniesia -
Agniesia, no i wszyscy mają rację Ja urodziłam Olgę w styczniu, pierwszy śnieg spadł w dniu gdy wychodziłyśmy ze szpitala, a stopniał w kwietniu, brrrr. Przebijanie się gondolą przez zaspy, a potem przez morze błota (mieszkam na zadupiu), nie było to fajne.
Agniesia30 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jestem z 20.05 i moja mama także potwierdza opinie, że to dobry miesiąc na rodzenie (siostra z kwietnia i też było ok)
Dziekuje za wszystkie cieple slowa.
Wole sie dzielic wiesciami jak wszystko jest pewne na 100%, ale obiecuje ze z bety sie wyspowiadamjomi81, aniab2205, Agniesia30 lubią tę wiadomość
-
Nie. Jade po 15
-
nick nieaktualnyBella pwoodzenia!! Kciuki na pokład wchodzą o 14:55. Zajdź w tą ciążę błagam :*
Miłego dnia dla wszystkich i dobrego weekendu
Wszysykim bez względu na etap, w jakim się znajdujecie życzę powodzenia, sukcesu, radości i zdrowia (każda z Was wybierze z tych życzeń coś dla siebie)
Przyszłe mamy- Aniab, Agniesia, Ginka dbajcie o siebie bardzo :*katrina, aniab2205, natty85, Agniesia30 lubią tę wiadomość
-
Polly_love wrote:Bella pwoodzenia!! Kciuki na pokład wchodzą o 14:55. Zajdź w tą ciążę błagam :*
Miłego dnia dla wszystkich i dobrego weekendu
Wszysykim bez względu na etap, w jakim się znajdujecie życzę powodzenia, sukcesu, radości i zdrowia (każda z Was wybierze z tych życzeń coś dla siebie)
Przyszłe mamy- Aniab, Agniesia, Ginka dbajcie o siebie bardzo :*
Mam nadzieję, że dla siebie też wybrałaś coś z życzeń. Buziaki :*Polly_love lubi tę wiadomość
-
Polly, a Ty kiedy w końcu idziesz po swojego malucha? Styczeń? Może uda nam się zsynchronizować zajście w ciążę, żeby raźniej nam było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 12:57
Polly_love lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018