Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Katrina, beta ogromniasta
Już podgląd? Ojej. Trzymam kciuki
Edit. Moj wielki pecherzyk
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cb612dc7ae7.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 10:15
jomi81, asiamar, Polly_love, Pola853, Ginka, lilaloo, katrina, PragnącaDziecka, sylvuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny, przyznam się że podczytuję to forum czasami, bo naprawdę sporo można się dowiedzieć. Chciałabym przede wszystkim pogratulować wyczekanych ciąż i dzieciaczków. Na pewno wszystkim uda się zajść w upragnioną ciążę. Przepraszam że tak się wcinam ale leczę się w gamecie od czerwca 2015 i raz już zaszłam w ciążę niestety poroniłam. Był to mój 3 transfer. Teraz 17 listopada miałam kolejny. Beta pozytywna, rośnie. Kontaktowałam się z dr Banach w sprawie leków i bardzo się zdziwiłam bo kazała za 5 dni odstawić estrofem a biorę go 3 razy dziennie. Tak od razu bez schodzenia z dawki? Czy Wy też tak szybko odstawiałyście leki? Ufam jej jako lekarzowi ale to mnie zdziwiło. Poczytałam trochę i np.embrolog w novum pisze że należy podawać progesteron i estrogen do 70 dnia ciąży jeżeli transfer był na sztucznym cyklu. A ja mam tak odstawić? Jeżeli możecie podzielić się swoimi doświadczeniami to proszę o odpowiedź jak to u Was było. Pozdrawiam
Bella93, katrina, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Agatka, z estrofemu szybko lekarze rezygnują. Zazwyczaj po wizycie serduszkowej.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Lilaloo jak jajeczka? Rozbujał się organizm?Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Cześć
Z tego co zdążyłyśmy zaobserować to każdy lekarz podchodzi do kwesti leków inaczej.
Katrina odstawiła estrofem bez schodzenia z dawki przed wizytą serduszkową, a ja od 18dpt mam brać 2x1 (zamiast 3x1) przez 2 tyg...
Gratuluję bety -
agaka
No właśnie każą odstawić i już. Mi kiedyś jeden lekarz powiedział, że leków nie odstawia się z dnia na dzień żeby nie było szoku dla organizmu.
Faktycznie dość dużą dawkę masz dobową estrofenu. Ja po pozytywnej becie nie odstawiałam od razu leków jak mi kazali, tylko stopniowo schodziłam z dawki np. ja brałam estrofem 2x1 to zmniejszyłam do 1x1 przez tydzien a przez kolejny dzień tydzień brałam co drugi dzień. Tak samo rozbiłam z encortonem. -
No już po,endo 7,8 pęcherzyki w obu jajnikach,nie ma jeszcze dominujacego,zwiekszyl mi dawke do 175j.m i od czw. orgalutran po 1amp.dodatkowo i w weekend podglad...dziś nawet było sympatycznie;-)poczułam się już nie takim obojętnym pacjentem;-)
aniab2205, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Przepraszam dziewczyny że tak sie wcinam ale nie ma z kim pogadać o transferach lekach itd. Widzę że macie tu stałe grono ale mam nadzieję że można czasem zajrzeć i pogadać? Dziękuję bardzo za gratulacje i pomoc. Widzę że jest tu teraz trochę ciąż. Cieszy mnie to i pozytywnie nastraja. Gratulacje
-
Agatka, coś tak kojarzę, że estrofem w którymś momencie zaczyna szkodzić groszkowi, dlatego takie szybkie odstawianie. Nie denerwuj się, Banachowa wie, co robi.Nie skrzywdziłaby Twojego maleństwa.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Mnie w ogóle przeraża trochę przy in vitro ta ilość leków, którę się bierze na początku ciąży. Tym bardziej to dla mnie trudne, że w ciaży z córką nie brałam absolutnie nic, zero leków, nawet apapu nie brałam, bo wolałam nie ryzykować, a teraz mam ładować w siebie hurtowe ilości tego wszystkiego po transferzeOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
O której masz wizyte?